Το Φωτογραφικό chat

Ετοιμάζω ποπ κορν να απολαύσω τα σχόλια.
Η κακία του Έλληνα και η μικροψυχία του βγαίνει παντού.
Αν φοβούνται οι φωτογράφοι ένα καθημερινό άρθρο και αν επηρεάζονται οι μαμάδες από αυτό τότε κρίμα και για τους δύο.

Ετοιμάζω ποπ κορν να απολαύσω τα σχόλια.
Η κακία του Έλληνα και η μικροψυχία του βγαίνει παντού.
Αν φοβούνται οι φωτογράφοι ένα καθημερινό άρθρο και αν επηρεάζονται οι μαμάδες από αυτό τότε κρίμα και για τους δύο.

Ειναι τραγικο ενα αρθρο το οποιο προτεινει την μη προτιμηση επαγγελματια, να χρησιμοποιει φωτογραφιες βαπτισης επαγγελματιων...

Και κατσε ακομα που εισαι... το πανηγυρι δεν εχει καν ξεκινησει... καποια στιγμη πρεπει να υπαρχει ενας ελεγχος, ενας αντιλογος με τον καθε τυχαρπαστο η μη που νομιζει πως μπορει να γραφει οτιδηποτε εχοντας ενα "βημα" στο κοινο, διαμορφωνοντας συνειδησεις και αγορες.

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Ειναι τραγικο ενα αρθρο το οποιο προτεινει την μη προτιμηση επαγγελματια, να χρησιμοποιει φωτογραφιες βαπτισης επαγγελματιων...

Συμφωνώ και τα γραφόμενα στο άρθρο, είναι μπούρδες.

Δεν ειναι Παναγιωτη ουτε κακια ουτε μικροψυχια. Διαβασε λιγο τα σχολια των επαγγελματιων λιγο και μπες στη θεση του καθενος μας, του επαγγελματια, οχι του μαυρου, wannabe και του καθε ξαδερφιστα , που θελοντας και μη επηρεαζει πορτοφολια, ανθρωπους κ αγορες κι αυτος. Η πολυ ελευθερια μας μαρανε τελικα, και ταυτοχρονα τιποτα δε μας ενοχλει αλλα ολα μας επηρεαζουν.

Βρε Γιάννη μου αυτός που θα πάρει επαγγελματία θα πάρει τον επαγγελματία ακόμη και αν διαβάσει 100 τέτοια άρθρα.
Και θα προτιμήσει επαγγελματία για τον ένα και βασικό λόγο, ότι θα έχει εξασφαλισμένα φωτογραφίες και βίντεο.
Καλές ή λιγότερες καλές οι φωτογραφίες από τον επαγγελματία θα δοθούν όταν πρέπει και όπως πρέπει,
ούτε άγχος και με ρίσκο για το αν χάλασε η κάρτα μνήμης, αν κόλλησε το κινητό ή αν πρόλαβε ο φωτογράφος την καθοριστική στιγμή.
Πριν όμως κυνηγήσουν οι φωτογράφοι την τυχαία αρθρογράφο καλό θα ήταν να συμμαζέψουν το μάυρο χρήμα , ειδικά τώρα
που με τη φορολογία το κράτος έχει γίνει συνέταιρος και δεν αναφέρομαι στον τυχαίο tiniako που έβγαλε 5 φωτογραφίες για το γούστο του
στο Γάμο ή στη Βάφτιση αλλά στον μάυρο επαγγελματία που δε σέβεται τον ιδρώτα και τα έξοδα των "συναδέλφων" του.

Παναγιωτη πολυ σωστο αυτο που λες στο τελος αλλα μην ξεχνας οτι δεν ειναι ολοι συνειδητοποιημενοι σχετικα με το θεμα φωτογραφια. Υπαρχουν κ αυτοι που ειναι αναποφασιστοι, ειτε λογω οικονομικων ειτε λογω ημιμαθειας και δεν εχουν ακομη αποφασισει να παρουν ή οχι επαγγελματια. Κ διαβαζουν τυχαια ενα τετοιο αρθρο. Αλλοι θα επηρεαστουν αλλοι οχι...

Αυτοί που θα επηρεαστούν είναι και αυτοί που θα πάρουν φωτογράφο και μετά δε θα πάνε να πάρουν τις φωτογραφίες.
Μπράβο σου πάντως Θοδωρή που βρήκες το άρθρο και έδωσες τροφή για συζήτηση.

Το άρθρο είναι ισοπεδωτικό όχι μόνο για τους φωτογράφους αλλά για το σύνολο των επαγγελματιών που ζουν και από το συγκεκριμένο μυστήριο.
Απορώ πως δεν έγραψε .. "νοικιάστε μια κολυμπήθρα βάλτε τη κάτω από τη γωνία με τα εικονίσματα που κάθε ελληνικό σπίτι έχει , μαζί με τον ξάδερφο φωτογράφο καλέστε και τον άλλον ξάδερφο τον παπά , η γιαγιά θα μαγειρεύει στην κουζίνα παράλληλα και μπαμ μπαμ έχετε μια αξέχαστη βάπτιση !!! "

Όταν είσαι τυχαίος και απλά πα..ρολογεις για να γεμίσεις μια σελίδα .... πρέπει να είσαι και έτοιμος να δεχτείς και την ανάλογη κριτική

Άσχετο .. μέχρι και η "NASA" την διαβάζει , επειδή μάλλον ξεπέρασε κάθε όριο βλακείας στο δικό μας σύμπαν ...

Κάτω από κάθε φωτογραφία υπάρχει πηγή, υπήρχε και πριν ή μπήκε λόγω των σχολίων;
Μισό εκατομμύριο likes η σελίδα και 1000 το άρθρο σε μια μέρα δεν τα λες και λίγα άλλα ίσως και δικαιολογημένος ο τρόμος.
Ισοπεδωτικό σίγουρα για πολλούς κλάδους αλλά σίγουρα το ντόρο του τον έκανε.

Γάμος χωρίς επαγγελματία φωτογράφο δεν ξέρω αν γίνεται, αλλά φαίνεται ότι blog δεν γίνεται - οπότε η αξιαγάπητη κυρία πλήρωσε και ψώνισε μερικές επαγγελματικές (πάλι καλά που έγραψε την προέλευση τους). Με δυο λόγια αυτοακυρώθηκε, άσχετα αν διάφοροι "τσιμπήσανε"...

Για να βγάζει όμως νόημα η όλη ιστορία πρέπει αντίστοιχα να σβηστούν ή να επεξεργαστούν και τα σχόλια από κάτω.

Για ριξτε μια ματια, μηπως αλλαξε κατι; λεω τωρα, μηπως...

Για δες... Κάτι άλλαξε

Προσέθεσε: "Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο ούτε ποσοτικά ούτε ποιοτικά με το αντίστοιχο ενός επαγγελματία. Τουλάχιστον, όμως, δεν θα μείνουν κενές οι κορνίζες σας!"

Οποιος θελει ας παει στο νημα: φωτογραφια γαμου,,να διαβασει και να κρινει

Περί VR ο λόγος.

Σήμερα καθώς πειραματιζόμουν με την D7200 έχοντας μπροστά μου ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα, παρατήρησα ότι μετά από αρκετές διαδοχικές λήψεις με τον 55-200 και σε εστιακό μήκος 120mm με το VR ενεργοποιημένο μου έβγαιναν όλες κουνημένες με ταχύτητες από 1/400 με 1/800. Με παραξένεψε το γεγονός και τράβηξα μερικές χωρίς το VR. Βγήκαν άψογες.

Κάπου λοιπόν έχω διαβάσει ότι δεν είναι κατ' ανάγκη σωστή ή απαραίτητη η χρήση του VR πάντα και όλες τις περιπτώσεις.
Γνωρίζω ότι σε λήψεις με μεγάλη διάρκεια έκθεσης πρέπει να είναι απενεργοποιημένο. Αλλά όπως φαίνεται μάλλον ισχύει και για άλλες περιπτώσεις. Γνωρίζετε κάτι παραπάνω;

Περί VR ο λόγος.

με τον 55-200 και σε εστιακό μήκος 120mm με το VR ενεργοποιημένο μου έβγαιναν όλες κουνημένες με ταχύτητες από 1/400 με 1/800

Θα χρησιμοποιούσα το VR σε ταχύτητα κάτω του 1/180 γνωρίζοντας τη σταθερότητα του χεριού μου . Έχω διαβάσει πως όταν η ταχύτητα κλείστρου είναι ίση η χαμηλότερη από την εστιακή του φακού τότε χρειάζεται VR , αναλόγως βέβαια και την τεχνική του φωτογράφου . Στη δική μου περίπτωση χρειάζομαι περίπου 50% επιπλέον ταχύτητα ανάλογα την εστιακή .
Και ναι , στην E-PL5 ( αν θυμάμαι καλά) το είχα δοκιμάσει να έχω συνέχεια ενεργοποιημένο το IS (είναι το VR της Olympus) και σε μεγάλες ταχύτητες είχα χειρότερο αποτέλεσμα από το εάν το είχα OFF .