Καταρχην να δωσω μια προειδοποιηση, χθες εγκατεστησα XBMC για πρωτη φορα και ειναι πολυ πιθανο να σας πρηξω λιγο.
Για να μας πρήζετε είμαστε εδώ :smile:
Εχω πεσει με τα μουτρα στο διαβασμα αλλα πολλες οι σελιδες παιδια. Θα μου παρει λιγο χρονο αλλα μου αρεσει τοσο πολυ αυτο το περιβαλλον που θα το δαμασω που θα παει.
Εχω ενα προβλημα σε αυτη τη φαση και εχει να κανει με την συχνα πυκνα αργη εξοδο απο τον folder μιας ταινιας στον απο πανω αυτον με ολες τις ταινεις μεσα (δεν ξερω πως τον λετε). Δεν συμβαινει παντα αλλα αρκετα συχνα.
Να υποθέσω οτι χρησιμοποιείς το Confluence skin σε XBMC Dharma 10.1; Απο τον τρόπο που περιγράφεις τη διαδικασία φαινεται σαν να μην έχεις περ´σαει τις ταινίες στο Library αλλα τις βλέπεις απο το Videos/Files.
Περνώντας τις ταινίες στο Library θα δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων στο HTPC με τα στοιχεία των ταινιών και θα βελτιώσει την απόκριση.
Το HTPC ειναι 4ετιας μπορει και πιο παλιο και τρεχει με ενα cuore2 στα 2.4, με 2gb ram, σε windows XP SP3. Δεν θελω και δεν μπορω να αλλαξω αυτη τη στιγμη λειτουργικο για διαφορους λογους. Να πω εδω, οτι τα αρχεια με τις ταινιες ειναι σε ενα αλλο PC που ειναι συνδεδεμενο με το HTPC μεσω ενσυρματου δικτυου. Δεν εχω αρχεια σε δισκους του HTPC. Υπαρχει περιπτωση να φταιει οτι τα αρχεια ειναι αποθηκευμενα αλλου και εχει προσβαση σε αυτα μεσω δικτυου ωστε να αργει να βγει απο τον folder με την εκαστοτε ταινια στον κεντρικο; Α, και κατι ακομη το PC που ειναι αποθηκευμενα τα αρχεια ειναι σχεδον ιδιο σε προδιαγραφες αλλα τρεχει windows 7 και κανει και τις δουλιτσες του συχρονως, δηλαδη δεν ειναι αδρανες. Εννοω μηπως φταιει οτι δεν εχει διαθεσιμη μνημη ή υπολογιστικη ισχυ να κανει ολες τις δοουλειες ταυτοχρονα; Παντως επειδη εχω και ενα WDTV Live σε αλλο δωματιο, επισης συνδεδεμενο με το κετνρικο PC, εκει η μετακινηση απο folder σε folder αλλα και απο σκληρο σε σκληρο γινεται αστραπιαια. Τελος, το WDTV Live και το HTPC δεν δουλευουν ποτε ταυτοχρονα αρα δεν ειναι θεμα χωρητικοτητας δικτυου,νομιζω.
Δεν μας γράφεις τι κάρτα γραφικών έχει το HTPC. Δεν έχει τόση σημασία για το συγκεκριμένο πρόβλημα σου αλλα παιζει ρόλο. Το XBMC, και ιδιως η Dharma 10.1, είναι αρκετά βαρύ ακόμα και στην περιήγηση.
Τα WinXP δεν ειναι το καλύτερο περιβάλλον για XBMC. Αν δεν κάνω λάθος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει hardware acceleration για να βοηθήσει τον επεξεργαστή. Έχω σύστημα παρόμοιο με το δικό σου αλλα με Win7 και η χρήση CPU δεν πάει πάνω απο 10% με μια ΑΤΙ5450 των 35.
Αρχισα να διαβαζω κατι σχετικο στο forum XBMC, οπου και καποιοι αλλοι εμφανισαν αντιστοιχο προβλημα, αλλα οταν αρχισαν να λενε για video drivers, sql και αλλα τετοια το γυρισα να δω καμμια εκπομπη στη κινεζικη τηλεοραση που καταλαβαινω και πιο πολλα...
Καμμια ιδεα;
Σορρυ αν εχει απαντηθει αλλα δεν εχω καταφερει να διαβασω ολη την υλη στα σχετικα threads και δεν ειμαι ακομη ετοιμος για να ανταπεξελθω.