Το chat του δικάναλου

Ο όρος είναι δικός μου γι αυτό έχει εισαγωγικά.
Γυψοσανίδες και άλλα υλικά των οποίων τα ονόματα δεν γνωρίζω επειδή όταν άκουσα την τιμη είπα στο μέλος να μην συνεχίσει την αναφορά του σ' αυτά.
Θα εντοιχιστούν σε γυψοσανίδα? Δε θα συντονίζουν ? Όπως στη φωτο? Καλά έκανες και τον απέτρεψες,

Attachments

• dali-phantom-m675-in-wall-speaker.jpg
    dali-phantom-m675-in-wall-speaker.jpg
    132 KB · Views: 18
Όχι άλλη κουβέντα για subs, να χαρείτε.. έχουμε τεράστιο νήμα που τα συζητάγαμε πολύ πρόσφατα όλα αυτά. Το εξαντλήσαμε κυριολεκτικά το θέμα..

Ή έστω συνεχίστε το εκεί.
Το θέμα δεν αφορά αποκλειστικά μόνο τα subs..
Αφορά την σωστή απόκριση των ηχείων στον χώρο με την συμμετοχή subs ή όχι σε main ηχεία σε ένα δικαναλο setup..
Τα subs δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του πολυκαναλου ήχου που υπάρχει χαμηλή πληροφορία...
Χαμηλή πληροφορία υπάρχει παντού, (όπως ο βασιλιάς των οργάνων, πιάνο)..
Βέβαια αν ενοχλεί αυτή η κουβέντα στο δικαναλο, δεν αναφέρω κάτι άλλο...

Για όλα υπάρχουν λύσεις. Αν δεν σε πειράζει το έπιπλο, παίρνεις ηχεία/sub με καμπίνα. Αν θέλεις να μην έχουν μεγάλο βάθος στην καμπίνα αλλά δεν μπορείς να σκάψεις ή να βάλεις από πάνω γυψοσανίδα, παίρνεις on-wall. Αν δεν θες να φαίνεται τίποτε, παίρνεις in-wall, αλλά εκεί έχει και τα μερεμέτια.

• Like
Reactions: steadyshot
Θα εντοιχιστούν σε γυψοσανίδα? Δε θα συντονίζουν ? Όπως στη φωτο? Καλά έκανες και τον απέτρεψες,

Τι πράγμα να συντονίσει ακριβώς; Στις σωστές εργασίες βάζεις bαckbox αν δεν το έχει ενσωματωμένο, που είναι για το συγκεκριμένο μοντέλο. επίσης βάζεις και pre-construction bracket αν είναι μεγάλο το βάρος. Και μετά κλείνεις τη γυψοσανίδα.
Τώρα άμα μιλάμε να το βάλεις χύμα στο κύμα... ε, ΟΚ στην Ελλάδα υπάρχουν μαστόρια και... «μαστόρια».

Αυτά είναι μεσοβεζικα.Αυτο το λένε οι επαγγελματίες του χώρου,όχι εγώ.
Σε σαλόνι μέλους,όχι μεγάλων διαστάσεων,ζητήθηκε,φιλική τιμή,3.500€ με τα υλικα από γνωστο επαγγελματια του χώρου και συμπεριελάμβανε "χτίσιμο" διαφορετικά,του είπε πως κοροϊδεύει τον εαυτό του.
Δηλαδή;

Δεν υπάρχει ηχείο που να καλύπτει την πρώτη οκτάβα, ακόμα και την δεύτερη - Τρίτη όπως θα έπρεπε να το κάνει..

Την πρώτη, την πρώτη. Μην το χοντραίνεις και εσύ. :ROFLMAO:
Για να μην καλύπτει την δεύτερη, μιλάμε για βιβλιοθήκης και αν.
Για να μην καλύπτει την τρίτη θα πρέπει να μην έχει καν woofer.

