Ok, θα το δω για τους μετασχηματιστές. Κοιτούσα την supreme σειρά για καλύτερη θωράκιση μεταξύ τυλιγμάτων.
Η απόφαση για την κατασκευή πάρθηκε για πολλούς λόγους. Πρώτος και καλύτερος, με step up δεν μπορώ να βρω μία ρύθμίση στη φόρτιση της κεφαλής που να με ικανοποιεί. Αν πάω χαμηλά (<100 Ohm) ο ήχος ανοίγει, έχει λεπτομέριες αλλά χάνει πολύ σε δυναμικές και χαμηλά. Αν πάω από κει και πάνω, αρχίζω και πιάνω μπάσα και λίγο νεύρο, αλλά ο ήχος είναι λίγο μουντός. Χθές το πείραξα πάλι και έβαλα 27K αντίσταση φόρτισης, οπότε η κεφαλή βλέπει τώρα περίπου 67.5 Ohm. Για την ώρα καλά μου φαίνεται, αλλά όπως είπα πριν λίγο "εξευγενισμένο" παραπάνω από αυτό που θα ήθελα, ειδικά σε ροκ. Σε κάθε περίπτωση όμως φαίνεται να λείπει ενέργεια, όγκος, δεν ξέρω πως να το πω.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το phonodude πρέπει να ξανακατασκευαστεί σε καινούριο σασί και με σωστά υλικά. Το έχω φέρει σε ένα καλό επίπεδο, αλλά όχι εκεί που πρέπει. Κι ακόμα υπάρχει λίγος θόρυβος στα 50Hz σε αρκετά μεγάλες εντάσεις, που σίγουρα κι αυτός κάνει τη ζημιά του στο τελικό αποτέλεσμα ακόμα και σε πιο normal εντάσεις. Αλλά για να ξαναφτιαχτεί το phonodude, πρέπει να υπάρχει κάτι άλλο να καλύψει το κενό.
Τρίτος λόγος οι πολύ καλές κριτικές του κόσμου που έφτιαξε το FSP όπως και για άλλα σχέδια που έχει χαρίσει στην DIY κοινότητα ο κ. Σάλας.
Τέταρτος και βασικός, η φαγούρα να φτιάξω κάτι. Μαζί με το FSP πήρα υλικά και για SSHV2 για να φτιάξω τον προενισχυτή 6V6....
Τώρα για τις κεφαλές, σε κανά 6μηνο θα χρειαστεί μάλλον ή να αλλάξω ή να δώσω για επανακατασκευή την Cadenza. To κόστος είναι περίπου 500 ευρώ η AT33PTGII, 700 η ανακατασκευή της Ortofon και 1000 η ART9. Η πραγματικότητα μου είναι ότι πλέον ακροάσεις με ηρεμία σε μια σωστή ένταση είναι σπάνιες. Το πικάπ βέβαια δουλεύει 2-3 ώρες τη μέρα, αλλά σε σχετικά χαμηλές εντάσεις και παίζοντας παράλληλα με τον μικρό. Αν βρώ στην Cadenza αυτά που ψάχνω με το FSP, θα πάω για ανακατασκευή. Αλλιώς η PTG είναι η πιο πιθανή επιλογή (έστω και για αλλαγή γεύσης και μόνο) και είναι και συμβατή με τα 62-63db του FSP. Για την EV δεν το αποκλείω, αλλά η διαφορά με την PTGII είναι μόνο 50 ευρώ και θεωρητικά τουλάχιστον η PTGII διαβάζει καλύτερα.
Για πυκνωτές σήματος, κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη.