Windows HOME SERVER

Χμ, γι' αυτό δε φορτώνεται με data. Ο δικός μου είναι ένας μικρός 160-άρης, απ' τον οποίο έχει πάρει 20Gb για system και ο υπόλοιπος είναι στο pool.
Κάποια στιγμή είχα τρέξει ένα utility (WHS Drive balancer) και όλοι οι δίσκοι είχαν πάει στο 51%. Μετά από λίγο καιρό, ο 1ος (δηλ. αυτός του συστήματος) ξαναάδειασε. Τώρα είναι όπως στην εικόνα.
Μάλλον πρέπει να προσθέσεις ένα νέο δίσκο.

Attachments

• WHS_DM.jpg
    WHS_DM.jpg
    78.4 KB · Views: 33
Kαι γιατι τοτε μας πρηζει η microsoft, στο να επιλεγουμε αρχικο δισκο, ισο με το μεγαλυτερο δυνατον ?
Που βρηκες το συγκεκριμενο προγραμμα (balaner) ?

Διάβασε εδώ.
Το πρώτο link της σελίδας, η λέξη "thread" σε πάει στο download page. Εγώ χρησιμοποίησα το v1.05. Τώρα απ' ότι βλέπω έχει βγεί και v1.06
Πάντως διάβασε λίγο πριν το χρησιμοποιήσεις. Η διαδικασία είναι στρωτή, αλλά παίρνει χρόνο.

Ξεφεύγω απ' τη ροή της συζήτησης, για να θέσω ένα άλλο θέμα που μ' απασχολεί σε σχέση με τον WHS.
To UPS μου δείχνει 140Watts για τον WHS.
Η ερώτηση: Κοιμάται ποτέ ο δικός σας WHS?
Γιατί, παρά το γεγονός ότι την ημέρα είναι file server (ταινίες / μουσική κλπ) και το βράδυ παίρνει τα backup που διαρκούν ελάχιστο χρόνο απ' ότι έχω δεί, τον υπόλοιπο χρόνο της νύχτας τί κάνει? Απλά κάθεται εκεί και καίει ρεύμα.
Βέβαια, ο δικός μο τρέχει και μtorrent, οπότε, δύσκολο να πάει για sleep. Αλλά, άν δεν είχε αυτό, κοιμάται? Και πώς ξυπνέι μετά άν κάποιος client ζητήσει κάτι?

Απ οτι βλεπω.... θα παρει πολλες μερες τελικα !
Σε 8 ωρες εχει κανει μονο το 12%.... καλα κρασια.

Οσον αφορα το sleep, εγω δεν τον κλεινω σχεδον ποτε, κατεβαζει ασταματητα , ειναι και η κεντρικη αποθηκη μου για μουσικη, φωτο, βιντεο κλπ.

Αν θελεις να τον κανεις sleep, μπορεις μετα να τον ξυπνησεις με wakeonlan, απο οποιοδηποτε μηχανημα.

http://www.depicus.com/wake-on-lan/wake-on-lan-gui.aspx

Εννοείται ότι δεν τον κλείνουμε ποτέ όπως και τα άλλα pc στο σπίτι, τα οποία όμως, κοιμούνται από μόνα τους, ξυπνούν για το backup και μετά ξανακοιμούνται.
Ο WHS όμως?

Σχετικά με το WHS Drive Balanccer:
Μην ανησυχείς, το πρωί θα έχει τελειώσει.

Last edited:
Χαχα... τελειωσε .
Μοιρασε τα δεδομενα σε ολους τους δισκους με 72% usage.
Αλλα παλι δουλευουν οι δισκοι συνεχως, δεν ξερω τι να πω.
Μαλλον θα θελει κι αλλο δισκο....αχορταγα τα WHS!

δυστυχως το προβλημα με τους δισκους εγινε εντονοτερο!!!
Πρεπει να εχουν τρελο fragmentation, kai οταν προσπαθω να παιξω μια ταινια δυσκολη απο το htpc , συνεχεια κανει buffering.
Η ιδια ταινια παιζει κανονικα απο usb και αλλο μηχανημα .
Αρα τι κανουμε ?
Πως ανασυγκροτουμε τους δισκους ?

Δυστυχως, χωρις να θελω να σου χαλασω τη μερα, μαλλον πας για επανεγκατασταση...
Κατ αρχην ελεγξε αν καποιος δισκος σου εχει bad sectors. Ασχετα αν στους αναφερει healthy, τρεξε το διαγνωστικο της καθε εταιριας.
Αν δεν σου βγαλουν προβλημα, τσεκαρε στα services , αν θυμαμαι καλα το demigrator και το indexing service. Λογικα θα σου τρωει πολυ cpu και παααρα πολυ μνημη.
Αν συμβαινει αυτο, δεν το γλυτωνεις...

Eπανεγκατασταη των whs ?
Tι νοημα εχει ?
Δεν ειναι ο (C:) κεντρικος δισκος fragmented , αλλα οι data δισκοι ?
Εκει η επανεγκατασταση τι να κανει ?

Εννοω οτι κατα τη γνωμη μου δεν ειναι το fragmentation το προβλημα σου. Μοιαζει, αλλα δεν φταιει αυτο για το χαμηλο transfer.
Ελεγξες τα services??

Απάντηση: Re: Windows HOME SERVER

δυστυχως το προβλημα με τους δισκους εγινε εντονοτερο!!!
Πρεπει να εχουν τρελο fragmentation, kai οταν προσπαθω να παιξω μια ταινια δυσκολη απο το htpc , συνεχεια κανει buffering.
Η ιδια ταινια παιζει κανονικα απο usb και αλλο μηχανημα .
Αρα τι κανουμε ?
Πως ανασυγκροτουμε τους δισκους ?

Γιατί δεν έχεις βάλει ένα software για Autodefragmentation όπως το Perfect Disk για Windows Home Server; Το προγραμματίζεις να κάνει Defrag σε όλους τους δίσκους μια φορά την βδομάδα βραδυνές ώρες και είσαι οκ....

Τωρα το λετε ? :flipout:

Εγω ειχα την εντυπωση πως δε θελει τιποτα...
Μολις το κατεβασα , αλλα ειναι μαλλον δυσκολο να δουλεψει αυτη τη στιγμη με τοσο γεματους δισκους !

Μηπως θυμαται κανεις με ποιο plugin μπορουμε να δουμε , σε ποιο ακριβως δισκο βρισκεται ενα αρχειο ?