Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Παρόλα αυτά ρατσιτικές ήταν οι επιθέσεις. Τουρκόσπορους τους αποκαλούσαν. "Ανακαλύφθηκε" μια εθνοφυλετική διαφοροποίηση και εξελίχθηκε σε ρατσιστκό θέμα. Φυσικά η απορρρόφηση έγινε πιο έυκολα λόγω κοινών στοιχείων αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Η στάση αυτή των ''ημεδαπών'' ήταν λανθασμένη, καταδικαστέα και ταχέως αντιστρέψιμη. Όλοι οι λαοί μπορεί να κάνουν λάθος. Το σημαντικό είναι κατά πόσο το αναγνωρίζουν και διορθώνουν τη βλάβη που έχουν προκαλέσει. Οπότε:

greece.jpg

Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Η στάση αυτή των ''ημεδαπών'' ήταν λανθασμένη, καταδικαστέα και ταχέως αντιστρέψιμη. Όλοι οι λαοί μπορεί να κάνουν λάθος. Το σημαντικό είναι κατά πόσο το αναγνωρίζουν και διορθώνουν τη βλάβη που έχουν προκαλέσει. Οπότε:

View attachment 82751

Αφενός υπάρχουν, δυστυχώς, πολλοί ακόμα που την αντιστροφή ,στην οποία αναφέρσαι, δεν την έχουν κάνει. Για κάποιους υπάρχουν ακόμα Τουρκόσποροι. Επίσης δεν καταλαβαίνω την αναφορά σου στους "λαούς". Δεν υπάρχει καμία ομοιογένεια όπως την θέτεις σαν σύνολο βάζοντας μάλιστα και το εθνικό σύμβολο. Τμήμα του λαού μας πρόσφατα έκανε εκδήλωση για τη μεγάλη νίκη στο Βίτσι. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να νιώσω μέρος του λαού στον οποίον ανήκουν.

Το avatar μου, στο οποίο προφανώς παραπέμπεις, είναι σαφώς απέναντι σε αυτούς και γι αυτό θα βρίσκεται ανάποδα. Νομίζω πως έχω το δικαίωμα να το χρησιμοποιώ όπως θέλω.

Τουλάχιστον 20 είναι οι επιζώντες, ενω οι νεκροί στην πλειοψηφία τους είναι γυναικόπαιδα. Το σκάφος μετέφερε τους μετανάστες από τη Σμύρνη προς την Ελλάδα.

Στους 58 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στο ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί στα ανοιχτά της Σμύρνης, καθώς βυθίστηκε τουρκικό σκάφος που μετέφερε παράνομους μετανάστες.

Ο βοηθός νομάρχης της Σμύρνης, Αρνταχάν Τοτούκ δήλωσε πως έχουν βρεθεί 39 πτώματα, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τις έρευνες βατραχανθρώπων, υπάρχουν άλλα 15 πτώματα εγκλωβισμένα στην αποθήκη του σκάφους.

Ο κ. Τοτούκ είπε, επίσης, ότι πρόκειται για σκάφος μήκους 15 μέτρων και ότι, στην πλειοψηφία τους, οι μετανάστες ήταν Παλαιστίνιοι.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=161105&catid=6

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Αφενός υπάρχουν, δυστυχώς, πολλοί ακόμα που την αντιστροφή ,στην οποία αναφέρσαι, δεν την έχουν κάνει. Για κάποιους υπάρχουν ακόμα Τουρκόσποροι. Επίσης δεν καταλαβαίνω την αναφορά σου στους "λαούς". Δεν υπάρχει καμία ομοιογένεια όπως την θέτεις σαν σύνολο βάζοντας μάλιστα και το εθνικό σύμβολο. Τμήμα του λαού μας πρόσφατα έκανε εκδήλωση για τη μεγάλη νίκη στο Βίτσι. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να νιώσω μέρος του λαού στον οποίον ανήκουν.

Δεν έχω στη διάθεσή μου στατιστικά στοιχεία, όπως και 'συ φαντάζομαι. Πόσοι, ακριβώς είναι οι ''πολλοί''? Ας πούμε πάνω από το 50%?

