Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

υποθετω οτι το "μικροξυλοκατασκευές" συμπεριλαμβανει και κατασκευες απο φελλο, ετσι?

453d74d8bb12b00eb1aa7ddf8554b9a6.jpg

19ec6c8fe254c49e5af312db548c8794.jpg

τωρα για την κατασκευη....

μετα απο ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ μετρημα και σημαδεμα με μολυβι, ξεκινησα να τρωω απο την μερια της βασης με τρυπανακι 1,5μμ....λιγο λαθος γιατι φευγει πολυ υλικο. Αλλα χρησιμοποιησα τον τζογο για να ευθυγραμμισω το φλασακι με το κομματι που παιζει τον ρολο του καπακιου.
(εβαλα εποξικη 2 μερων στον πατο, εκλεισα τα δυο κομματια και εσφιξα με μονωτικη ταιναι (λογω ελαστικοτητας))
Στην αλλη μερια αφαιρεσα πολυ αργα υλικο με ενα νυστερι νο11 ωστε να μην ξεφυγω και να εχω καλη εφαρμογη.
Το κορδονακι μπρελοκ περαστηκε απο την τρυπα του τυρμπουσον, του εκανα ενα κομπο απο ψιλο συρμα, του εβαλα λιγη εποξικη και το ξανατραβηξα εξω.
Στο τελος το γεμισμα των κενων εγινε φυσικα με τριμμα φελου με ασπρη κολλα.
Φλασακι πηρα απο ενα τετοιο.
https://www.ebay.com/itm/16GB-8GB-4...var=574136454401&_trksid=p2057872.m2749.l2649

Η χθεσινή ξυλοκατασκευη μου.
Οσο και αν φανει περιεργο μου πηρε 3 ωρες μεχρι να πλανισω φαλυσοκοψω γυαλοχαρταρω μεχρι 2000 ξηρας και να αποφασισω πως θα τα ταιριαξω!
Ελπίζω να σας αρεσει!
https://youtu.be/baLUt2TOge4

Μου αρεσει η κατασκευη της θηκες USB απο φελλο Κωστα, παρ'οτι φαινεται απλη εχει αρκετα μεγαλο βαθμο δυσκολιας στην κατασκευη. Ειναι ζορι η επεξεργασια του φελλου καθως θρυμματιζεται με το παραμικρο. Ποιο ειναι το νυστερι νο 11?

Πατριωτακι μια χαρα σε βλεπω. Οι τρεις ωρες δεν ειναι τιποτα, εμενα μου παιρνει και μερες μεχρι να σκεφτω και να αποφασισω πως θα χρωματισω μια κατασκευη :))

οτι πιο τρομακτικο απο την σειρα νυστεριων..
η λεπιδα νο11 της X-Acto εχει το ιδιο σχημα αλλα διπλασιο παχος.
το κοψιμο του φελλου στην μεση το εκανα με ενα νο22

https://www.google.com/search?sa=X&...mAhXMwsQBHeTyC-QQsAR6BAgGEAE&biw=1131&bih=769

X-acto, μαλιστα γι'αυτο σε ρωτησα ποιο νυστερι :))

Ειναι οντως τα καλυτερα λεπιδακια με ελαχιστο πραγματικο ανταγωνισμο στην ποιοτητα ατσαλιου. Θα ελεγα οτι ισως τα γιαπωνεζικα Οlfa μπορουν να συγκριθουν.

Εδω ενα κινεζικο no.11 και δυο αντιστοιχα x-acto ηλικιας καποιων δεκαετιων! Δεν τα εχω καθαρισει ποτε και μαλλον ηρθε η ωρα.
Η διαφορα ειναι μεγαλη και φαινεται, και στην ποιοτητα και στο βαρος και στο παχος και στην κοπη. Ακαμπτα και πραγματικα νυστερια τα μεν, παιχνιδακια τα δε..
49363183531_101b8cd657_c.jpg

