To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Ακριβώς. Μετά θα στα εμφανίζει στο "Movies".

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

οκ με το smb share το pi ειδε το nas,λειτουργικο έχω το openelec,υπάρχει λυση με το θέμα με τον ήχο που αναφέρω;
πρέπει να δω λίγο πιο αναλυτικά τους οδηγούς που έχετε,επειδή βλέπω να παίρνω και άλλα δεν με νοιάζει να περιμένω και αποστολή απο εξωτερικό,υπάρχει κάποια πρόταση;

http://raspberrypi.rsdelivers.com/default.aspx

από εδώ πήρα εγώ, είναι ένας από τους επίσημους πωλητές... σε 6 εργάσιμες είχε έρθει από Αγγλία -> Αθήνα...

Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Εγω το εχω σε μονιμο o/c χωρις ψυκτρουλες (ακομα, τις περιμενω) σε 900 και ειναι μια χαρα! Κανενα προβλημα. Ολοι λενε οτι το δυναμικο δεν κανει τιποτα γιατι το pi den "καταλαβαινει" και τοσο καλα ποτε πρεπει να ανεβασει στροφες -)

Και εγω την ιδια tv εχω! Αψογα! Καπου ειδα και ενα xml για να δουλεουν και αλλα κουμπια του τηλεκοντρολ αλλα δεν το εχω δοκιμασει ακομα...

Που υπάρχει αυτό το xml για LG;

Επ' ευκαιρίας και εγώ έχω τη λύση με την κλειδωμένη sdcard class10 και το usb και το rpi - openelec πετάει. Για remote χρησιμοποιώ το παλιό xbox 1 dongle remote. Με το remote της LG και τις οδηγίες από εδώ http://forum.stmlabs.com/showthread.php?tid=6978 έχω πολύ περιορισμένη λειτουργικότητα μέσω hdmi-cec.

Last edited:
Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Καλημερα!

Σε αυτο το νημα που εχεις βρει τις οδηγιες αναφερομουν για το xml. Δεν εχω βρει κατι αλλο...

Εγώ όσο και να προσπάθησα με μια LG ln5200 δεν κατάφερα να κάνω το cec να δουλέψει. Δεν ξέρω τι κάνω λάθος..... Έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικά καλώδια, αλλά τίποτα.

Εχεις ενεργοποιησει το SIMPLINK στην τηλεοραση σου για την συγκεκριμενη εισοδο HDMI που εχεις συνδεσει το Pi σου?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Επ' ευκαιρίας και εγώ έχω τη λύση με την κλειδωμένη sdcard class10 και το usb και το rpi - openelec πετάει.

κάπου διάβαζα ότι το κλείδωμα της sd card στο pi είναι... ψευδαίσθηση, γιατί το σχετικό pin στο pi δεν είναι καλωδιωμένο!!!

Πατάω το Simplink ενώ είμαι στο HDMI1 που είναι ανοιχτό το raspi, δείχνει ότι ψάχνει, αλλά δεν κάνει κάτι. Στο openelec είναι επιλεγμένο το cec. Πρέπει να κάνω κάτι άλλο?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

κάπου διάβαζα ότι το κλείδωμα της sd card στο pi είναι... ψευδαίσθηση, γιατί το σχετικό pin στο pi δεν είναι καλωδιωμένο!!!

Δεν ξέρω αλλά χωρίς κλείδωμα και σε o/c turbo είχα πάρα πολύ συχνά προβλήματα corruption. Από τότε που κλέιδωσα την sd δεν κάνω καν τερματισμό. Το βγάζω κατευθείαν από την πρίζα.......

Πατάω το Simplink ενώ είμαι στο HDMI1 που είναι ανοιχτό το raspi, δείχνει ότι ψάχνει, αλλά δεν κάνει κάτι. Στο openelec είναι επιλεγμένο το cec. Πρέπει να κάνω κάτι άλλο?

Μετά από πολύ ψάξιμο δεν άξιζε η προσπάθεια. Η απόλυτη λύση είναι οι εφαρμογές remote σε κινητά. Εγκατέστησα τη yatse και ΤΑ ΕΙΔΑ ΟΛΑ.

Μετά από πολύ ψάξιμο δεν άξιζε η προσπάθεια. Η απόλυτη λύση είναι οι εφαρμογές remote σε κινητά. Εγκατέστησα τη yatse και ΤΑ ΕΙΔΑ ΟΛΑ.

Ναι και εγώ το yatse έχω για όλα τα Xbmc που τρέχω. Απλά, όταν δεν έχεις μπαταρία ή για κάτι γρήγορο, καλό είναι να έχεις και τηλεκοντρόλ.....

Ενδιαφέρον το άρθρο σου, ειδικά για ένα χρήστη που το έχει παραγγείλει και περιμένει την κούριερ καρτερικά!