Για να συνοδεύουν μικρά και μικρομεσαία ηχεία όμως είναι αυτά. Να μην νομίζει κανείς ότι θα συνοδεύσουν μεγάλα ηχεία. Θέλει μια ομοιογένεια το σύστημα με εκθετικό βαθμό αύξησης στο κομμάτι των sub. Rule of thumb.
Ποιοι έχουν μεγάλα ηχεία στους χώρους τους;
Ελάχιστοι..
Είναι πολύ καλή λύση τα συγκεκριμένα REL, από το να μην έχεις τίποτα...
Αυτοί που έχουν μεγάλα ηχεία και δεν έχουν πρόβλημα χώρου έχουν και μεγάλα subs..
Τα subs πάνε ανάλογα το μέγεθος των main ηχείων, όχι μόνο των τετραγωνικών των χωρών..
Επίσης τα subs πάνε ανάλογα με το τι ζητάει ο χώρος για να έχουμε ισορροπία και ομοιογένεια στην απόκριση του setup στον χώρο μας..

Κάτσε γιατί με μπέρδεψες τώρα. 1st floor ή ground floor φάση που μπερδεύονται οι αγγλο-αμερικάνοι δηλαδή. :p

Βάλε βρε παιδί τις συχνότητες από που ξεκινάει η κάθε οκτάβα, να το βλέπουμε σωστά.

Το θέμα δεν αφορά αποκλειστικά μόνο τα subs..
Αφορά την σωστή απόκριση των ηχείων στον χώρο με την συμμετοχή subs ή όχι σε main ηχεία σε ένα δικαναλο setup..
Τα subs δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του πολυκαναλου ήχου που υπάρχει χαμηλή πληροφορία...
Χαμηλή πληροφορία υπάρχει παντού, (όπως ο βασιλιάς των οργάνων, πιάνο)..
Βέβαια αν ενοχλεί αυτή η κουβέντα στο δικαναλο, δεν αναφέρω κάτι άλλο...

Δεν ενοχλεί καθόλου, αλλά την κάναμε διεξοδικά πριν λίγο καιρό, στο δικάναλο πάντα.

Δεν θεωρώ ότι έχουν υπάρξει τρομερές εξελίξεις από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Δεν το χοντραινω, τα ATC πιστεύεις ότι βγάζουν την δεύτερη οκτάβα σωστά;
Με το γουφερ που έχουν;
Με τι αποκοπή; Τι στάθμη;

Ούτε τα δικά μου με 10 ιντσών Γουφερ, (τα 3δρομα μου) δεν την βγάζουν σωστά..
Μεγάλη ιστορία οι χαμηλές συχνότητες, μην το ψάχνουμε..
Ακούνε όλοι τους ιδιοσυντονισμους του δωματίου και νομίζουν ότι ακούν χαμηλό, και όταν τραβήξεις τα ηχεία τους 1 μέτρο από του τοίχους το χαμηλό χάνεται, γιατί άραγε;
Γιατί απλά δεν ήταν το πραγματικό χαμηλό του ηχείου..😁

Ο χαρακτηρισμός είναι δικός μου γι αυτό έχει εισαγωγικά.
Γυψοσανίδες και άλλα υλικά των οποίων τα ονόματα δεν γνωρίζω επειδή όταν άκουσα την τιμη είπα στο μέλος να μην συνεχίσει την αναφορά του σ' αυτά.
Σταματώ εδώ επειδή υπάρχει,δικαίως, συσταση.
Δεν χρειάζεται να γίνουν όλα αυτά...

Δεν ενοχλεί καθόλου, αλλά την κάναμε διεξοδικά πριν λίγο καιρό, στο δικάναλο πάντα.

Δεν θεωρώ ότι έχουν υπάρξει τρομερές εξελίξεις από τα τέλη Φεβρουαρίου.
Οκ..

Αν με 3,5Κ φτιάχνεται σωστά η ακουστική του χώρου είναι κυριολεκτικά τζάμπα, τη στιγμή που κάνει χαοτική διαφορά στον ήχο.

Ειδικά σε σχέση με τα λεφτά που δίνει ο κόσμος σε hi end αξεσουάρ.
Ξέρεις πολύ καλά ότι δεν μπορούμε να βάλουμε συγκεκριμένο πλαφόν κόστους σε μια φροντίδα χώρου..
Εξαρτώνται πολλά πράγματα για το τελικό κόστος ανάλογα τι ζητάει ο χώρος, τις απαιτήσεις μας, τι setup έχουμε, το οπτικό αποτέλεσμα και πολλά άλλα..

