Το Φωτογραφικό chat

Είμαι Γερμανία και σήμερα πήγα μια βόλτα, με απαραίτητη επίσκεψη σε μεγάλο μαγαζί ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών για χάζι και μήπως μου καθόταν κανένα "λαχείο" (εβδομάδα cyber monday - ότι κι αν σημαίνει αυτό). Λαχείο δεν κέρδισα, ότι είδα σε προσφορά μου ήταν αδιάφορο αλλά είδα συγκεντρωμένες πολλές μηχανές, φακούς και λοιπά φωτογραφικά - και όχι μόνο.

Εντύπωση μου έκανε η παντελής απουσία των Olympus σε αντίθεση με την Panasonic που υπήρχαν τα πάντα πλην G9, ίσως την φέρουν ως δείγμα τουλάχιστον γύρω στις 15/12 (παράξενο μου φάνηκε). Κατά τα λοιπά πέραν των CanoNikon, υπήρχε όλη η γκάμα των Sony - ακόμα και η Α9 (!) με μεγάλη ποικιλία φακών, καθώς και όλες οι Fuji πλην GF-X, επίσης με όλους σχεδόν τους φακούς - τους οποίους και χάζεψα αρκετά, για αγορά ούτε κουβέντα αφού ζητάγανε ~450 για τον 27/2,8 και αναρωτιέμαι πως γίνεται οι Κινέζοι να τον δίνουν 200-240 και να βγάζουν κέρδος? Δικαιολογούν οι φόροι και τα λοιπά έξοδα την τεράστια διαφορά τιμής? Κάτι βρωμάει στο βασίλειο της Δανιμαρκείας...

Είδα κι άλλα ενδιαφέροντα και μη - κάποια από αυτά στα σχετικά νήματα - αλλά το βασικό ήταν ότι βρέθηκα σε ένα μαγαζί μιας "κανονικής" χώρας, και αναρωτήθηκα αν κάποτε θα μπορείς να μπεις στο ίδιας επωνυμίας κατάστημα στην χώρα μας και να έχεις την αίσθηση ότι δεν είσαι καταναλωτής Β' κατηγορίας (μην πω και Γ' ή Δ'). Θα μου πείτε, "ρε συ κάποιοι δεν έχουν να φάνε κι εσύ λες τέτοια?" Ε τι να πω, σίγουρα στραβά αρμενίζουμε αλλά κι ο γιαλός στραβός είναι...

Bratwurst Θουριγγίας με πατάτες μόλις βγήκα από εκεί και πήγα στην κεντρική πλατεία, έχουν στήσει τα χριστουγεννιάτικα κιόσκια από αρχές Νοέμβρη. Θα ανεβάσω μερικές φωτό σε λίγο... :4603:

24058844_815540165274390_382558068904180952_n.jpg

Και μένα Δημήτρη, περιγράφει πολύ καλά το πόσο είμαστε στον κόσμο μας τη στιγμή που είμαστε συγκεντρωμένοι στη φωτογράφιση.

Video 2 .... ωρών !!!! από τον φαφλατά Jared Polin για το workflow (ξεσκαρταρισμα και processing )
που ακολουθεί όσο φορά τις φωτογραφίες του

Έχει ενδιαφέρον σε κάποια σημεία ...

Αφορά τα raw αρχεία της A7 R III

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Προσπαθω εδω και μερες να βρω ακρη με το lightroom αναφορικα με το ποσο κοστιζει. Μετα απο πολυ κοπο βρηκα και κατεβασα free trial 7 ημερων του Lightroom Classic, version 7.0.1 (δεν με ενδιαφερει το Lightroom CC)

Βλεπω ομως οτι δεν μπορω να αγοράσω "μια και έξω" το προγραμμα, αλλα μονο να πληρωνω καθε μηνα 12και κατι ή καθε χρονο 148 ευρω. Το καταλαβαινω σωστα ? Αν ναι... υπαρχει καποιο αλλο οικονομικοτερο προγραμμα επεξεργασιας ? To DxO photolab κοστιζει 149 ευρω, φανταζομαι "μια και εξω" (?)

Ναι έτσι είναι, βέβαια κάθε 1-1,5 χρόνο βγαίνει νέα έκδοση με κόστος αναβάθμισης περίπου 50-70 . Δοκίμασε και το raw therapee που είναι δωρεάν....

Ενα ενδιαφέρον γράφημα που δείχνει ότι παρόλο που εμείς εδώ στο avclub ασχολούμαστε σχεδόν αποκλειστικά με mirrorless, στον κόσμο εκει έξω οι dslr ζουν και βασιλεύουν..
Το 2017 από τις φώτος που ανέβηκαν στο Flickr μόλις 4% ήταν από Mirrorless, ενώ το ποσοστό από Dslr ήταν στο 33%....

https://www.mirrorlessrumors.com/flickr-reports-uploaded-photos-dslr-increaed-mirrorless-stalled/

Υ.Γ. Μάλιστα λόγω δουλειάς ήμουν στο Μιλάνο για 3 μέρες και συνεχώς έβλεπα τουρίστες με Nikon/Canon και μερικούς ξέμπαρκους με Sony A6000/A6300 από εκει και πέρα δεν είδα ούτε μια άλλη μηχανή άλλου κατασκευαστή.

Ενα ενδιαφέρον γράφημα που δείχνει ότι παρόλο που εμείς εδώ στο avclub ασχολούμαστε σχεδόν αποκλειστικά με mirrorless, στον κόσμο εκει έξω οι dslr ζουν και βασιλεύουν..
Το 2017 από τις φώτος που ανέβηκαν στο Flickr μόλις 4% ήταν από Mirrorless, ενώ το ποσοστό από Dslr ήταν στο 33%....

https://www.mirrorlessrumors.com/flickr-reports-uploaded-photos-dslr-increaed-mirrorless-stalled/

Υ.Γ. Μάλιστα λόγω δουλειάς ήμουν στο Μιλάνο για 3 μέρες και συνεχώς έβλεπα τουρίστες με Nikon/Canon και μερικούς ξέμπαρκους με Sony A6000/A6300 από εκει και πέρα δεν είδα ούτε μια άλλη μηχανή άλλου κατασκευαστή.

Τα κινητα εχουν ισοπεδωσει τα παντα!!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Τα κινητα εχουν ισοπεδωσει τα παντα!!

Και λίγα λες, μερίδιο 50% στο Flickr και προβλέπω σε μερικά χρόνια να ξεπερνάει αυτό το μερίδιο το 70%!!!

Λογικό εφ όσον οι περισσότεροι -ειδικά οι νέοι άνθρωποι- έχουν μάθει να βλέπουν φωτογραφίες μόνο στο κινητό, άντε και στο τάμπλετ.
Όταν όμως δουν μεγέθυνση, απο 30χ40 και πάνω, μένουν με το στόμα ανοιχτό.
Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι, με κανονικές μηχανές (mirrorless & dslr) που βλέπουν τις φωτογραφίες μόνο στην οθόνη της μηχανής τους!
Ναι, και όμως υπάρχουν, ζούν ανάμεσά μας!:flipout:

Πάντως, είναι γενικά αποδεκτό, πώς όσο μαζικοποιείται η φωτογραφία, τόσο και η ποιότητα των λήψεων υποβιβάζεται, ασχέτως των αλμάτων της τεχνολογίας.
Ποια πιτσιρίκα (και μη) πλέον δεν έχει βγάλει selfie κρατώντας το κινητό ψηλά υπο γωνία , να φαίνεται το μάτι σαν πεπόνι και το σαγόνι σαν τυρόπιτα;
Και να φαίνεται και σαν μπεμπέκα φυσικά.

Είναι μεγάλη η κουβέντα για το που πάει η φωτογραφία γενικώς........

Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Λογικό εφ όσον οι περισσότεροι -ειδικά οι νέοι άνθρωποι- έχουν μάθει να βλέπουν φωτογραφίες μόνο στο κινητό, άντε και στο τάμπλετ.
Όταν όμως δουν μεγέθυνση, απο 30χ40 και πάνω, μένουν με το στόμα ανοιχτό.
Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι, με κανονικές μηχανές (mirrorless & dslr) που βλέπουν τις φωτογραφίες μόνο στην οθόνη της μηχανής τους!
Ναι, και όμως υπάρχουν, ζούν ανάμεσά μας!:flipout:

Πάντως, είναι γενικά αποδεκτό, πώς όσο μαζικοποιείται η φωτογραφία, τόσο και η ποιότητα των λήψεων υποβιβάζεται, ασχέτως των αλμάτων της τεχνολογίας.
Ποια πιτσιρίκα (και μη) πλέον δεν έχει βγάλει selfie κρατώντας το κινητό ψηλά υπο γωνία , να φαίνεται το μάτι σαν πεπόνι και το σαγόνι σαν τυρόπιτα;
Και να φαίνεται και σαν μπεμπέκα φυσικά.

Είναι μεγάλη η κουβέντα για το που πάει η φωτογραφία γενικώς........

Συμφωνώ απόλυτα σε όσα λες.....!! Μπαίνω στο Facebook/Instagram κλπ. και κυριολεκτικά ξινίζει η μούρη μου με τα εκτρώματα φωτογραφίες που ανεβάζει ο περισσότερος κόσμος και αυτά τα εκτρώματα μαζεύουν και ένα σκασμό Likes.....!!!
Στο Flickr κρατιέται ακόμα ένα σχετικό επίπεδο άλλα και εκει βλέπεις πλέον πολύ σαβούρα!!!
Το θέμα όμως είναι ότι ο περισσότερος κόσμος δεν θέλει να μάθει ''φωτογραφία'' απλά πατάει το κουμπί και ότι βγει, δεν τους νοιάζει και αυτό φαίνεται στις φώτος που κυκλοφορούν εκει έξω.....

Καλά και το flickr έτσι κι έτσι, μου κάνουν follow κάτι περίεργοι, πάω στο προφίλ τους και βλέπω χάλια του κερατά με 500+ likes - απλά έχουν μαζευτεί οι παρεούλες και χαριεντίζονται...

Τα likes παντως ειδικα του fb δε λενε τιποτα, καλυτερα να μην υπηρχαν. Εχουμε γεμισει likeλαγνους. Τεσπα..