Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Eχω φτιαξει αρκετα καραβακια, δεν τα θυμασαι, αλλα σου βγαζουν την ψυχη τα ατιμα.
Μεχρι μινιατουρα του τιτανικου εχω κανει :flipout:

Εχω και καποια αγορασμενα σχεδια για καραβακια, αλλα δεν το τολμω...οποιος θελει του τα δινω για φωτοτυπια.

Ωραίες οι άγκυρες Μιχάλη :a0210:
Κάνει τόσο κλειστές κοπές η πριονοκορδέλα,όπως οί δύο γάντζοι αριστερα - δεξιά στήν εσωτερική πλευρά ? έχεις επάνω τήν ψιλή κορδέλα 3,5 mm ?
Γιά τόσο μικροκατασκευές δέν είναι ασφαλέστερη η επιτραπέζια σέγα ?

Last edited:

Ευχαριστω Δημητρη!
Ολα εχουν γινει με την στανταρντ κορδελα των 5μμ. Η κοπη εσωτερικα των γαντζων δεν εχει γινει μονοκομματα, εχει γινει σε 2 φασεις.
Οι κλειστες κοπες στην πριονοκορδελα παντα γινονται σε 2 η και 3 φασεις ενω με την επιτραπεζια σεγα σε μια.
Ειναι ασφαλεστερη η επιτραπεζια σεγα αλλα η πριονοκορδελα ειναι πολυ ευκολοτερη στην κοπη.
35800183291_e758b8cece_c.jpg

Eχω φτιαξει αρκετα καραβακια, δεν τα θυμασαι, αλλα σου βγαζουν την ψυχη τα ατιμα.
Μεχρι μινιατουρα του τιτανικου εχω κανει :flipout:

Εχω και καποια αγορασμενα σχεδια για καραβακια, αλλα δεν το τολμω...οποιος θελει του τα δινω για φωτοτυπια.
Μιχάλη αν μπορέσεις κάποια στιγμή δώσε κανένα!

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστως Νικο. Για τετοια σχεδια μιλαμε, εχω 3-4 νομιζω διαφορα μεγεθη καραβια.

29824658250_59788c7858_c.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ομορφεσ οι αγκυρουλεσ σου Μηχαλη αντε ξεκινα και το καραβακι θα το διασκαδασεισ.

Ευχαριστως Νικο. Για τετοια σχεδια μιλαμε, εχω 3-4 νομιζω διαφορα μεγεθη καραβια.

29824658250_59788c7858_c.jpg
Το φαντάστηκα. Καιρό το σκέφτομαι να αρχίσω ένα, άλλα δεν δω αξιωθεί να πάρω τα σχέδια. Αν ποτέ μπορέσεις, θα με εξυπηρετούσες.

Ευχαριστω Δημητρη!
Ολα εχουν γινει με την στανταρντ κορδελα των 5μμ. Η κοπη εσωτερικα των γαντζων δεν εχει γινει μονοκομματα, εχει γινει σε 2 φασεις.
Οι κλειστες κοπες στην πριονοκορδελα παντα γινονται σε 2 η και 3 φασεις ενω με την επιτραπεζια σεγα σε μια.
Ειναι ασφαλεστερη η επιτραπεζια σεγα αλλα η πριονοκορδελα ειναι πολυ ευκολοτερη στην κοπη.

Κατάλαβα,ευχαριστώ γιά τήν απάντηση Μιχάλη -bye-

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλημέρα.
Ξύλο: φρέσκος Ευκάλυπτος (από τζακόξυλο).

Παρα πολυ ωραιο!
Τι φινιρισμα του εκανες?

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Παρα πολυ ωραιο!
Τι φινιρισμα του εκανες?

Καλήμερα.
Όμορφα κόκκινα νερά από τον ίδιο τον ευκάλυπτο.

Δυο χέρια βρασμένο λινέλαιο της Auro (με ενδιάμεσο σκούπισμα με πανάκι) & την επόμενη ημέρα ένα ψέκασμα με spray βερνίκι gloss.

Κωστα , παραγγελιες δεχεσαι?

:grinning-smiley-043

Εχετε υποψη σας καποιον ξυλουργο (επαγγελματια/ψιλοχομπιστα ) που να φτιαχνει και να στελνει ψιλοπραγματα σε..φιλικες τιμες ? Δηλαδη να του πω οτι θελω πχ μια λουστραρισμενη επιφανεια μασιφ 50χ50 ,τετοια πραγματα.

Κώστας ο κουτάκιας (όπως λέμε Μπάμπης ο Σουγιάς)!

Εχετε υποψη σας καποιον ξυλουργο (επαγγελματια/ψιλοχομπιστα ) που να φτιαχνει και να στελνει ψιλοπραγματα σε..φιλικες τιμες ? Δηλαδη να του πω οτι θελω πχ μια λουστραρισμενη επιφανεια μασιφ 50χ50 ,τετοια πραγματα.
Οι περισσότεροι εδώ θα μπορούσαν να σε εξυπηρετήσουν. Δώσε Κ άλλες λεπτομέρειες.

Επιτελουσ βγηκε απο το καρναγιο λιγεσ λεπτομερειεσ ακομα
b78e0cfbd8ddd83f643f60a70891b3ec.jpg

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επιτελουσ βγηκε απο το καρναγιο λιγεσ λεπτομερειεσ ακομα
b78e0cfbd8ddd83f643f60a70891b3ec.jpg

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Super!
Αντε και μια αγκυρα απο το Μιχαλη και ετοιμο να σαλπαρει!

Αυτα ειναι εργα που χαιρεσαι να τα βλεπεις!!! Και τα ξυλινα πανια...μαγικα!! Μπραβο βρε Κυριακο, αξιος :grinning-smiley-043