Το νήμα της τάξης Δ

Δεν μπορώ να πω ότι έχω καταλάβει τα αρνητικά / θετικά της D αλλά για εμένα με μικρό χώρο, το μέγεθος τους είναι κρίσιμος παράγοντας.

Εμένα παίδες μου θυμίζουν όλα αυτά τις πάνελ τιβί.
Όταν βγήκαν στην πιάτσα, ζητούσαν 15Κ...
Τώρα ζητάνε όσο κάνουν τα φόσια... και είναι και πολύ πολύ καλύτερες!

Αν δεν μας αρέσει που βρίσκουμε φτηνά σκατουλάκια με καλό ήχο, τότε έχουμε δυστυχώς αυτοκτονικές τάσεις
ή μαζοχιστικές αν θέτε...

Βέβαια ποσώς μ ενδιαφέρει... αν ένα μηχανάκι παίζει καλά, τι τάξης είναι...
Χου κερς...;)

Δεν μπορώ να πω ότι έχω καταλάβει τα αρνητικά / θετικά της D αλλά για εμένα με μικρό χώρο, το μέγεθος τους είναι κρίσιμος παράγοντας.
Με λιγα λογια, αν εχεις μικρο μπατζετ προτιμησε ενισχυτικα ταξης Δ.

Όλα σχετικά είναι.
Έχει βάλει σε κόντρα κάποιος τα Fosi με τους τελικούς της Behringer ή της Crown που είναι στην ίδια τιμή και έχει καταλήξει ότι τα Fosi παίζουν καλύτερα;

Όλα σχετικά είναι.
Έχει βάλει σε κόντρα κάποιος τα Fosi με τους τελικούς της Behringer ή της Crown που είναι στην ίδια τιμή και έχει καταλήξει ότι τα Fosi παίζουν καλύτερα;
Αυτό που λες μου αρέσει.
Γνώμες βάσει πεποιθήσεων... και όχι πραγματικών γεγονότων...

Από την άλλη στα φόρα ούτε τα μισά δεν γράφονται για πραγματικά γεγονότα...
Αυτά γίνονται μπιζμπιζέ και κυκλοφορούν μόνο μεταξύ φίλων...

Διότι αν φάει σκόνη ένα μηχανάκι έναντι άλλου σιγά μην γραφτεί...
Πως θα πουληθεί μετά το "σκονισμένο"...
Ειδικά αν αυτό είναι ακριβώτερο ή φιρμάτο....:cool:

Ας μην κοροιδευόμαστε και μεταξύ μας...:rolleyes:

Όλα σχετικά είναι.
Φιλαράκι, τα Fosi είναι Hi ενδ... Σε παρακαλώ...

Πέρα από την πλάκα πιστεύω ότι οι Fosi παίζουν αρκετά πιο ώριμα από αυτούς που αναφέρεις, διότι είναι άλλη φάση ενισχυτικων..

Ο καθένας στο είδος του "διαπρέπει", μην μπερδεύουμε την Audio Κοινότητα με την Pro...

(Ξέρω, θα πέσουν να με φάνε κάποιοι αλλά αυτό πιστεύω).

Αυτό που λες μου αρέσει.

Διότι αν φάει σκόνη ένα μηχανάκι έναντι άλλου σιγά μην γραφτεί...
Πως θα πουληθεί μετά το "σκονισμένο"...
Ειδικά αν αυτό είναι ακριβώτερο ή φιρμάτο....:cool:

Ας μην κοροιδευόμαστε και μεταξύ μας...:rolleyes:

Γιατί Γιάννη , θα κώλωνα να γράψω στα ίσα ότι ο ΑΒ μου έφαγε σκόνη αν την έτρωγε ;;;

Εδώ φίλος κολλητός μου έγραψε κάτι σαν "άσε την πολιτική και πες μου αν οι Fosi έπαιξαν τόσο καλά με τα atc όπως λες στο νήμα.."

Για τα λεφτά τους και το μέγεθός τους μάμησαν !! τι άλλο να γράψω αφού έτσι είναι ;;;

Χέστηκα αν πέσουν οι πωλήσεις σε μια μάρκα και ανέβουν σε άλλη....

Μπα, όχι, έχω γράψει ξεκάθαρα ότι ενισχυτές σε τάξη Δ πέρασαν από το σπίτι μου, γέλασε ο Copland, γελάσαμε όλοι και τους πακετάραμε.
Και Hypex και Ice της τάξης των 5k

Πέρα από την πλάκα πιστεύω ότι οι Fosi παίζουν αρκετά πιο ώριμα από αυτούς που αναφέρεις, διότι είναι άλλη φάση ενισχυτικων..

Με τους τάξη Δ έχω καταλήξει ότι μπορείς να πάρεις οδήγηση και μόνο.
Πολύ οδήγηση όμως στα λεφτά τους.
Σε κάποια είδη μουσικής σίγουρα θα κεντάνε.
Μόνο που εγώ δεν ακούω τέτοια είδη μουσικής. ;)

Αυτό που λες μου αρέσει.

Όταν λέμε ότι "έχουμε ακούσει το Χ σε κόντρα με το Υ" που ακριβώς είναι η πεποίθηση; Και μάλιστα εποχή που έψαχνα ενισχυτή να αγοράσω.
Το γεγονός είναι ότι αγόρασα τον Copland και όχι κάποιον σε τάξη D.
Σε καλύπτει αυτό;

• Like
Reactions: vlad66 and Busoni
Με λιγα λογια, αν εχεις μικρο μπατζετ προτιμησε ενισχυτικα ταξης Δ.
το μικρό μεγάλο μπάτζετ είναι σχετικό για τον καθένα.
Θα μπορούσα αφού τελειώσω με εργασίες που κάνω και τα απρόοπτα τους να φτάσω 4-5.000 από φθινόπωρο ή νέο έτος για ηχεία και ενισχυτή αλλά το θέμα είναι ο δύσκολος χώρος.
12τμ έχω όλα και όλα και γεμάτους τοίχους.
Με μια δυο αλλαγές κατάφερα να ελευθερώσω έναν τοίχο και να φτιάξω μια θέση ακρόασης στα 2μέτρα.
Αλλά κάτι μεγάλοι ενισχυτές δεν θα χώραγαν με τίποτα.
Ακόμη και ο μικρός rotel ra05 που έχω τώρα φαντάζει μεγάλος.

Μπα, όχι, έχω γράψει ξεκάθαρα ότι ενισχυτές σε τάξη Δ πέρασαν από το σπίτι μου, γέλασε ο Copland, γελάσαμε όλοι και τους πακετάραμε.

Όταν λέμε ότι "έχουμε ακούσει το Χ σε κόντρα με το Υ" που ακριβώς είναι η πεποίθηση; Και μάλιστα εποχή που έψαχνα ενισχυτή να αγοράσω.
Σε καλύπτει αυτό;
Στο μόνο που δεν συμφωνώ μαζί σου είναι ότι έχεις στο μυαλό σου την τάξη Δ μόνο ως ωμή ισχύ...

Τώρα πια δεν είναι έτσι τα πράγματα...

Οι σύγχρονοι class D παίζουν μουσική, πραγματικά καλή μουσική...

Βεβαια ο περισσότερος κόσμος διαλέγει ΑΒ για πολλούς και διάφορους λόγους...

Το θέμα δεν είναι πια τάξη επικρατεί στην Hi end Κοινότητα, μην το πηγαίνουμε συνέχεια εκεί το θέμα..

• Like
Reactions: Acherontas
Γιατί Γιάννη , θα κώλωνα να γράψω στα ίσα ότι ο ΑΒ μου έφαγε σκόνη αν την έτρωγε ;;;

Εδώ φίλος κολλητός μου έγραψε κάτι σαν "άσε την πολιτική και πες μου αν οι Fosi έπαιξαν τόσο καλά με τα atc όπως λες στο νήμα.."

Για τα λεφτά τους και το μέγεθός τους μάμησαν !! τι άλλο να γράψω αφού έτσι είναι ;;;

Χέστηκα αν πέσουν οι πωλήσεις σε μια μάρκα και ανέβουν σε άλλη....
Γι αυτό ρε μου αρέσεις!
Μιλάω όμως για την συντριπτική πλειοψηφία...

Δεν μιλάω για πωλήσεις φυσικά και εταιρίες και μαγαζά.
Μιλάω για καθαρά ιχ περιπτώσεις...

• Like
Reactions: vlad66
Θυμάσαι ποιά χρονιά έγιναν αυτές οι δοκιμές;

Και Hypex και Ice της τάξης των 5

Σε καλύπτει αυτό;
Ρε Τζιμισκή αν την έτρωγε ο κόπλαντ;
Θα το έγραφες;;;
Αν ναι, μπράβο σου φυσικά!

Για τέτοιες περιπτώσεις μιλάω...

το μικρό μεγάλο μπάτζετ είναι σχετικό για τον καθένα.
Θα μπορούσα αφού τελειώσω με εργασίες που κάνω και τα απρόοπτα τους να φτάσω 4-5.000 από φθινόπωρο ή νέο έτος για ηχεία και ενισχυτή αλλά το θέμα είναι ο δύσκολος χώρος.
12τμ έχω όλα και όλα και γεμάτους τοίχους.
Με μια δυο αλλαγές κατάφερα να ελευθερώσω έναν τοίχο και να φτιάξω μια θέση ακρόασης στα 2μέτρα.
Αλλά κάτι μεγάλοι ενισχυτές δεν θα χώραγαν με τίποτα.
Ακόμη και ο μικρός rotel ra05 που έχω τώρα φαντάζει μεγάλος.
Στα χρηματα που εχεις, υπαρχουν ηχεια βασης που ειναι εξαιρετικα για μικρους χωρους.

• Like
Reactions: SHERPA
Γι αυτό ρε μου αρέσεις!
Μιλάω όμως για την συντριπτική πλειοψηφία...

Δεν μιλάω για πωλήσεις φυσικά και εταιρίες και μαγαζά.
Μιλάω για καθαρά ιχ περιπτώσεις...
Ειδικά για τις ιχ περιπτώσεις να δεις πως χέστηκα...

Δεν είδες πως "προμοτάρω" τις Άρτεμις που πουλάω;;;;
:LOL: :LOL:

Θυμάσαι ποιά χρονιά έγιναν αυτές οι δοκιμές;

2008-2010; Κάπου εκεί. Αλλά και αργότερα (2-3 χρόνια μετά) που ψαχνόμουν πάλι, τα ίδια έγιναν.

Ρε Τζιμισκή αν την έτρωγε ο κόπλαντ;
Θα το έγραφες;;;
Αν ναι, μπράβο σου φυσικά!

Αν την έτρωγε ο Copland δεν θα τον αγόραζα καν. Τόσο απλά. Και τώρα θα ήμουν ο χαρούμενος ιδιοκτήτης μία τάξης Δ.

Ήταν η εποχή που ψαχνόμουν για ενισχυτές και δοκίμαζα διάφορους στο σπίτι μου.

Προσωπικά εαν την έτρωγαν οι fosi θα ήμουν ο πρώτος που θα το έγραφα.

Βεβαια θα πει κάποιος εκ του ασφαλούς, λογω του budget που είναι μικρό.

Όχι ακριβώς και να εξηγηθώ...η δική μου περιέργεια και αναγκη για απόκτηση εμπειρίας με οδήγησαν πρωτίστως να τους δοκιμασω με τα atc του Vlad για να δω τα όρια τους και να τους ακούσω με καποια αποκαλυπτικά και απαιτητικά ηχεία (atc).

Όλα αυτα βεβαια αφού εισέπραξα πρωτα ενα καλό αποτέλεσμα απο το δικό μου σύστημα. Για αυτόν τον λογο έταξα και θέλω να τους ακούσω με τα harbeth του Busoni, να θυμηθώ το άκουσμα τους και να δω εαν πραγματικά μπορούν να παίξουν και εκεί.

Στο παρελθόν, σε διάφορες αγοραπωλησιες έτυχε να κουβαλάω και τον λατρεμένο τοτε triode trv 35se με el 34, ιαπωνικό λαμπατο ενισχυτή που ειχα στην κατοχη μου (αξιας ανω των 3 χιλιάδων) , οχι για να τον πουλήσω αλλα για να δω πως παιζει και σε αλλα συστήματα-χώρο απο το δικο μου. Τον άκουσα με harbeth, με proac, με κατι θηρία tannoy κλπ.

Σε αλλα τα πήγαινε απλά καλά, σε αλλα κεντουσε, σε καποια αλλα ηταν η φάση ήρθε η ωρα να πάμε σπίτι (χαχα).

Επίσης, απο τους εν λόγω πειραματισμούς, επιβεβαιωνονται ή καταρριπτονται καποιες απόψεις ή γνωμες, πολλές φορές και δικές μου...πχ πολλές φορές κατι το οποιο ειχα ως κατασταλαγμενη αποψη καταριφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Τελευταίο παράδειγμα, όλοι γράφουν εξαιρετικά πράγματα για τη shure v15 type iii με sas. Ε για εμενα που την άκουσα στο συστημα μου (ελαχιστα το ομολογώ ότι δεν εχει στρωσει ακόμη) εχασε πανηγυρικά ως απόδοση (καθαρα ως ακουσμα και οχι με απόλυτους όρους hifi) απο τη shure 97xe του Βλαδίμηρου, αίσθηση την οποία είχα και εγώ προσωπικά όταν είχα την κεφαλή πάνω σε mk2 και τα πούλησα και τα δυο σε μια στιγμη καθαρής ανοησίας χαχα.

Οπότε για να το κλείσω, το club ειναι συντροφιά, ειναι ψυχοθεραπεία, ειναι αστείρευτη πηγή γνώσεων και εμπειριών, ειναι κάτι στο οποίο ανατρέχει κάποιος για να διαβάσει η να βρει κάτι (πχ ο Βλαδιμηρος που εβαλε τα πόδια του eversolo), αλλα θελει να εχεις παντα κατα νου οτι υπάρχει ο προσωπικός παράγοντας και το υποκειμενικό του γούστου (αυτή βέβαια ειναι και η ομορφιά του χόμπι).