Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Έβαλε 2 ξύλα από κάτω και την βίδωσε από πάνω

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Έβαλε 2 ξύλα από κάτω και την βίδωσε από πάνω

Στην 1η φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα αυτο που λες Σώτο.
Εκ παραδρομής δεν το είδα.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ ωραίο!!!,ενα λαδάκι το θέλει πιστεύω...

Το παλιο τους τραπεζι , απο το οποιο ηταν τα ποδια, ηταν στρογγυλο; Αν ναι , τοτε το συγκεκριμενο τραπεζι ειχε κανει θραυση στα 80s! Το ειχαν και οι γονεις μου, οι γειτονες ( σε πορτοκαλι χρωμα... ) και προσφατα ειδα στα σκουπιδια ενα.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εγώ πιστεύω πως εάν γίνει στο ίδιο χρώμα με τις καρέκλες θα σκοτεινιάσει πολύ ο χώρος.
Εγώ θα το πέρναγα 2 χέρια βερνίκι εμποτισμού άχρωμο και μετά 2 χέρια με διάφανο λάδι (δοκίμασε να κάνεις το μείγμα με το μελισσοκέρι και το λινέλαιο και το αιθέριο έλαιο).
Με το βερνίκι θα προστατευθεί σε βάθος και με το λάδι θα αποκτήσει φινίρισμα.
η διαδικασία (θα φάει χρόνο αλλά μου φαίνεται καλή λύση) είναι : βερνίκι-στέγνωμα-βερνίκι στέγνωμα.....ξύσιμο με ψιλό υαλόχαρτο να φανεί το ξύλο...και μετά λάδι-στέγνωμα-λάδι.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Το παλιο τους τραπεζι , απο το οποιο ηταν τα ποδια, ηταν στρογγυλο; Αν ναι , τοτε το συγκεκριμενο τραπεζι ειχε κανει θραυση στα 80s! Το ειχαν και οι γονεις μου, οι γειτονες ( σε πορτοκαλι χρωμα... ) και προσφατα ειδα στα σκουπιδια ενα.

Ήταν στρογγυλή τραπεζαρία η οποία επεκτείνονταν κιόλας προσθέτοντας κομμάτι συρταρωτά, τα οποίο ήταν ηλικίας τουλάχιστον 35+ χρόνων.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Ήταν στρογγυλή τραπεζαρία η οποία επεκτείνονταν κιόλας προσθέτοντας κομμάτι συρταρωτά, τα οποίο ήταν ηλικίας τουλάχιστον 35+ χρόνων.
Το ιδιο τοτε ειναι. Το εχουμε στο χωριο και θελει τριψιμο-βαψιμο. Θα παρω ιδεες κι θα το πω στη μανα μου να το τριψει και να το βαψει.

Πολυ ωραιο το τραπεζι,πολυ μερακλιδικο!Ενα πραμα το χαλαει,ο μουσαμας απο πανω,να τους πεις να τον εξαφανισουν!Εγω θα το εβαφα με καστανια εμποτισμου δυο χερια,και το καπακι τουλαχιστον με σατινε βερνικι πολυουραιθανης.Γεια στα χερια σου!

Λαδάκι εμποτισμού και μετά από κάποιες μέρες κέρωμα!
Θα λάμψει!! :)
Από ότι βλέπω η καρόβιδες δώσαν πολύ καλή λύση !
Μια λεπτομέρεια, στο επόμενο (ή και σε αυτό αν δεν βαριέσαι και υπάρχει τρόπος)
τα παξιμάδια κάντα χωνευτά, ροδέλα στο πατο της τρύπας και σφίξτα με σωληνωτό λεπτό και μακρύ καρυδάκι!
Θα κρυφτούν και δεν θα είναι επικίνδυνες για τα απρόσεκτα χέρια ! ! :)

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολυ ωραιο το τραπεζι,πολυ μερακλιδικο!Ενα πραμα το χαλαει,ο μουσαμας απο πανω,να τους πεις να τον εξαφανισουν!Εγω θα το εβαφα με καστανια εμποτισμου δυο χερια,και το καπακι τουλαχιστον με σατινε βερνικι πολυουραιθανης.Γεια στα χερια σου!

Εεεεε εντάξει τώρα, δεν μπορώ να πω στον άλλο πως θα διαμορφώσει τον χώρο του και κυρίως το σπίτι του, .... όμως μια γνώμη διακριτικά μπορώ να την εκφέρω. (.....και θα μεταφέρω την γνώμη σου με τρόπο :ernaehrung004:)

Λαδάκι εμποτισμού και μετά από κάποιες μέρες κέρωμα!
Θα λάμψει!! :)
Από ότι βλέπω η καρόβιδες δώσαν πολύ καλή λύση !
Μια λεπτομέρεια, στο επόμενο (ή και σε αυτό αν δεν βαριέσαι και υπάρχει τρόπος)
τα παξιμάδια κάντα χωνευτά, ροδέλα στο πατο της τρύπας και σφίξτα με σωληνωτό λεπτό και μακρύ καρυδάκι!
Θα κρυφτούν και δεν θα είναι επικίνδυνες για τα απρόσεκτα χέρια ! ! :)

Αυτό εννοείται ότι θα το κάνω απλώς, α) εχθές ....... ξεμείναμε από παξιμάδια β) πέρασε η ώρα και το μικρό παιδί που ζει στο σπίτι είχε για σήμερα σχολείο.

Μηπως εχει βρει κανενας ανταπτορα για λαμες ακεφαλες επιτραπεζιας σεγας?πηρα την εινχελ και δεν εχει μεσα δυστηχως.

Ολοι ψαχνουμε τετοιο ανταπτορα. Καμμια σεγα δεν εχει μεσα.
Μικρο το κακο ομως, ειναι λιγο μπελας οι ακεφαλες λαμες και αλλωστε μπορεις να κανεις την δουλεια με τις αλλες λαμες εκτος πια αν κανεις εξαιρετικα λεπτομερες εργο.

Aλλα και σε αυτη την περιπτωση, τα χειροκινητα πριονακια εχω την εντυπωση οτι κανουν γρηγοροτερα την δουλεια και με καλυτερη λεπτομερεια.

FretPierce.jpg

thanks!!

Μηπως εχει βρει κανενας ανταπτορα για λαμες ακεφαλες επιτραπεζιας σεγας?πηρα την εινχελ και δεν εχει μεσα δυστηχως.
Κοιτα λιγο τι εκανε εδω ενας οργανοποιος με κλεμες στην σεγα του lidl.
http://www.luthier.gr/index.php?topic=682.15

Σημερινές κατασκευές:

Δημιουργίες από το τελευταίο κομμάτι της Μουριάς μου (σε λίγο θα την κόψω από τον πάτο!!!), Καρυδιά και Αμπούρα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1) Βάση για φωτογραφία από καρυδιά. Πλανισμένο κομμάτι καρυδιάς με μικρό πηχάκι για να κάθετε η φωτογραφία και βάσεις με κλίση 45 μοιρών (22.5 στο φαλτσοπρίονο), απλή κόλλα, σφήξιμο και έτοιμο:

2) Μολυβοθήκη από μασίφ κομμάτι Μουριάς. Πλάνισμα και κόψιμο στο φαλτσοπρίονο, έπειτα διαμόρφωση άκρων με ταινιολειαντήρα, τρίψιμο με 120άρι, 240άρι και 400άρι γυαλόχαρτο.
Η τρύπα στο κέντρο έγινε με πατέντα καθώς τόσο μακρύ ποτηροτρύπανο ή τρυπάνι φτερού - forstner δεν είχα και δεν ξέρω αν υπάρχει κιόλας.
Πρώτα έκανα την τρύπα με ποτηροτρύπανο και μετά χρησιμοποιώντας ένα 16 mm και ένα 40 mm τρυπάνι φτερού προχώρησα την τρύπα παρακάτω. Όπως βλέπετε ο πάτος δεν είναι τέλειος αλλά προσπάθησα με ένα ψιλο σκαρπέλο να τον κάνω όσο πιο επίπεδο γίνεται. Δεν θα φαίνεται βέβαια αλλά είναι ωραίο να είναι κάπως περιποιημένος!!!

3) Βάσεις για κεράκια ρεσώ.

Νέο σχέδιο - αντιγραφή από σχέδιο φίλου μου.
Τα κομμάτια αυτά στην ουσία αποτελούνται από 2 κομμάτια ενωμένα με κόλλα (φαίνεται μία ψιλή γραμμή) και είναι από Αμπούρα.
Κόπηκαν με διάφορες ρυθμίσεις φαλτσογωνίας, τρίφτηκαν με 120άρι - 240άρι και 400άρι γυαλόχαρτο και το ιδού το αποτέλεσμα.
Η τρύπα στο κέντρο έγινε με 40άρι τρυπάνι φτερού.

Ελπίζω να σας αρέσουν.
Φυσικά υπάρχει και μία ακόμα κατασκευή που δεν φαίνεται. Περισσότερα όταν ολοκληρωθεί. :)

Την καινουρια πήρες TC-SS 405 E ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ολοι ψαχνουμε τετοιο ανταπτορα. Καμμια σεγα δεν εχει μεσα.

Έχει ο ''XIDEAS'' στη Γλυφάδα , και το service της einhell ΑΤΤΙΚΗΣ 15 Ν.Ηράκλειο 2103009925 στα 20 ευρώ. Απο το τελευταίο πήρα πριν λίγες μέρες , αλλα μετά επέστρεψα τη σεγα μαζι με τα ανταπτοράκια.

Σημερινές κατασκευές:

2) Μολυβοθήκη από μασίφ κομμάτι Μουριάς. Πλάνισμα και κόψιμο στο φαλτσοπρίονο, έπειτα διαμόρφωση άκρων με ταινιολειαντήρα, τρίψιμο με 120άρι, 240άρι και 400άρι γυαλόχαρτο.
Η τρύπα στο κέντρο έγινε με πατέντα καθώς τόσο μακρύ ποτηροτρύπανο ή τρυπάνι φτερού - forstner δεν είχα και δεν ξέρω αν υπάρχει κιόλας.
Πρώτα έκανα την τρύπα με ποτηροτρύπανο και μετά χρησιμοποιώντας ένα 16 mm και ένα 40 mm τρυπάνι φτερού προχώρησα την τρύπα παρακάτω. Όπως βλέπετε ο πάτος δεν είναι τέλειος αλλά προσπάθησα με ένα ψιλο σκαρπέλο να τον κάνω όσο πιο επίπεδο γίνεται. Δεν θα φαίνεται βέβαια αλλά είναι ωραίο να είναι κάπως περιποιημένος!!!

Ξετρύπημα με μακρύ τρυπανακι στο κέντρο . τρύπημα ανάποδα με το ποτηροτρυπανο. Καθάρισμα δοντιού στην ένωση με ράσπα . κόψιμο στη σεγα-κορδέλα δίσκου με διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από το εσωτερικό. Τελική διαμόρφωση του κομματιού στον ταινιολειαντήρα. Κόλλημα στην κάτω πλευρά της τρύπας. Κόψιμο κάποιου βελουτέ υφάσματος και κόλλημα από την κάτω πλευρά της μολυβοθήκης . Αυτό θα έκανα :)

@Diabolic
Για αλλη μια φορα εντυπωσιασες ! Ωραιες κατασκευες και ειδικα η κορνιζα και η βασεις για ρεσω!