Salas
AVClub Addicted Member
- 4 December 2006
- 1,981
1. Βαράω και κανά Γερμανικό νούμερο αλλα οι τελευταίες απαντήσεις ήταν μεσημεριανές:BDBDG54:Τους miflex τους έχω δει καιρό, αλλά είναι τεράστιοι. Ο 2.2 έχει διάμετρο 7.5cm και μήκος 7. Δεν έχω ακόμα τις πλακέτες αλλά νομίζω δε χωράει. Τελειώνω σιγά σιγά τη λίστα με τα υλικά, οπότε μερικές απορίες ακόμα:
Για όποιον είναι να κάνει αγορές στο κοντινό μέλλον από hificollective, μου έχει έρθεί mail ότι θα έχει έκπτωση 10% μεταξύ Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς, οπότε μάλλον συμφέρει να τις δρομολογήσει τότε.
- Καταρχήν, βλέποντας τις ώρες που απαντάτε......κοιμάστε ποτέ;;;;;;;;;;;;
![]()
- Οι MFSR860G βρίσκονται εύκολα ή πάμε mouser κτλ.; Οι MUR860 που έχει o hificollective κάνουν;
- Για τους πυκνωτές RIAA, κρατάω Vishay που έχει το minikit ή έχει νόημα να πάμε σε κάτι πιο εξωτικό, π.χ. Jantzen superior +-2%;
- Καλώδιο σήματος, αν έχω καταλάβει καλά, προτείνεται το Belden RG174. Σε σχέση με καλώδια για βραχίονα, π.χ. αυτά που έχει ο hificollective (cardas, κάποια OEM), υπάρχει κάποια προτίμηση; Αν τα βύσματα εισόδου τοποθετηθούν πολύ κοντά στις πλακέτες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλώδιο βραχίονα αθωράκιστο; Κοντά εννοώ 2-3 εκατοστά. Όπως βλέπω την πλακέτα στη φωτό, μάλλον γίνεται αυτό. Αν τελικά πάω σε belden, που το βρίσκουμε αυτό με το μέτρο; Η μικρότερη συσκευασία που βρήκα ήταν 30m.
- Κάποια πρόταση για βύσματα RCA; Στο phonodude έχω βάλει κάτι φθηνά από Φανό, 4-5 ευρώ το πολύ το ένα κόστιζαν, αλλά χαλαρώνουν εύκολα και είχα λίγο βόμβο μόνο και μόνο από το RCA. Οπότε κοιτάω για κάτι καλύτερο. Έχει δοκιμάσει κανείς κανένα ακριβό, πχ. WBT topline και έχει δει διαφορά σε σχέση με τα άλλα;
- Το IEC στο τροφοδοτικό να είναι με φίλτρο ή χωρίς;
- Η κατασκευή, εκτός τροφοδοτικού, χωράει σε σασί με πλάτος 21cm - 23cm? Πλανάροντας και για το μέλλον, αυτή η διάσταση φτάνει για τον 6V6 με τροφοδοτικό;
- Τετράπινα GX16-4P που βρίσκουμε; βασικά σκέφτομαι θυληκό στο σασί του τροφοδοτικού, αρσενικό στο σασί του phono και καλώδιο με ακροδέκτες αρσενικό - θυληκό.
Νίκο, μια επιβεβαίωση για τους μετασχηματιστές, το 33V που πρότεινες είναι τόσο, δεν έχει γίνει κάποιο τυπογραφικό λάθος, σωστά; Θα βάλω παραγγελία αύριο στην toroidy για δύο μετασχηματιστές audio grade 230V πρωτεύον και 1x33V δευτερεύον.
2. Οι MUR είναι καλές ultra fast αλλά βάλε και την RDLINK 0.47Ω 2W αντίσταση που λέγαμε
3. Οι Jantzen Superior υπάρχουν μόνο απο 100nF και άνω. Του κιτ είναι πολύ καλοί για αυτή την θέση. Μικροί με πολύ γρήγορο διηλεκτρικό και διατηρούν στενό το layout εκεί που το σήμα είναι ακόμα πολύ ευάλωτο.
4. Γενικά λεπτό ομοααξονικό για να στρίβει σε περιορισμένο χώρο με παράδειγμα το RG174. Υπάρχει σε πολλές μάρκες όχι μόνο Belden γιατί είναι στάνταρντ τηλεπικοινωνιακός κωδικός. Η Mogami βγάζει λεπτά audio ομοαξονικά επίσης. 2-3cm αθωράκιστο στριμμένο ζεύγος πάλι εντάξει.
5. Neutrik ποιότης και εφαρμογή. Απο εκεί και πέρα μπαίνουμε στην υποκειμενική ζώνη του λυκόφωτος.
6. Ανάλογα τον μετασχηματιστή πόσο καλή απομόνωση πρωτεύοντος με δευτερεύον έχει και τι μόλυνση έχει το δίκτυο τοπικά. Πάρε και απο τα δύο IEC και άκου με τι παει καλύτερα η δική σου κατασκευή στην δική σου πρίζα. Όποιο και να σου περισσέψει όλο και σε κάποια άλλη κατασκευή θα καταλήξει.
7. Γράφουν οι οδηγίες 192x140mm είναι η δικάναλη άσπαστη πλακέτα. Επίσης γράφουν μέγιστη απόσταση πίστες έχει 40mm για C3 και 64mm για C4. Μερικοί κάνουν και σημείο προς σημείο πρωτότυπα που χωρούν πραγματικά τεράστια υλικά η τα βάζουν κάπως σούζα στην πλακέτα αν δεν περισσεύουν και πάρα πολύ αλλά μπορεί και να διακινδυνεύουν κάποιες απώλειες λόγω μακριών ποδιών και μεγαλύτερης επιφάνειας τυλίγματα πυκνωτών. Όχι απαραίτητα αλλά μπορεί. Δεν έχει μόνο αυτές τις πολύ ευμεγέθεις σειρές ο Πολωνός αλλά γενικά οι audio πυκνωτές του ειναι προς μεγάλοι.
8. Στα φυσικά καταστήματα στην Αθήνα η κατευθείαν απο τους Κινέζους στο ιντερνετ γενικά.
Ναι 33VAC. Δεν ήταν τυπογραφικό.
Last edited: