Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ίσως είναι σύμπτωση, δεν ξέρω. Απο τη μέρα που δοκίμασα το Glass, όλα πάνε κατά διαόλου. Το ΝΟΧ κολλάει όταν τελειώνει την ενημέρωση του το Trakt, το Trakt δεν ενημερώνει σωστά και γέμισε το σύστημα με ένα σωρό addons που δεν έφυγαν με την απεγκατάσταση του skin.

Εγώ δοκιμάζομαι σε ...."άλλη" σύμπτωση. Από τότε που έδειξα πως να χειρίζονται το xbmc με το keyboard στην γυναίκα μου και στην κόρη μου.....μπήκε το xbmc στην οικογένεια και μου έχουν αχρηστεύει τα media players μου . ( Θα τα πάρω......)

Ίσως είναι σύμπτωση, δεν ξέρω. Απο τη μέρα που δοκίμασα το Glass, όλα πάνε κατά διαόλου. Το ΝΟΧ κολλάει όταν τελειώνει την ενημέρωση του το Trakt, το Trakt δεν ενημερώνει σωστά και γέμισε το σύστημα με ένα σωρό addons που δεν έφυγαν με την απεγκατάσταση του skin.

πεντακαθαρη συμπτωση...εμενα δεν κανει τιποτα

Εγώ δοκιμάζομαι σε ...."άλλη" σύμπτωση. Από τότε που έδειξα πως να χειρίζονται το xbmc με το keyboard στην γυναίκα μου και στην κόρη μου.....μπήκε το xbmc στην οικογένεια και μου έχουν αχρηστεύει τα media players μου . ( Θα τα πάρω......)

μια απο τα ιδια...ξαναγυρνας ωρε στην εποχη του λιθου???

πεντακαθαρη συμπτωση...εμενα δεν κανει τιποτα

Ίσως να είναι σύμπτωση αλλα όταν είδα πόσο κακοσχεδιασμένο ειναι το Glass, το μυαλό μου πήγε κατευθείαν εκεί.

Ξέρει κανείς αν μπορεί να απενεργοποιηθεί το Rollback στα Addons; Αναρωτιόμουν που πήγε ο χώρος το C: και ανακάλυψα οτι έχω 10GB με παλιές εκδόσεις addons!

Καταρχην να δωσω μια προειδοποιηση, χθες εγκατεστησα XBMC για πρωτη φορα και ειναι πολυ πιθανο να σας πρηξω λιγο.

Εχω πεσει με τα μουτρα στο διαβασμα αλλα πολλες οι σελιδες παιδια. Θα μου παρει λιγο χρονο αλλα μου αρεσει τοσο πολυ αυτο το περιβαλλον που θα το δαμασω που θα παει.

Εχω ενα προβλημα σε αυτη τη φαση και εχει να κανει με την συχνα πυκνα αργη εξοδο απο τον folder μιας ταινιας στον απο πανω αυτον με ολες τις ταινεις μεσα (δεν ξερω πως τον λετε). Δεν συμβαινει παντα αλλα αρκετα συχνα.

Το HTPC ειναι 4ετιας μπορει και πιο παλιο και τρεχει με ενα cuore2 στα 2.4, με 2gb ram, σε windows XP SP3. Δεν θελω και δεν μπορω να αλλαξω αυτη τη στιγμη λειτουργικο για διαφορους λογους. Να πω εδω, οτι τα αρχεια με τις ταινιες ειναι σε ενα αλλο PC που ειναι συνδεδεμενο με το HTPC μεσω ενσυρματου δικτυου. Δεν εχω αρχεια σε δισκους του HTPC. Υπαρχει περιπτωση να φταιει οτι τα αρχεια ειναι αποθηκευμενα αλλου και εχει προσβαση σε αυτα μεσω δικτυου ωστε να αργει να βγει απο τον folder με την εκαστοτε ταινια στον κεντρικο; Α, και κατι ακομη το PC που ειναι αποθηκευμενα τα αρχεια ειναι σχεδον ιδιο σε προδιαγραφες αλλα τρεχει windows 7 και κανει και τις δουλιτσες του συχρονως, δηλαδη δεν ειναι αδρανες. Εννοω μηπως φταιει οτι δεν εχει διαθεσιμη μνημη ή υπολογιστικη ισχυ να κανει ολες τις δοουλειες ταυτοχρονα; Παντως επειδη εχω και ενα WDTV Live σε αλλο δωματιο, επισης συνδεδεμενο με το κετνρικο PC, εκει η μετακινηση απο folder σε folder αλλα και απο σκληρο σε σκληρο γινεται αστραπιαια. Τελος, το WDTV Live και το HTPC δεν δουλευουν ποτε ταυτοχρονα αρα δεν ειναι θεμα χωρητικοτητας δικτυου,νομιζω.

