Το Φωτογραφικό chat

Αυτο ειναι το θεμα.. οτι η sony υστερουσε στο jpg κ ακομη πριν ασχοληθω με το raw, ειχα το perfect effects κ προσπαθουσα να τις "βελτιωσω". Μετα εμαθα το raw για το οποιο μιλουσαν ολοι κ jpg τραβηξα ξανα μονο κατα λαθος. Το να δινεις την προσωπικη σου σφραγιδα (καλη ή κακη) στο καδρο που εχεις τραβηξει εχει γινει για εμενα μια ευχαριστω διαδικασια η οποια με κανει να ψαχμομαι συνεχεια για να βελτιωθω.
Ακομη πιο πολυ χαιρομαι που σε βοθησα με τις φωτογραφιες μου.

Συμφωνώ μαζί σου Teo. Από την πρώτη στιγμή που πήρα dslr (Nikon D90) τραβάω μόνο Raw.
Η προσωπική πινελιά είναι κάτι απαραίτητο και για εμένα στην κάθε φωτογραφία όπως και η δημιουργική έκφραση μέσα από οποιονδήποτε τρόπο επιλέγει ο καθένα μας. Είτε είναι τεχνική, είτε είναι επεξεργασία. Γι αυτό και δεν με ενδιαφέρει το jpeg. Θα τραβούσε jpeg μόνο σε καμιά έκθεση ή σε κάποιο event το οποίο απλά θα κατέγραφα σε εικόνες.

Με βοήθησες πολύ με τις φωτογραφίες σου και σε επίπεδο μηχανής αλλά και δημιουργικό. Θα ήταν καλή ιδέα κάποια στιγμή να ανοίξουμε ένα νήμα με τις τεχνικές μας. Μου αρέσει πολύ η επεξεργασία.

Ναι... Σιγά.:smile:

Την καλημέρα μου!
Σε μια νύχτα έφυγε η D7000 μαζί με τον 17-50 f2.8 όταν πήρα την Χ-Μ1.
Καλημέρα και καλό μήνα.
Υ. Γ. Φοβερή μηχανή η D7000 μην τα ισοπεδώνουμε όλα αλλά η μικρή ερωμένη ήταν πιο εύκολη σε όλα της.

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Καλό φωτογραφικό μήνα να ευχηθώ σε ολους, σήμερα είναι ευκαρία να ξεσκονίσουμε τα μηχανάκια ...!

Από ξεσκόνισμα άλλο τίποτα.
Καμιά ομαδική εξόρμηση θα κάνουμε;
Να έχει και μεζέ όμως το μεσημέρι. :flipout:

Re: Sony α9

Ωραία τα ευχολόγια και οι συμβουλές Νίκο αλλά έλα λίγο και στη θέση των απλών μελών και μάλιστα αυτών που αποκλείονται προσωρινά από το φόρουμ.
Το λάθος των περισσοτέρων από εμάς είναι ότι ξεχνάμε ότι το φόρουμ είναι ένας ιδιωτικός χώρος και όχι ένα δημόσιο βήμα.
Καλό μήνα και από εδώ και καλές φωτογραφικές εξορμήσεις.

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Πάνο το τηλ. μου τόχεις και είμαστε πολύ κοντά, είναι άλλωστε η εποχή ιδανική για υπέρυθρες που έχω πολϋ καιρό να τραβήξω, παρέα να με τραβήξει θέλω και εγώ ... και όποιος θέλει φυσικά έρχεται...

Κοιτάτε τι σκαρφϊστηκαν ..αντε να το δούμε κρεμασμένο και σε κανένα drone :flipout:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Sony α9

Ωραία τα ευχολόγια και οι συμβουλές Νίκο αλλά έλα λίγο και στη θέση των απλών μελών και μάλιστα αυτών που αποκλείονται προσωρινά από το φόρουμ.
Το λάθος των περισσοτέρων από εμάς είναι ότι ξεχνάμε ότι το φόρουμ είναι ένας ιδιωτικός χώρος και όχι ένα δημόσιο βήμα.
Καλό μήνα και από εδώ και καλές φωτογραφικές εξορμήσεις.

Δεν υπάρχουν απλά και special μέλη Παναγιώτη. Ούτε είμαι εκείνος που θα δώσει συμβουλές. Προέτρεψα. Επί της ουσίας συμφωνείς ή διαφωνείς σε αυτά που γράφω;

Το βήμα είναι δημόσιο είναι προφανές. Λάθος κάνεις. Τα κόστη και ο κόπος λειτουργίας και συντήρησης δεν είναι. Και διέπεται από κανονισμό λειτουργίας που αυτοβούλως δέχεσαι με την εγγραφή σου.

Συνεπώς το "λάθος" δεν υφίσταται τουλάχιστο με τη μορφή που αναφέρεις, και δεν είναι καν της πλειοψηφίας.

