Το νήμα της τάξης Δ

Υπάρχουν δύο διαφορες σχετικά με την δοκιμη του @Κακαλιός Στέργιος.
Δεν υπάρχει το πλεονέκτημα της χαμηλής τιμής κατά συνέπεια η προσδοκία είναι πολύ μεγαλύτερη.
Δεν υπήρξε συγκριτικη δοκιμή.Διχως αυτήν δεν φανερώνονται τα συν και πλην μιας συσκευής έστω και σύμφωνα με το γούστο του ακροατή.
Δε ξέρω τι εννοείς ακριβώς, πάντως οι εντυπώσεις μου σχετικά με αυτά που μου έλειψαν από την ακρόαση του purifi είναι αυτά τα οποία βιώνω και απολαμβάνω με τον crown που έχω.

Κάτσε, δεν ξεκίνησα με την καμπίνα. 😄
Και για να μείνουμε στο Class D κλίμα του νήματος, ο Gravesen για το δικό μου, προτείνει εκτός την full παθητική υλοποίηση και εκείνη με το Hypex plate για την οδήγηση του γούφερ μόνο.

fusion-3-4.jpg

• Like
Reactions: platon and Haagenti
Και για να μείνουμε στο Class D κλίμα του νήματος, ο Gravesen για το δικό μου, προτείνει εκτός την full παθητική υλοποίηση και εκείνη με το Hypex plate για την οδήγηση του γούφερ μόνο.

View attachment 274645
Δεν θα μπλέξω με τέτοια, το θέλω φουλ παθητικό.

Αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες ήθελα να γράψω τις εντυπώσεις μου για τον purifi που έχω στο σύστημα, ευγενική χορηγία φίλου-μέλους. Πρόκειται για τον ενισχυτή που είχε ο Δημοκηδής, αλλά ήμουν λίγο διστακτικός καθώς βλέπω ένταση τις τελευταίες μέρες σε ότι αφορά την τάξη λειτουργίας του εν λόγω ενισχυτή που είναι η class d.
Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, ο σκοπός μου είναι να μοιραστώ την εμπειρία μου για το μηχάνημα αυτό. Δε θέλω να υπάρξει ένταση και χαρακτηρισμοί επι προσωπικού, μιλάμε απλώς για μηχανάκια που παράγουν ήχο, ας μη το κάνουμε big deal. Δεν είμαι ρηβιούερ και δε σκοπεύω να γίνω, έχω μια πολυετή πορεία στο χώρο και παρόλο που όσο γερνάω ακούω χειρότερα, μπορώ να καταλάβω πλέον πολύ ξεκάθαρα τι είναι αυτό που θέλω να ακούω στο σύστημα μου.
Ο τελικός ενισχυτής με τα purify modules είναι της γαλλικής audiophonics και πρόκειται για πολύ ποιοτική κατασκευή, με άριστης ποιότητας ακροδέκτες.
Ένας λόγος που ήθελα πολύ να ακούσω τον συγκεκριμένο ενισχυτή είναι η πρότερη εμπειρία μου με υλοποιήσεις ενισχυτών αντίστοιχης τάξης η οποία όπως ίσως να θυμάστε οι παλιότεροι δεν ήταν και η καλύτερη. Θεώρησα λοιπόν ότι εφόσον πέρασαν τόσα χρόνια η τεχνολογία ωρίμασε αρκετά ώστε να έχουμε πραγματικά λύσει το θέμα της ενίσχυσης στα οικιακά μας συστήματα.
Το σύστημα μου αποτελείται από:
Streamer: Allo digione signature player με τροφοδοσία shanti.
DAC: Adcom GCD750 cdplayer (έχει ψηφιακή είσοδο, εκεί συνδέω το streamer) Κλάση Α εξόδου σχεδιασμένο από τον γνωστό PASS
PRE: Unison Mystery one με λάμπες PSVANE. Πολύ διάφανος λαμπάτος προενισχυτής με σοβαρές ικανότητες οδήγησης και auto bias με μπαταρίες. Σχεδίαση tim de Paravicini.

