Xtrend ET5000

Re: XTREND ET5000 ενας πολυ καλος HD ENIGMA2 linux δεκτης με δυνατοτητα pip

Λοιπόν τον πήρα τον 6000!!!

Έχω όμως πάθει μια τρομερή ηττα! Όπως φοβομουνα δεν μπορώ να του περάσω το image (έχω κατεβάσει το τελευταίο openpli)

Έχω δοκιμάσει τα πάντα αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν θέλει να κάνει boot από το USB. Τι έχω βάλει φάκελο με et6x00 τι et6000 τι force τι noforce, έχω δοκιμάσει παρά πόλους συνδυασμούς και ούτε μια φορά δεν μου βρήκε το USB. Εννοείτε τα ίδια τα έχω δοκιμάσει με το bootloader. Να πω επίσης ότι το USB το βλέπει αφού μπει στο δικό του image.

Έχει κανένας καμμιά ιδέα?

Απάντηση: Re: XTREND ET5000 ενας πολυ καλος HD ENIGMA2 linux δεκτης με δυνατοτητα pip

Λοιπόν τον πήρα τον 6000!!!

Έχω όμως πάθει μια τρομερή ηττα! Όπως φοβομουνα δεν μπορώ να του περάσω το image (έχω κατεβάσει το τελευταίο openpli)

Έχει κανένας καμμιά ιδέα?
Λοιπον, καταρχην προσεξε το στικακι να ειναι φορμαρισμενο σε FAT, οχι σε EXT.

Το έκανα. Απλό fat όχι 32. Έβαλα το (ξεζιπαρισμενο) αρχείο από το openpli το οποίο δίνει ένα φάκελο et6x00 στο root του USB. ΤΙΠΟΤΑ !

Απάντηση: Re: XTREND ET5000 ενας πολυ καλος HD ENIGMA2 linux δεκτης με δυνατοτητα pip

Το έκανα. Απλό fat όχι 32. Έβαλα το (ξεζιπαρισμενο) αρχείο από το openpli το οποίο δίνει ένα φάκελο et6x00 στο root του USB. ΤΙΠΟΤΑ !
Δοκιμασε fat32. Επισης δοκιμασε αλλο στικακι. Επισης προτιμησε την εμπρος θύρα USB. Επισης δοκιμασε εναλλακτικο image (πολλα "επισης" γιατι πολλές μπορει να ειναι οι αιτιες...)

Να ακούσω που θα βρω κανένα άλλο image? δεν φαντάζομαι να πρέπει να παταω κάποιο κουμπί κατα τη διάρκεια του boot? κάτι είχα διαβάσει για το bootloader ότι πρέπει να πατάς το κάτω βελακι ισχύει? απο το κοντρόλ η απο τον δεκτη?

Να ακούσω που θα βρω κανένα άλλο image? δεν φαντάζομαι να πρέπει να παταω κάποιο κουμπί κατα τη διάρκεια του boot? κάτι είχα διαβάσει για το bootloader ότι πρέπει να πατάς το κάτω βελακι ισχύει? απο το κοντρόλ η απο τον δεκτη?
Αν η διαδικασια ειναι ιδια με του 5000, μολις αναψει το πορτοκαλι φωτακι θα πρεπει να πατησεις το πανω βελακι στο δεκτη. Αν δε σου εμφανιζεται το πορτοκαλι, αλλα κατευθειαν το κοκκινο με το πρασινο, τοτε κατι δεν παει καλα (με το στικακι ή τα αρχεια που περιεχει).
Αλλα images μπορει να βρεις εδω:
http://www.world-of-satellite.com/forumdisplay.php?288-Xtrend-ET6000-Images
http://www.linux-sat-keys.com/forum/forumdisplay.php/228-ET-6000-Image

εαν θυμαμαι καλα,μεσα στο φλασακι,δεν πετας τον φακελο et6x00,αλλα χυμα τα αρχεια που εχει μεσα,χωρις τον φακελο.για δοκιμασε το...

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ!!!

Το λάθος ήταν οτι έπρεπε έτσι και αλλιώς να βάλω το bootloader πρώτα!

Η διαδικασία για το bootloader για κανέναν άλλο που τα μπλέξει είναι η εξής

1. Φορμάρουμε ένα φλασάκι σε FAT32
2. περνάμε ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΦΑΚΕΛΟΥΣ (et5000 & et6000) που βρίσκουμε πχ εδώ http://www.world-of-satellite.com/showthread.php?13701-ET6000-bootloader-and-how-to-upgrade ή αλλού
3. κλείνουμε τον δέκτη από πίσω
4. βάζουμε το φλασάκι στην μπροστινή θύρα USB
5. ανοίγουμε τον δέκτη από πίσω
6. μόλις ανάψει το πορτοκαλί λαμπάκι πατάμε μια στιγμή το πάνω βελάκι πάνω στο δέκτη (όχι τηλεχειριστήριο)
7. Περιμένουμε. Ο δέκτης δεν δίνει σήμα στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Μη φρικάρετε
8. Μετά μας λέει ότι μπήκε το bootloader
9. Το αφήνουμε λίγο (5-10 δευτερα) πριν τον ξανακλείσουμε από πίσω για να ετοιμάσουμε την κατάσταση για το image

Για το image είναι ακριβώς τα ίδια βήματα, μόνο που υπάρχει ένας φάκελος και στο βήμα 7 η αναμονή είναι μεγαλύτερη.

Ευχαριστώ τον drspiros, είδικά το λινκ που μου έδωσες ήταν πολύ χρήσιμα!

παιδια θελω να παρω τον ελ λογω δεκτη.εχω μοτερ κινητο και πιανω 13 δορυφορους.ο δεκτης εχει ετοιμες λιστες καναλιων για καθε δορυφορο;η πρεπει να πιανω καθεναν ξεχωριστα και να τον αποθηκευω;επισης ειναι ed εχω και 3d τηλεοραση αρα θα ειναι τελεια.περιμενω απαντησεις σας.

Απάντηση: XTREND ET5000 ενας πολυ καλος HD ENIGMA2 linux δεκτης με δυνατοτητα pip

Ο δεκτης παιζει enigma, επομενως παντου στο internet μπορεις να βρεις ετοιμες λιστες. Προσωπικα τις κατεβαζω ετοιμες με το settings maker, προγραμμα στο οποιο μπορεις να περασεις και τις συντεταγμενες της περιοχης σου.

Απάντηση: XTREND ET5000 ενας πολυ καλος HD ENIGMA2 linux δεκτης με δυνατοτητα pip

Έφαγα ένα σκάλωμα…
Latest open pli
Μάλλον πάει καιρός που είχα περάσει σε kernel 3 και από τότε δεν είχα βάλει webinterface.
Προσπαθώντας να εγκαταστήσω το web bouquet edit, κάπου εκεί κατάλαβα ότι κάτι δε πάει καλά. Όταν πήγαινα στα plugins μου παραπονιόταν για κάποιο μπλέξιμο του openssh και δεν εγκαθιστούσε με τίποτα το webinterface
οpkg κάποια remove
στη συνέχεια, δοκίμασα και το νέο web interface το οποίο στα λίγα λεπτά δόκιμης μου φάνηκε άχρηστο καθώς δεν είχε άμεσα link για steaming – removed και αυτό
opkg install το παλιό webinterface Και όλα καλά.

Παρόλο που το θέμα με το webinterface φαντάζομαι είναι γενικότερο και αφορά το License μήπως μπορεί να μας ενημερώσει κάποιος για την ιστορία με το webinterface?

Για άλλη μια φορά θυμήθηκα και ένα δυο ‛περιορισμούς’ του web streaming, που δεν έκατσα ποτέ να μάθω αν λύνονται.
Παρόλο που μπορώ να έχω streaming του καναλιού που θέλω με
http://IP.address:8001/xx:yy:zz:adasdasdad: μπλα μπλά
δεν μπορώ να κρατήσω αντίστοιχο Link / bookmark με προεπιλεγμένη τη γλώσσα της επιλογής μου εάν το κανάλι έχει πολλά audio streams.
Ξέρει κανείς εάν υποστηρίζεται αυτό με κάποιο τρόπο?
Να έχω δηλαδή ένα link:
http://IP.address:8001/:yy:zz:adasdasdad: Μπλαμπλα:Γλώσσα#5

Εχω ενα προβλημα που το εχω αναφερει και πιο παλια το ξαναγραφω μηπως εχει βρει καποιος καμια λυση.
Λοιπον εχω ενα mpg4 usb stick το redipc 50 της Crypto (af9015 drivers) αρκετα συχνα οταν αλλαζω καναλια αργει να φερει την εικονα πολυ εως το να μην την φερει καθολου
και να βγαλει "tune failed" οποτε και πρεπει να κανω restart απο το κουμπι ρευματος.Απο το μενου restart αν κανω δεν διορθωνεται.
Αν εχει κανεις καμια ιδεα ευπροσδεκτη.
Ευχαριστω.

Μετά από ενημέρωση του openpli, "έσπασε" ο media player. Έχει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα;

Το ίδιο έπαθα και εγώ στον ΕΤ-9000 πριν μερικές μέρες. Αν κατάλαβα καλά λένε ότι φταίει το skin hd glass. Ξαναπέρασα το image και άφησα το skin του pli και δουλεύει κανονικά ο media player.

Ο media player δε λειτουργεί. Αυτό που αναφέρεις (και όντως έχει να κάνει με το hdglass) είναι ο media player των εγγραφών.

Ο media player δε λειτουργεί. Αυτό που αναφέρεις (και όντως έχει να κάνει με το hdglass) είναι ο media player των εγγραφών.

Το OpenPLI παίζει τα πάντα από αυτό που ονομάζεις media player των εγγραφών. Ο παλιός media player ουσιαστικά καταργήθηκε. Ο media player των εγγραφών του OpenPLI παίζει κάθε είδους αρχείου υποστηριζόμενο από το gstreamer. Η μόνη λειτουργικότητα που του λείπει είναι η αναπαραγωγή από playlists.

Το OpenPLI παίζει τα πάντα από αυτό που ονομάζεις media player των εγγραφών. Ο παλιός media player ουσιαστικά καταργήθηκε. Ο media player των εγγραφών του OpenPLI παίζει κάθε είδους αρχείου υποστηριζόμενο από το gstreamer. Η μόνη λειτουργικότητα που του λείπει είναι η αναπαραγωγή από playlists.

Το οποίο είναι αυτό που χρειάζομαι !

Το οποίο είναι αυτό που χρειάζομαι !

Μάλιστα, το φαντάστηκα. Το παλιό media player έχει γίνει plugin, το εγκαθιστάς enigma2-plugin-extensions-mediaplayer και εμφανίζεται στην λίστα των πρόσθετων. Δε σου παίζει αυτό;

Μάλιστα, το φαντάστηκα. Το παλιό media player έχει γίνει plugin, το εγκαθιστάς enigma2-plugin-extensions-mediaplayer και εμφανίζεται στην λίστα των πρόσθετων. Δε σου παίζει αυτό;

Δυστυχώς, με το που επιλέξω το αρχείο που θέλω να παίξει, έχω πράσινη οθόνη και επανεκκίνηση του δέκτη. Πέρασα το openpli της 1ης Μαρτίου που εκεί λειτουργεί κανονικά. Δεν ξέρω ποιάς ημέρας ενημέρωση (μάλλον η προχθεσινή) χαλάει τον player, αλλά μέχρι νεοτέρας δεν κάνω ενημερώσεις γιατί ο μικρός θέλει να βλέπει τα στρουμφάκια :music-smiley-005: