Xtreamer Ultra!

Εγώ πάλι πιστεύω πως το Xtreamer Ultra θα τρέξει νερό το XBMC με όλες τις Linux διανομές (Θα φάω και εγώ δεν ξέρω τι αν δεν το πετύχουμε). Απλά το Openelec μετατρέπει ένα HTPC σε XBMC PC.

Τώρα στο ερώτημα του Zilmer για Dual Boot:

- Το Openelec δεν έχει Grub για να διαχειριστείς πολλαπλά λειτουργικά γι' αυτο δεν μπορούμε να έχουμε Dual Boot με WIn 7.
- Όμως αν κάνουμε 3 partitions και εγκαταστήσουμε πρώτα τα Win 7, μετά μια διανομή Linux με Grub (όπως ubuntu) και μετά στο 3 partition εγκαταστήσουμε το Openelec, τότε θα μπορούμε να θέσουμε ως Default Boot το Openelec (έλεω XBMC) και όταν θα θέλεουμε Blu-Ray ή HD Audio θα επιλέγουμε στο Boot Win 7. Και για "ψάρωμα" περνάμε και μια βόλτα από Ubuntu...

Το πιο πάνω στην θεωρία γίνεται και μάλιστα μην νομίζετε ότι θα βαρύνει το σύστημα ή ότι θέλουμε και μεγάλο σκληρό. Ένας 60GB SSD φτάνει και περισσεύει για πλάκα.

Αυτό ακριβώς είχα στο μυαλό μου! Εκτός ίσως από τον SSD. Με βλέπω να παίρνω έναν scorpio σαν αυτόν http://www.skroutz.gr/s/58507/Western-Digital-Scorpio-Black-160-GB-3-Gb-s-SATA-16-MB-Cache-7200-RPM.html για να έχω χώρο να παίζω. Έτσι και αλλιώς τα data μου είναι σε file server.
Μέχρι τότε (το πότε είναι μετά από 1 μήνα, ακόμη ανοικτό) από ότι διαβάζω, θα έχει βγει και η επόμενη έκδοση του xtreamer os , λέμε τώρα...
Προσωπικά, κομπιάζω να δώσω επιπλέον χρήματα για ένα ακόμη windows 7 Os για το σπίτι, για αυτό ποντάρω στο linux , ότι και να σημαίνει αυτό..

Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Ηθελε επαναπρογραμματισμό (όταν έκανα boot από το στικ της Xtreamer) μετά από το σετάρισμα της NVidia στα Win 7

Linux δεν είναι το λειτουργικό της Xtreamer στο στικ; Πως μπερδεύονται οι ρυθμίσεις του με αυτές των win 7, κανονικά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους...

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Linux δεν είναι το λειτουργικό της Xtreamer στο στικ; Πως μπερδεύονται οι ρυθμίσεις του με αυτές των win 7, κανονικά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους...

Ελα μου ντε....

Αυτό ακριβώς είχα στο μυαλό μου! Εκτός ίσως από τον SSD. Με βλέπω να παίρνω έναν scorpio σαν αυτόν http://www.skroutz.gr/s/58507/Weste...-160-GB-3-Gb-s-SATA-16-MB-Cache-7200-RPM.html για να έχω χώρο να παίζω. Έτσι και αλλιώς τα data μου είναι σε file server.
Μέχρι τότε (το πότε είναι μετά από 1 μήνα, ακόμη ανοικτό) από ότι διαβάζω, θα έχει βγει και η επόμενη έκδοση του xtreamer os , λέμε τώρα...
Προσωπικά, κομπιάζω να δώσω επιπλέον χρήματα για ένα ακόμη windows 7 Os για το σπίτι, για αυτό ποντάρω στο linux , ότι και να σημαίνει αυτό..

Και καλά κάνεις, απλά υπάρχει ο περιορισμός σε Nvidia και μόνο. Ούτως ή άλλως με το makemkv μέσα από Linux παίζεις και Full Blu-Ray αλλά χωρίς ακόμα HD Audio. Πιστεύω πως αν δεις το Openelec σε "δράση" και με την προϋπόθεση οτι η κίνηση είναι όπως στην GT 430 ούτε που θα ασχοληθείς.

