Το chat του δικάναλου

Vlad ,έχουμε διάσταση απόψεων στο συγκεκριμένο θέμα ,oποτε δεν έχει νόημα η συνέχιση της συζήτησης.
Συνεχίζουμε πίνοντας μπύρες🍻
Η κλασσική μουσική όντως είναι δύσκολη για πολλά συστήματα, συμφωνώ μαζί σου...
Ελάχιστα συστήματα μπορούν να ξεδιπλώσουν σωστά μια μεγάλη συμφωνική ορχήστρα με χορωδία χωρίς να έχουν δυναμική συμπίεση...
Το ίδιο ισχύει φυσικά και για άλλα είδη μουσικής..

• Like
Reactions: mdvq

'Οταν ανεβάζω την ένταση σε μουσικές τύπου "The D.O.C." , 50 Cent κλπ αρκετά πάνω από τα 100db , έχω την αίσθηση ότι ο τελικός είναι στα όριά του και η παραμόρφωση αρχίζει να δηλώνει "παρούσα".
Με άλλες ρυθμικές μουσικές (ποπ, ροκ, μέταλ) όχι τόσο, με κλασική καθόλου.

Φυσικά δεν ακούω σε τέτοιες εντάσεις κανένα είδος, αλλά σε συνθήκες "τεστ" είναι προφανές ποιο είδος μουσικής θα "αδειάσει" το ρεύμα του τροφοδοτικού νωρίτερα.

'Οταν ανεβάζω την ένταση σε μουσικές τύπου "The D.O.C." , 50 Cent κλπ αρκετά πάνω από τα 100db , έχω την αίσθηση ότι ο τελικός είναι στα όριά του και η παραμόρφωση αρχίζει να δηλώνει "παρούσα".
Με άλλες ρυθμικές μουσικές (ποπ, ροκ, μέταλ) όχι τόσο, με κλασική καθόλου.

Φυσικά δεν ακούω σε τέτοιες εντάσεις κανένα είδος, αλλά σε συνθήκες "τεστ" είναι προφανές ποιο είδος μουσικής θα "αδειάσει" το ρεύμα του τροφοδοτικού νωρίτερα.

Αυτό είναι stress test βασικά. Λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το οποίο εδώ που τα λέμε είναι ένα πολύ μικρό μέρος αξιολόγησης ενός συστήματος. Στο Hi-Fi δε που δεν είναι φτιαγμένο για να παρτάρει κανείς, ακόμα περισσότερο (ή λιγότερο).

Εννοείται πως δεν τεστάρεις κανένα δυναμικό εύρος έτσι. Ούτε αν μπορεί να ανταπεξέλθει σε συμφωνική μουσική.

• Like
Reactions: Sonorus
Αυτό είναι stress test βασικά. Λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το οποίο εδώ που τα λέμε είναι ένα πολύ μικρό μέρος αξιολόγησης ενός συστήματος. Στο Hi-Fi δε που δεν είναι φτιαγμένο για να παρτάρει κανείς, ακόμα περισσότερο (ή λιγότερο).

Εννοείται πως δεν τεστάρεις κανένα δυναμικό εύρος έτσι. Ούτε αν μπορεί να ανταπεξέλθει σε συμφωνική μουσική.

Ή δεν καταλαβαίνεις τι γράφω, ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις για να δημιουργήσεις εντυπώσεις ή ότι άλλο..

Α...και γω όταν θέλω να ακούσω την μουσική που μου αρέσει,από το στερεοφωνικό μου θέλω να την ακούω.
Ουδέποτε ευχαριστήθηκα συναυλία (το αντίθετο) και γι'αυτό δεν ξαναπήγα από τους Pink Floyd στο ΟΑΚΑ και μετά.
Ο δε χειρότερος έως απαράδεκτος ήχος που έχω ακούσει ήταν από τους dire straits στο ΣΕΦ

Ε, οπότε ρε φίλε που δεν συμφωνείς; :ROFLMAO:
Που πάμε σε συναυλίες και κοιτάμε το setlist για να καταλάβουμε ποιο τραγούδι παίζει;
Όντως θέλεις να παίζει έτσι το σύστημά σου;
Πήγες σε συναυλία Rotting Christ και είχαν καλύτερο ήχο από το σύστημά σου;
Ή μιλάμε για συγκεκριμένο είδος μουσικής, σε συγκεκριμένη αίθουσα σε συγκεκριμένη θέση που κάνει 200€ το εισιτήριο;

Είδες καθόλου τις μετρήσεις μου από το θεωρείο στο μέγαρο μουσικής ;;

Αν μου πεις - τι σχέση έχουν οι μετρήσεις;;
Θα σου πω ότι είναι θέμα απόστασης από την ορχήστρα.. και η απόσταση σκοτώνει τον αρμονικό πλούτο και τις χροιές των οργάνων.

Και ποιός ακούει καλύτερα εκεί;; ο μαέστρος ;;
Μάλλον ούτε αυτός.
Έχει κοντά του κάποιους από τους μουσικούς, αλλά όχι όλους.

Ποιά είναι η καλύτερη θέση για να ακούσει κάποιος την συμφωνική των 50 ή 80 ή .. όσους χωράει ένα λεωφορείο ατόμων ;;

Χμ... Η θέση που έχει το μικρόφωνο που κρέμεται πάνω από το κέντρο της ορχήστρας.

Ηχογραφούσε το μικρόφωνο;;
Σίγουρα ναι , γιατί είχα πίσω μου μία από τις 4 κάμερες της ΕΡΤ και σε μία οθόνη απέναντι μου έβλεπα τις επιλογές του σκηνοθέτη που "ζουμάριζε" σε κάθε μουσικό όταν έπαιζε σόλο, στον μαέστρο, στην υψίφωνο, στα δάκτυλα της πιανίστριας, μέχρι και στην κυρία που "φρέναρε" την grand casa της μετά από κάθε χτύπημα...

Θα με ρωτήσεις αν στο σπίτι μου μετά άκουσα καλύτερα απ'ότι στο Μέγαρο;;;

Ναι!
Έβαλα κάτι παρόμοια μιας και ήμουν ορεξάτος και το απόλαυσα περισσότερο στον τομέα της ποιότητας του ήχου.. χωρίς μάλιστα να ξεσηκώσω την γειτονιά.

Και τώρα με τον Rotel ;; ( Σαν να σε βλέπω να με ρωτάς...)

Τώρα κουνάω για τα καλά το μαντήλι στο Μέγαρο.....

Ποιό είναι το συμπέρασμα για μένα;;

Δεν θα απαξιώσω / υποτιμήσω ποτέ ξανά μια καλή ηχογράφηση κλασικής μουσικής...

Γιατί κατάλαβα ότι ποτέ δεν μπορείς να έχεις σαν ακροατής ζωντανής συμφωνικής ορχήστρας, καλύτερη θέση από το ή τα μικρόφωνα.

Ενώ στο σπίτι την έχω.. ακούω ότι άκουγαν.
Πηγαίνω σε αίθουσες συναυλιών παραπάνω από 25 χρόνια, και έχω μπεί πολλές φορές στον πειρασμό να συγκρίνω την εμπειρία ακρόασης στην αίθουσα με το σύστημα.

Γενικά, έχει περισσότερο νόημα η "εκπαίδευση" των αυτιών από την ακρόαση μουσικής χωρίς μηχανήματα(μιλάμε μόνο για κλασσική), παρά η σύγκριση της εμπειρίας στην
αίθουσα με το σπίτι. Αν όμως μπει κανείς στο trip να κάνει σύγκριση πρέπει να καθίσει στην πλατεία, κάπου στη μέση, ώστε να έχει την ορχήστρα απλωμένη μπροστά σαν
να έχει το σύστημα...Και όχι πολύ κοντά. Αν μιλάμε για θεωρεία αριστερά, δεξιά ή στις πλευρές της ορχήστρας, λογικό είναι να νομίζεις οτι ακούς καλύτερα στο σπίτι ;)

Πηγαίνω σε αίθουσες συναυλιών παραπάνω από 25 χρόνια, και έχω μπεί πολλές φορές στον πειρασμό να συγκρίνω την εμπειρία ακρόασης στην αίθουσα με το σύστημα.

Γενικά, έχει περισσότερο νόημα η "εκπαίδευση" των αυτιών από την ακρόαση μουσικής χωρίς μηχανήματα(μιλάμε μόνο για κλασσική), παρά η σύγκριση της εμπειρίας στην
αίθουσα με το σπίτι. Αν όμως μπει κανείς στο trip να κάνει σύγκριση πρέπει να καθίσει στην πλατεία, κάπου στη μέση, ώστε να έχει την ορχήστρα απλωμένη μπροστά σαν
να έχει το σύστημα...Και όχι πολύ κοντά. Αν μιλάμε για θεωρεία αριστερά, δεξιά ή στις πλευρές της ορχήστρας, λογικό είναι να νομίζεις οτι ακούς καλύτερα στο σπίτι ;)
Ντεσιμπελόμετρο μαζί σου είχες έστω μία φορά ;;;

Stress test είναι να δώσεις ημίτονο στο 1Κ, να συνδέσεις τεχνητό φορτίο και να το αφήσεις να παίζει λίγο πριν το clip για 8 ώρες.

Αυτό που περιγράφει ο Vlad είναι μια χαρά δοκιμή, με πραγματική μουσική, σε πραγματικές συνθήκες. Δοκιμάζει το headroom του ενισχυτή, τα ρεύματά του.

Αν ένα σοβαρό σετ ηχείων και ενισχυτή δεν μπορεί να παίξει ένα ποπάκι σε "καλές" εντάσεις χωρίς να "αδειάζει", είναι για κλωτσιές.

Προσοχή, δεν μιλάω για συνθήκες πάρτι. Απλά, για μουσική δυνατά.

Ε, οπότε ρε φίλε που δεν συμφωνείς; :ROFLMAO:
Που πάμε σε συναυλίες και κοιτάμε το setlist για να καταλάβουμε ποιο τραγούδι παίζει;
Όντως θέλεις να παίζει έτσι το σύστημά σου;
Πήγες σε συναυλία Rotting Christ και είχαν καλύτερο ήχο από το σύστημά σου;
Ή μιλάμε για συγκεκριμένο είδος μουσικής, σε συγκεκριμένη αίθουσα σε συγκεκριμένη θέση που κάνει 200€ το εισιτήριο;
Το δεύτερο.... είμεθα λαρζ και το χρήμα ρέει από τα μπατζακια 😁

• Haha
Reactions: Tzimisce
Το δεύτερο.... είμεθα λαρζ και το χρήμα ρέει από τα μπατζακια 😁

E, κοίτα, αν ο Καρράς ερχόταν και τραγουδούσε a capella στα πάρτι σου, αυτό δύσκολα θα το ακούσεις από σύστημα.

Το ακούω και συμφωνώ απόλυτα.
Δεν είναι ΜΟΝΟ στάθμες....είναι ΚΑΙ στάθμες.
Ειδάλλως μιλάμε για χαλί,όταν λέμε ανέκδοτα σπίτι σου 😝

Για να μη φας παντόφλα και μπουν τα μηχανήματα στη ντουλάπα ή σε καμιά σοφίτα κάνεις υποχωρήσεις...
Τι κατάλαβες που έκουγες δυνατά; :ROFLMAO:

Stress test είναι να δώσεις ημίτονο στο 1Κ, να συνδέσεις τεχνητό φορτίο και να το αφήσεις να παίζει λίγο πριν το clip για 8 ώρες.

Αυτό που περιγράφει ο Vlad είναι μια χαρά δοκιμή, με πραγματική μουσική, σε πραγματικές συνθήκες. Δοκιμάζει το headroom του ενισχυτή, τα ρεύματά του.

Αν ένα σοβαρό σετ ηχείων και ενισχυτή δεν μπορεί να παίξει ένα ποπάκι σε "καλές" εντάσεις χωρίς να "αδειάζει", είναι για κλωτσιές.

Προσοχή, δεν μιλάω για συνθήκες πάρτι. Απλά, για μουσική δυνατά.

Με την τεχνική έννοια του όρου, ΟΚ, είναι αυτο που λες.

Αυτό που περιγράφει ο Vlad είναι και μέρος δοκιμής ενός συστήματος, το έγραψα.
Δεν αρκεί όμως να λες ότι είναι ένα ποπάκι σε καλές εντάσεις αλλά όχι σε συνθηκες πάρτυ αν δεν ανταπεξέλθει είναι για κλωτσιές. Είπε συγκεκριμένα "The D.O.C." , 50 Cent αρκετά πάνω από τα 100db

OK, δεν είπε χρόνο, αλλά εγώ το εκλαμβάνω ως τεστ που στρεσάρει τα μηχανήματα (για να μην το πω stress test).