Καταρχάς, δεν μίλησα για ποσοστά, αλλά, για στάση. Όμως, για να μην θεωρείς ότι υπεκφεύγω, συμπεραίνω ότι αυτή τη στάση είχε υιοθετήσει μεγάλο ποσοστό Ελλαδιτών από τις μαρτυρίες των Μικρασιατών. Πόσο ήταν αυτό? Δεν μπορώ να το ξέρω ακριβώς. Οι ίδιες πηγές αργότερα επιβεβαίωναν την αλλαγή κλίματος. Από δε την προσωπική μου εμπειρία, κρίνω από ελάχιστο ως μηδαμινό το ποσοστό Ελλήνων που ακόμα και σήμερα διάκεινται ρατσιστικά ή υποτιμητικά προς τους Μικρασιάτες. Καθένας μιλάει από τις εμπειρίες του. Προφανώς, οι δικές σου είναι είναι τελείως διαφορετικές και γνωρίζεις πολλούς Έλληνες ρατσιστές οι οποίοι δεν το έχουν χωνέψει εδώ και 100 χρόνια.

Για το θέμα ''λαός'', δεν χρειάζεται να εξηγηθώ διότι δεν θα εννοηθούμε με την καμμία. Δεν γράφω ''συνεννοηθούμε'' διότι η συνεννόηση προϋποθέτει απαραιτήτως μια κοινή βάση. Αφ' ης στιγμής, δεν αναγνωρίζεις καμμιά ομοιογένεια στους λαούς, τα σύμβολά τους, την ιστορία και τις παραδόσεις τους (έχουμε ξανακάνει μια σχετική κουβέντα στο παρελθόν), τι ακριβώς να σου εξηγήσω στην αναφορά μου? Επομένως, πως μπορώ να σου εξηγήσω τι εννοώ όταν δεν έχουμε ούτε το ελάχιστο σημείο αναφοράς? Όσο για το τι πρεσβεύει ο καθένας, παλιοί είμαστε μέσα στο φόρουμ και τα έχουμε γράψει πολλές φορές....

Και παιδεραστές υπάρχουν Έλληνες και κατά συρροή δολοφόνοι και βιαστές και ρατσιστές και, και και...

Και?

Θα πω πως δεν είμαι ή δεν θεωρώ εαυτόν Έλληνα, επειδή αυτοί οι κακοί μολύνουν την εθνοτική μου καθαρότητα? (Όταν λέω καθαρότητα εννοώ την μόστρα. Δεν περιέχει η φράση οποιαδήποτε ρατσιστική νήξη ή υπόνοια).

Το avatar μου, στο οποίο προφανώς παραπέμπεις, είναι σαφώς απέναντι σε αυτούς και γι αυτό θα βρίσκεται ανάποδα. Νομίζω πως έχω το δικαίωμα να το χρησιμοποιώ όπως θέλω.

Έχω καταλάβει τι αντιπροσωπεύει το άβατάρ σου. Δεν θυμάμαι να σου απαγόρευσα ποτέ τη χρήση του. Οπότε, προς τι η επισήμανση?

Εγώ έχω δικαίωμα να το χρησιμοποιώ με τον αντίχειρα προς τα πάνω όποτε κρίνω ότι η χώρα αξίζει ένα μπράβο ή θεωρείς ότι σε προσβάλλω?

Τις λεπτομέρειες μίας ακόμη ρατσιστικής επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας δίνει στη δημοσιότητα το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας. Το περιστατικό έλαβε χώρα νωρίς το πρωί της 16ης Αυγούστου 2012, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, με θύμα έναν 22χρονο αιτών άσυλο από το Μπαγκλαντές.

Όπως κατήγγειλε το θύμα σε μέλος του Δικτύου, είχε δει αρκετές φορές δύο από τους δράστες της επίθεσης στη Νίκαια. Βρισκόταν μέσα στο λεωφορείο 155 στην αφετηρία του στον Άγιο Δημήτριο, μαζί με 2-3 ηλικιωμένες κυρίες και τον οδηγό, και περίμενε να ξεκινήσει όταν μπήκαν μέσα έξι άντρες, οι οποίοι φορούσαν μαύρες μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Οι δράστες είχαν τα πρόσωπά τους ακάλυπτα και κρατούσαν ένα άδειο γυάλινο μπουκάλι και ένα μαχαίρι. Επιτέθηκαν στο θύμα με το μπουκάλι και του προξένησαν τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι. Αφού τον τραυμάτισαν, του είπαν: «Να φύγεις από την Ελλάδα, γιατί είσαι ξένος» και αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο.

Ο οδηγός του λεωφορείου τηλεφώνησε στην αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό, αλλά η αστυνομία δεν εμφανίστηκε. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του έκαναν πολλαπλά ράμματα. Μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο, πήγε στο ΑΤ Αγίου Δημητρίου στις 12 το μεσημέρι για να καταγγείλει το περιστατικό, αλλά του ζήτησαν 500 ευρώ και του είπαν: «Να φύγεις από την Ελλάδα, καλύτερα θα είναι». Το θύμα στη συνέχεια πήγε στο ΑΤ Ομονοίας, όπου και πάλι δεν δέχτηκαν να καταγράψουν την καταγγελία και του είπαν: «Το ξέρουμε το παιχνίδι που παίζετε εσείς οι ξένοι, καλύτερα να φύγετε».

Υπενθυμίζεται ότι το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας συστήθηκε τον Οκτώβριο του 2011 από 18 ΜΚΟ και άλλους φορείς, με στόχο να βοηθήσει στην προσπάθεια συγκέντρωσης σαφών και ολοκληρωμένων, κατά το δυνατόν,ενδείξεων για τις ποσοτικές και ποιοτικές τάσεις της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα.

Πηγή: http://www.1againstracism.gr

Οι περισσότεροι από τους παράνομους μετανάστες προέρχονταν από την Παλαιστίνη, το Ιράκ και τη Συρία.

Δεν υπάρχουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε αυτές τις χώρες, σωστά;

Και κάποιοι ήταν και παιδιά. Και φαντάζομαι κάποιοι συμπατριώτες μας θα χάρηκαν που πνίγηκαν, γιατί τώρα θα μοιραστούν τη φτώχεια τους με -60 λιγότερους

Οι περισσότεροι από τους παράνομους μετανάστες προέρχονταν από την Παλαιστίνη, το Ιράκ και τη Συρία.

Δεν υπάρχουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε αυτές τις χώρες, σωστά;

Και κάποιοι ήταν και παιδιά. Και φαντάζομαι κάποιοι συμπατριώτες μας θα χάρηκαν που πνίγηκαν, γιατί τώρα θα μοιραστούν τη φτώχεια τους με -60 λιγότερους

Διαβάστε τα σχόλια.....

http://www.skai.gr/news/world/artic...&utm_campaign=skai200905190000&utm_medium=rss

Ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα επισκέφθηκε τη Σάμο, τη Λέρο και τη Σύμη και παρείχε ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια.

Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου - Σε συνέχεια των αναφορών για αυξημένες αφίξεις μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, αποτελούμενη από υγειονομικό προσωπικό, διοικητικό και διερμηνέα επισκέφτηκε τα νησιά της Σάμου, Λέρου και Σύμης στο διάστημα από 30 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2012 για να εκτιμήσει τις ιατρικές και ανθρωπιστικές ανάγκες τους.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αυτών, η ομάδα μας παρείχε ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια (είδη προσωπικής υγιεινής) σε σύνολο 247 μεταναστών, στην πλειοψηφία τους Σύριοι και Αφγανοί. Επιπλέον, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρείχαμε πόσιμο νερό και τροφή σε μικρά παιδιά όπου υπήρχε ανάγκη.

Σημειώνεται ότι η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη είναι περιορισμένη για τους νεοαφιχθέντες μετανάστες και πρόσθετοι πόροι απαιτούνται για τη διασφάλιση της έγκαιρης παραπομπής περιστατικών σε δομές υγείας. Επιπλέον, όλες οι ευάλωτες ομάδες (παιδιά, έγκυες γυναίκες, ηλικιωμένοι, και ασθενείς με χρόνιες παθήσεις) θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αρχική ιατρική εκτίμηση και περαιτέρω έλεγχο και ιατρική φροντίδα όταν αυτό απαιτείται.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι σημαντικές ελλείψεις όσον αφορά στις υποδομές και τις συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής στους χώρους που επισκεφτήκαμε, προκαλούν προβληματισμό. Η πρόσβαση σε βασικά είδη όπως πόσιμο νερό και σε ορισμένες περιπτώσεις σε φαγητό, είναι περιορισμένη ενώ δεν διατίθενται είδη προσωπικής υγιεινής. Ακόμη, άνδρες, γυναίκες και οικογένειες αναγκάζονται να διαμένουν στους ίδιους χώρους.

http://www.msf.gr/magazine/oi-giatr...asi-ton-neon-afixeon-metanaston-sta-nisia-toy

Ελλάδα 2012, υπό ναζιστική και αστική κατοχή.....

