Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Μπαμπη τι να πω εκτος απο το παρων με τα εργαλεια και λιγο στην καφε δεν μπαινω αλλου αρα απο αudio και vision δεν εχω ιδεα.

Νεκτάριε εκείνος ο πάγκος που είχες φτιάξει στον εξωτερικό χώρο με κάτι περισσεύματα ξύλων που είχες, σε τι κατάσταση είναι μετά τον χειμώνα που πέρασε?

Νεκτάριε εκείνος ο πάγκος που είχες φτιάξει στον εξωτερικό χώρο με κάτι περισσεύματα ξύλων που είχες, σε τι κατάσταση είναι μετά τον χειμώνα που πέρασε?

Εγω?
Δεν εχω φτιαξει παγκο σε εξωτερικο χωρο.

χμμμμ το γήρας μάλλον... έκανα κάποιο λάθος......αλλά θυμάμαι ένα μέλος που είχε φτιάξει μία πέργολα στο πλάι του σπιτιού του, έξω από μία αποθήκη που είχε, και έπιανε στο απέναντι τοίχο, στο οποίο είχε και ένα ντούζ....και μετά από αυτό με τα ξύλα που περίσσεψαν έφτιαξε ένα εξωτερικό μεγάλο πάγκο δίπλα από την πόρτα της αποθήκης στον πλαινό τοίχο που είχε μια εσοχή....τελικά θυμάμαι τα πάντα εκτός από το ποιός το έκανε χα χα χα

Οι χρόνοι έχουν να κάνουν με το κάθε πόσες περιστροφες του στροφαλου παράγει έργο Νίκο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο wankel θέλει τρεις περιστροφες.
κυριακο λαθος κανεις.
ο wankel παραγει εργο καθε μια περιστροφη (πηγη)
και ο τετραχρονος καθε δυο πληρης περιστροφες

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Νίκο αλλάζεις τόσο σπάνια τα λάδια μήπως επειδή το σέρβις είναι κάθε 30000χλμ?

Εάν ναι να σταματήσεις να το κάνεις και να προσθέσεις μία ενδιάμεση αλλαγή (τουλάχιστον) ανάμεσα στα σέρβις.

30000χλμ για λάδι είναι αδιανόητο νούμερο, σύμφωνα με όσα γνωρίζω εγώ τουλάχιστον.

Τα πρώτα χρόνια τα άλλαζα στα 15.000 για να μην έχουν κανένα πάτημα σε περίπτωση χρήσης της εγγύησης παρ' όλο που πουθενά δεν αναφέρεται στο manual αλλά και η εταιρία όταν το αγόρασα στα 30.000 μου είπε. Μετά ανέβασα τα χιλ. στα 20.000 και πάει λέγοντας....
Ρίξε μια ματιά τι λέει εδώ ...που στην τελική ....και λάδια πουλάει αυτός.
http://www.opelkaknos.gr/0010000064/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%B7-%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%85.html

Καλημέρα σε ολους και καλο Σ.Κ. να έχουμε.

Sent from my iPad using Tapatalk

Καλημερα. Οσοι ζηλευετε τον Κυριακο για την καταναλωση στον 1,3 D, θα σταματησετε να το κανετε μολις κοψει καδενα και "κυλαει τις βαλβιδες στον παγκο" για να δει ποσες "χορευουν τσιφτετελι", και ειδικα χωρις προειδοποιηση (θορυβος).

