Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εγώ μάλλον δεν νομίζω να χρειαζεται σου πω τι μηχανή έχω... Φαίνεται από το ψευδώνυμο -bye-

Κάτσε να μαντεψω... Παπι άστρα ; Σκουτερ ταιφουν ; Το βρήκα !!! Έναν μπομπο ! Χαχαχα...
(Αστειακι...)

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

όπως πολύ πετυχημένα αναφέρθηκε, η έμπνευση βγήκε από τους Jetson's και την αισθητική των σχημάτων των συσκευών, των επίπλων τους. το κοιτάς και είναι σαν να βλέπεις μία τηλεόραση ή ένα παλιό στερεοφωνικό των 60's.

@panava
όπως το πάνω μέρος έτσι και το κάτω είναι από πεύκο άβαφτα και περασμένα με λαδάκι συντηρητικό και με άχρωμο σπρευ βερνίκι, εκτός και αν εννοείς το τραπεζάκι που είναι από παλετόξυλο βαμμένο με λάδι σε απόχρωση ανοιχτή καρυδιά και βαμμένο με γυαλιστερό βερνίκι της βιβεχρωμ για να κάνει αυτήν την κρούστα. το έχω ανεβάσει παλιότερα στο θέμα με τις κατασκευές επίπλων.

@ktm950
εδώ και 1 1/2 χρόνο έχω αγοράσει μία Honda CB500X. η μοτοσυκλέτα είναι μεγάλη αγάπη και όλο τον χρόνο κυκλοφορώ με αυτή σε καθημερινή βάση.
Ευχαριστώ, θα το κοιτάξω.

Mια Χριστουγεννιατικη με ενα ξυλινο εργαλειακι φτιαγμενο στη σεγα για στολιδι :))

24045448726_2e7a0c9010_c.jpg

Χαχαχαχαχαχαχα ωραίος...

Και εδω ο πυρογραφος VersaTip με ενα σετακι εξτρα μυτες.
Δυστυχως το VersaFlame δεν ειναι βολικο για πυρογραφια, γραψιμο σε ξυλο.

23955910242_568dbdb0c0_c.jpg

Και εδω ο πυρογραφος VersaTip με ενα σετακι εξτρα μυτες.
Δυστυχως το VersaFlame δεν ειναι βολικο για πυρογραφια, γραψιμο σε ξυλο.

23955910242_568dbdb0c0_c.jpg

Πολύ ωραίο το πριόνι!!!

Για δοκίμασε να πυρογραφήσεις να δούμε αν στραβώνουν και οι δικές σου μύτες.

Δεν στραβώνουν οι μύτες..

Ο πατέρας μου έχει στραβώσει 4-5 μέχρι τώρα.
Περίμενε να δούμε τι θα γίνουν και του Μιχάλη και βλέπουμε...

Ο πατέρας μου έχει στραβώσει 4-5 μέχρι τώρα.
Περίμενε να δούμε τι θα γίνουν και του Μιχάλη και βλέπουμε...

Παρ´ολο που θα μπορουσα να χρησιμοποιησω την μυτη για συγκολλησεις (την μυτερη) που ειχε μεσα, και που ειχα στο αλλο VersaFlame, προτιμησα να αγορασω μυτες ειδικα για πυροτεχνια.

Αυτη που φοραει παραπανω το VersaTip μου φαινεται εξαιρετικα δυσκολο να στραβωσει, λογω κατασκευης. Επισης οι υπολοιπες μυτες δεν θα εχουν προβλημα ιδιως αν το φλογιστρο χρησιμοποιειται με την μικροτερη δυνατη φλογα. Ετσι κι αλλιως το μινιμουμ της φλογας ειναι υπεραρκετο για πυρογραφια.

24060491596_cea730e3d5_c.jpg

Το να στραβωσει μυτη, που ειναι κυριως για κολλησεις, δεν μου φαινεται περιεργο ιδιως αν χρησιμοποιειται το φλογιστρο για πανω απο 5 λεπτα τη φορα. Η θερμοκρασια που αναπτυσσεται πανω στο ατσαλι ειναι μεγαλη, και εαν η μυτη καταπονειται (πιεζεται πολυ) ταυτοχρονα, δεν θελει και πολυ να στραβωσει.

Μίνι κατασκευή από ρετάλια που περίσσεψαν από άλλα projects.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο mini (all time classic) και μία περίεργη κατασκευή από φαλτσοκοπές, μαζί σε μια μικρή σανίδα.
Αφηρημένο εντελώς αλλά όμορφο (θέμα γούστου φυσικά).

Βάψιμο με βερνίκια εμποτισμού Bondex και Vitex.

Εκανα καποιες ανακαταταξεις με τα proxxon και εφερα απο την Ελλαδα το δισκοπριονακι παγκου (κοβει μεχρι 11 χιλιοστα ξυλο) το οποιο ταιριαζει τελεια διπλα στη σεγα!
Ο λογος ειναι οτι με μια σεγα δεν μπορεις να κοψεις σε απολυτη ευθεια, παρολο που η σεγα proxxon εχει ενα πολυ χρησιμο φραχτη. Το δισκοπριονακι ομως μπορει.

24149268536_3bdaa6952b_b.jpg

Aριστερα ειναι και ενα δεντρακι που δεν τελειωσε περυσι, θα το φτιαξω ομως για φετος :))

Γεια σου μετανάστη με τα ωραία σου...Καλή Χρονιά Μιχάλη :ernaehrung004:

Πανέμορφο Μιχάλη,καλή χρονια νά έχεις

Καλη χρονια Μιχάλη...βάστα γερά και μαστορεύε και εκει στα ξένα...

Τhanks guys, αλλα τα πανεμορφα ειναι εδω, στον αναβαθμισμενο πλεον παγκο με λαχταριστα και αλαφροηχωτα proxxon :)))

Οι τελικοι διαμορφωτες των κατασκευων! Τεσσερα τριβειακια και ενας μινι παγκος ρουτερ.

23547164524_17a8410943_b.jpg

Λειπει ο μικρος διδυμος τροχος που παιρνει και εξαρτηματα γυαλισματος/στιλβωσης. Στο επομενο ταξιδι θα παρει την θεση της μεγγενης.

Μιχάλη respect,είναι ευχάριστο νά βλέπει κάποιος φωτογραφίες από τά εργαλεία πού έχεις στήν συλλογή σου.

χεχε, οντως Δημητρη δεν μπορεις να φανταστεις ποσο με ευχαριστει να τα βλεπω ετσι ολα μαζι απο τον καναπε που καθομαι εδω στο σαλονακι.
Η πρασινωπη και γεροντικη τους αποχρωση με ξεκουρασει τα μαλα, ηρεμα εργαλεια :))

εχω ερωτηση!!!με τι τυπου τρυπανι τρυπαμε βοτσαλα θαλασσας??κοβαλτιου?Για τρυπανακι 1,5χιλ μιλαω.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

εχω ερωτηση!!!με τι τυπου τρυπανι τρυπαμε βοτσαλα θαλασσας??κοβαλτιου?Για τρυπανακι 1,5χιλ μιλαω.

Μήπως με τρυπάνια πέτρας ...