Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Kαι εγώ είμαι της γνώμης να μείνει ξύλο ο δίσκος, και να χαραχτούν όλα τα στοιχεία επάνω.
Χιώτης...:grinning-smiley-043

Το δισκακι με χαραγμενες τις λεπτομερειες των αντιστοιχων δισκων της Bosch!

49976411788_9951217def_c.jpg

49976563273_85e2510f71_b.jpg

Ειχατε δικιο, του παει πολυ ετσι!

Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Όλα τα λεφτά ο δίσκος! Είναι λες και το παρήγαγε η Bosch. Άνετα τρολλαρεις κόσμο ότι είναι ο νέος δίσκος Bosch.

Ωραίο διακοσμητικό για το εργαστήρι. Τα δόντια όλα τα λεφτά - τύφλα να 'χουνε τα CNC.

Ενας μικρος T-rex βρισκεται στο σαλονι μου

Πηγαινα για κινουμενα μερη του σωματος και κρυφους αξονες περιστροφης αλλα δεν υπολογισα κατι σωστα (ηθελε και mirror cut) και μου βγηκαν ολα αριστερα.
Επισης ατιμο το παλιοπευκο, πεταει φλουδες σαν πασατεμπο. Εν τελη τα κολλησα ολα και υσυχασα.

Δυσκολη η χρηση της σεγας παγκου στις μικροκοπες! Βασανο ομως στις εσωτερικες κοπες με ακεφαλες.

Πολυ ωραιο Νεκταριε...!!!

Μια χαρα εγινε...δεν βλεπω λαθος στην κατασκευη...!!!

Οσο αφορα την σεγα υπαρχουν λαμες κυκλικης κοπης που σου λυνουν τα χερια...!!!!

Πολυ ωραιο Νεκταριε...!!!

Μια χαρα εγινε...δεν βλεπω λαθος στην κατασκευη...!!!

Οσο αφορα την σεγα υπαρχουν λαμες κυκλικης κοπης που σου λυνουν τα χερια...!!!!
Τις εχω, δεν τις δοκιμασα ακομη.
Σημερα εκανα 4 κοπες εσωτερικες και μου βγηκε η πιστη να περασω-σφιξω-κοψω-ξαναπερασω κλπ...εσπασα και μια λαμα μονο που τη κρατουσα. (Επομενο εργο σε λιγες μερες)

Επομενο για σημερα, βαση στηριξης ξυριστικων.
Αυτα μου αρεσουν.Τρια ξυλα απο ελια, οξια και κουτσουπια ρεταλια εντελως εφτιαξα αυτο.
Βερνικι και λινελαιο.
Τα ξυριστικα ειναι φτηνιαρικα αλλα αναπαλαιωμενα του μπαμπα μου. Οποτε βρηκαν τη θεση τους!

Exoυν την χαρη τους οι μικροκατασκευουλες, πολυ ομορφα και η βαση και η σαυρα, μπραβο Νεκταριε!!

Για ποιες εσωτερικες κοπες μιλας? Δεν βλεπω καμμια τετοια στα παραπανω εργα σου?

Παντως για το βαλε βγαλε του να περνας την λαμα στο ανταπτορακι για ακεφαλες ειναι μεγαλος μπελας, εχεις δικιο. Μονο η μικρη proxxon που παιρνει μονο ακεφαλες ειναι βολικη.