Να το πάμε στα sticky? (θα μας απασχολήσει αρκετά ο φαίνεται)

Χαζομαρα που δεν τραβηξαμε ενα βιντεακι , εστω απο κινητο με τον Αυγερινο..
Πιστευω και 3 και 4 partition να χρειαζεται ενας δισκος αξιξει πραγματικα να δοκιμασει καποιος το Openelec. Δεν ειναι οι χρονοι που ανοιγοκλεινει το μηχανημα (ακαριαιοι) , ειναι οτι ειναι σχεδιασμενο για ΑΤΟΜ +Nvidia !Και επειδη ειναι <κονσολα> , δεν εχει ουτε επιφανειας εργασιας ουτε τιποτα, δεν θα <φαει> ουτε ισχυ απο τον επεξεγαστη, ουτε μνημη, αλλα ουτε και χωρο απο τον δισκο.
Φανταστειτε δλδ , οτι απο τον καναπε , πατας power και σε μερικα δευτερολεπτα (λιγοτερο απο καθε media player) εισαι ηδη μεσα στο XBMC , το οποιο ακομα και με το ΑΕΟΝMQ2 (το πιο βαρυ σκιν) παει σφαιρα !Ουτε πληκτρολογια ουτε ποντικια ουτε τιποτα , παρα μονο το τηλεχειριστηριο.
Το Htpc του Αυγερινου ειναι πολυ δυνατο, και windows να του βαλεις δεν θα παρει χαμπαρι τιποτα.Το Ultra , τα καταφερνει οπως ειπαμε και στο review μια χαρα στις ταινιες.Με τρωει να το δοκιμασουμε , με Openelec , γιατι θα παρει αλλο <αερα>, το μηχανημα.Νομιζω αξιζει τον κοπο για λιγο ταλαιπωρια.
Αν βγαλει , xtreamer Os , windows 7, 8 , 200 δεν μας ενδιαφερει.Εμεις (ποιοι εμεις δηλαδη , εγω δεν εχω :flipout::flipout:) θα εχουμε ΗΔΗ φορτωμενο το απολυτο <λειτουργικο> που το μετατρεπει σε m/p.

Λοιπόν Zilmer με έπεισες. Από χτές παίζω με το PC.

Εγκατέστησα Win 7 και βέβαια τον απαράμμιλο συνδυασμό MPC-HC + Madvr + Lav Cuvid + Lav FIlters. Η εικόνα ξεπερνά κάθε προηγούμενο σε κίνηση και βέβαια χρωματική ισσοροπία. Νομίζω πως είναι το μέλλον. Ο Lav Cuvid μας δίνει την δυνατότητα για Hardware Accelaration μέσω Cuda (μόνο για Nvidia κάρτες) πράγμα που δίνει την δυνατότητα στον Madvr να κάνει τα δικά του. Όμως μιλάμε πλέον για πολύ δυνατές κάρτες γραφικών Nvidia και ίσως από GT 440 και πάνω. Η δικιά μου (GT 430) παίζει μια χαρά απλά χάνει κάποια Frames ( ένα κάθε τέσσερα λεπτά περίπου) κάτι που που μάλλον οφείλεται στη δύναμη της.

Στη συνέχεια Zilmer πέρασα το XBMC σε Win 7. Λοιπόν η εικόνα σε σχέση με τον προηγούμενο συνδυασμό δεν απέχει πολύ. Η κίνηση δεν σπάει καθόλου, τα Dropped Frames είναι ελάχιστα, αλλά πάντα εκεί, πράγμα που μάλλον οφείλεται στην αδυναμία των οδηγών να παίξουν το 23,976 σε απόλυτο βαθμό (Κανείς απλά δεν το έχει καταφέρει σε απολυτο βαθμό). Σε γενικές γραμμές το XBMC παιδιά είναι πολύ μα πολύ καλό σε απόδοση με τις Nvidia κάρτες. Το DXVA2 υπολείπεται, αλλά οχι πολύ σε σχέση με το Vdpau του Linux και κυρίως σε φυσικές χροιές προσώπων κ.λ.π (θα κοιτάξω να βγάλουμε photos) και βέβαια σε επεξεργαστική ισχύ (χρήση περισσότερης ισχύς σε σχέση με Vdpau).
Εξακολουθώ να προτiμώ το XBMC σε Linux.

Σήμερα περνάω σε δεύτερο Partition το Linux Mint για να δημιουργηθεί ο Grub και βέβαια μετά θα περάσω σε τρίτο Partition το Openelec. Αν όλα πάνε καλά θα υπάρχει σε Menu εκκίνησης, η δυνατότητα επιλογής 1. Openelec (Default) 2. Windows 7 3. Linux Mint.

Απ' οτι καταλαβαίνετε λοιπόν, αύριο ή μεθαύριο θα μπορούμε να τσεκάρουμε τα πάντα και βέβαια αν όλα αυτά φαίνονται εκτός Topic όλη η ιστορία γίνεται για να δούμε αν και πως θα καταφέρουμε να πάρουμε τέλεια αναπαραγωγή μέσω Openelec ή απ' το λειτουργικό της Xtreamer του XBMC. Όπως και να έχει θα έχουμε μια πρώτη εικόνα.

εχει εκτιναχτει το φορουμ σε πανγαλαξιακο επιπεδο :p
:SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Σιγα μην περιμενουμε την Τριτη !! Αυριο, να ερθει και ο onlineN.
Τωρα για windows 7 στο δικο σου συστημα , σε προλαβα γιατι το ειχα υποθεσει.Ημουν σιγουρος οτι θα πηγαινε εξισου καλα (εχεις πολυ καλο συστημα).
Εμμενω στην αποψη (μεχρι αποδειξως του εναντιον), οτι το Ultra θα <ουρλιαξει> αν περασουμε το openelec.

Λοιπόν Zilmer με έπεισες. Από χτές παίζω με το PC.

Εγκατέστησα Win 7 και βέβαια τον απαράμμιλο συνδυασμό MPC-HC + Madvr + Lav Cuvid + Lav FIlters. Η εικόνα ξεπερνά κάθε προηγούμενο σε κίνηση και βέβαια χρωματική ισσοροπία. Νομίζω πως είναι το μέλλον. Ο Lav Cuvid μας δίνει την δυνατότητα για Hardware Accelaration μέσω Cuda (μόνο για Nvidia κάρτες) πράγμα που δίνει την δυνατότητα στον Madvr να κάνει τα δικά του. Όμως μιλάμε πλέον για πολύ δυνατές κάρτες γραφικών Nvidia και ίσως από GT 440 και πάνω. Η δικιά μου (GT 430) παίζει μια χαρά απλά χάνει κάποια Frames ( ένα κάθε τέσσερα λεπτά περίπου) κάτι που που μάλλον οφείλεται στη δύναμη της.

Στη συνέχεια Zilmer πέρασα το XBMC σε Win 7. Λοιπόν η εικόνα σε σχέση με τον προηγούμενο συνδυασμό δεν απέχει πολύ. Η κίνηση δεν σπάει καθόλου, τα Dropped Frames είναι ελάχιστα, αλλά πάντα εκεί, πράγμα που μάλλον οφείλεται στην αδυναμία των οδηγών να παίξουν το 23,976 σε απόλυτο βαθμό (Κανείς απλά δεν το έχει καταφέρει σε απολυτο βαθμό). Σε γενικές γραμμές το XBMC παιδιά είναι πολύ μα πολύ καλό σε απόδοση με τις Nvidia κάρτες. Το DXVA2 υπολείπεται, αλλά οχι πολύ σε σχέση με το Vdpau του Linux και κυρίως σε φυσικές χροιές προσώπων κ.λ.π (θα κοιτάξω να βγάλουμε photos) και βέβαια σε επεξεργαστική ισχύ (χρήση περισσότερης ισχύς σε σχέση με Vdpau).
Εξακολουθώ να προτiμώ το XBMC σε Linux.

Σήμερα περνάω σε δεύτερο Partition το Linux Mint για να δημιουργηθεί ο Grub και βέβαια μετά θα περάσω σε τρίτο Partition το Openelec. Αν όλα πάνε καλά θα υπάρχει σε Menu εκκίνησης, η δυνατότητα επιλογής 1. Openelec (Default) 2. Windows 7 3. Linux Mint.

Απ' οτι καταλαβαίνετε λοιπόν, αύριο ή μεθαύριο θα μπορούμε να τσεκάρουμε τα πάντα και βέβαια αν όλα αυτά φαίνονται εκτός Topic όλη η ιστορία γίνεται για να δούμε αν και πως θα καταφέρουμε να πάρουμε τέλεια αναπαραγωγή μέσω Openelec ή απ' το λειτουργικό της Xtreamer του XBMC. Όπως και να έχει θα έχουμε μια πρώτη εικόνα.

Lead the way!
:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Xtreamer Ultra!

Αποστολή εξετελέσθει!!!

Triple Boot με ένα όμορφο menu και Win 7 + Openelec + Linux Mint.

Αυτά γίνονται ναι . (Εγώ επιμένω για τον Χ server της NVidia...)
Αλλά ας πούμε ότι έχω λάθος ....ποιος χρήστης ρωτώ θα πάρει το Ultra και θα τα κάνει όλα αυτά ?

10 το πολύ από εμάς.

Θα με θυμηθείτε.......Win 7 και τέλος....