Από εκεί και πέρα, αν θέλεις μέσω PM ή και τηλεφωνικώς να πούμε τις προσωπικές μας απόψεις, ευχαρίστως. Το τηλέφωνό μου το έχεις νομίζω. Ας μην βαρύνουμε το νήμα άλλο και στεναχωριόμαστε ώστε να έχει και νόημα η ευχή σου για καλό μήνα, την οποία και ανταποδίδω.

:offtopic:

Δυο ώρες και κάτι λίγο έμειναν ακόμα πριν κλείσουν οι δηλώσεις συμμετοχής στην δεύτερη κλήρωση στην κατηγορία των δορυφορικών ενός νέου εξελιγμένου φοβερού 3 σε ένα δέκτη. Επίγειος, δορυφορικός media player και πολλά ακόμη περισσότερα. Μόλις που προλαβαίνετε να δηλώσετε συμμετοχή.

MΕCOOL-KIII pro

Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους. Τον τελευταίο χρόνο χρησιμοποιώ τον 35mm 1.8 DX για τη 5300

http://www.skroutz.gr/s/1796228/Nikon-AF-S-DX-Nikkor-35mm-f-1-8G.html

Τον έχω φορέσει δύο φορές μια πέρυσι στα Γιάννενα και άλλη μια τις τελευταίες μέρες. Γενικά έχω τεράστιο πρόβλημα με το AF καθώς μπορεί να πάρει αρκετές προσπάθειες για να εστιάσει ενώ πολλές φορές ενώ νομίζω πως έχει εστιάσει βλέποντας μετά τις φωτογραφίες στον υπολογιστή η εστίαση είναι αλλού για αλλού. Χρησιμοποιώ το single point focus ώστε να κάνει focus εκεί που θέλω. Άμα δε....

Το ίδιο πρόβλημα έχει και ο αδερφός μου με τον ίδιο φακό, ίδιος ίδιος του τον πήρα δώρο και απλά τον καβατζωνω σε καμία εκδρομή , πάνω στην 7200

Στα σχόλια στο skroutz.gr όλοι γράφουν στα θετικά του φακού το καλό και γρήγορο AF οπότε η απορία μου ειναι μήπως έχει κάποιο πρόβλημα ο φακός και πως μπορώ να το ελέγξω;

82776df3b111b379a83f3ece6b6d8cbb.jpg

Τις εντυπωσεις μου εκλεψαν οι εκτυπωσεις πανω σε αλουμινιο μιας και δεν ειχα ξαναδει. Σαν οθονη ενα πραμα, αρκετοι εψαχναν τα καλωδια απο πισω. :p

Εχει εκτυπωσει κανεις απο καπου οικονομικα; Θα δοκιμασω σιγουρα συντομα! (η φωτο απο κινητο και ανεβασμενη απο tapatalk, χανει αρκετα...)

26c97113dd12dbb405b49a05d60e3159.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Αυτές οι εκτυπώσεις πραγματικά με εντυπωσίασαν. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν κάποια οθόνη που προβάλλονται οι φωτογραφίες. Η συγκεκριμένη εκτύπωση μαζί με την άλλη που ήταν δίπλα ήταν τόσο 'ζωντανές' που έδιναν την αίσθηση ότι φωτίζονται από πίσω. Οι τιμές όμως είναι ψηλά. Σε άλλο περίπτερο παρόμοιες εκτυπώσεις έπαιζαν από 90 -150 και βάλε, ευρώ.

Οπως τα λες!

Νατη και η αλλη για οσους δεν εχουν δει (παλι κινητο και tapatalk):

d09a00ce75eb3230d0345fe9c91249c2.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Καλημέρα.
Είχα καιρό στο μυαλό μου αυτά τα σχόλια (μάλιστα τότε δεν μπορούσα να ρωτήσω λεπτομέρειες γιατί ήμουν αποκλεισμένος)
και σήμερα βλέποντας την προσφορά του bonusprint για 50% σε wall art λέω να το τολμήσω.
https://www.bonusprint.co.uk/offers...tm_campaign=CRM_CAM_EML_26211_UK4&id=16890347

Καλημέρα.
Είχα καιρό στο μυαλό μου αυτά τα σχόλια (μάλιστα τότε δεν μπορούσα να ρωτήσω λεπτομέρειες γιατί ήμουν αποκλεισμένος)
και σήμερα βλέποντας την προσφορά του bonusprint για 50% σε wall art λέω να το τολμήσω.
https://www.bonusprint.co.uk/offers...tm_campaign=CRM_CAM_EML_26211_UK4&id=16890347

Οι συγκεκριμενες (ομολογουμένως εντυπωσιακες) εκτυπωσεις, είναι πάνω σε αλουμίνιο. Στο bonusprint βλεπω μονο πλαστικο αν δε κανω λαθος…

Ασχετο αλλα το bonusprint μαλλον «πιαστηκε» και εχει κοψει τα 75% και παιζει αποτι βλεπω μονο μεχρι κανα 50% πλεον...