Ομολογώ ότι στην αρχή ενθουσιάστηκα,μικρό και αθόρυβο να τρεχει xbmc αλλά έχω μερικά θεματάκια.1) πρόβλημα με το hdmi cec και την panasonic viera 42u10,ενώ αρχικά δούλεψε κάποια στιγμή μετά απο επανακίννηση δεν...τελικά μετά από αναζήτηση έπρεπε να βγεί η tv και το pi από την πρίζα να μείνει όλο το βράδυ εκτός και το πρωί με την επανασύνδεση δούλεψε(ο θεός βοηθός μέχρι πότε),έχω περάσει και μια γραμμή στο config.txt θα δούμε..
2) και σοβαρότερο...η συνδεση μου είναι pi-hdmi-tv και optical απο tv σε ενισχυτή που δεν έχει υποδοχή hdmi.Δυστυχώς το ac3-dts πηγαίνει στον ενισχυτή ως απλο stereo.
Πάλι απο αναζήτηση βρήκα ότι η προσθήκη της γραμμής hdmi_force_edid_audio=1 λυνει το πρόβλημα ως προς το ac3,δυστυχώς ακόμα δεν κατάφερα να το δουλέψω
Πάντως καταλαβαίνω ότι μεγάλο ρόλο στις συνδέσεις pi-tv- ενισχυτή παίζουν τα reset συσκευών.
εξακολουθώ να χρησιμοποιω το ετοιμο λειτουργικό της sd κάρτας απο την nettop, δεν έχω χρησιμοποιήσει sd card+usb όπως προτείνετε
αν κάποιο μέλος έχει παρόμοιες εμπειρίες η λύσεις στα παραπάνω ας τις μοιραστεί μαζί μας

Παρέλαβα και εγώ εχθές το πακέτο απο κίνα μεριά. Σύνολο 51 ευρώ (Raspberry Pi 2.0 Model B 512MB + Heatsink + 8GB C10 SD + TF adapter + clear case). "Συναρμολόγηση" ,Openelec to USB και σύνδεση με την Panasonic ST30. Άμεση συνεργασία με το τηλεκοντρολ της και δοκιμή ταινιών και μουσικής μέσω δικτύου απο το Synology με nfs share. Δοκίμασα και το usb wifi που είχε ξεμείνει στο συρτάρι απο το xtreamer prodigy δούλεψε χωρίς κανένα πρόβλημα. Μέχρι στιγμής μπορώ να πω είμαι ενθουσιασμένος γιατί είναι αθόρυβο τρέχει xbmc συνεργάζεται με cec και παίζει απροβλημάτιστα μέσω ενσύρματου δικτύου ταινίες 1080p (βασικά δοκίμασα αυτή Pacific Rim 2013 1080p BluRay DTS x264 15,9 GB). Αύριο θα το δοκιμάσω με τον ONKYO.

αν θες μας λες link αγοράς και χρόνο παράδοσης

χρόνος παράδοσης 12 μέρες απο τη στιγμή της παραγγελίας μέχρι την παραλαβή στην Έδεσσα. Πωλητής του ebay από Κίνα "geilibuy".

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

τελικά υπάρχει (από ότι καταλαβαίνω) και επίσημη αντιπροσώπευση της RS components στην Ελλάδα, η οποία με την σειρά της είναι επίσημος μεταπωλητής (και) του Pi...

Εδώ το model B στα 27.66 +ΦΠΑ, που για παραλαβή από Ν. Ιωνία, βλέπω να παραμένουν τόσα... και +6 τα μεταφορικά αν κάποιος θέλει αποστολή με κούριερ. Στα 34 τελική δηλαδή και από Ελλάδα!!!

http://gr.rsdelivers.com/product/ra...type-b/raspberry-pi-type-b-512mb/7568308.aspx

Ποσότητα Τιμή Μονάδας
1 27,66
Σε απόθεμα στην Αγγλία.
Παράδοση σε 1-2 ημέρες για παραγγελίες που καταχωρούνται πριν τις 14:00μμ*

Νομίζω είναι χωρίς φπα,το αναφέρει δίπλα από την τιμή:
(Η αναγραφόμενη τιμή δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ 23%, το οποίο θα προστεθεί στο καλάθι αγορών σας και κατά την τιμολόγηση)

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Νομίζω είναι χωρίς φπα,το αναφέρει δίπλα από την τιμή:
(Η αναγραφόμενη τιμή δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ 23%, το οποίο θα προστεθεί στο καλάθι αγορών σας και κατά την τιμολόγηση)

έτσι είναι, και το γράφω και εγώ σε δύο μεριές...

"Εδώ το model B στα 27.66 +ΦΠΑ..."
"Στα 34 τελική δηλαδή και από Ελλάδα"

-bye-