Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!
Το drive του xbox και του wii έχει διαφορετικά specs και διαφορετικές δυνατότητες από αυτό του ps2, δεν άλλαξε το format.
Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Μιλάς για 3 διαφορετικές κονσόλες, δηλαδή 3 διαφορετικά φορμάτ, οι οποίες έχουν μέσα όλες (αν δεν κάνω λάθος, δεν είμαι παιχνιδάς) DVD drives τα οποία έχουν ουσιαστικά το ίδιο φορμάτ.
Tα πρώτα dvd drive μονής ταχύτητας που βγήκαν για pc σίγουρα δεν μπορούν να παίξουν τα πάντα σήμερα, το ίδιο format είναι όμως.
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν μπορούν να παίξουν τα πάντα, ακόμα και σήμερα; Υπάρχουν παιχνίδια τα οποία απαιτούν π.χ. DVD-ROM 4x και πάνω για να τρέξουν;
(Και αν είχαν και 3 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα στα specs τους τα dvd μας θα ήταν ΠΟΛΥ καλύτερα. Θα μπορούσε σήμερα να βγεί ακόμα και HD-dvd ταινία σε αυτά... θα ήταν πάμφθηνα , θα τα είχαμε όλοι και θα γλυτώναμε την αρπαχτή της Ms και toshiba.)
..και αν ο Pentium το '93 που βγήκε είχαν σκεφτεί ότι θα ήταν κάπως αργός λίγα χρόνια αργότερα και τον είχαν κάνει 3-4 φορές πιο γρήγορο, θα είχαμε γλυτώσει μερικές αναβαθμίσεις.
Επίσης, αν η γιαγιά μου είχε ρόδες, κτλ κτλ κτλ......
Οπότε μην αγνοείς την 3-4 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα που έχει τώρα το BD ...σίγουρα θα είναι χρήσιμο και μας γλυτώνει από επόμενες πιθανές αρπαχτές, όταν τo HD-DVD δεν ήταν αρκετό και κάποιος θα έβρισκε ευκαιρία να μας επιβάλει ένα επόμενο "οικονομικό" format.
Θέλεις να πεις τα 30 vs. 50GB? Γιατί για την ώρα αυτά βλέπω. Τι θα γίνει στο μέλλον (και από τα δυο στρατόπεδα) κανείς δεν ξέρει. Μόνο θεωρητικά μιλάνε και οι μεν και οι δε.
Επιπλέον, οι αυξημένες δυνατότητες του BD σε σχέση με το Hd-dvd είναι ενσωματωμένες σε όλα τα σημερινά BD player ....
Τώρα, απ' ότι φαίνεται κοροϊδευόμαστε. Πόσες φορές έχουμε πει ότι
τα σημερινά BD players είναι κατώτερα σε δυνατότητες από τα HD DVD? Όταν με το καλό φτάσουν τα καινούργια BD players με profile 1.2
(και πεταχτούν όλα τα παλιά - με εξαίρεση την γνωστή παιχνιδομηχανή)
ίσως φτάσουν σε δυνατότητες τα σημερινά HD DVD players.
στο μέλλον θα μπορείς να γράφεις από την κάμερά σου ή το recorder σου σε BD με καλύτερη ποιότητα - διάρκεια και να εκμεταλλευτείς ακόμα και τα σημερινά player.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τριών ειδών βιντεοκάμερες. Αυτές που αποθηκεύουν σε:
- DVD
- Hard Disk
- ταινία MiniDV
Από αυτά τα τρία είδη, ξέρεις ποιο έχει την χειρότερη ποιότητα εικόνας; Αυτό που γράφει σε DVD!!
Γιατί τα γράφω όμως αυτά; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι κάμερες οι οποίες γράφουν σε οπτικό μέσο αποτελούν το low-end της γκάμας, και απευθύνονται σε χρήστες οι οποίοι βάζουν πρώτη την ευκολία, και μετά όλα τα άλλα.
Σύμφωνα με αυτό το trend, όταν βγουν βιντεοκάμερες που γράφουν απευθείας σε BD / HD DVD λογικά θα έχουν τον ίδιο προσανατολισμό, οπότε θα είναι low end. Άρα, θα είναι αδιάφορες στο κοινό που αποζητεί την απόλυτη ποιότητα.
ΥΓ
Η πλάκα είναι ότι το BD δεν είναι καν πιο ακριβό σήμερα… στην πράξη ίσως είναι και πιο φτηνά είναι τα δισκάκια του, ενώ το ps3 αποτελεί με διαφορά το πιο value for money μηχάνημα.
Για δες.. εγώ νόμιζα ότι με ~ 380 παίρνεις HD DVD player + 7 HD DVDs.. Με 380 παίρνεις κάτι αντίστοιχο από το στρατόπεδο του BluRay?
Όσο για το Value For Money του PS3, εγώ θα έλεγα ότι είναι απαράδεκτο. Πάνω από 400 για ένα BD player το οποίο
ίσως συνοδεύεται από μια ταινία. Και πριν πεις ότι είναι και κονσόλα, θα σου πω ότι αυτό με αφήνει παγερά αδιάφορο, μάλιστα με απωθεί από το να την αγοράσω γιατί γνωρίζω ότι πληρώνω για κάτι το οποίο μου είναι άχρηστο.