Και η Αριστερά ? Ταπεινή και καταφρονεμένη,όπως πάντα άλλωστε...κλαψ. :ears:
Αλλά να τη λες κι αυτή,μη τη ξεχνάς,έτσι ?? Εκτός αν αυτή εννοούσες γράφοντας "ναζιστική"...:a0210:

Και η Αριστερά ? Ταπεινή και καταφρονεμένη,όπως πάντα άλλωστε...κλαψ. :ears:
Αλλά να τη λες κι αυτή,μη τη ξεχνάς,έτσι ??

Η Αριστερά θα είναι πάντα εκεί, απέναντι σας.....με ορθό το μέτωπο, μαζί με συμμάχους....

Απέναντι στους φασίστες....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Η Αριστερά θα είναι πάντα εκεί, απέναντι σας.....με ορθό το μέτωπο, μαζί με συμμάχους....

Απέναντι στους φασίστες....

Δε θελουμε την αριστερά απέναντι μας ! ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑDΑ (η Γιουνανισταν ,όπως αγαπάτε...)

Σε χαιρετω έχοντας τη γροθια υψωμένη αδερφε μου.

Μμμμμμμ....

Μάλλον με βλέπω αδελφοκτόνο.....

Τώρα έχω και τις δυο γροθιές υψωμένες επικαλούμενος τον οίκτο σου αδερφέ μου....ας γίνεις κι αδελφοκτόνος...
Τουλάχιστον ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΕΤΣΙ ??? :a0210:

Τώρα έχω και τις δυο γροθιές υψωμένες επικαλούμενος τον οίκτο σου αδερφέ μου....ας γίνεις κι αδελφοκτόνος...
Τουλάχιστον ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΕΤΣΙ ??? :a0210:

όχι αγόρι μου..... Θα περάσει, αλλά όχι επειδή το ποθείς διακαώς... Αλλά γιατί το θέλει ο Καπιταλισμός....

Όπως και να χει,και να περασει ο Φασισμος -ελέω Καπιταλισμού- ,η Αριστερά θα ειναι εκει,ΑΠΕΝΑΝΤΙ ! (Με συμμάχους όπως ο ΗΡΩΑΣ Τζαβεντ Ασλαμ :a0210:)

Παντως μεγαλη κουβεντα ανοιγεις με το Καπιταλισμο...αυτος ο αλητης τα φταιει ολα,αμα ανεβει ο Αλεξης θα κοπουν αυτα,μαχαιρι....με ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ τα ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ φυσικα !!! :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Όπως και να χει,και να περασει ο Φασισμος -ελέω Καπιταλισμού- ,η Αριστερά θα ειναι εκει,ΑΠΕΝΑΝΤΙ ! (Με συμμάχους όπως ο ΗΡΩΑΣ Τζαβεντ Ασλαμ :a0210:)

Παντως μεγαλη κουβεντα ανοιγεις με το Καπιταλισμο...αυτος ο αλητης τα φταιει ολα,αμα ανεβει ο Αλεξης θα κοπουν αυτα,μαχαιρι....με ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ τα ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ φυσικα !!! :2thumb22sup:

Μεγάλη καΐλα ρε παιδί μου με τον Αλέξη, τι σας έχει κάνει..... χωρίς να έχει αναλάβει καν κυβερνητικά πόστα.....

Τς,τς,τς.....

Καλά περι του προέδρου των Πακιστανών δεν σχολιάζω γιατί βαριέμαι τα τριήμερα......

Η Αριστερά έχει ανθρώπινο πρόσωπο και όσο θα το έχει εσείς θα είστε απέναντι της.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Η Αριστερά έχει ανθρώπινο πρόσωπο και όσο θα το έχει εσείς θα είστε απέναντι της.....

Βρε μανια να με βαζεις απεναντι...βρε συ,εγω θελω να εμαστε φιλοι,παρεουλα,ασε την αριστερα να κουρευετε....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Βρε μανια να με βαζεις απεναντι...βρε συ,εγω θελω να εμαστε φιλοι,παρεουλα,ασε την αριστερα να κουρευετε....

nice location...."φίλε".....

ααχαχαχαχχα!!!