panos_adgr
Supreme Member
Αυτο ειναι το θεμα.. οτι η sony υστερουσε στο jpg κ ακομη πριν ασχοληθω με το raw, ειχα το perfect effects κ προσπαθουσα να τις "βελτιωσω". Μετα εμαθα το raw για το οποιο μιλουσαν ολοι κ jpg τραβηξα ξανα μονο κατα λαθος. Το να δινεις την προσωπικη σου σφραγιδα (καλη ή κακη) στο καδρο που εχεις τραβηξει εχει γινει για εμενα μια ευχαριστω διαδικασια η οποια με κανει να ψαχμομαι συνεχεια για να βελτιωθω.
Ακομη πιο πολυ χαιρομαι που σε βοθησα με τις φωτογραφιες μου.
Συμφωνώ μαζί σου Teo. Από την πρώτη στιγμή που πήρα dslr (Nikon D90) τραβάω μόνο Raw.
Η προσωπική πινελιά είναι κάτι απαραίτητο και για εμένα στην κάθε φωτογραφία όπως και η δημιουργική έκφραση μέσα από οποιονδήποτε τρόπο επιλέγει ο καθένα μας. Είτε είναι τεχνική, είτε είναι επεξεργασία. Γι αυτό και δεν με ενδιαφέρει το jpeg. Θα τραβούσε jpeg μόνο σε καμιά έκθεση ή σε κάποιο event το οποίο απλά θα κατέγραφα σε εικόνες.
Με βοήθησες πολύ με τις φωτογραφίες σου και σε επίπεδο μηχανής αλλά και δημιουργικό. Θα ήταν καλή ιδέα κάποια στιγμή να ανοίξουμε ένα νήμα με τις τεχνικές μας. Μου αρέσει πολύ η επεξεργασία.
, πάνω στην 7200