Εδω καποια χ-acto με επιπεδες λαμες, μερος ενος σετ με διαφορα ξυλογλυπτικα εργαλεια, σε κασετινα που μου ειχε φερει ο πατερας μου οταν ημουν ακομα μαθητης.
Διακρινονται τα νο.11 και 22 τα οποια χρησιμοποιησε ο Κωστας παραπανω.
49363395017_59865f372d_b.jpg

ωραια σετ.
γενικα ηε ταιρια ακολουθει τα σχηματικα των ιατρικων νυστεριων
διαπιστωμενο ομως στο μικρο χερυυλι μπανουν πολυ λιγα πραγματικα νυστερια, λοηω διαφορετικης ουρας..το Νο11 σιγουρα, και ισως και το 10..
δοκιμασε το 11 Μιχαλη...θα με θυμηθεις

Ένα μεγάλο μπράβο για της κατασκευές σας κύριοι,Μιχαλη μου θυμισεσ ότι πρέπει και εγώ να πάρω ένα αεράκι από αυτά για λεπτομέρειες στα ξυλόγλυπτα νομίζω θα βοηθούσαν και τα tactix που είδα δεν ξέρω αν αξίζουν

Στάλθηκε από το Hisense F17 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θεωρω οτι τα tactix γενικοτερα ειναι αξιοπρεπη εργαλεια.
Κυριακο εννοεις αυτο το σετακι ετσι? Μου φαινεται καλο και αρκετα πληρες https://ergaliothiki.gr/katigories-...riveias/tactix-263015-set-nusteria-32-temaxia

Αλλιως αγοραζεις ενα σετακι σκαρπελακια κινεζικα των 4 ευρω και βλεπεις ποια εργαλεια σε βολευουν οποτε πας σε καλυτερα. https://www.kantarzoglou.gr/el/proi.../ergaleiaxilogliptikis14cmset12tem13121.html#

Κωστα τι εννοεις να δοκιμασω το νο.11? Ειναι το νουμερο που χρησιμοποιω περισσοτερο και σε x-acto και σε olfa.

Μιχάλη άλλα κι άλλα.. Οι σφιγκτήρες της (νταβίδια) ας πούμε είναι αστείοι, εντελώς για πέταμα.. Τρυπάνια φτερού καλά, πενσοειδή (τανάλια και πλαγιοκόφτης) που έχω δοκιμάσει απλά οκ. Τα τοποθετώ λίιιιγο πιο πάνω από τα ff group ας πούμε. Έχω σταμπάρει ένα σετ σκαρπέλα που φαίνονται καλά στα 24 ευρά, κάποια στιγμή θα τα πάρω..

Έφτιαξα ενα σπιτακι σημερα για το νεο μελος του σπιτιού, τον λευκό σκαντζόχοιρο που φαίνεται στα δεξια. Κοντρα πλακε 6mm και κανα 2ωρο περιπου δουλειας. Μενει μονο να αποφασίσουμε το χρωμα που θα το βάψουμε.
46aedc156d74e12eb91e35effec7ff04.jpg

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ξύλο: Ελιά η Ξηρομερίτικη (άλλο πράγμα αυτό το ξύλο τελικά).

costas 1965 δύο πράγματα....
1..:ernaehrung004: για τα κουταλάκια
2.. υπάρχει δυνατότητα να βρώ - βρείς τέτοιο ξύλο. Με το ανάλογο κόστος βεβαίως, και κυρίως με ρόζους άν είναι δυνατόν. Σε διαστάσεις περίπου 90χ60χ40 η και μεγαλύτερο....

Πολυ συμπαθητικα αυτα τα ζωακια!
Ωραιο και ευρυχωρο το σπιτακι αλλα θα προτεινα να μην το βαψεις. Συνηθως τα σπιτακια για τετοια ζωα θελουν ξυλο χωρις επεξεργασια και χωρις χρωματα.

Ωραίο το σπιτάκι για το σκαντζοχοιράκι. σπάνια έως καθόλου βλέπουμε τέτοιες κατασκευές αλλά και τέτοια ζωάκια για το σπίτι.
Μια ερώτηση μόνο. άμα θες να το χαϊδέψεις ; ; ; :flipout: