Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Okay, διάβασα τις οδηγίες που έδωσες στο fsp του Σταύρου Τρύπη για τις μετατροπές σε MM κεφαλή, όμως το μόνο μου ερώτημα είναι για το Q1.

Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Δηλαδή βγάζω Q2 και R3 και αλλαζω R13 σε 2.2Κ 2W. Για 0.5~1mV κεφαλή θα είμαι οκ?.

Ναι

Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

όμως το μόνο μου ερώτημα είναι για το Q1.

Αν το πας σε MM θα χρειαστεί 10.5-12mA IDSS. Ανοχής μεταξύ τους (Q1 ανά κανάλι) έως και 5% διαφορά IDSS. Ζήτα ένα ζεύγος τέτοια να τα φυλάξεις επί της ευκαιρίας του GB.

Του είπα αναλυτικά για το IDSS. Αυτά που έχει τώρα έχουν αρκετά υψηλό αλλά κάνουν για 62dB δυάδα η 56dB μονό.

Παρήγγειλα 2 τεμάχια για ΜΜ κεφαλή (2sk369) από τον τσάγια και θα μου στείλει. Ετοιμάζομαι και να κατέβω στην Αθήνα για την έκθεση...

Καλά έκανες. Μπορεί και να σου χρειαστούν στο μέλλον. Υπάρχουν ωραίες ΜΜ κεφαλές όπως Nagaoka, Audio Technica, Ortofon.

Δεν το άκουσα πολύ ώρα. Παιδεύτηκα αρκετά με το cavalli ξανά.

Παίζει ωραία. Βέβαια έβαλα δίσκο που παίζει ωραία παντού...

Από κέρδος είναι μια χαρά.

Πρέπει τώρα να κάνω εκτενέστερη ακρόαση και σε σύγκριση με το trigon (το οποίο, από μνήμης, μάλλον το έχω ρυθμισμένο σε υψηλότερο κέρδος)

Θα παίξω και με τις αντιστάσεις παρόλο που έτσι όπως μου το έδωσες έπαιξε πάρα πολύ ωραία.

Βέβαια, όπως βλέπεις, το ρακ γέμισε. Ο μοναδικός τρόπος να κάτσουν όλα τα μηχανήματα και να αερίζονται είναι όπως τα έβαλα.

Μάλλον πρέπει κάτι να κάνω με έξτρα ρακ (και πολύπριζο).

Πάντως κάποιο θόρυβο από το psu δεν κατάλαβα και το γκάζωσα αρκετά.

Έκανε πολύ σωστή κατασκευή ο Supersonic αφού κανένα πρακτικό πρόβλημα δεν αναφέρθηκε από τον Έκτωρ. Άρα με γεια!

*Για συγκρίσεις πηγών πρώτα ισοφάριση της έντασης στην θέση ακρόασης με τόνο από δίσκο τεστ η συγκεκριμένο απόσπασμα από δίσκο μουσικής και ντεσιμπελόμετρο.

μου έκανε εντύπωση πάντως ότι από τα μετρήματα στα tp ενώ το είχα στα χαρτόκουτα μέχρι που βιδώθηκε στα κουτιά οι τιμές φύγανε. Από τα 3.6 στα 2 και κάτι.
Υπάρχει περίπτωση γενικά να τσουλάνε με τον καιρό?
Μήπως τα vr θέλουν σφράγισμα?

Η θερμοκρασία άλλαξε. Πάντα θα γλιστρά το T.P. για MC λόγω του συγκεκριμένου φετ. Το κεντράρεις ξανά όταν σε κουτί και αυτό έχει αρκετό περιθώριο να χωρέσει το σήμα έστω και αν πάει κάπως μακριά από το κέντρο με τις αλλαγές θερμοκρασίας. Σε high MC & MM εκδοχή σχεδόν δεν γλιστράει καθόλου γιατί είναι μεγάλη η τιμή της αντίστασης R2 και το κρατάει.

Μόλις μου ήρθε πακετάκι με 2 τεμάχια 369 με 11.41 και τα δύο. R2 τι να βάλω?