Έβαλε 2 ξύλα από κάτω και την βίδωσε από πάνω
Το παλιο τους τραπεζι , απο το οποιο ηταν τα ποδια, ηταν στρογγυλο; Αν ναι , τοτε το συγκεκριμενο τραπεζι ειχε κανει θραυση στα 80s! Το ειχαν και οι γονεις μου, οι γειτονες ( σε πορτοκαλι χρωμα... ) και προσφατα ειδα στα σκουπιδια ενα.
Το ιδιο τοτε ειναι. Το εχουμε στο χωριο και θελει τριψιμο-βαψιμο. Θα παρω ιδεες κι θα το πω στη μανα μου να το τριψει και να το βαψει.Ήταν στρογγυλή τραπεζαρία η οποία επεκτείνονταν κιόλας προσθέτοντας κομμάτι συρταρωτά, τα οποίο ήταν ηλικίας τουλάχιστον 35+ χρόνων.
Πολυ ωραιο το τραπεζι,πολυ μερακλιδικο!Ενα πραμα το χαλαει,ο μουσαμας απο πανω,να τους πεις να τον εξαφανισουν!Εγω θα το εβαφα με καστανια εμποτισμου δυο χερια,και το καπακι τουλαχιστον με σατινε βερνικι πολυουραιθανης.Γεια στα χερια σου!
Λαδάκι εμποτισμού και μετά από κάποιες μέρες κέρωμα!
Θα λάμψει!!
Από ότι βλέπω η καρόβιδες δώσαν πολύ καλή λύση !
Μια λεπτομέρεια, στο επόμενο (ή και σε αυτό αν δεν βαριέσαι και υπάρχει τρόπος)
τα παξιμάδια κάντα χωνευτά, ροδέλα στο πατο της τρύπας και σφίξτα με σωληνωτό λεπτό και μακρύ καρυδάκι!
Θα κρυφτούν και δεν θα είναι επικίνδυνες για τα απρόσεκτα χέρια ! !![]()
Κοιτα λιγο τι εκανε εδω ενας οργανοποιος με κλεμες στην σεγα του lidl.Μηπως εχει βρει κανενας ανταπτορα για λαμες ακεφαλες επιτραπεζιας σεγας?πηρα την εινχελ και δεν εχει μεσα δυστηχως.
Μηπως εχει βρει κανενας ανταπτορα για λαμες ακεφαλες επιτραπεζιας σεγας?πηρα την εινχελ και δεν εχει μεσα δυστηχως.
Ολοι ψαχνουμε τετοιο ανταπτορα. Καμμια σεγα δεν εχει μεσα.
Ξετρύπημα με μακρύ τρυπανακι στο κέντρο . τρύπημα ανάποδα με το ποτηροτρυπανο. Καθάρισμα δοντιού στην ένωση με ράσπα . κόψιμο στη σεγα-κορδέλα δίσκου με διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από το εσωτερικό. Τελική διαμόρφωση του κομματιού στον ταινιολειαντήρα. Κόλλημα στην κάτω πλευρά της τρύπας. Κόψιμο κάποιου βελουτέ υφάσματος και κόλλημα από την κάτω πλευρά της μολυβοθήκης . Αυτό θα έκαναΣημερινές κατασκευές:
2) Μολυβοθήκη από μασίφ κομμάτι Μουριάς. Πλάνισμα και κόψιμο στο φαλτσοπρίονο, έπειτα διαμόρφωση άκρων με ταινιολειαντήρα, τρίψιμο με 120άρι, 240άρι και 400άρι γυαλόχαρτο.
Η τρύπα στο κέντρο έγινε με πατέντα καθώς τόσο μακρύ ποτηροτρύπανο ή τρυπάνι φτερού - forstner δεν είχα και δεν ξέρω αν υπάρχει κιόλας.
Πρώτα έκανα την τρύπα με ποτηροτρύπανο και μετά χρησιμοποιώντας ένα 16 mm και ένα 40 mm τρυπάνι φτερού προχώρησα την τρύπα παρακάτω. Όπως βλέπετε ο πάτος δεν είναι τέλειος αλλά προσπάθησα με ένα ψιλο σκαρπέλο να τον κάνω όσο πιο επίπεδο γίνεται. Δεν θα φαίνεται βέβαια αλλά είναι ωραίο να είναι κάπως περιποιημένος!!!
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.