Λοιπόν ο OnlineN έχει δίκιο. Η διαδικασία απαιτεί κάποιες γνώσεις Linux και ειδικά διαχείριση Partitions από Gparted. Υπάρχει ειδική Live Διανομή του Gparted την οποία και χρησιμοποίησα. Πρώτα εγκατάσταση Win 7. Στη συνέχεια Linux Mint με προσεκτική αξιοποίηση των Partition διότι μπορούμε να έχουμε μέχρι 3 Primary σε έναν δίσκο.

Όλη η δυσκολία αρχίζει μετά την εγκατάσταση του Linux Mint καθώς το Openelec δεν έχει Grub αλλά ούτε και Installer για να το εγκαταστήσουμε σε κενό Partition. Τι σημαίνει αυτό, ότι πρέπει να γίνει μια "μόντα" η οποία και γίνεται σχετικά "εύκολα" μέσα απ' το Linux Mint με λίγες εντολές σε "κονσόλα'. :rifle: Για να μην αρχίσετε να πυροβολείτε υπάρχει οδηγός μέσα στο site του Openelec και βέβαια αν οι φίλοι Zilmer και OnlineN δούν ότι αξίζει τον κόπο, θα φτιάξουμε έναν οδηγό με όλη την διαδικασία βήμα-βήμα.

Αποτέλεσμα να ανοίγουμε το PC και σε λίγο μας εμφανίζει το Menu. Αν δεν επιλέξουμε κάποιο OS έχω ρυθμίσει μέσα 5" να εκκινεί απευθείας το Openelec έτσι ώστε να μπαίνουμε σε XBMC με Remote σε σύνολο κοντά 35". (Όχι άσχημα).

Και μια χαζοφώτο
img0908hy.jpg

Το πιο πάνω Menu θα περιοριστεί σε τρείς (3) επιλογές, αυτές των λειτουργικών για ευχρηστία.

προσωπικα το βρισκω θεϊκο - μπραβο ρε φιλε !
Απομενει η πραξη.. Αυριο βραδυ θα ξερουμε :D

προσωπικα το βρισκω θεϊκο - μπραβο ρε φιλε !
Απομενει η πραξη.. Αυριο βραδυ θα ξερουμε :D

Μιας και πάνε όλα μια χαρά, (ευτυχώς που έχουμε ικανά μέλη στο forum) μπορούμε αυτή την εβδομάδα, να έχουμε μία -έστω- ανεπίσημη ημερομηνία παράδοσης?

:antlers:

...και καλές βουτιές σε όλους...
:chinese:

Διαβασα οτι στο μηχανακι μπορεις να κανεις και o/c?

Μα γιατί να μην μπορείς? ΠιΣί είναι... με hardware 2ετίας.
Βασικά ποια ΙΟΝ Μ/Β έχει, είδαν τα παιδιά που το έπιασαν?
Κατανάλωση μετρήσατε?

Δυστυχώς δεν το λιώσαμε το μηχάνημα στα τέστ, παρα μόνο το θαυμάζαμε!!! Είναι όντως πολύ όμορφο, θόρυβος σχεδόν "ανύπαρκτος" παρά μόνο όταν πλησιάσεις το αυτί σου και οι εξωτερικές ψύκτρες δείχνουν να μαζεύουν θερμότητα.

Δεν είδαμε το λειτουργικό του, (Ξεχάσαμε το Flashaki) αλλά το δουλέψαμε με τον εσωτερικό δίσκο που είχε βάλει ο OnlineN σε Win 7 και βέβαια με XBMC. Δεν θα κολώσει σε κανένα αρχείο με DXVA ενεργοποιημένο, ακόμα και Blu-Ray Rips με μεγάλο Bitrate.

Η δική μου καψούρα είναι βέβαια να το δώ πως παίζει με Linux και βέβαια όταν θα κυκλοφορήσει ευρέως είμαι σίγουρος πως τα παιδιά του XBMC αλλά και του Openelec θα προσαρμόσουν κάποια διανομή στα μέτρα του (ήδη συζητιέται στο Forum του Openelec).

'Οποιος πάντως το έχει παραγγείλει είναι σίγουρο πως δεν θα το μετανιώσει και θα το ευχαριστηθεί αέρα...Όποιος βέβαια "παίξει" και με το LInux και το δαμάσει θα είναι κερδισμένος διπλά.

Και βέβαια μην ξεχνιόμαστε, συγχαρητήρια στον OnlineN για όλο τον κόπο του στο Power Buy αλλα και για την προθυμία του να μας φέρει να δούμε το μηχάνημα. Zilmer δεν σε ξέχασα για την υπέροχη φιλοξενία. Πάντα τέτοια.