Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Άλλο ένα χριστουγεννιάτικο δωράκι.
Συνδιάζει κορμό φλαμουριάς, δεντράκι mdf, ρεσο, μινιατούρα τζάμπο, βάψιμο με ανιλινη, σπρέι βερνίκι και χρώματα γκλιτερ.

Πολύ ωραίο μάστορα μου φλαμουρια που βρίσκεις?

Στάλθηκε από το Hisense F17 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτα τα μικρα κορμουδακια σε φετες προσφερονται σαν βαση για πολλες ομορφες και ιδιαιτερες δημιουργιες!

Ωραιοτατο Νεκταριε και η μινιατουριτσα απο το jumbo, το κερασακι στην τουρτα :) :a0210:

Eχω κανει αρκετα παρομοια και στο συγκεκριμενο θα εβαζα ασπρες πινελιες στο ελατακι, εν ειδει χιονιου.

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Πολύ ωραίο μάστορα μου φλαμουρια που βρίσκεις?

Στάλθηκε από το Hisense F17 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ειχα ενα δενδρο που το «κατεβασα»...

Αυτα τα μικρα κορμουδακια σε φετες προσφερονται σαν βαση για πολλες ομορφες και ιδιαιτερες δημιουργιες!

Ωραιοτατο Νεκταριε και η μινιατουριτσα απο το jumbo, το κερασακι στην τουρτα :) :a0210:

Eχω κανει αρκετα παρομοια και στο συγκεκριμενο θα εβαζα ασπρες πινελιες στο ελατακι, εν ειδει χιονιου.
:a0210: αλλα δεν εχω χιονι....:flipout:

Tελειωσε η κατασκευη και συναρμολογηση του ελικοπτερου που αρχισε χτες. Απομενει το βαψιμο με ανιλινη σε χρωματα που δυσκολευομαι να αποφασισω.

49301629272_b2f31fe271_c.jpg

Η κατασκευη εγινε απο πευκο και χρειαζοταν 18μμ και 6μμ παχος ξυλα. 18μμ ειναι συνηθως οι επιφανειες του Leroy αλλα και τα παλετοξυλα.
Στην συγκεκριμενη περιπτωση το πλατος των παλετοξυλων δεν ηταν αρκετο, οποτε εκοψα επιφανεια πευκου μεγαλυτερων διαστασεων.
Εδω το ρεταλι απο πευκο παχους 18μμ, κοβεται σε δυο τεμαχια, ενα των 6μμ και ενα το υπολοιπο.
49300936823_f51c7f6aec_c.jpg

Εδω ολα τα κομματια στην σειρα ετοιμα για γυαλοχαρταρισμα και συναρμολογηση.
49300936408_8b217b2d63_c.jpg

Οι ελικες και τα εξαρτηματα τους ειναι απο οξια. Επειδη θα τους γυριζουν συνεχεια του θελω πιο στιβαρους απο την υπολοιπη κατασκευη.

Οταν τριφτηκαν τα κομματια και φροντιστηκε η καλη εφαρμογη τους, κολληθηκαν σταδιακα με ξυλοκολλα.
49301420841_33b9043e9c_c.jpg

Δεν υπηρχε καποια ιδιαιτεροτητα στην κατασκευουλα αυτη, ηταν παρα πολυ απλη. Εδω τα σχεδια σε μορφη PDF http://dmidea.eu/wp-content/uploads/2019/06/Helicopter-Toy.pdf

Η μονη αλλαγη που εκανα στο σχεδιο ηταν στο συστημα του ελικα. Δεν τρυπησα το σωμα του ελικοπτερου για να περασω την καβιλια/αξονα του ελικα.
Κολλησα μια μικρη στρογγυλη βαση, οπως φαινεται παρακατω, η οποια εχει τρυπα στη μεση της οπου μπαινει κολληθηκε ο αξονας.
To μικρο στρογγυλο καπακι πανω απο τον ελικα δεν κολληθηκε καθως σε καποια φαση θα αλλαξω τον ελικα και θα βαλω εναν με 4 πτερυγια. Απλα δεν ειχα οξια πλατους 20 εκατοστων, οποτε εφτιαξα τον στενο ελικα με τα δυο πτερυγια.

Εδω ενα κοντινο πλανο οπου φαινονται και οι θεσεις του ελικοπτερου:)
49300934968_028bbbf131_c.jpg

Σειρα τωρα εχει το βαψιμο με ανιλινη με χρωματα που δεν μπορω να αποφασισω. Θα το αφησω ετσι μεχρι να μου ερθει η επιφοιτηση :)
49300933898_162b70cc20_c.jpg

Aραγε θα εχει το jumbo κανενα πλαστικο μινιατουροανθρωπακι να βαλω μεσα?

Ευχαριστω συναδελφοι!

Πονοκεκφαλος ειναι η επιλογη των χρωματων που θα ταιριαζουν στην κατασκευη! Tερμα οι κατασκευες για φετος, εκτος απο ενα χερι βερνικακι στο ξυλινο ποτηρι αργοτερα:)

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Ευχαριστω συναδελφοι!

Πονοκεκφαλος ειναι η επιλογη των χρωματων που θα ταιριαζουν στην κατασκευη! Tερμα οι κατασκευες για φετος, εκτος απο ενα χερι βερνικακι στο ξυλινο ποτηρι αργοτερα:)

Προσωπικα νομιζω πονοκεφαλος ειναι το τριψιμο. Το βαψιμο βρισκεις μερικες αποχρωσεις ξυλου και βαφεις. Ξυλινο ειναι αλλωστε.

Re: Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Προσωπικα νομιζω πονοκεφαλος ειναι το τριψιμο. Το βαψιμο βρισκεις μερικες αποχρωσεις ξυλου και βαφεις. Ξυλινο ειναι αλλωστε.

Το τριψιμο ειναι τυφλοσουρτης, μηχανικη δουλεια δεν θελει σκεψη και πολλα πολλα, θελει μονο υπομονη και χρονο.
Το βαψιμο προυποθετει γουστο, αισθητικη και κυριως σκεψη για να ταιριαξεις τα σωστα χρωματα ωστε να απογειωσεις την κατασκευη και να μην τη χαντακωσεις.

Έφτιαξα ένα αλλιωτικο δενδράκι.
Πεύκο σκελετός καλυμμένος με φιλέτα οξιάς και πάνελ mdf 4mm. Led ταινία πράσινη και έτοιμο!

upload image

Last edited by a moderator: