n_olympios
Supreme Member
- 17 June 2006
- 3,624
Αν πρόκειται για το Forester, τότε δεν έχει τελάρο για το τζάμι. Αλλά ναι, το σπρέυ σιλικόνης καλό κάνει, κακό όχι.
Να μη σε στεναχωρίσω....
Γρύλο θες φίλε...
Δοκίμασε σπρέι σιλικόνης στα βελουδα του τελαρου της πόρτας που πατάει το τζάμι
Δεν ειναι τιποτα, το κανει και σε μενα 3-4 φορες το χρονο. Peugeot 307 εχω. Αυτα τα παραθυρα για λογους ασφαλειας μολις δουν ζορι επιστρεφουν στην προηγουμενη θεση ανοιχτα γιατι θεωρουν οτι μαγκωσαν καποιο χερι. Ο λογος που γινεται τωρα αυτο χωρις εμποδιο στην πορεια του παραθυρου ειναι η σκονη εκει που σερνει το παραθυρο και ισως και καποια βρωμα που εχει συσσωρευτει στον μηχανισμο. Εγω δεν εχω κανει τιποτα γιατι ειναι πολυ τυχαιο και σπανιο, αλλα θα σου προτινα ενα σπρει σιλικονης σε ολα τα λαστιχα που εχει επαφη το παραθυρο και να να δεις μηπως εχει φρακαρει και τιποτα μεσα στη σχισμη που σερνει στον σκελετο της πορτας.
Άνοιγμα η ταπετσαρία θέλει για έλεγχο. Κάπου σου μονοπαντιάζει βρίσκει αντίσταση κ γυρίζει ανάποδα.
Το λάδωμα το μόνο που θα κάνει είναι να σου λερώνει το τζάμι στο πάνω / κάτω.
Εμένα παλιότερα είχε παρουσιάσει σε ένα Xsara που είχα, ζημιά σε μια πλαστική τροχαλία-οδηγό, η οποία μάλιστα ήταν με πριτσίνια στερεωμένη κ μπήκε άλλη με πατέντα, γιατί το συνεργείο μου ζήταγε να αλλάξω όλο τον (αρκετά ακριβό) μηχανισμό σαν σετ.
Προέορτια φθοράς που θα εξελιχθεί σε ζημιά είναι.
Το rsa ή το bo;
Κατι δημιουργει αντισταση στην ολισθηση του τζαμιου, στους οδηγους-τσιμουχες του τζαμιου, ή στους πλαστικους ολισθητηρες του γρυλου αν ειναι ψαλιδωτος, ή στα πλαστικα ή την τροχαλια, αν ειναι με συρματοσχοινο. Ο αυτοματισμος το αντιλαμβανεται σαν εμποδιο και κατεβαζει το τζαμι. Πας στο εργαστηριο σου, και φτιαχνεις ενα ξυλο σε μηκος απο κατω μερος πορτας μεχρι κατω μερος κλειστου τζαμιου, φρακαριστα και ολιγον διαγωνια, και το εχεις μαζι σου.
Παμε τωρα σε αυτο που ειχα ξεκινησει να γραφω, και με γειωσε το συτημα.
Ακουστε τι παιχνιδια μπορει να παιξει ο πυρετος και ο υπνος συνδυαζομενα.
Πριν απο κανα 4αρι ωρες εχω μπροστα μου ενα λαπτοπ παλιο (20ετιας πρεπει) και εχω κατσει στον καναπε εμπρος απο το τζακι να διαβασω τα αδιαβαστα περιπου 3 ημερων στο φορουμ.
Ξεκιναω λοιπον με το "τι παραλαβαμε σημερα" που ειναι και το αγαπημενο μου, καθως χαιρομαι παρα πολυ με τα πραγματα που αγοραζουν τα παιδια και τα παρουσιαζουν εκει.
Ειμαι στο σημειο που κατι οι κακες παρεες, κατι που θελει να φτιαξει στην εγγονη σπιτι απο κορμους, και λιγο η κουραση απο την ενασχοληση με τα μεταλλα, εχουν σαν αποτελεσμα την φωτο απο τη metabo στο σπιτι του Κωστα, και τα σχολια απο τον Νικο και τον Μπαμπη.
Σε αυτο το σημειο εχω αποκοιμηθει καθιστος με το ποντικι στο χερι (εκεινο το ζωγραφιζω με δακτυλομπογια των λαπτοπ δεν το παλευω), και μπαινω σε κατι που θεωρητικα ειναι το σπιτι μου γυριζοντας απο την δουλεια. Βλεπω λοιπον ενα κυριο να μιλαει με την μητερα μου (που δεν μενει στο ιδιο σπιτι με εμενα), ο οποιος κατι μου θυμιζει, αλλα δεν μπορω να καταλαβω.
Ηρθε ο φιλος σου μου λεει, και σου εφερε απο την Αθηνα τα πραγματα που του ζητησες. Γυρναω προς τον κυριο, ο οποιος μου συστηνεται ως Χαραλαμπος Κλουζω.
Με ξερεις καλυτερα σαν BabisK απο το Avclub, και μια και περναγα πηγαινωντας στον Κωστα ειπα να σου φερω τα πραγματα που μου ειχες ζητησει.
Εχω μεινει κοκκαλο και προσπαθω να καταλαβω αν ειναι οντως ο Μπαμπης του AV, ποτε τον αγγαρεψα να μου κουβαλησει κατι, και ποιο πουλακι σφυριξε ποιος ειμαι και που κατοικω, χωρις να με ρωτησει. (και ρε γαμωτο δεν ειναι και ακριβως οπως στις φωτο, ειναι πιο κοντος, πιο αδυνατος και πιο στενοπροσωπος)
Αποτελεσμα αυτου μια ψυχροτητα απο μερους μου η οποια δεν περναει απαρατηρητη και ασχολιαστη απο την μητερα μου, που με κατακεραυνωνει διακριτικα. Μην εισαι τοσο "γαιδουρι", ο ανθρωπος εκανε τοσο κοπο, μαλιστα κουβαλησε τα ξυλα και τα κουτια μονος του και τα στοιβαξε εξω, και ειναι ευγενεστατος. Τι σε εχει πιασει παιδι μου.
Τελος παντων για να μην μακρυγορω, ο "Μπαμπης" φευγει, η μανα μου με "λουζει" που δεν του προτεινα να κατσει για φαγητο η για υπνο το βραδυ, και εγω παω να δω τι ειχα ζητησει να μου φερουν.
Βλεπω λοιπον εκτος απο κατι ξυλα για μια εντοιχισμενη ραφιερα (που με εχει στοιχειωσει γιατι δεν μπορω να καταληξω τι θελω να κανω), ενα σκασμο απο κουτια απο πανακριβα εργαλεια, κυριως makita, metabo και μπλε bosch. Παγκοπριονα, δισκοπριονα χειρος, δραπανα βασης, και δυο μακροστενα κουτια με ενα εργαλειο που εμοιαζε με κονταροαλυσοπριονο, αλλα μπροστα αντι για αλυσιδα ειχε ενα κοφτη λαμαρινων σαν αυτο που χρησιμοποιουν οι πυροσβεστες στους απεγκλωβισμους τροχαιων (κοιταγα μια εταιρια με τετοια το πρωι), σε κουτι μπλε bosch.
Λεω αυτα δεν ειναι δικα μου, θα τα ξεχασε καθως ξεφορτωνε το αμαξι, και ξεκιναω να τα βαλω μεσα στο σπιτι, και μετα να ψαξω να βρω ποιος εχει να μου δωσει το τηλεφωνο του να τον παρω.
Κουβαλωντας ομως μου πεφτει απο τα χερια, κατω στα σκαλια ενα "παγκοπριονο" makita και γινεται "πολος". Παθαινω τραλαλα και σκεφτομαι οτι αυτο το πραγμα θα κανει κανα χιλλιαρικο, οποτε, εβγαλα μεροκαματο.............................και ξυπνησα...........ουφ.................δεν χαλασα τιποτα που πρεπει να πληρωσω.
Εγώ το καθήκον μου το έκανα...
Πάντως να το κοιτάξεις αυτό, μην το αφήσεις...![]()
Σου τα πλήρωσε; χαχα
Παιρνω Algofren, Claripen, Depon, Trachisan, τι αλλο να κανω;Εγώ το καθήκον μου το έκανα...
Πάντως να το κοιτάξεις αυτό, μην το αφήσεις...![]()
Σου τα πλήρωσε; χαχα
Παιρνω Algofren, Claripen, Depon, Trachisan, τι αλλο να κανω;
Ελπιζω να μου κανει ευκολιες Παναγιωτη.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.