Δεν το χοντραινω, τα ATC πιστεύεις ότι βγάζουν την δεύτερη οκτάβα σωστά;
Με το γουφερ που έχουν;
Με τι αποκοπή; Τι στάθμη;

Ξεκάθαρα. Εκεί είναι τα -3db τους.
Δες εδώ.
Ναι, ok, μέχρι τη μέση της δεύτερης οκτάβας πολλά ηχεία έχουν θέμα. Αλλά όχι ότι δεν υπάρχει ηχείο που να αναπαράγει τα 40-80hz σωστά.

1778227904734.png

Βάλε βρε παιδί τις συχνότητες από που ξεκινάει η κάθε οκτάβα, να το βλέπουμε σωστά.

Μα είναι συγκεκριμένο.
1η 20hz - 40hz
2η 40hz - 80hz
3η 80hz - 160hz.

Δες εδώ.
Ναι, ok, μέχρι τη μέση της δεύτερης οκτάβας πολλά ηχεία έχουν θέμα. Αλλά όχι ότι δεν υπάρχει ηχείο που να αναπαράγει τα 40-80hz σωστά.

View attachment 271258

Μα είναι συγκεκριμένο.
1η 20hz - 40hz
2η 40hz - 80hz
3η 80hz - 160hz.
Η μετρήση αυτή είναι σε ανηχοικο δωμάτιο του κατασκευαστή ή σε σαλόνι;...

Δες εδώ.

View attachment 271258

Μα είναι συγκεκριμένο.
1η 20hz - 40hz
2η 40hz - 80hz
3η 80hz - 160hz.
Συγνώμη, τώρα είδα το λινκ..

Ξέρεις πολύ καλά ότι δεν μπορούμε να βάλουμε συγκεκριμένο πλαφόν κόστους σε μια φροντίδα χώρου..
Εξαρτώνται πολλά πράγματα για το τελικό κόστος ανάλογα τι ζητάει ο χώρος, τις απαιτήσεις μας, τι setup έχουμε, το οπτικό αποτέλεσμα και πολλά άλλα..

Όντως, και για αυτό ακριβώς έγραψα ότι αν ερχόταν ένας σοβαρός επαγγελματίας και μου υπέγραφε ότι με 3,5Κ θα μου έφτιαχνε ιδανικό RT και θα εξαφάνιζε τους ρυθμούς του σαλονιού μου (ναι, προφανώς με μαγικό τρόπο αυτό..) θα του τα έδινα χωρίς δισταγμό.

Κόσμος καθημερινά δίνει πολύ περισσότερα για να πάρει ασύγκριτα μικρότερη βελτίωση.

Αν μου ζήταγε 3,5Κ για να φτιάξει μόνο το RT, δεν θα τρελαινόμουν. Έχω ήδη σχετικά καλό RT και αν δεν μου αρέσει το φτιάχνω και μόνος μου.

Παίζει να είναι το καλύτερο "review" που έχω δει στη ζωή μου. .
Γέλασα αρκετά.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Τελικά δεν κρατήθηκα και το παράγγειλα το Κ13. Βεβαιώθηκα ότι έχει 48 αντιστάσεις ανά κανάλι, 4 (!) κανάλια, άρα 192 αντιστάσεις συνολικά. Περιμένω από βδομάδα να δω τι ψάρια πιάνει συγκρινόμενο με το iFI iDSD Neo πρώτης γενιάς. Ένα από τα δύο θα φύγει.

Δες εδώ.

View attachment 271258

Μα είναι συγκεκριμένο.
1η 20hz - 40hz
2η 40hz - 80hz
3η 80hz - 160hz.

Ξεκινάμε από τα 16,25Hz. Mετά 31,5Ηz Κατόπιν 63Hz κ.ο.κ.

Καλά έλεγα εγώ ότι είναι μπερδεμα τα ασανσέρ... :LOL:

• Haha
Reactions: Tzimisce