Windows 8

Απάντηση: Re: Windows 8

Μια χαρα ειναι το Ubuntu για οικιακη χρηση - αρκει να συνηθισεις τις σπαστικες "ονομασιες" (σπαστικες γιατι συνηθισαμε αυτες των Win)

Για Η/Υ γραφείου μικρής εταιρίας, φίλου
Μες το ΣΚ αγοραστικέ
Win7pro επέλεξαν αν και πιο ακριβά από τα 8 :)

Open yer minds....

Μολις εφτασε ο νεος agility 3 και περνάω τα 8αρια και στο κυρίως μηχάνημα (dual boot)

Επιμένω, το λειτουργικο ΔΕΝ παιζεται ΕΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΑΝ μαθεις να δουλευεις το metro

Και φυσικα τα Integraded apps είναι για tablet, ΔΕΝ είναι κανείς υποχρεωμένος να τα δουλέψει, αλλά υπάρχουν πολύ καλά αλλά apps που βολεύουν καθως και η ιδέα του market... ευκολο γρηγορα απλα.
Οτι αλλο θελω να περάσω με τον ΚΛΑΣΣΙΚΟ τροπο , φυσικα και γίνεταιι..

η mS γύρισε σελίδα...

ωρε να ανοίξουμε our minds, αλλα ας ανοίξει και η microsoft ther eyes! αυτό το πράγμα ΔΕΝ ειναι για desktop, όσο open minded και να είσαι το μονο που θα καταφέρεις ειναι να στραβωθείς και να κάψεις τα εγκεφαλικά σου κύτταρα.

ΤΙ ακριβώς πρέπει να μάθεις να δουλεύεις στο metro? το υπέροχο mail app? το φανταστικό messenger? ΟΛΑ μα ΟΛΑ σπαταλάνε μια οθόνη 24" ΜΟΝΟ σε μια εφαρμογή! sorry κιόλας, πήρα μεγάλη οθόνη για τον αντίθετο λογο, να βλέπω πολλά πράγματα χωρίς χρειάζεται να αλλάζω παράθυρα!

Ακόμα και το κλασσικο desktop έχει πρόβλημα (εκτός οτι ειναι κακάσχημο, αλλα αυτό ειναι προσωπική άποψη). Τα παράθυρα ειναι borderless και γίνονται blend το ένα με το άλλο.

απλά η microsoft είχε καιρό να βγάλει νέα vista και τα έβγαλε τώρα... αλλα ντάξ, ότι πληρώνεις παίρνεις και ευτυχώς έδωσα μονο 15

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω αυτούς που παραπονιούνται λέγοντας ότι δεν υπάρχει το Start menu. Μάλλον θα πρέπει να αστειεύονται, μιας και το Start έγινε πλέον full screen, είναι full expanded (με αποτέλεσμα να βλέπεις πράγματα που δεν θα τα χρειαστείς σχεδόν ποτέ), μπορείς να σκρολάρεις 2-3 full desktop για να φτάσεις στο τέλος του και πλέον το ονόμασαν Metro UI......

Σοβαρά τώρα, αυτό είναι το UI για το οποίο πρέπει να έχουμε open mind και για το οποίο πρέπει να "ξεκολλήσουμε" από τα συνηθισμένα; Όχι βέβαια βρε παιδιά! Εκτός και από άσχημο εμφανισιακά (πραγματικός άθλος για να το κάνεις αυτό μετά το υπέροχο Aero) είναι και τελείως αντιλειτουργικό!

Αυτό το πράγμα, είναι τελείως ανούσιο για desktop Η/Υ. Πως γίνεται να εξισώνεις μια οθόνη 4'' με μόνη "είσοδο" το δάκτυλό σου, με οθόνες 20''+ και "εισόδους" το mouse & το full πληκτρολόγιο;

Φαίνεται οτι μετά τα XP, θα παντρευτούμε τα 7 για πολύ καιρό...

μιά χαρά ειναι τα 7...τέλεια θα έλεγα! βάζεις τα 64μπιτα και καθαρίζεις μαλλον ...για πάντα! :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Windows 8

Και εγώ πιστεύω ότι 18 χρόνια με την ίδια επιφάνεια εργασίας είναι απελπιστικά λίγα για να παρουσιαστεί το επόμενο βήμα. Χάθηκε να το κράταγε άλλα 10 χρόνια; Σαν συνταξιούχος θα είχα χρόνο να μάθω κάτι ριζοσπαστικά νέο. Τώρα που να προλάβω;

+1000

Απάντηση: Re: Windows 8

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω αυτούς που παραπονιούνται λέγοντας ότι δεν υπάρχει το Start menu. Μάλλον θα πρέπει να αστειεύονται, μιας και το Start έγινε πλέον full screen, είναι full expanded (με αποτέλεσμα να βλέπεις πράγματα που δεν θα τα χρειαστείς σχεδόν ποτέ), μπορείς να σκρολάρεις 2-3 full desktop για να φτάσεις στο τέλος του και πλέον το ονόμασαν Metro UI......

Σοβαρά τώρα, αυτό είναι το UI για το οποίο πρέπει να έχουμε open mind και για το οποίο πρέπει να "ξεκολλήσουμε" από τα συνηθισμένα; Όχι βέβαια βρε παιδιά! Εκτός και από άσχημο εμφανισιακά (πραγματικός άθλος για να το κάνεις αυτό μετά το υπέροχο Aero) είναι και τελείως αντιλειτουργικό!

Αυτό το πράγμα, είναι τελείως ανούσιο για desktop Η/Υ. Πως γίνεται να εξισώνεις μια οθόνη 4'' με μόνη "είσοδο" το δάκτυλό σου, με οθόνες 20''+ και "εισόδους" το mouse & το full πληκτρολόγιο;

Φαίνεται οτι μετά τα XP, θα παντρευτούμε τα 7 για πολύ καιρό...

Μια χαρα λειτουργικοτα το ειναι το METRO και στην 30´´´οθόνη μου.... ολα ειναι εκει με μια κινηση μπροστά μου διχως να βγαζω τα ματια μου στο μενουδακι start me δεκαδες φακελους και αρχηστες συντομευσεις, πλεον εχω οτι θελω ομορφα ταξινομημένα, ενω η ταχυτητα και σταθερότητα εχει ανέβει κατα πολυ.

Αυτο πλεον με το οτι ειναι για tablet ενω το εβλεπα αρχικα κι εγώ, πλεον δε μου κανει αισθηση ΑΝ συντονιστεις με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι κάνεις τα παντα ΠΟΛΥ ποιο γρηγορα απ' οποιοδήποτε αλλο λειτουργικό...... (μιλάω για εναλλαγές εφαρμογών, άνοιγμα κλείσιμο, διαχείριση πολλαπλών οθονών, ταχύτητα απόκρισης απλα ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ) κλπ.

Μόνη παρωδία ειναι ΟΡΙΣΜΕΝΑ native OS dedicated fullscreen apps τα οποία δεν είναι εξαλλου απαραίτητα για desktop χρήση so WHO CARES, Κάποια αλλά πχ χάρτες bing, teamviewer είναι απλά μαγεία fullscreen (ειδικα στις 30'')

Last edited:
Η ταχύτητα που ανοίγει και κλείνει to PC είναι εντυπωσιακή. Σταθερό και γρήγορο λειτουργικό με 30 μόνο. Το METRO συνηθίζεται.
Για τα vista είχα δώσει 80 ή 90 και μου βγαλαν την ψυχή τόσα χρόνια. Δεν τα συνήθισα ποτέ.

τα 7, είναι το καλύτερο os.

θα συμφωνούσα... όμως.... τα 8 είναι καλύτερα... στα πάντα... από εκεί και πέρα το θέμα του metro είναι αισθητικό περισσότερο και λύνεται με startbutton πχ

Το στρατόπεδο των windows διασπάστηκε. Τώρα έχουμε τα fan boys των Mac, τα fan boys των Win 8, τους ψαγμένους γκουρού των 15 εκδόσεων του Linux και τον απλό πολύ λαό που βρήκε εδώ και χρόνια στα 7άρια ουσία και ομορφιά και δεν έχει λεφτά να πετάει και χρόνο να σπαταλάει για να συμμορφωθεί στις εμπορικές ανάγκες των παγκόσμιων γιγάντων της πληροφορικής που πρέπει συνεχώς να βρίσκουν τρόπους να γυρίζει το χρήμα.

Το Media Center που λέει ότι είναι δωρεάν , το εγκατέστησε κανείς ; Γιατί όταν βάζω το email για να στείλουν τον κωδικό , βγάζει αυτό
"Δεν ήταν δυνατή η επεξεργασία της παραγγελίας σας.
Αν θεωρείτε ότι λάβατε αυτό το μήνυμα κατά λάθος, επικοινωνήστε με έναν αντιπρόσωπο της εξυπηρέτησης πελατών της Microsoft . "

Το Media Center που λέει ότι είναι δωρεάν , το εγκατέστησε κανείς ; Γιατί όταν βάζω το email για να στείλουν τον κωδικό , βγάζει αυτό
"Δεν ήταν δυνατή η επεξεργασία της παραγγελίας σας.
Αν θεωρείτε ότι λάβατε αυτό το μήνυμα κατά λάθος, επικοινωνήστε με έναν αντιπρόσωπο της εξυπηρέτησης πελατών της Microsoft . "

το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ....