Valerion vision master Μax- Δοκιμή και Εντυπώσεις

Καλημέρα και καλή χρονιά!!

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες....ένας JVC θα πάει άκλαφτος σε ενα κατάλευκο από τοιχους σαλόνι...

Η χρυση τομή στην αναλογια τιμης - απόδοσης ,για τους σαλονάτους σήμερα , είναι ένας laser 4K για προβολη ταινιων , αθλητικών και gaming μέρα νύχτα , με πιο γήινη προσέγγιση αυτή ενός Valerion Vision master pro 2.

Tέλος για τους έχοντες λαμπατους προτζέκτορες κρίνεται απαραίτητο το ξεσκόνισμα των φακών 1 φορά τον χρόνο at least...η μεταμόρφωση τόσο από το βίντεο που θα επισυνάψω όσο και του παμπάλαιου μου οπτόμα είναι απίστευτη....αρκεί να πιάνουν τα χέρια σου.... :)

Στιγμιότυπο οθόνης 2026-01-02 123550.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Καλημέρα και καλή χρονιά!!

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες....ένας JVC θα πάει άκλαφτος σε ενα κατάλευκο από τοιχους σαλόνι...

Η χρυση τομή στην αναλογια τιμης - απόδοσης ,για τους σαλονάτους σήμερα , είναι ένας laser 4K για προβολη ταινιων , αθλητικών και gaming μέρα νύχτα , με πιο γήινη προσέγγιση αυτή ενός Valerion Vision master pro 2.

Tέλος για τους έχοντες λαμπατους προτζέκτορες κρίνεται απαραίτητο το ξεσκόνισμα των φακών 1 φορά τον χρόνο at least...η μεταμόρφωση τόσο από το βίντεο που θα επισυνάψω όσο και του παμπάλαιου μου οπτόμα είναι απίστευτη....αρκεί να πιάνουν τα χέρια σου.... :)

View attachment 263706

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
γεια χαρα ... οταν λετε ξεσκονισμα φακων τι εννοειτε ;;;

γιατι .....για να λυσει καποιος τον φακο του προβολεα και να τον κανει κομματια και βιδες μονο κακο θα του κανει .....

γεια χαρα ... οταν λετε ξεσκονισμα φακων τι εννοειτε ;;;

γιατι .....για να λυσει καποιος τον φακο του προβολεα και να τον κανει κομματια και βιδες μονο κακο θα του κανει .....

Γεια σου Ευάγγελε και καλή χρονια!!!

Οταν λεμε ξεσκονισμα φακών εννοώ καθάρισμα μεγενθυντικών φακών εντός οσο και χειρουργικό καθάρισμα με μπατονέτα εμποτισμένη με οινόπνευμα τροχού....

Μονο με τα καταλληλα εργαλεία και εαν πιάνουν τα χέρια σου φυσικα...αλλιως ειδικός τεχνικος κτλ...

Τις διαφορές προς το καλύτερο στην εικονα και στα χρώματα..... τις βλεπετε και από πάνω όπως και πόσταρα....

Τραβάνε τρελή σκόνη τα άτιμα και ειδικά με τους ανεμιστήρες...τώρα πως μπαίνει σκόνη εκει ενας θεος ξερει...πίστευα πως ειναι σφραγισμένος ο χώρος...αλλα την πρώτη φορά που το άνοιξα προ ετών βρήκα πούδρα πάνω στα γυαλιά....

Εδώ η προηγούμενη φορά που έκανα βίδες τον Optoma HD80 μου...

DSC08845.jpgDSC08846.jpg01.jpg02.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg07.jpg

Να πω κι εγώ δυο λόγια. Καταρχάς πηγαίνω αρκετά συχνά στον κινηματογράφο και δεν έχω oled. Παράλληλα η εικόνα των jvc είναι ιδανική για μένα καθώς την βρίσκω πιο «συμπαγή»;, λιγότερο «ψηφιακή»;, πιο «μασίφ»;, κάτι τέτοιο τέλος πάντων σε σχέση με τους dlp.
Στην θέαση τώρα.
Σε απόλυτο μαύρο φυσικά ο jvc πλεονεκτεί. Στις διάφορες δοκιμές τον προτιμούσα overall μέχρι που κάτι πείραξε ο Μανώλης στις καθυστερήσεις και είδαμε κάποιες ταινίες με Dolby vision. Εκεί αυτό που είδα ήταν σαν μια μεγάλη plasma τηλεόραση. Δεν ασχολήθηκα με την αξιολόγηση επιμέρους στοιχείων της εικόνας, αλλά αυτό που έβλεπα με ικανοποίησε πλήρως. Δεν έλειπε τίποτε. Θα μπορούσα να βλέπω συνεχώς ταινίες χωρίς να ταλαιπωρούμαι με την έλλειψη είτε φωτός, είτε ανάλυσης στα χαμηλά, είτε μαύρου. Ειδικά το υψηλό ansi κάνει σκηνές με μισοσκόταδο πολύ εντυπωσιακές. Σε αντίθεση με τους συνφορουμιτες καθόλου δεν με χαλάει που έχει φιλοσοφία portable. Θα μπορούσα να τον στήνω κάθε φορά στο τραπεζάκι μπροστά μου έχοντας φροντίσει για την καλωδίωση. Από την άλλη με χαλάει αυτό το all in one με περιττά features (για μένα). Θεωρώ πολύ θετική εξέλιξη την ύπαρξη τέτοιων μηχανημάτων εξ ανατολής (έρχεται και ο τιτάνας) καθώς η μεγάλη καλή εικόνα είχε αρχίσει να γίνεται επικίνδυνα hi end τιμολογιακά. Οι μικροι κίτρινοι φίλοι μας νομίζω αλλάζουν το παιχνίδι και ξανά ζωντανεύουν μια κατηγορία που είχε αρχίσει να γίνεται επικίνδυνα για λίγους.

Δυστυχώς την ζωντανεύουν με κριτήρια 15χρονου υποψηφιου. Αν θα έχει wifi , τι εφαρμογές θα παίρνει, αν θα έχει καλά ηχεία, αν θα είναι μικρός και ελαφρύς να τον κάνουμε βόλτα σε φίλους, ακριβώς σαν να διάλεγε κινητό τηλέφωνο ή PS5

Συγνώμη αλλά αυτά δεν είναι κριτήρια βιντεοπροβολέα όταν ζητάς μάλιστα και σεβαστό ποσό.

Μωρέ, ας φτάσουν ξανά τα 5-10 χιλιάρικα να είναι τιμή ναυαρχίδας και όχι εισαγωγικού, και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε, θα τα ρυθμίσει η αγορά. Πιστεύω ότι ο συνδυασμός άπειρου φωτός (άρα όχι ανάγκης συσκότισης), εύκολης εγκατάστασης και νορμάλ τιμής μπορεί να κάνει την προβολή σχετικά mainstream.

Θυμάμαι τον εισαγωγικότατο Panasonic AX100 τον είχα πάρει το 2005 (ή κάπου εκεί τελοσπαντων) με 1500 ευρώπουλα. Φοβερή υπέρβαση για μένα ως φοιτητής, αλλά και φοβερά αξιοπρεπές μηχάνημα όταν βγήκε, με πολύ καλά reviews και εικόνα που εμένα με σόκαρε τότε (αν και είχα μια από τις πάρα πολύ καλές CRT 32").

Στη σημερινή εποχή, μέχρι πρότινος (προ κινεζικής επέλασης), τι έπαιρνε κανείς με 1500?

Στη σημερινή εποχή, μέχρι πρότινος (προ κινεζικής επέλασης), τι έπαιρνε κανείς με 1500?

Εαν υποθέσουμε πως οι λαμπάτοι είναι στην δύση τους λόγω κατάργησης τους σιγά σιγά....και βγαλουμε και τους κινέζους όπως είπες , μέχρι πρότινος με αυστηρό όριο μπάτζετ 1500....και από το δκό μας skroutz... έπαιρνες ένα υπερόπλο Laser 4K τον LG HU 710p....άλλη μια τερμα value for money συσκευή δώρο από LG...με υποφερτά specs....για DLP... :)

Στιγμιότυπο οθόνης 2026-01-03 111119.jpgΣτιγμιότυπο οθόνης 2026-01-03 111232.jpg

Στιγμιότυπο οθόνης 2026-01-03 111555.jpg

Δυστυχώς ανήκω στην συνομοταξία αυτών που DLP και υποφερτό δε μπορούν να τα βάλουν στην ίδια πρόταση. Με εξαίρεση βέβαια των περί ου ο λόγος που ήταν ο πρώτος DLP που δεν με ενόχλησε μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς ανήκω στην συνομοταξία αυτών που DLP και υποφερτό δε μπορούν να τα βάλουν στην ίδια πρόταση. Με εξαίρεση βέβαια των περί ου ο λόγος που ήταν ο πρώτος DLP που δεν με ενόχλησε μέχρι σήμερα.
ααα εχεις θέμα με το rainbow εσύ...το ξέχασα που το ειχες αναφερει και παλαιότερα.... (Αν εννοείς αυτό...) :)

Προσωπικά τόσο στον DLP Optoma HD80 όσο και στο μεγαλο αδελφάκι LG 810pw rainbow δεν βίωσα..

Απεναντίας σ εναν 720p Οπτομα HD66 3D φίλου μου βίωσα αλλά το συνήθισα με την πάροδο της ταινίας....τι προβλημα και αυτό για κάποιους!!! 😔

Στιγμιότυπο οθόνης 2026-01-03 113900.jpg

Αρα σε ότι αγοράσεις οπωσδήποτε πρέπει να το δεις να παίζει........

Με τον Valerion βιώσες κατι ανάλογο ???

Last edited:
Επειδή και εμένα με ενοχλεί το rainbow μπορεί κάποιος που ήταν στις προβολές του σπιτιού να μας πει μια ειλικρινή άποψη.Γιατι στα YouTube δεν βγάζεις άκρη με τα προωθητικά.Μια τίμια άποψη αν όντως το μηδενίζει όπως λέγεται?Ευχαριστώ.

Επειδή και εμένα με ενοχλεί το rainbow μπορεί κάποιος που ήταν στις προβολές του σπιτιού να μας πει μια ειλικρινή άποψη.Γιατι στα YouTube δεν βγάζεις άκρη με τα προωθητικά.Μια τίμια άποψη αν όντως το μηδενίζει όπως λέγεται?Ευχαριστώ.
Σε ποιο προβολι βίωσες rainbow?🌈

Εγώ. Όσο κι αν έψαξα, δεν το είδα. Και είδαμε και κάποιες σκηνές (στο Van Helsing πχ) που ήταν ταμάμ για το φαινόμενο. Φυσικά μπορεί ζώντας μαζί του και συνηθίζοντάς τον μετά από λίγες μέρες να το ξαναδω, αυτό δεν το αποκλείω.

Να γράψω και εγώ δύο λόγια, μιας που πέρασα και τον περισσότερο χρόνο παρέα στον Valerion.

Είναι ένας προβολέας με μεγάλα χαρίσματα αλλά και κάποιες χτυπητές αδυναμίες.

Τα μεγαλύτερα του προσόντα τα ανέφεραν οι προλαλήσαντες και δεν είναι άλλα από τη πολύ υψηλή φωτεινότητα και τα εξαιρετικά για DLP black levels.

Ο συνδυασμός αυτών, ειδικά όταν προβάλλεται HDR υλικό με metadata όπως Dolby Vision και HDR10+, σου δίνει την αίσθηση ότι βλέπεις Oled τηλεόραση σε 110 ίντσες.

Σε ταινίες UHD που είχαν Dolby Vision όπως το F1, η εικόνα έβγαζε μάτι.

Σε υλικό SDR επίσης έπαιζε πολύ καλά, απλά συγκριτικά ο JVC έγραφε καλύτερα λόγω καλύτερου black level, αλλά φυσικά με την μισή σχεδόν φωτεινότητα (η οποία όμως ήταν επαρκέστατη για SDRυλικό).

Δεν σας κρύβω ότι αρχικά μπήκα στον πειρασμό να σκεφτώ την αγορά του αλλά ζώντας μαζί του, διαπίστωσα και κάποια ελαττώματα που με αποθαρρύναν. Κατ αρχην, είναι πολύ short throw, που σημαίνει πως για τις 110 ίντσες τις οθόνης μου πρέπει να τον ταβανώσω σχεδόν 1 μέτρο πιο μπροστά από την υπάρχουσα βάση οροφής. Τεράστιο μερεμέτι και προφανώς δεν συζητάω καν τη τοποθέτηση του σε τραπεζάκι με τα καλώδια να κρέμονται στο πάτωμα και την ανάγκη fine tuning της εικόνας κάθε φορά που τον ακουμπάς στο τραπέζι ή τον κίνδυνο να βραχεί το μηχανάκι από τα ποτήρια που υπάρχουν μόνιμα στο τραπέζι του σαλονιού.

Έπειτα ήταν το consumer menu του που θυμίζει κινέζικο media player και όχι προβολέα των 5Κ με θαμμένες ρυθμίσεις σε υπομενου, χωρίς μνήμες κλπ. Η το ότι όταν βάλαμε τα google credentials για να μπορέσουμε να δούμε από τις native εφαρμογές του προβολέα (plex, apple tv, Netflix κλπ) μας υποχρέωσε να ξαναστησει το OS από την αρχή και περιμέναμε 40 ολόκληρα λεπτά. Και όταν ολοκληρώθηκε απλα ανέφερε ότι δεν υποστηρίζει plex αυτή η έκδοση του λειτουργικού..

Παιδικές ασθένειες θα μου πείτε, αλλά σε αυτά τα λεφτά έχεις κάποιες minimum απαιτήσεις για «καλούδια» που έχουν προβολείς αντίστοιχης αξίας.

Τώρα, εάν τον είχα αγοράσει στα 2,5Κ που είχε πρωτοβγεί στο kickstarter, τότε ναι, θα έκανα τα στραβά μάτια στα αρνητικά και θα επικεντρωνόμουν στα πολλά θετικά του μηχανήματος έστω και με πρόχειρη τοποθέτηση σε ένα τραπεζάκι . Επειδή όμως πιστεύω ότι θα δούμε πολύ σύντομα μια φουρνιά copy cats από Κινα σε πολύ χαμηλότερες τιμές, προτιμώ να περιμένω.

Πάντως μετά από καιρό κάτι δείχνει να κινείται στον χώρο της βιντεοπροβολής που είχε βαλτώσει εδώ και χρόνια. Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει το 2026!

Ας γράψω και εγώ, τελευταίος και καταϊδρωμένος..

Για αρχή, τα θετικά: Πάρα πολύ καλή εικόνα, εντυπωσιακά μαύρα για DLP, γενικά ακόμα και ο απαιτητικός χρήστης δεν θα έχει ιδιαίτερα παράπονα. Για να πάρεις ουσιαστικά καλύτερη εικόνα με το ίδιο φως πρέπει να δώσεις διπλάσια χρήματα στην JVC.

Αλλά, έχουμε και τα αρνητικά. Το μηχάνημα πάσχει από το σύνδρομο της "φτηνής Κινεζιάς προβολέα", ενώ δεν είναι καθόλου φτηνό.
Έδωσαν υπερβολικά μεγάλη βαρύτητα στο all-in-one concept, με αποτέλεσμα να χάνουν σε εργονομία χωρίς να έχουν υλοποιήσει ικανοποιητικά ούτε το all-in-one. Το UI ενώ δεν είναι κακό, δεν είναι και πραγματικά καλό.

Ο πελάτης που θα δώσει 4,5Κ για προβολέα δεν θα παίξει από το Android που έχει ενσωματωμένο, ούτε θα ακούσει από το (αστείο) ηχείο που διαθέτει. Αυτές είναι βλακείες, κατάλοιπα από φιλοσοφία φτηνιάρη Κινέζου. Άχρηστα πράγματα, που τα πληρώνεις αλλά δεν θα τα χρησιμοποιήσεις ποτέ.

Τέλος, είναι αδιανόητο μηχάνημα των 4.5Κ να πρέπει να δουλεύει με ψηφιακό keystone correction όταν τοποθετείται σε τραπεζάκι μέσης. Έχει που έχει οπτικό offset, δώστε λίγο ακόμα να γίνει η δουλειά σωστά. Απαράδεκτο. Χωρίς να σχολιάσω ότι το αυτόματο keystone correction δεν δουλεύει σωστά (σιγά μη δούλευε).

Οπότε, αν ήμουν στη θέση τους θα έβγαζα ένα μηχάνημα με "συμβατικό" form factor, κατάλληλο για τοποθέτηση στο ταβάνι σε μια λογική απόσταση, με λογικό offset, με τον φακό στη μέση, με την ίδια εικόνα, τα ίδια lumen και το ίδιο μαύρο, σε τιμή κοντά στα 4Κ, και μετά θα χαλάρωνα και θα απολάμβανα το show με τους διάφορους "μεγάλους" να ιδρώνουν.

Αλλά το συγκεκριμένο μηχάνημα στα 4,5Κ δεν θα το αγόραζα με τίποτα. Θα έδινα κάτι παραπάνω για τον εισαγωγικό JVC, και ας έχει λίγο λιγότερο φως.
Τουλάχιστον είναι κανονικός προβολέας, όχι κινεζιά on steroids.

Υπερβάλετε λίγο με το media player, με την έννοια του ότι δεν πιστεύω ότι το "πληρώνουμε", είναι απλά κάτι που υπάρχει εκεί χωρίς λόγο, μάλλον στα πλαίσια του "τρέχουμε Android, άρα έχουμε κι αυτά για όποιον θέλει". Εδώ έχει media player ακόμα και το Panasonic 820 4Κ player μου (το οποίο προφανώς ουδέποτε έχω χρησιμοποιήσει).

Κατά τα άλλα συμφωνώ, μου προκαλεί πάντως έκπληξη το ότι δεν λειτουργεί το auto keystone correction (με την έννοια ότι δε θέλει και καμιά ιδιαίτερη φιλοσοφία). Ίσως να είναι θέμα αναβαθμίσεων.