Αφενός υπάρχουν, δυστυχώς, πολλοί ακόμα που την αντιστροφή ,στην οποία αναφέρσαι, δεν την έχουν κάνει. Για κάποιους υπάρχουν ακόμα Τουρκόσποροι. Επίσης δεν καταλαβαίνω την αναφορά σου στους "λαούς". Δεν υπάρχει καμία ομοιογένεια όπως την θέτεις σαν σύνολο βάζοντας μάλιστα και το εθνικό σύμβολο. Τμήμα του λαού μας πρόσφατα έκανε εκδήλωση για τη μεγάλη νίκη στο Βίτσι. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να νιώσω μέρος του λαού στον οποίον ανήκουν.
Δεν έχω στη διάθεσή μου στατιστικά στοιχεία, όπως και 'συ φαντάζομαι. Πόσοι, ακριβώς είναι οι ''πολλοί''? Ας πούμε πάνω από το 50%?
Καταρχάς, δεν μίλησα για ποσοστά, αλλά, για στάση. Όμως, για να μην θεωρείς ότι υπεκφεύγω, συμπεραίνω ότι αυτή τη στάση είχε υιοθετήσει μεγάλο ποσοστό Ελλαδιτών από τις μαρτυρίες των Μικρασιατών. Πόσο ήταν αυτό? Δεν μπορώ να το ξέρω ακριβώς. Οι ίδιες πηγές αργότερα επιβεβαίωναν την αλλαγή κλίματος. Από δε την προσωπική μου εμπειρία, κρίνω από ελάχιστο ως μηδαμινό το ποσοστό Ελλήνων που ακόμα και σήμερα διάκεινται ρατσιστικά ή υποτιμητικά προς τους Μικρασιάτες. Καθένας μιλάει από τις εμπειρίες του. Προφανώς, οι δικές σου είναι είναι τελείως διαφορετικές και γνωρίζεις πολλούς Έλληνες ρατσιστές οι οποίοι δεν το έχουν χωνέψει εδώ και 100 χρόνια.
Για το θέμα ''λαός'', δεν χρειάζεται να εξηγηθώ διότι δεν θα εννοηθούμε με την καμμία. Δεν γράφω ''συνεννοηθούμε'' διότι η συνεννόηση προϋποθέτει απαραιτήτως μια κοινή βάση. Αφ' ης στιγμής, δεν αναγνωρίζεις καμμιά ομοιογένεια στους λαούς, τα σύμβολά τους, την ιστορία και τις παραδόσεις τους (έχουμε ξανακάνει μια σχετική κουβέντα στο παρελθόν), τι ακριβώς να σου εξηγήσω στην αναφορά μου? Επομένως, πως μπορώ να σου εξηγήσω τι εννοώ όταν δεν έχουμε ούτε το ελάχιστο σημείο αναφοράς? Όσο για το τι πρεσβεύει ο καθένας, παλιοί είμαστε μέσα στο φόρουμ και τα έχουμε γράψει πολλές φορές....
Και παιδεραστές υπάρχουν Έλληνες και κατά συρροή δολοφόνοι και βιαστές και ρατσιστές και, και και...
Και?
Θα πω πως δεν είμαι ή δεν θεωρώ εαυτόν Έλληνα, επειδή αυτοί οι κακοί μολύνουν την εθνοτική μου καθαρότητα? (Όταν λέω καθαρότητα εννοώ την μόστρα. Δεν περιέχει η φράση οποιαδήποτε ρατσιστική νήξη ή υπόνοια).
Το avatar μου, στο οποίο προφανώς παραπέμπεις, είναι σαφώς απέναντι σε αυτούς και γι αυτό θα βρίσκεται ανάποδα. Νομίζω πως έχω το δικαίωμα να το χρησιμοποιώ όπως θέλω.