Ο Νικος εχει μοτερ Ζ18ΧΕ αφου ειναι απο τα πρωτα Αstra H, το οποιο εχει αποδειχτει αξιοπιστο. Δεν ειναι περιεργο σε αυτα τα μοτερ το μεγαλο διαστημα αλλαγης συμπλεκτη αν ο οδηγος κανει σωστη χρηση, και τα χιλλιομετρα του δεν ειναι επιβαρημενα.
Ναι σωστα η opel λεει 30000 MAXIMUM ή 1 χρονο ΑΛΛΑ σε χωρες με μη επιβαρυμενες συνθηκες και καλα καυσιμα. Το καλυτερο θα ηταν 15 με 20000 ή 1 χρονο, που ειναι για τις χωρες Β.
Το ορθον του παραπανω μπορουν να στο πιστοποιησουν παρα πολλοι ιδιοκτητες opel που εφτασε να καιει ενα τενεκε λαδι, "ψωριασανε" τα μεταλα μπιελας, και πηρε οβαλ ο κυλινδρος με τις μαλακιες που τους ελαγαν οι dealer (στην αρχη, μετα προτειναν και αυτοι 15000). Πηγαινε ο αλλος και αλλαζε λαδια μετα απο 2,3 και 4 χρονια. Μην κοιτας που εχεις το Ζ18ΧΕ που ειναι αστερι μοτερακι. Για ρωτα κανεναν με vectra και Ζ18ΧΕR......
Εκτος αυτου τα γνησια dexos 2 ειναι πολυ φτηνα για συνθετικο λαδι, και δεν ειναι μεγαλη επιβαρυνση η αλλαγη τους.
Προσοχη ομως αν τα δεις παρα πολυ φτηνα, γιατι α) εχουν κυκλοφορησει και made in Aspropyrgos, β) πολλες φορες GM ειναι μονο το μπουκαλι (μεταγγιση).

Και μια παρατηρηση γενικη.
Εμεις ως καταναλωτες εχουμε οδηγηθει σε μια συμπεριφορα να επιζητουμε οτι ειναι φτηνοτερο, χωρις να βαζουμε το μυαλο μας να σκεφτει και δημιουργουμε μια πολυ ισχυρη ταση στην αγορα. Πολυ προσοχη με τα λαδια, γιατι κυκλοφορουν τα παντα. Ακομα και με made in Germany συσκευασιες, με σαιτ .de που ομως δεν βγαινουν στο googlαρισμα στην γερμανια παρα μονο στην Ελλαδα, γερμανικα αφμ που δεν υπαρχουν, εδρες εταιριων που ειναι μονο γραφεια (πολλες φορες το ιδιο γραφειο για πολλες εταιριες), και απο πισω (πολλες φορες) να βρισκεται οτι πιο οργανωμενο υπαρχει στο χωρο του εγκληματος. Ο νοων νοειτω, και ναι ξερω πολυ καλα τι λεω.

Last edited:
Και γτ να κοψει καδενα?
Εχουν κατασκευαστικη αστοχια????

Οσο για τα λαδια συμφωνω και το ειπα και πιο πανω πως δεν δυναται ενα λιπαντικο να εχει ζωη 30,000 χλμ.
Αυτα ειναι εμπορικα κολπα.

Γιαπ. Ειναι αθενεια των 1300αριδων diesel που ειναι κατασκευης Fiat και εχουν τοποθετηθει σε αρκετες εταιριες (opel, suzuki, κτλ).
Τωρα το δικο σου επειδη ειναι του κουτιου δεν ξερω αν το εχουν διορθωσει, αλλα δεν δικαιολογειται να κοβει καδενα στεγνα.
Εικαζω οτι μαλλον γινεται απο λαθος μελετη του τεντωτηρα, ο οποιος δεν τερματιζει σε καποιο οριο ξεχειλωματος της καδενας ωστε αυτη να παρει τζογο και να ακουστει, αλλα συνεχιζει να δινει ταση, με αποτελεσμα να κοβετε ο εξωτερικος συνδεσμος του κρικου στον πειρο.
Αυτο σε συδιασμο οτι ο τεντωτηρας εχει και πιεση λαδιου εκτος απο το ελλατηριο, και οτι πολλες φορες μπαινουν λαδια Γιουχου (οτι βαλει ο μαστορας, η οτι ψωνισουμε στη γυρα).

Βεβαια αυτο το εχουν εκμεταλευτει τα μαστορια για να φοβιζουν τους πελατες και να τους οδηγουν σε "προληπτικη" αλλαγη καδενας ακομα και σε περιπτωσεις που δεν χρειαζεται.............."δεν το εχεις ακουσει αυτα κοβουν καδενα"..........εεεεε.....ναι (ποια αυτα)........"να την αλλαξουμε μην βασανιστεις"...............

Καλημέρα & πάλι.

Επιτρέψτε μου να πω ότι ανοίχτηκε ένα θέμα & το τραβάμε από τα μαλλιά.

Η δική μου άποψη είναι ο ενημερωμένος καταναλώτης & χρήστης σίγουρα είναι πάντα ο πιο κερδισμένος.

Όμως μην τα ισοπεδώνουμε όλα μέσα από δυσάρεστες προσωπικές εμπειρίες ή ...είχε ένας φίλος μου & έπαθε αυτό ή άκουσα & διάβασα κάαααπου αυτό.

Δηλαδή ο άλλος ήθελε να περάσει την κόκκινη Ferrari μέσα από τα στενά στο Πάπιγγο & την άναψε .
Άρα συμπέρασμα ..................όλες οι Ferrari έχoουν πρόβλημα με την ψύξη !!!

Το budget που διαθέτουμε, η αρχική επιλογή μας, η σωστη χρήση από μέρους μας, το manual του κατασκευαστή & το καλό εξουσιοδοτημένο συνεργείο, είναι αυτά που θα μας δώσουν αξιοπιστία, μεγάλη διάρκεια ζωής & απρόσκοπτη λειτουργία στο αυτοκινητό μας.

Δημήτρη πάσο, το καλό είναι πως είναι leasing το αμάξι οπότε το άγχος αυτό δεν υπάρχει.
Εγώ ζήτησα το παντακι επειδή το είχα νοικιάσει ένα μήνα,το προηγούμενο μοντέλο βέβαια, και ήταν πολύ καλό με απιστευτους χώρους για την κατηγορία του.
Αν δεν, σε τρία χρόνια παίρνουμε άλλο...
Υγεία να έχουμε.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Δημήτρη πάσο, το καλό είναι πως είναι leasing το αμάξι οπότε το άγχος αυτό δεν υπάρχει.
Εγώ ζήτησα το παντακι επειδή το είχα νοικιάσει ένα μήνα,το προηγούμενο μοντέλο βέβαια, και ήταν πολύ καλό με απιστευτους χώρους για την κατηγορία του.
Αν δεν, σε τρία χρόνια παίρνουμε άλλο...
Υγεία να έχουμε.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Υπαρχουν???
Το αμαξακι κοστιζει στην εταιρεια που δουλευω 2100 ευρω τον χρονο συν οτι καυσιμο βαλουμε καθως με το leasing ολα τα αλλα ειναι πληρωμενα.
Ολα αυτα βγαινουν απο τα εξοδα της εταιρειας.
Οποτε ποσο κοστιζει τελικα???

Εγω ελεγα να αλλαξουμε το Ν14 που ειχαμε και να δωσουμε 4000 ευρω να αγορασουμε ενα παντα πενταετιας.
Ομως αυτο καινουργι συμφερει πιο πολυ.

Υπαρχουν???
Το αμαξακι κοστιζει στην εταιρεια που δουλευω 2100 ευρω τον χρονο συν οτι καυσιμο βαλουμε καθως με το leasing ολα τα αλλα ειναι πληρωμενα.
Ολα αυτα βγαινουν απο τα εξοδα της εταιρειας.
Οποτε ποσο κοστιζει τελικα???

Εγω ελεγα να αλλαξουμε το Ν14 που ειχαμε και να δωσουμε 4000 ευρω να αγορασουμε ενα παντα πενταετιας.
Ομως αυτο καινουργι συμφερει πιο πολυ.

Κυρ αυτά μόνο σε εταιρίες γίνονται αδερφέ.
Φαντάσου και σε εμάς να ίσχυε κάτι ανάλογο.
Να αγοράζαμε ότι εργαλεία θέλαμε σε προνομιακές τιμές και μετά να μας αφαιρούσαν και τα λεφτά από τον φόρο...

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την λογική κάποιων, δίνεις για ένα μέσο καινούριο αυτοκίνητο γύρω στα 12-15 χιλιάρικα.
Τα καλύτερα λάδια να βάλεις δεν κοστίζουν πάνω από 10 ευρώ το λίτρο (4-5 παίρνει λογικά μαζί με το φίλτρο λαδιού), δηλαδή τόσο πολύ είναι πια το κόστος κια παίρνουν από το lidl τα 5λιτρα με την εξάδα?
Έλεος δηλαδή...