Το νήμα της τάξης Δ

Οι μουσικοί της μπάντας ακούγονταν σαν να βαριουνταν να παίξουν.Επαιζαν μια ταχύτητα κάτω.Ο καημένος ο μπασίστας ήταν ο πιο αργος απ' όλους.
Ατονία που χρειάστηκε "βιταμίνη" (ΑΒ)για ν' αποκτήσει ενεργεια.

Λες κάτι πετυχημένα ώρες ώρες πάντως. 😁
Περιγράφεις έλλειψη όγκου ή/και σώματος εδώ στα όργανα; Όπως για παράδειγμα όταν ακούς μια τρομπέτα να παρουσιάζεται λεπτόηχη ενώ την περιμένεις να ακούγεται γεμάτη και πλούσια;
Ναι, γιατί η λάμπα που έχει , έχει αυτόν τον χαρακτήρα που περιγράφει..
Έτσι νομίζει ότι αυτό είναι το σωστό..
(Φυσικά είναι λάθος)

Έχω βγάλει εκτός τα σαμπ εδω και καιρό για να μη μπερδευτεί το πράγμα. Ακουγα κανα δεκαήμερο χωρις σαμπ πριν βαλω purifi.
Το post σου είναι για μένα είναι μια οαση, γιατί νοιώθω οτι κάποιος καταλαβαίνει τι θελω να πω με αυτά που γράφω.
Και οι παρατηρησεις σου είναι πολύ πιθανό να ισχύουν σε σχέση με τις αιτίες για τα αρνητικά που εξέφρασα.

Θα σου πρότεινα αν δεν τον επεστρεψες στο συμφορουμιτη τον purifi, να τον δοκιμασεις με το σαμπ, οπως ακριβως το ειχες (crossed sub, uncrossed speakers). Πιστευω θα σου δωσει παραπανω ενεργεια σε πιο χαμηλες εντασεις. Και εγω ετσι το εχω στο συστημα μου.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Λες κάτι πετυχημένα ώρες ώρες πάντως. 😁
Περιγράφεις έλλειψη όγκου ή/και σώματος εδώ στα όργανα; Όπως για παράδειγμα όταν ακούς μια τρομπέτα να παρουσιάζεται λεπτόηχη ενώ την περιμένεις να ακούγεται γεμάτη και πλούσια;
Δεν σου ετυχε δηλαδη να ακουσεις απο ενα συστημα μια τρομπετα που να ακουγεται πιο λεπτοηχη απο οτι σε αλλο συστημα ?
Απο ολα τα οργανα, "διαλεξες" εναν απο τους πιο υπουλους "φονεις" των συστηματων.

Παιδια χωρις να θελω να παινεψω το συστημα μου αλλωστε δεν μου αρεσουν τετοιες παιδαριώδης αντιληψεις, και επειδη κυριολεκτικα ακουω μουσικη απο οταν γεννήθηκα ασταμάτητα σχεδον,μεχρι και στον υπνο μου 😂😂(αληθεια),εχοντας αλλαξει πολλα μηχανηματα στο περασμα των χρονων,με την προσθηκη αυτου του ταπεινου θα ελεγα ενισχυτη ταξης Δ νοιωθω ξαφνικα "πως να το πω απλα"οτι ακουω πραγματικά και ακατεργαστα την μουσικη στην αρχικη της ηχογράφηση χωρις να κουράζει,απλα μενω αποσβολωμενος και λεω στον εαυτο μου "ρε κοιτα κατι πραγματα που συμβαινουν"😂😂.
Δηλαδη λεω τοσο καιρο που ακουγα οντως πραγματικα ωραια και ευχαριστα δεν ακουγα σωστα;;κατι τετοια νιωθω οποτε ανοιγω το συστημα απο την πρωτη νοτα.
Τελος παντων αυτο ομως δε σημαινει οτι ολοι το εκλαμβανουν και δέχονται να ακουνε ετσι τη μουσικη τους.
Για τον καθενα το πως θελει να ακουει τη μουσικη απο το σύστημα του ειναι προσωπικό ζητημα και ολες οι αποψεις ειναι σωστες ανεξαρτήτως μηχανηματων,ταξεων,καλωδιων,κλπ.

Κανενα συστημα δεν μπορει να παιξει ολες τις ηχογραφησεις ως ιδιες.
Η ηχογραφηση ειναι που ελεγχει τα παντα.
Αυτο παντως εγω το βλεπω σαν πλεονεκτημα.δεν θελω μια κακη ηχογραφηση να προσπαθησω να την κανω ουαου.την θελω οπως ειναι απο τον καλλιτέχνη και την εκαστοτε εποχη.ετσι αποφασιστηκε να ακουγεται.

Δεν σου ετυχε δηλαδη να ακουσεις απο ενα συστημα μια τρομπετα που να ακουγεται πιο λεπτοηχη απο οτι σε αλλο συστημα ?
Απο ολα τα οργανα, "διαλεξες" εναν απο τους πιο υπουλους "φονεις" των συστηματων.

Ξέρω να διαλέγω δηλαδή. 😇
Άρα ξέρω και τι να ψάξω, άρα ξέρω και τι έχω ακούσει.

την θελω οπως ειναι απο τον καλλιτέχνη και την εκαστοτε εποχη.ετσι αποφασιστηκε να ακουγεται.
[/QUOTE]
Το μονο που θελω απο το συστημα ειναι να μου βγαζει ολα τα κακα της ηχογραφησεις οσο πιο καθαρα γίνεται.
Πχ επειδη ακουω χρονια και black metal που ως γνωστόν δε φημίζονται για την ποιότητα,τωρα πια τα απολαμβανω οσο ποτε άλλοτε

Αυτο παντως εγω το βλεπω σαν πλεονεκτημα.δεν θελω μια κακη ηχογραφηση να προσπαθησω να την κανω ουαου.την θελω οπως ειναι απο τον καλλιτέχνη και την εκαστοτε εποχη.ετσι αποφασιστηκε να ακουγεται.
Γενικα συμφωνω. Ομως , ισως να μην "αποφασιστηκε" να ακουγεται "ετσι" , κυριως αν μιλαμε για παραδειγμα, για πολυ παλιες ηχογραφησεις κυριως jazz , που ο εξοπλισμος τοτε να μην επετρεπε καλυτερη ποιοτητα στην ηχογραφηση.

Γενικα συμφωνω. Ομως , ισως να μην "αποφασιστηκε" να ακουγεται "ετσι" , κυριως αν μιλαμε για παραδειγμα, για πολυ παλιες ηχογραφησεις κυριως jazz , που ο εξοπλισμος τοτε να μην επετρεπε καλυτερη ποιοτητα στην ηχογραφηση.
Συμφωνω απολυτα γιαυτο ειπα τον εκάστοτε εποχων.ετσι βγηκε ετσι πρεπει να την ακουω κατα τη γνωμη μου πάντα.το αν θα μπορούσε να ηταν καλυτερη και πως θα γινοταν αυτο δεν θα έπρεπε να μας αφορα.ειναι αλλα χωράφια.

Ξέρω να διαλέγω δηλαδή. 😇
Άρα ξέρω και τι να ψάξω, άρα ξέρω και τι έχω ακούσει.
Αρα θα ξερεις και οτι μια τρομπετα μπορει να ακουγεται με απειρους τροπους.....................

Δεν χρειάζεται καν το παράδειγμα που έφερα να αφορά ενισχυτική τάξη. Και σε ηχεία είναι πολύ τυπική δοκιμή αυτή.
Εγω σχολιασα το σχολιο σου για τον ηχο της τρομπετας , τιποτα αλλο.

Συμφωνω απολυτα γιαυτο ειπα τον εκάστοτε εποχων.ετσι βγηκε ετσι πρεπει να την ακουω κατα τη γνωμη μου πάντα.το αν θα μπορούσε να ηταν καλυτερη και πως θα γινοταν αυτο δεν θα έπρεπε να μας αφορα.ειναι αλλα χωράφια.
Οι κακες ηχογραφησεις , ειναι κακες ηχογραφησεις. Υπαρχουν περιπτωσεις ομως που μια κακη ηχογραφηση ενοχλει και καποια αλλη δεν ενοχλει.
Δυστυχως ομως , υπαρχουν και συγχρονες κακες ηχογραφησεις , ενοχλητικες και μη 😡

• Like
Reactions: Acherontas
Αρα θα ξερεις και οτι μια τρομπετα μπορει να ακουγεται με απειρους τροπους.....................

Λέμε να έχεις συγκεκριμένη ηχογράφηση βρε. Και αυτή την ηχογράφηση να τη βάζεις στο ένα μηχάνημα και στο άλλο και να ακούσεις πως παρουσιάζεται.

Λέμε να έχεις συγκεκριμένη ηχογράφηση βρε. Και αυτή την ηχογράφηση να τη βάζεις στο ένα μηχάνημα και στο άλλο και να ακούσεις πως παρουσιάζεται.
Επομενως μια αλλη ηχογραφηση , μπορει να αντιστρεψει την εικονα . Φαυλος κυκλος.
That's life 😃

Νομίζω ότι πρέπει να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο..
Όταν βλέπουμε τέτοιες τιμές,
πρέπει να βλέπουμε και τις δυνατότητες..
Εγώ βλέπω ενεργά cross και πολυδρομία σε καθε μεγάφωνο που θα οδηγείται
από κάθε κανάλι..
Οπότε τα πλεονεκτήματα εδώ πιάνουν κορυφή..
Βάζω ιδέες για μένα, αλλά μου αρέσει και να τις μοιράζομαι..