τι εννοείς μπερδεύεται ο xserver της nvidia?
Ηθελε επαναπρογραμματισμό (όταν έκανα boot από το στικ της Xtreamer) μετά από το σετάρισμα της NVidia στα Win 7
τι εννοείς μπερδεύεται ο xserver της nvidia?
Εγώ πάλι πιστεύω πως το Xtreamer Ultra θα τρέξει νερό το XBMC με όλες τις Linux διανομές (Θα φάω και εγώ δεν ξέρω τι αν δεν το πετύχουμε). Απλά το Openelec μετατρέπει ένα HTPC σε XBMC PC.
Τώρα στο ερώτημα του Zilmer για Dual Boot:
- Το Openelec δεν έχει Grub για να διαχειριστείς πολλαπλά λειτουργικά γι' αυτο δεν μπορούμε να έχουμε Dual Boot με WIn 7.
- Όμως αν κάνουμε 3 partitions και εγκαταστήσουμε πρώτα τα Win 7, μετά μια διανομή Linux με Grub (όπως ubuntu) και μετά στο 3 partition εγκαταστήσουμε το Openelec, τότε θα μπορούμε να θέσουμε ως Default Boot το Openelec (έλεω XBMC) και όταν θα θέλεουμε Blu-Ray ή HD Audio θα επιλέγουμε στο Boot Win 7. Και για "ψάρωμα" περνάμε και μια βόλτα από Ubuntu...
Το πιο πάνω στην θεωρία γίνεται και μάλιστα μην νομίζετε ότι θα βαρύνει το σύστημα ή ότι θέλουμε και μεγάλο σκληρό. Ένας 60GB SSD φτάνει και περισσεύει για πλάκα.
Ηθελε επαναπρογραμματισμό (όταν έκανα boot από το στικ της Xtreamer) μετά από το σετάρισμα της NVidia στα Win 7
Linux δεν είναι το λειτουργικό της Xtreamer στο στικ; Πως μπερδεύονται οι ρυθμίσεις του με αυτές των win 7, κανονικά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους...
Αυτό ακριβώς είχα στο μυαλό μου! Εκτός ίσως από τον SSD. Με βλέπω να παίρνω έναν scorpio σαν αυτόν http://www.skroutz.gr/s/58507/Weste...-160-GB-3-Gb-s-SATA-16-MB-Cache-7200-RPM.html για να έχω χώρο να παίζω. Έτσι και αλλιώς τα data μου είναι σε file server.
Μέχρι τότε (το πότε είναι μετά από 1 μήνα, ακόμη ανοικτό) από ότι διαβάζω, θα έχει βγει και η επόμενη έκδοση του xtreamer os , λέμε τώρα...
Προσωπικά, κομπιάζω να δώσω επιπλέον χρήματα για ένα ακόμη windows 7 Os για το σπίτι, για αυτό ποντάρω στο linux , ότι και να σημαίνει αυτό..
Λοιπόν Zilmer με έπεισες. Από χτές παίζω με το PC.
Εγκατέστησα Win 7 και βέβαια τον απαράμμιλο συνδυασμό MPC-HC + Madvr + Lav Cuvid + Lav FIlters. Η εικόνα ξεπερνά κάθε προηγούμενο σε κίνηση και βέβαια χρωματική ισσοροπία. Νομίζω πως είναι το μέλλον. Ο Lav Cuvid μας δίνει την δυνατότητα για Hardware Accelaration μέσω Cuda (μόνο για Nvidia κάρτες) πράγμα που δίνει την δυνατότητα στον Madvr να κάνει τα δικά του. Όμως μιλάμε πλέον για πολύ δυνατές κάρτες γραφικών Nvidia και ίσως από GT 440 και πάνω. Η δικιά μου (GT 430) παίζει μια χαρά απλά χάνει κάποια Frames ( ένα κάθε τέσσερα λεπτά περίπου) κάτι που που μάλλον οφείλεται στη δύναμη της.
Στη συνέχεια Zilmer πέρασα το XBMC σε Win 7. Λοιπόν η εικόνα σε σχέση με τον προηγούμενο συνδυασμό δεν απέχει πολύ. Η κίνηση δεν σπάει καθόλου, τα Dropped Frames είναι ελάχιστα, αλλά πάντα εκεί, πράγμα που μάλλον οφείλεται στην αδυναμία των οδηγών να παίξουν το 23,976 σε απόλυτο βαθμό (Κανείς απλά δεν το έχει καταφέρει σε απολυτο βαθμό). Σε γενικές γραμμές το XBMC παιδιά είναι πολύ μα πολύ καλό σε απόδοση με τις Nvidia κάρτες. Το DXVA2 υπολείπεται, αλλά οχι πολύ σε σχέση με το Vdpau του Linux και κυρίως σε φυσικές χροιές προσώπων κ.λ.π (θα κοιτάξω να βγάλουμε photos) και βέβαια σε επεξεργαστική ισχύ (χρήση περισσότερης ισχύς σε σχέση με Vdpau).
Εξακολουθώ να προτiμώ το XBMC σε Linux.
Σήμερα περνάω σε δεύτερο Partition το Linux Mint για να δημιουργηθεί ο Grub και βέβαια μετά θα περάσω σε τρίτο Partition το Openelec. Αν όλα πάνε καλά θα υπάρχει σε Menu εκκίνησης, η δυνατότητα επιλογής 1. Openelec (Default) 2. Windows 7 3. Linux Mint.
Απ' οτι καταλαβαίνετε λοιπόν, αύριο ή μεθαύριο θα μπορούμε να τσεκάρουμε τα πάντα και βέβαια αν όλα αυτά φαίνονται εκτός Topic όλη η ιστορία γίνεται για να δούμε αν και πως θα καταφέρουμε να πάρουμε τέλεια αναπαραγωγή μέσω Openelec ή απ' το λειτουργικό της Xtreamer του XBMC. Όπως και να έχει θα έχουμε μια πρώτη εικόνα.
Αυτά γίνονται ναι . (Εγώ επιμένω για τον Χ server της NVidia...)
Αλλά ας πούμε ότι έχω λάθος ....ποιος χρήστης ρωτώ θα πάρει το Ultra και θα τα κάνει όλα αυτά ?
10 το πολύ από εμάς.
Θα με θυμηθείτε.......Win 7 και τέλος....
προσωπικα το βρισκω θεϊκο - μπραβο ρε φιλε !
Απομενει η πραξη.. Αυριο βραδυ θα ξερουμε![]()
...και καλές βουτιές σε όλους...
:chinese:
Διαβασα οτι στο μηχανακι μπορεις να κανεις και o/c?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.