Για να δείς διαφορές μεταξύ λαδιών (που δεν είναι ακριβώς λάδια βέβαια αλλά μίγματα) χρειάζονται κάμποσα χέρια.
Μεγάλες διαφορές βέβαια δεν υπάρχουν όμως στην αρχή όλα ίδια μοιάζουν.
Για μένα το καλύτερο είναι αυτό:
![]()
Προσωπική μου άποψη μην δοκιμάσεις καν βερνίκι πάνω από το λάδι.Παιδιά, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα κάνω μια δοκιμή με βερνίκι σπρέυ πάνω στο παραφινέλαιο (μετά από καλό στέγνωμα) να δούμε τι θα βγει, να μάθουμε και τίποτα καινούργιο.
mastroxalastis, με γλύτωσες από έξοδα
Μπάμπη, το tru-oil το έχω σημειώσει από τότε που είχες επισκευάσει ένα κοντάκι και είχες γράψει ότι είναι πολύ καλό. Το έχω υπόψη για μικροκατασκευές - θυμάμαι ήθελε πολλά χέρια και είναι και ακριβό.
... θυμάμαι ήθελε πολλά χέρια και είναι και ακριβό.
Σωστα
το tru oil ειναι κορυφαιο, αλλα οπως ειπε και ο Κυρ, θελει για 2 εβδομαδες απο λιγο και τριβη με βαμβακερο υφασμα.
Παυλε, καλο το 2 συστατικων πατωματων, αρκει να μην ειναι εκτεθειμενο στον ηλιο
Για να δείς διαφορές μεταξύ λαδιών (που δεν είναι ακριβώς λάδια βέβαια αλλά μίγματα) χρειάζονται κάμποσα χέρια.
Μεγάλες διαφορές βέβαια δεν υπάρχουν όμως στην αρχή όλα ίδια μοιάζουν.
Για μένα το καλύτερο είναι αυτό:
![]()
Αυτό των πατωμάτων το σκεφτόμουν για παγκάκι.
Δεν θα επιβιώσει?
Προσωπική μου άποψη μην δοκιμάσεις καν βερνίκι πάνω από το λάδι.
Θα σου συνιστούσα σε τραπέζι, αστάρι πατωμάτων ενός συστατικού για να καλύψεις τους πόρους, τρίψιμο καλό, και στην συνέχεια βερνίκι πατωμάτων δύο συστατικών το οποίο είναι σκληρότερο από το πολυουρεθανης. Όλα αυτά με πιστόλι αέρος. Μετά από 3 ή 4 μέρες, αφού στεγνώσει καλά, τρίψιμο απαλό με γυαλοχαρτα 1000, 2000, 3000 και μετά κρέμα αυτοκινήτου με αλοιφαδορο. Θα σου κανει επιφάνεια ίδια με το γυαλί.
... Πιστόλι αέρα και αλοιφαδόρο δεν έχω. Οπότε να πάω καλύτερα για άχρωμο βερνίκι εμποτισμού και από πάνω το βερνίκι σπρέυ;
Πριν χρονια ειχα φτιαξει κατι ξυλινα εξωτερικα πλαισια για σιτα και τα ειχα περασει με 2 συστατικων πατωματων milesi.
Στα 2 απο αυτα που τα εβλεπε ο ηλιος ξεφτισε το βερνικι, τα υπολοιπα στη σκια (και με βροχη) κρατανε μια χαρα.
Στην υγρασία αντέχουν... Ο ήλιος είναι που τα διαλύει όλα.
Ακόμα χειρότερα οι εναλλαγές, πολύ υγρασία το βράδυ και ντάλα ήλιος την ημέρα. Εκεί δεν αντέχει τίποτε.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.