AMP: Crown K1 (Το ότι κάποιοι ειρωνεύτηκαν τον τελικό αυτόν ήταν ένας έξτρα λόγος που ήθελα να ακούσω την αφρόκρεμα της class d που είναι ο purifι για τον οποίο συζητάμε, ήθελα να δω σε τι κάνω λάθος σε αυτό που ακουω). Επίσης να σημειώσω ότι ο Crown ΔΕΝ είναι ενισχυτής κλάσης ΑΒ αλλά BCA το οποίο είναι πατέντα της εταιρίας και είναι κάτι «σαν class d». Επίσης έχει παθητική ψύξη και DF 3000.
Ηχεία: Audio Physic Libra. Πρόκειται για vintage ηχείο της εταιρίας, όταν ακόμα τότε έβγαζαν ηχεία πιο «ζεστά» από τα απολύτως ουδέτερα που παράγουν σήμερα. Για να καταλάβετε η μετάβαση στα libra από τα Chario Millenium II με «ξένισε» μόλις κανα 2 μέρες.
Το ηχείο αυτό είναι μια χαράδρα ισχύος, καταπίνει τα πάντα με χαρακτηριστική άνεση.

Συνδέοντας τον purifι στο σύστημα αλήθεια είναι ότι το άκουσμα ήταν πρωτόγνωρο.
Η ανάδειξη των λεπτομερειών ήταν σε άλλο επίπεδο. Παρόλο που το dac μου είναι redbook only άκουσα καινούργια πράγματα σε μουσικές που έχω 1000ακούσει. Ειδικά σε καλές ζωντανές ηχογραφήσεις ελλήνων καλλιτεχνών οριακά ακους τις συζητήσεις του κόσμου!
Η οδήγηση είναι κάτι που δε σε απασχολεί, το ηχείο το έχει απόλυτα υπο έλεγχο και μιλάμε για πολύ δύσκολο ηχείο.
Η χωρική πληροφορία ήταν επίσης σε πολύ υψηλό επίπεδο, σε καλές ηχογραφήσεις καταλαβαίνεις τα όρια του studio ή του….πάλκου. Αλήθεια είναι βέβαια ότι το ηχείο βοηθάει σε αυτό τον τομέα καθώς στήνει μια ολογραφική εικόνα που δε συναντάς εύκολα σε ηχεία κουτιά.
Το χαμηλό που εισέπραξα ήταν ιδιαίτερα σωστό και διαβαθμισμένο, πολύ καλύτερο από παλιότερες υλοποιήσεις ενισχυτών αντίστοιχης τάξης που είχα δοκιμάσει παλιότερα, παρόλα αυτά θα ήθελα περισσότερη ενέργεια και όγκο.
Ψηλά ο ενισχυτής έχει έκταση δεν έχει όμως σώμα και τον «αέρα» ακριβών ΑΒ και λαμπάτων υλοποιήσεων. Σε καμία περίπτωση δεν ακούγεται κουραστικός ή κάτι άλλο, δεν έχει όμως αυτή τη «χαιεντάδικη» φινέτσα που ζητάνε κάποιοι.
Η μεσαία περιοχή μου ακούγεται σωστή, παρόλα αυτά σε κάποια κομμάτια μου ακούγεται πολύ λεπτόηχο το αποτέλεσμα, δεν έχει τον όγκο, την «πυκνότητα» που επιθυμώ να ακούω από το σύστημα μου.
Μετά από την πρώτη προσαρμογή των αυτιών και του εγκεφάλου μου στην αρκετά διαφορετική παρουσίαση του ηχητικού γεγονότος (μετά από κανα 2ωρο ακρόασης) αυτό που ένοιωσα είναι ότι αυτός ο ήχος δεν είναι για μένα, δε μου ταιριάζει. Δε μπορώ να το περιγράψω στο 100% αυτό που ένοιωσα. Βαρέθηκα ενώ άκουγα κομμάτια που μου αρέσουν. Σαν να μου ακουγόταν ο ήχος κατακερματισμένος. Σαν να μην υπήρχε ροή.
Και πάλι παρακαλώ μη κρίνετε τις περιγραφές μου, δε μπορώ να το πω καλύτερα.
Ενώ ο ήχος του ενισχυτή είναι εντυπωσιακός, για μένα είναι lifeless.
Είναι ένα μηχάνημα που δε με τραβάει να ακούσω μουσική.
Διαβάζοντας διθυραμβικές κριτικές για τα εν λογω modules με κάνει να πιστεύω ότι εγώ έχω το πρόβλημα. Και επαναλαμβάνω ότι δεν έχω προκατάληψη με την τεχνολογία, τη θαυμάζω και θα ήθελα να έχω ένα τέτοιο μικρό κουτί που να βγάζει τεράστιο ήχο. Πριν τον βάλω μπρος ήμουν πολύ θετικά ψημένος για να αγοράσω ένα τέτοιο ενισχυτή.
Αλλά για μένα δεν και δυστυχώς.
Θυμάστε το πρόβλημα κάποιων οι οποίοι στη θέαση DLP προβολακίων έβλεπαν rainbow και ζαλιζόντουσαν? Οι περισσότεροι δεν είχαν πρόβλημα αλλά κάποιοι δε μπορούσαν να δουν DLP.
Λέτε να έχω κι εγώ τέτοιο πρόβλημα με τις ηχητικές τάξεις?
Όπως και να’χει αν κάποιος σήμερα ψάχνει να αγοράσει ενισχυτικό σε αυτή την κατηγορία τιμής θεωρώ ότι πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβει τις νέες τεχνολογίες στις επιλογές του.
Θα ήθελα να μπορέσω να ακούσω έναν ενισχυτή με nilai και έναν με ganfet.
Είμαι ανοιχτός σε ερωτήσεις απλά λόγω φόρτου μπορεί να αργήσω να απαντήσω.

Peace and love.
Επρεπε να κάνεις κ μια δοκιμή με λάμπα προ ίσως σου έδινε το σώμα κ την πυκνότητα στις φωνές που σου έλειπε . Η αλήθεια είναι ότι ακόμα κ οι εταιρίες που τοὺς προμηθεύουν τονίζουν ότι είναι χειρουργικοί σαν ενισχυτές . Εξού κ προτιμούνται από studio γιατί στην μίξη mastering θες απόλυτο ήχο καθαρό .

Μπέρδεψες μια έκθεση που έγινε πριν έναν μήνα με μια που έγινε πριν 2 χρόνια; Τέσπα..

Στο link που έβαλες δεν υπάρχει καμία αναφορά σε οδήγηση του συγκεκριμένου ηχείου από class D ενισχυτή. Απλά λέει ότι χρειάζεται δυο ενισχυτές.

Επίσης λίγο που το έψαξα δεν βρήκα πουθενά αναφορά το Μ9 να έχει οδηγηθεί από Mola Mola ή κάποιον άλλον class D.

Δώσε ένα σωστό link να δούμε..

Τα μεγάλα MBL όντως οδηγούνται από "ψηφιακό" ενισχυτή στον κλάδο που παίζει κάτω από τα 120Hz. Και τι έγινε; Μιλάμε για το 0,5% του ακουστού φάσματος και arguably το πιο "εύκολο" κομμάτι του φάσματος για έναν ενισχυτή. Συγχωρεί σχεδόν τα πάντα.
Οταν κανεις περίπου 30 ταξίδια μέσα σε 7 μήνες είναι πολύ πιθανό φίλε μου 😉.

Τώρα μιλάμε για το 0,5% του ήχου ή για την χρήση τεράστιων εταιρειών με ενισχυτικά τάξης Δ γιατί πάλι δεν κατάλαβα 😂😂😂

Τελικά χρησιμοποιούν ή όχι ;;;

Από εκεί ξεκίνησε η κουβέντα αλλά έγινε πολιτικό debate ώστε να αποφευχθεί η απάντηση …

Aυτα που ακους ( στο ειπα και πιο πριν ) πιο πολυ οφειλονται σε αλλα πραγματα , π.χ οδηγηση , καλη σχεδιαση του ενισχυτη , βεβαιως και τροφοδοσια και οχι απο DF , και μου δινεις την εντυπωση οτι μαλλον ( λεω μαλλον ) δεν γνωριζεις καλα τι ειναι back EMF .
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: vlad66
Οταν κανεις περίπου 30 ταξίδια μέσα σε 7 μήνες είναι πολύ πιθανό φίλε μου 😉.

Τώρα μιλάμε για το 0,5% του ήχου ή για την χρήση τεράστιων εταιρειών με ενισχυτικά τάξης Δ γιατί πάλι δεν κατάλαβα 😂😂😂

Τελικά χρησιμοποιούν ή όχι ;;;

Από εκεί ξεκίνησε η κουβέντα αλλά έγινε πολιτικό debate ώστε να αποφευχθεί η απάντηση …

Ακόμα αναμένουμε να δούμε κάποια μεγάλα Magico που οδηγήθηκαν οπουδήποτε με class D.

Ή κάποια μεγάλα MBL που οδηγήθηκε κάποιος άλλος κλάδος εκτός από των sub με class D.

Αυτή είναι η απάντηση.

Εντύπωση μου κάνει το γεγονός ότι γράφονται σχόλια,χωρίς στην ουσία να διαβάζουν τι γράφει ο συντάκτης του κειμένου.
Ρίχνουν μια ματιά στο κείμενο και μόνο.
Ούτε ότι ο Στέργιος έκανε σύγκριση με τον ενισχυτή που φαρδιά πλατιά έγραψε ότι έχει, ούτε ότι ο προ του εχει λάμπες που εξίσου φαρδιά πλατιά έγραψε τι μάρκα είναι.
Λαμπρά.......
Keep going

Υπάρχουν δύο διαφορες σχετικά με την δοκιμη του @Κακαλιός Στέργιος.
Δεν υπάρχει το πλεονέκτημα της χαμηλής τιμής κατά συνέπεια η προσδοκία είναι πολύ μεγαλύτερη.
Δεν υπήρξε συγκριτικη δοκιμή.Διχως αυτήν δεν φανερώνονται τα συν και πλην μιας συσκευής έστω και σύμφωνα με το γούστο του ακροατή.
Aπαντησα στο τελευταιο της παραγραφου (για την τιμη).

Ερχεται φιλος σου και σου λεει: Θελω να παρω ενισχυτη ταξης Δ που να μη παρουσιαζει τα μειονεκτηματα
που αναφερει ο Στεργιος στο ποστ #271 και η τιμη του μου ειναι αδιαφορη.

Και στην ουσια δοκιμη εκανε ο Στεργιος............ και ας μην ηταν Α/Β

Αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες ήθελα να γράψω τις εντυπώσεις μου για τον purifi που έχω στο σύστημα, ευγενική χορηγία φίλου-μέλους. Πρόκειται για τον ενισχυτή που είχε ο Δημοκηδής, αλλά ήμουν λίγο διστακτικός καθώς βλέπω ένταση τις τελευταίες μέρες σε ότι αφορά την τάξη λειτουργίας του εν λόγω ενισχυτή που είναι η class d.
Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, ο σκοπός μου είναι να μοιραστώ την εμπειρία μου για το μηχάνημα αυτό. Δε θέλω να υπάρξει ένταση και χαρακτηρισμοί επι προσωπικού, μιλάμε απλώς για μηχανάκια που παράγουν ήχο, ας μη το κάνουμε big deal. Δεν είμαι ρηβιούερ και δε σκοπεύω να γίνω, έχω μια πολυετή πορεία στο χώρο και παρόλο που όσο γερνάω ακούω χειρότερα, μπορώ να καταλάβω πλέον πολύ ξεκάθαρα τι είναι αυτό που θέλω να ακούω στο σύστημα μου.
Ο τελικός ενισχυτής με τα purify modules είναι της γαλλικής audiophonics και πρόκειται για πολύ ποιοτική κατασκευή, με άριστης ποιότητας ακροδέκτες.
Ένας λόγος που ήθελα πολύ να ακούσω τον συγκεκριμένο ενισχυτή είναι η πρότερη εμπειρία μου με υλοποιήσεις ενισχυτών αντίστοιχης τάξης η οποία όπως ίσως να θυμάστε οι παλιότεροι δεν ήταν και η καλύτερη. Θεώρησα λοιπόν ότι εφόσον πέρασαν τόσα χρόνια η τεχνολογία ωρίμασε αρκετά ώστε να έχουμε πραγματικά λύσει το θέμα της ενίσχυσης στα οικιακά μας συστήματα.
Το σύστημα μου αποτελείται από:
Streamer: Allo digione signature player με τροφοδοσία shanti.
DAC: Adcom GCD750 cdplayer (έχει ψηφιακή είσοδο, εκεί συνδέω το streamer) Κλάση Α εξόδου σχεδιασμένο από τον γνωστό PASS
PRE: Unison Mystery one με λάμπες PSVANE. Πολύ διάφανος λαμπάτος προενισχυτής με σοβαρές ικανότητες οδήγησης και auto bias με μπαταρίες. Σχεδίαση tim de Paravicini.

...
Ευχαριστούμε για τις εντυπώσεις, διαβάζουμε με ενδιαφέρον!

Καθώς ψάχνομαι κι εγώ για class-D με προενισχυτή λυχνίας, κοιτούσα λίγο specs για τον Mystery One και τα monoblocks του Γάλλου. O λόγος εμπέδησης
είναι περίπου 1/12(800Ω o Mystery, 10kΩ ο Purify στην single ended)... Ο κανόνας είναι 1/10 το πολύ, οπότε είναι λίγο οριακά.

Δοκιμάσατε άλλον προ στον Purify; Ή και κανένα streamer με volume control.

Aπαντησα στο τελευταιο της παραγραφου (για την τιμη).

Ερχεται φιλος σου και σου λεει: Θελω να παρω ενισχυτη ταξης Δ που να μη παρουσιαζει τα μειονεκτηματα
που αναφερει ο Στεργιος στο ποστ #271 και η τιμη του μου ειναι αδιαφορη.

Και στην ουσια δοκιμη εκανε ο Στεργιος............ και ας μην ηταν Α/Β
Ο Στέργιος έκανε την δοκιμή του και συμπέρανε ο,τι συμπέρανε.
Οταν έκανες την ακρόαση με τα Focal, υπήρχαν δίπλα οι Naim(ίδιος αντιπρόσωπος).Ευκαιρία για την δοκιμή σου.

Οι class D ειναι αληθεια οτι θελουν καλο ματσαρισμα στην οδηγηση. Ειναι σχετικα αναισθητοι και χαμηλης αντιστασης εισοδου.
Πολλες φορες αυτη ειναι η διαφορα που κανει η καθε εταιρεια που φτιαχνει τελικο με class D module.

Kαι κατι ακομα, παιζουν καλυτερα με Balanced σθνδεση και οχι Rca. Οχι ολοι βεβαια.

Ο Στέργιος έκανε την δοκιμή του και συμπέρανε ο,τι συμπέρανε.
Οταν έκανες την ακρόαση με τα Focal, υπήρχαν δίπλα οι Naim(ίδιος αντιπρόσωπος).Ευκαιρία για την δοκιμή σου.

Δε θα παρω Focal οποτε δε με απασχολει αν παιζουν καλυτερα με τα Naim.

Γενικα στις εκθεσεις της Αθηνας παντα μ' αρεσαν τα συστημα του Φουαση.

• Like
Reactions: Θρησκος
Γράψε ντε και καμμιά κουβέντα για τον crown K1.
Τόσο καιρό τον έχεις 🍻
Θεωρώ ότι δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο.
Οι περισσότεροι είναι προκατηλημμένοι με τον pro χαρακτήρα του εν λόγω ενισχυτή. Μόνο εγώ είχα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΓΚΑΪΛΕ να τον ακούσω!
Και επίσης δεν τον βρίσκεις εύκολα οπότε δεν έχει νόημα.
Αν κάποιος θέλει να τον ακούσει στο σπίτι μου πολύ ευχαρίστως να το κάνουμε.

Ευχαριστούμε για τις εντυπώσεις, διαβάζουμε με ενδιαφέρον!

Καθώς ψάχνομαι κι εγώ για class-D με προενισχυτή λυχνίας, κοιτούσα λίγο specs για τον Mystery One και τα monoblocks του Γάλλου. O λόγος εμπέδησης
είναι περίπου 1/12(800Ω o Mystery, 10kΩ ο Purify στην single ended)... Ο κανόνας είναι 1/10 το πολύ, οπότε είναι λίγο οριακά.

Δοκιμάσατε άλλον προ στον Purify; Ή και κανένα streamer με volume control.
δυστυχώς δεν είχα διαθέσιμο άλλον προ ή άλλη πηγή με volume.