Western Digital TV HD Media Player

Η tv μου (LG PLASMA TV 50PX4R 50'')έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά :
1366 x 768
AC input: AC 230V ( 50/60 Hz ),
Ποιά θα πρέπει να είναι η ρύθμιση για το video ?
auto ή κάποια άλλη επιλογή πχ 1080/60frames κλπ?

Καλησπέρα.

Έχω κατεβάσει 2 ταινίες και θέλω και στις δυο να μετατρέψω τον ήχο που έχουν(Μάλλον true hd) σε ac3 ή dts(Γιατί πολύ απλά το wd hd media player δεν υποστηρίζει αρχεία με ήχο true hd) χωρίς να αλλάξω επ ουδενί την ποιότητα του βίντεο είτε σε ήχο είτε σε εικόνα.

Η πρώτη ταινία είναι σε αρχείο με επέκταση .m2ts(που αν εξαιρέσεις τον ήχο το βίντεο παίζει κανονικά στο wd hd media player) και η δεύτερη ταινία είναι σε αρχείο με επέκταση .evo που δεν το υποστηρίζει καθόλου το wd hd media player.

Εν ολίγης ψάχνω ένα πρόγραμμα(Χωρίς πολλές ρυθμίσεις & παραμετροποίηση) που να μπορώ με πολύ απλά να μετατρέψω(Πάντα χωρίς να χάσω απολύτως τίποτα σε ποιότητα εικόνας και ήχου) τον ήχο του 1 αρχείου .m2ts σε dts ή ac3 και το δεύτερο αρχείο .evo να κάνω κάτι(Ίσως αν το μετατρέψω σε m2ts) ώστε να παίζει κανονικά στο wd hd media player

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις απαντήσεις σας.

ok, η δική μου τηλεόραση υποστηρίζει 24.

Οπότε όλα τα 1080 23,97FPS αρχεία, θα τα δηλώνω 1080p 24hz στο WD.

Δεν παιζουν σωστα τα 23,976FPS mkv (ειτε 720 ειτε 1080p), κανουν σπασιματα στην κινηση, αν ορισεις 1080/24Hz αναλυση στο WD. Αν το αφησεις στο Auto τα παιζει αυτοματα στα 1080/60 οπου παιζουν χωρις προβλημα. Αυτο ειναι κατι που περιμενουμε να διορθωσουν στο επομενο firmware οποτε το βγαλουν.

Καμια φορα τυχαινει καποιο αρχειο mkv να ειναι ακριβως 24,000FPS π.χ. Outlander 720p, και τοτε παιζει αψογα σε 1080/24p (αντιθετα με τα 23,976fps).

(Μιλαμε παντα για TV που υποστηριζουν 24p εννοειται...)

@fits τα αρχεια m2ts (blu-ray rip) εχουν και απλο AC3/DTS ηχο μεσα για συσκευες που δεν υποστηριζουν trueHD (τα evo ειναι rip απο HD-DVD που εχει πεθανει ουτως ή αλλως πλεον)

Last edited:
Καλησπέρα.

Έχω κατεβάσει 2 ταινίες και θέλω και στις δυο να μετατρέψω τον ήχο που έχουν(Μάλλον true hd) σε ac3 ή dts(Γιατί πολύ απλά το wd hd media player δεν υποστηρίζει αρχεία με ήχο true hd) χωρίς να αλλάξω επ ουδενί την ποιότητα του βίντεο είτε σε ήχο είτε σε εικόνα.

Η πρώτη ταινία είναι σε αρχείο με επέκταση .m2ts(που αν εξαιρέσεις τον ήχο το βίντεο παίζει κανονικά στο wd hd media player) και η δεύτερη ταινία είναι σε αρχείο με επέκταση .evo που δεν το υποστηρίζει καθόλου το wd hd media player.

Εν ολίγης ψάχνω ένα πρόγραμμα(Χωρίς πολλές ρυθμίσεις & παραμετροποίηση) που να μπορώ με πολύ απλά να μετατρέψω(Πάντα χωρίς να χάσω απολύτως τίποτα σε ποιότητα εικόνας και ήχου) τον ήχο του 1 αρχείου .m2ts σε dts ή ac3 και το δεύτερο αρχείο .evo να κάνω κάτι(Ίσως αν το μετατρέψω σε m2ts) ώστε να παίζει κανονικά στο wd hd media player

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις απαντήσεις σας.

Popcorn audio converter θα κάνει αυτό που θες... Είναι απλό .. και δουλεύει 100%..
http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Audio/Audio-Convertors/PopCorn-MKV-AudioConverter.shtml

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς κάνουν τα πεδία που έχω στο τετράγωνο στο πρόγραμμα tsmuxer 1.8.8

Όσο αφορά το popcorn audio converter θα προτιμούσα ένα πρόγραμμα πολύ ποιο απλό και όχι με τόσες παραμέτρους και επιλογές όπως το tsmuxer.

Ευχαριστώ πολύ.

Το Popcorn audio converter ειναι ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ...

που κολάς ? πες μου να σε καθοδηγήσω...

Re: Απάντηση: Western Digital TV HD Media Player

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς κάνουν τα πεδία που έχω στο τετράγωνο στο πρόγραμμα tsmuxer 1.8.8

Όσο αφορά το popcorn audio converter θα προτιμούσα ένα πρόγραμμα πολύ ποιο απλό και όχι με τόσες παραμέτρους και επιλογές όπως το tsmuxer.

Ευχαριστώ πολύ.

Γιατί χρησιμοποιείς το tsmuxer?? Anyway...

1. Τα τετραγωνάκια είναι για να αλλάζεις τα fps (μην το πειράξεις, δεν χρειάζεται !!!) και να αλλάζεις το level καθώς το playstation 3 δεν παίζει αρχεία με level μεγαλύτερο του 4.1
2. Το Popcorn είναι πολύ πιο απλό... απλά ένα run πατάς και τέλος. Αρκεί την πρώτη φορά και μόνο την πρώτη φορά που θα ανοίξεις το πρόγραμμα να δηλώσεις που είναι τα προγράμματα που ζητάει

Μα ποιος μίλησε για ps3 ρε φίλε? Σιγά μην τα παίξω στην πατάτα με το όνομα ps3.
Για το μηχάνημα του τοπικ μιλάω.

Μα ποιος μίλησε για ps3 ρε φίλε? Σιγά μην τα παίξω στην πατάτα με το όνομα ps3.
Για το μηχάνημα του τοπικ μιλάω.

καταρχήν παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα

το ps3 το ανέφερα για να σου εξηγήσω το νόημα ύπαρξης του πεδίου

decaf please :)

Ναι όντως το ξέχασα σε ευχαριστώ πολύ.

Το level 4.1 και άνω τα παίζει σωστά το wd hd media player.

Το level 4.1 και άνω τα παίζει σωστά το wd hd media player.

Με περιορισμούς σε σχέση με την ανάλυση και τα reference frames όπως έχει εξηγηθεί σε πρoηγούμενο post.

Μπορείς να μου πεις σε ποιο post εξηγείτε τι ακριβώς μπορεί να παίξει σωστά και τι όχι το wd hd media player

Help απο εχθες μετά από παρακολούθηση ταινίας το player σταματησε να δεχεται εντολες από το remote control.Δοκιμασα όλες τις λύσεις (αλλαγή μπαταριών στο κοντρολ, βγαλσιμο απο την μπριζα) χωρις αποτελεσμα. Εχει καποιος αλλος αντιμετωπισει το ίδιο προβλημα; Υπαρχει λυση;

Το ποστάρω κι εδώ για να υπάρχει φρέσκο ...

Υπάρχει μια formula που υποδυκνύει ποιες ματρόσκες/x264 μπορεί να έχουν πρόβλημα όταν προσπαθούμε να τις παίξουμε στο WD HD TV:

Ύψος * Πλάτος * αριθμός_ref_frames <= 8294400

Παράδειγμα: 1920 * 1080 * 4 (ref_frames) = 8294400 Άρα OK
1920 * 1080 * 5 (ref_frames) = 10368000 Άρα πιθανόν πρόβλημα στην αναπαραγωγή.

Για να δείτε στοιχεία για την ματρόσκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Media Info

Περισότερες πληροφορίες στα αγγλικά εδώ

Είναι ένας σχετικός οδηγός που μας υποδυκνύει ποιές ματρόσκες δυνητικά παρουσιάζουν προβλήματα αναπαραγωγής. Μέχρι τώρα δεν έχω συναντήσει προσωπικά κάποια ματρόσκα που να μην πληρεί τις παραπάνω προδιαγραφές ...

Help απο εχθες μετά από παρακολούθηση ταινίας το player σταματησε να δεχεται εντολες από το remote control.Δοκιμασα όλες τις λύσεις (αλλαγή μπαταριών στο κοντρολ, βγαλσιμο απο την μπριζα) χωρις αποτελεσμα. Εχει καποιος αλλος αντιμετωπισει το ίδιο προβλημα; Υπαρχει λυση;

Ρίξε μια ματιά εδώ ...
http://wdtv.wetpaint.com/page/Remote+Control+Issues

Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

Το ποστάρω κι εδώ για να υπάρχει φρέσκο ...

Υπάρχει μια formula που υποδυκνύει ποιες ματρόσκες/x264 μπορεί να έχουν πρόβλημα όταν προσπαθούμε να τις παίξουμε στο WD HD TV:

Ύψος * Πλάτος * αριθμός_ref_frames <= 8294400

Παράδειγμα: 1920 * 1080 * 4 (ref_frames) = 8294400 Άρα OK
1920 * 1080 * 5 (ref_frames) = 10368000 Άρα πιθανόν πρόβλημα στην αναπαραγωγή.

Για να δείτε στοιχεία για την ματρόσκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Media Info

Περισότερες πληροφορίες στα αγγλικά εδώ

Είναι ένας σχετικός οδηγός που μας υποδυκνύει ποιές ματρόσκες δυνητικά παρουσιάζουν προβλήματα αναπαραγωγής. Μέχρι τώρα δεν έχω συναντήσει προσωπικά κάποια ματρόσκα που να μην πληρεί τις παραπάνω προδιαγραφές ...
Έλα φίλε το υπογραμισμενο νουμερο στο Παράδειγμα: 1920 * 1080 * 4 (ref_frames) = 8294400 Άρα OK τι ακριβώς υποδεικνύει και πως μπορούμε να το δούμε?

Άρα το παρακάτω αρχείο ενδέχεται να μην παίζει σωστά στο wd hd media player

Last edited:
Το υπογραμμισμένο είναι τα reference frames (8 στην εικόνα σου)...Πάντως καλό θα ήταν να είχαμε κάπου τη φόρμουλα sticky...

Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

Άρα το παρακάτω αρχείο ενδέχεται να μην παίζει σωστά στο wd hd media player

Απο την εικόνα που πόσταρες εξάγουμε τα εξής:

1920x816x8 =12533760 > 8294400

Άρα πιθανόν να έχει πρόβλημα στην αναπαραγωγή.

Η ικανότητα υποστήριξης reference frames βελτιώθηκε όταν βγήκε το νέο firmware. Υπάρχει και αυτή η σελίδα που στο παράδειγμα που έδωσες το βγάζει θεωρητικά οκ άρα πρέπει να χρησιμοποιούμε την φόρμουλα σαν γενικό οδηγό και οχι σαν απόλυτη μέθοδο σωστής αναπαραγωγής αρχείων.

Γενικά όπως έχει ποσταριστεί και προηγουμένως η παρακάτω σελίδα πρέπει μάλλον να γίνει sticky ...

http://wdtv.wetpaint.com/ :SFGSFGSF:

Παιδια καμια φορα οταν συνδεω το wd tv σε μια 40αρα Samsung μου κανει σπασιματα η εικονα με την εννοια οτι μαυριζει για 2-3 δευτερολεπτα και μετα ξαναφτιαχνει.Συνηθως μετα απο λιγη ωρα σταματαει αλλα σημερα σε ενα εργο που εβαλα να δει ο πατερας μου μου ελεγε οτι το εκανε κατα την διαρκεια σχεδον ολη της ταινιας.Το resolution το εχω στο auto.Τι λετε οτι μπορει να φταιει?