Αρχισα να διαβαζω κατι σχετικο στο forum XBMC, οπου και καποιοι αλλοι εμφανισαν αντιστοιχο προβλημα, αλλα οταν αρχισαν να λενε για video drivers, sql και αλλα τετοια το γυρισα να δω καμμια εκπομπη στη κινεζικη τηλεοραση που καταλαβαινω και πιο πολλα...

Καμμια ιδεα;

Σορρυ αν εχει απαντηθει αλλα δεν εχω καταφερει να διαβασω ολη την υλη στα σχετικα threads και δεν ειμαι ακομη ετοιμος για να ανταπεξελθω.

Καταρχην να δωσω μια προειδοποιηση, χθες εγκατεστησα XBMC για πρωτη φορα και ειναι πολυ πιθανο να σας πρηξω λιγο.

Για να μας πρήζετε είμαστε εδώ :smile:

Εχω πεσει με τα μουτρα στο διαβασμα αλλα πολλες οι σελιδες παιδια. Θα μου παρει λιγο χρονο αλλα μου αρεσει τοσο πολυ αυτο το περιβαλλον που θα το δαμασω που θα παει.

Εχω ενα προβλημα σε αυτη τη φαση και εχει να κανει με την συχνα πυκνα αργη εξοδο απο τον folder μιας ταινιας στον απο πανω αυτον με ολες τις ταινεις μεσα (δεν ξερω πως τον λετε). Δεν συμβαινει παντα αλλα αρκετα συχνα.

Να υποθέσω οτι χρησιμοποιείς το Confluence skin σε XBMC Dharma 10.1; Απο τον τρόπο που περιγράφεις τη διαδικασία φαινεται σαν να μην έχεις περ´σαει τις ταινίες στο Library αλλα τις βλέπεις απο το Videos/Files.
Περνώντας τις ταινίες στο Library θα δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων στο HTPC με τα στοιχεία των ταινιών και θα βελτιώσει την απόκριση.

Το HTPC ειναι 4ετιας μπορει και πιο παλιο και τρεχει με ενα cuore2 στα 2.4, με 2gb ram, σε windows XP SP3. Δεν θελω και δεν μπορω να αλλαξω αυτη τη στιγμη λειτουργικο για διαφορους λογους. Να πω εδω, οτι τα αρχεια με τις ταινιες ειναι σε ενα αλλο PC που ειναι συνδεδεμενο με το HTPC μεσω ενσυρματου δικτυου. Δεν εχω αρχεια σε δισκους του HTPC. Υπαρχει περιπτωση να φταιει οτι τα αρχεια ειναι αποθηκευμενα αλλου και εχει προσβαση σε αυτα μεσω δικτυου ωστε να αργει να βγει απο τον folder με την εκαστοτε ταινια στον κεντρικο; Α, και κατι ακομη το PC που ειναι αποθηκευμενα τα αρχεια ειναι σχεδον ιδιο σε προδιαγραφες αλλα τρεχει windows 7 και κανει και τις δουλιτσες του συχρονως, δηλαδη δεν ειναι αδρανες. Εννοω μηπως φταιει οτι δεν εχει διαθεσιμη μνημη ή υπολογιστικη ισχυ να κανει ολες τις δοουλειες ταυτοχρονα; Παντως επειδη εχω και ενα WDTV Live σε αλλο δωματιο, επισης συνδεδεμενο με το κετνρικο PC, εκει η μετακινηση απο folder σε folder αλλα και απο σκληρο σε σκληρο γινεται αστραπιαια. Τελος, το WDTV Live και το HTPC δεν δουλευουν ποτε ταυτοχρονα αρα δεν ειναι θεμα χωρητικοτητας δικτυου,νομιζω.

Δεν μας γράφεις τι κάρτα γραφικών έχει το HTPC. Δεν έχει τόση σημασία για το συγκεκριμένο πρόβλημα σου αλλα παιζει ρόλο. Το XBMC, και ιδιως η Dharma 10.1, είναι αρκετά βαρύ ακόμα και στην περιήγηση.
Τα WinXP δεν ειναι το καλύτερο περιβάλλον για XBMC. Αν δεν κάνω λάθος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει hardware acceleration για να βοηθήσει τον επεξεργαστή. Έχω σύστημα παρόμοιο με το δικό σου αλλα με Win7 και η χρήση CPU δεν πάει πάνω απο 10% με μια ΑΤΙ5450 των 35.

Αρχισα να διαβαζω κατι σχετικο στο forum XBMC, οπου και καποιοι αλλοι εμφανισαν αντιστοιχο προβλημα, αλλα οταν αρχισαν να λενε για video drivers, sql και αλλα τετοια το γυρισα να δω καμμια εκπομπη στη κινεζικη τηλεοραση που καταλαβαινω και πιο πολλα...

Καμμια ιδεα;

Σορρυ αν εχει απαντηθει αλλα δεν εχω καταφερει να διαβασω ολη την υλη στα σχετικα threads και δεν ειμαι ακομη ετοιμος για να ανταπεξελθω.

Υ.Γ. Πολύ μου άρεσε το "cuore2", δίνει κοσμοπολίτικο αέρα στους Core2 ;)

Οπως λεει και ο Jeremy Clarckson αν δεν εχεις οδηγησει μια Alfa Romeo ποτε στη ζωη σου, δεν αγαπας πραγματικα τα αυτοκινητα. Cuore=καρδια μπορει και ψυχη, Core=παλιο πισι.

Ευχαριστω καταρχην για την ταχυτατη απαντηση. Παρολη την καλη διαθεση θα προσπαθησω να μην σας πρηξω :)

Εχω μια Nvidia 7600 που ειναι τοσο παλια που μαλλον την ειχε και ο Νωε στο πισι του. Αλλα επειδη ο προβολεας ειναι λιγο παλιος (Infocus IN76) και καπως δυστροπος στις "καινουργιες συνεργασιες" δεν την αλλαζω γιατι φοβαμε μηπως χαλασω κατι αντι να το φτιαξω καλυτερο. Προφανως και δεν πρεπει να εχει hardware acceleration αν δεν κανω λαθος. Δεν θα με πειραζε να αλλαξω καρτα και ας ειναι και μεχρι 100 ευρω αρκει να πιστευετε οτι θα συνεργαστει με το υπολοιπο συστημα και με τον προβολεα.

Επειδη το κατεβασα εχθες ειμαι σιγουρος οτι εχω Confluence skin σε XBMC Dharma 10.1 αυτο ειχε διαθεσιμο εκεινη τη στιγμη, αν δεν κανω λαθος.

Επισης πηγα στο Video και προσθεσα ενα δισκο γραφωντας το path του χειροκινητα. Αρα να υποθεσω οτι τις βλέπω απο το Videos/Files. Πως τις βγαζω απο εκει και τις περναω στο Library, αν δεν κανει κοπο να μου πειτε;

Πολύ θα ήθελα να οδηγήσω μια Spider αλλα που να τη βρω. Συμβιβάζομαι και με 159 αλλα άκουσα χθες στο Τop Gear οτι σταμάτησε η παραγωγή της :p

Τέλος πάντως, στο θέμα μας. Αν ο Η/Υ έχει υποδοχή για κάρτα γραφικών PCI-E τότε με 40- 60 μπορείς να βρεις πολύ καλές λύσεις (ΑΤΙ6450, Nvidia GT430) Δεν ξέρω κατά πόσο θα την εκμεταλλευτούν τα WinXP όμως.

Για την οργάνωση του Library (scraping) θα σε παραπέμψω στον Αυγερινό, τα γράφει πολύ καλύτερα απο μένα :smile:

Ανοίγοντας το XBMC μου γράφει το εξής μήνυμα από κάτω:

Σφάλμα
Αποτυχία script: script.watchlist

Τι μπορεί να είναι και πώς μπορεί να σταματήσει να εμφανίζεται; Προσπάθησα να το ψάξω όσο μπορούσα αλλά δεν έβγαλα και καμία ιδιαίτερη άκρη...
Όσοι πιστοί τα φώτα σας...

Εχω 2 ερωτησεις

α) εβαλα το AEON MQ 2 και οταν παω το ποντικι στην αριστερη πλευρα τις οθονης γαι να βγει το μενου, το μενου τρελαινεται. Μπαινει βγαινει, δε μενει σταθερο οταν κινω το ποντικι πανω κατω και δεν μπορω να επιλεξω κατι, οταν το παω απο τη μεση και κατω του πινακα (του μενου) αυτο εξαφανιζεται εντελως και οτι παταω ειναι στο library πλεον, κλπ, κλπ. Καποια στιγμη καταφερνω να το τσακωσω αλλα θελει χειρουργικη ακριβεια και αρχιζει και γινεται ενοχλητικο. Εχει συμβει και σε καποιον αλλον αυτο ή εχω την αποκλειστικη τιμη;

β) παρολον οτι εχω στα folders με τις ταινιες περασμενη την αφισα της ταινιας (με ονομα αρχειου folder.jpg οπως εκανα και με media player) αυτο δε μου εμφανιζει την εικονα της αφισας οταν ειμαι στο library αλλα καποια αλλη φωτο απο σκηνη της ταινιας. Αυτο συμβαινει στο 98% των ταινιων αλλα σε κανα 2 ειναι ενταξει που σημαινει οτι εκανα σε αυτες τις 2 κατα λαθος που πολυ θα ηθελα να το ξανακανω. Φανταζομαι οτι αυτο εχει να κανει με την ενεργοποιηση του fanart, το θεμα ειναι πως θα βλεπω οταν κινουμαι στο library αντι την φωτο απο τη σκηνη την αφισα;

Και μια οχι τοσο σημαντικη, τον καιρο γιατι δεν τον ενημερωνει; Εχω επιλεξει Αθηνα Ελλαδα στο σχετικο μενου.

Οτι εχετε ευχαριστηση ...

Last edited:

Χμμμ...να δω πώς θα το τσεκάρω αυτό...

System>Appearance>Skin
Αν γράφει Aeon NOX και οχι Aeon NOX (SVN) έχεις την stable έκδοση η οποία δεν ξέρω αν ειναι φτιαγμένη για Eden.

Σου προτείνω να βάλεις την SVN. Αν και είναι πολύ σταθερή, ο Big Noid κάνει διορθώσεις και βελτιώσεις καθημερινά.

Εχω 2 ερωτησεις

α) εβαλα το AEON MQ 2 και οταν παω το ποντικι στην αριστερη πλευρα τις οθονης γαι να βγει το μενου, το μενου τρελαινεται. Μπαινει βγαινει, δε μενει σταθερο οταν κινω το ποντικι πανω κατω και δεν μπορω να επιλεξω κατι, οταν το παω απο τη μεση και κατω του πινακα (του μενου) αυτο εξαφανιζεται εντελως και οτι παταω ειναι στο library πλεον, κλπ, κλπ. Καποια στιγμη καταφερνω να το τσακωσω αλλα θελει χειρουργικη ακριβεια και αρχιζει και γινεται ενοχλητικο. Εχει συμβει και σε καποιον αλλον αυτο ή εχω την αποκλειστικη τιμη;

β) παρολον οτι εχω στα folders με τις ταινιες περασμενη την αφισα της ταινιας (με ονομα αρχειου folder.jpg οπως εκανα και με media player) αυτο δε μου εμφανιζει την εικονα της αφισας οταν ειμαι στο library αλλα καποια αλλη φωτο απο σκηνη της ταινιας. Αυτο συμβαινει στο 98% των ταινιων αλλα σε κανα 2 ειναι ενταξει που σημαινει οτι εκανα σε αυτες τις 2 κατα λαθος που πολυ θα ηθελα να το ξανακανω. Φανταζομαι οτι αυτο εχει να κανει με την ενεργοποιηση του fanart, το θεμα ειναι πως θα βλεπω οταν κινουμαι στο library αντι την φωτο απο τη σκηνη την αφισα;

Και μια οχι τοσο σημαντικη, τον καιρο γιατι δεν τον ενημερωνει; Εχω επιλεξει Αθηνα Ελλαδα στο σχετικο μενου.

Οτι εχετε ευχαριστηση ...

a) Έχω την εντύπωση οτι τα Aeon δεν δουλεύουν σωστά με ποντίκι. Θα σου συνιστούσα να βρεις ένα οικονομικό τηλεκοντρόλ RC6 για windows media center. Δίνει άλλη αίσθηση.

β) Μήπως μπορείς να ανεβάσεις ένα screenshot απο τη Library; Δες μήπως υπάρχουν αρχεία .info μαζί με τις αφίσες και μπερδεύει τον scrapper.

Η υπηρεσία που δινει πληροφορίες καιρού έχει αλλάξει. Στα weather addons πρέπει να υπάρχει ένα για το Weather Underground, δοκίμασε το.

παιδια πως ανοιγω bluray iso μεσα απο το xbmc? δοκιμασα και να το κανω mount αλλα δε το παιζει. εχω την eden beta2.