Το νήμα της τάξης Δ

Τα πολλά η παραπάνω Watt δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν, κάθε άλλο θα έλεγα...
Φροντιστε μόνο όσοι δεν γουστάρουν τα πολλά Watt να έχουν ενισχυτές με ισχυρά τροφοδοτικά, και ας μην έχουν πολλά watt, εκεί παίζεται το παιχνίδι..😉

Τα πολλά η παραπάνω Watt δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν, κάθε άλλο θα έλεγα...
Φροντιστε μόνο όσοι δεν γουστάρουν τα πολλά Watt να έχουν ενισχυτές με ισχυρά τροφοδοτικά, και ας μην έχουν πολλά watt, εκεί παίζεται το παιχνίδι..😉
ουδεις ενισχυτης καλυτερος του τροφοδοτικου του, λεγαμε παλια, κ κανενα αυτοκινητο καλυτερο του κινητηρα του

Last edited:
Ενας καλος ενισχυτης ΑΒ , θα παιξει πολυ καλα με καλο παλμοτροφοδοτικο , και η μονη διαφορα στο βαρος ( σε σχεση με εναν class D ) , θα ειναι αυτη που προκυπτει απο το βαρος της ψυκτρας , αυτα φυσικα εαν δεν εχει παχιες προσοψεις , πατους κ.τ.λ .

Ενας καλος ενισχυτης ΑΒ , θα παιξει πολυ καλα με καλο παλμοτροφοδοτικο , και η μονη διαφορα στο βαρος ( σε σχεση με εναν class D ) , θα ειναι αυτη που προκυπτει απο το βαρος της ψυκτρας , αυτα φυσικα εαν δεν εχει παχιες προσοψεις , πατους κ.τ.λ .
Δηλαδή πιστεύεις ότι μπορείς ένας ΑΒ να φτάσει το DF κ το Snr ενός purifi ?

Το σύστημα μου είναι αυτό ενεργό 4 δρόμο με crossopoints 80-400-2.200 σε πληροφορώ ότι στον δρόμο 20-80 ότι ΑΒ δοκίμασα ακόμα των 10.000€ δεν κατάφερε να παίξει όπως έπαιξε ο monoblock της purifi . Όλοι είχαν μπουμαρισμα ειδικά πάνω από 95db.

Attachments

• 3F277807-20B1-490D-A804-691EFEFECC0A.png
    3F277807-20B1-490D-A804-691EFEFECC0A.png
    2 MB · Views: 16
Το σύστημα μου είναι αυτό ενεργό 4 δρόμο με crossopoints 80-400-2.200 σε πληροφορώ ότι στον δρόμο 20-80 ότι ΑΒ δοκίμασα ακόμα των 10.000€ δεν κατάφερε να παίξει όπως έπαιξε ο monoblock της purifi . Όλοι είχαν μπουμαρισμα ειδικά πάνω από 95db.
Έχεις ρίξει πολύ δουλειά στο σύστημα σου, μπράβο! Ψαγμενος, σε έχω παρακολουθήσει σε διπλανό site, έχουμε γνωριστεί και από κοντά μια φορά, έχεις πάρει καλώδια ρεύματος από εμένα..
Τότε δεν είχες φτάσει σε αυτό το επίπεδο, εύγε! 😉

• Like
Reactions: Nasos86 and Deneb
Δηλαδή πιστεύεις ότι μπορείς ένας ΑΒ να φτάσει το DF κ το Snr ενός purifi ?
Το DF περα απο καποιο νουμερο ( π.χ 70 ) , οσο και αν σου φαινεται περιοργο , δεν εχει καμια μα καμια σημασια , ειναι απλα νουμερα για εντυπωσιασμο , οσο για τo SNR και αυτο πανω απο π.χ -90dB δεν πρεπει να σε εντυπωσιαζει πολυ , οποτε ... .

Επίσης ναι σχετικά με τα modules. Για κάποιο λόγο στην αγορά των ενισχυτών τάξης Δ επικράτησαν οι εταιρίες που κατασκευάζουν modules παρόλο που
και μεγάλες εταιρίες του χώρου προσπάθησαν ν' αναπτύξουν την τεχνολογία εσωτερικά(βλ. Accuphase).

H MBL έχει κάνει πράγματα με το LASA (αν και η βάση είναι modules) και η Technics που ενώ είναι τάξη Δ δεν δουλεύει με modules αλλά με fet (Ganfet).

• Like
Reactions: Nasos86 and Dim.AR
Το DF περα απο καποιο νουμερο ( π.χ 70 ) , οσο και αν σου φαινεται περιοργο , δεν εχει καμια μα καμια σημασια , ειναι απλα νουμερα για εντυπωσιασμο , οσο για τo SNR και αυτο πανω απο π.χ -90dB δεν πρεπει να σε εντυπωσιαζει πολυ , οποτε ... .
Αρα θεωρείς ότι έχει τον ίδιο έλεγχο ένας ayima που έχει df 150 με έναν purifi που έχει 2000+ ;

Έχεις ρίξει πολύ δουλειά στο σύστημα σου, μπράβο! Ψαγμενος, σε έχω παρακολουθήσει σε διπλανό site, έχουμε γνωριστεί και από κοντά μια φορά, έχεις πάρει καλώδια ρεύματος από εμένα..
Τότε δεν είχες φτάσει σε αυτό το επίπεδο, εύγε! 😉
Ναι Λευτέρη τώρα σε θυμήθηκα . Τώρα έχουμε πάει σε άλλο επίπεδο βέβαια έχουν φύγει κ περίπου 60+ Κ ευρώ αλλά τα χόμπι πληρώνονται …

Αρα σε ένα καλό τουιτερ όπως πχ το δικό μου το scan speak ένας ενισχυτής με 90db snr θα έχει το ίδιο hiss με έναν παλι purifi με 136db snr ?

Αρα θεωρείς ότι έχει τον ίδιο έλεγχο ένας ayima που έχει df 150 με έναν purifi που έχει 2000+ ;
Δεν ειναι το παν ο ελεγχος , πολλα αλλα παιζουν σημαντικοτερο λογο ! . Και εαν κανεις blind test δυο ενισχυτες με διαφορετικο DF , αυτα που θα ακουσεις ( εαν τα ακουσεις ) δεν θα οφειλονται στο DF.

εκεί και πάρει υπάρχουν οι ρομαντικοί που τους αρέσει η λάμπα κτλ. Το θέμα είναι τι αρέσει στον καθένα κ κατά πόσο έχει πετύχει κ το πάντρεμα του συνολικού ηχοσυστήματος - χώρου … Ας σταματήσει η παραφιλολογία κ ποιος την έχει πιο μεγάλη είναι μια σύγκριση που δεν θα πρεπε να υπάρχει καν … προσωπική μου άποψη
Υπαρχουν λαμπατα μηχανηματα που δεν ειναι για ρομαντικους , αλλα ειναι βαρια και ακριβα , οσο για το "" Ας σταματήσει η παραφιλολογία κ ποιος την έχει πιο μεγάλη "' τοτε γιατι "κολλας" με τα μεγαλα νουμερα του DF ? .

Υπαρχουν λαμπατα μηχανηματα που δεν ειναι για ρομαντικους , αλλα ειναι βαρια και ακριβα , οσο για το "" Ας σταματήσει η παραφιλολογία κ ποιος την έχει πιο μεγάλη "' τοτε γιατι "κολλας" με τα μεγαλα νουμερα του DF ? .
Εγώ δεν κόλλησα στα μεγάλα νούμερα αλλά ακούγονται οι διάφορες στα df k στο snr όταν το αυτί είναι έμπειρο κ το σύστημα καλό κ ας μην μου απαντάς ευθέως … για κάποιους σημαίνει πολλα ο έλεγχος όπως κ η λεπτομέρεια. Για άλλους δεν σημαίνει κ αγαπούν κ πιο πολύ την μουσικότητα … αυτό είπα εξ αρχής όλα είναι θέμα γούστου κ τσέπης … καλώς ή κακώς οι Δ νέας γενιάς κατηγορίας hi end είναι το ‘’ ξεβράκωμα ‘’ στην κοινότητα του audiophile….

Εγώ δεν κόλλησα στα μεγάλα νούμερα αλλά ακούγονται οι διάφορες στα df k στο snr όταν το αυτί είναι έμπειρο κ το σύστημα καλό κ ας μην μου απαντάς ευθέως … για κάποιους σημαίνει πολλα ο έλεγχος όπως κ η λεπτομέρεια. Για άλλους δεν σημαίνει κ αγαπούν κ πιο πολύ την μουσικότητα … αυτό είπα εξ αρχής όλα είναι θέμα γούστου κ τσέπης … καλώς ή κακώς οι Δ νέας γενιάς κατηγορίας hi end είναι το ‘’ ξεβράκωμα ‘’ στην κοινότητα του audiophile….
Ενας ενισχυτης με DF 50 με 70 , επιτυχως ελεγχει την Back EMF του ηχειου , και ενα εμπειρο αυτι ειναι πολυ πιο ευαισθητο στις παραμορφωσεις και στην οποια συμπιεση του ηχου , η την μη σωστη αναπαραγωγη των δυναμικων , οποτε θεματα του DF δεν πρεπει να μας απασχολουν , εκτος και εαν ειναι τελειως χαλια το DF του ενισχυτη ! .