Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μου ζήτησε η ανηψιά μου μια "κοσμηματοθήκη" (μα καλά 10 χρονών παιδάκι,κοσμηματοθήκη θέλει;;;;;;;;;;ήμαρτον!) και φυσικά δεν μπορούσα να πω όχι...

Καταπληκτική δημιουργία, συγχαρητήρια!
Τις ωραίες αυτές μεταλλικές γωνίες, από που τις πήρες?

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Όλα τα μεταλλικά εξαρτήματα είναι από τον Φράγκο στην Αθηνάς,που έχει τεράστια ποικιλία από τέτοιου είδους "κοκοψίνια".
http://www.fragos.com.gr/index.php?lang=el (το site αδικεί το μαγαζί.Όπως έχω ξαναγράψει,αν μπεις στο μαγαζί πραγματικά θα "χαθείς" ακόμα κι αν ψάχνεις μόνο για δυό μεντεσεδάκια!)

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ευχαριστώ Κυριάκο (ελπίζω να αρέσει και στην ανηψιά,αν και μάλλον το θεωρώ βέβαιο!)

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ ωραία και φινετσάτη κατασκευή. Μπράβο! :SFGSFGSF:

Τα σχέδια; Πυρογράφο; Ποιόν;

Το πληκτρολόγιο.. αστα!!!:furious3:

Ευχαριστώ Παναγιώτη.
Ναί τα σχέδια είναι με πυρογράφο που πήρα την προηγούμενη βδομάδα από toolstore.Είναι αυτός:https://www.toolstore.gr/pyrografos-weller-whk30eu-kasetina-eksartimata-p-10316.html#.VxJhvVT9V7k και νομίζω ότι είναι ικανοποιητικός για τα πρώτα βήματα στην πυρογραφία.
(Μ`αυτόν έκανα και το νέο μου avatar.o κύριος στα αριστερά είναι ο Waldorf,όπως και το nick μου)
Όσο για το πληκτρολόγιο;;;;;;;;;;Αφου λειτουργεί ακόμα,είμαι ευτυχισμένος :flipout:

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Συγχαρητήρια Δημήτρη,είναι πανέμορφο,φαντάζομαι τί χαρά θά έκανε η ανιψιά σου μόλις τό είδε

Ευχαριστώ κι εσένα συνονόματε!
Ακόμα δεν το έχει δει όμως,την κρατάω σε αγωνία!(Επειδή έχει και μικρότερο αδερφό δεν μπορώ να πάω "δώρο" μόνο σ`αυτήν,οπότε περιμένω να τραβήξουν τα βερνίκια για να τελειώσω και το μίνι "πειρατικό σεντούκι" που ετοιμάζω για τον μπόμπιρα!)

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ευχαριστώ κι εσένα συνονόματε!
Ακόμα δεν το έχει δει όμως,την κρατάω σε αγωνία!(Επειδή έχει και μικρότερο αδερφό δεν μπορώ να πάω "δώρο" μόνο σ`αυτήν,οπότε περιμένω να τραβήξουν τα βερνίκια για να τελειώσω και το μίνι "πειρατικό σεντούκι" που ετοιμάζω για τον μπόμπιρα!)

Πολύ σωστός καί διπλό μπράβο γιά τήν λεπτή σου αυτή κίνηση

Eξαιρετο δειγμα μικροξυλοκατασκευης!! Μπραβο φιλε πολυ προσεγμενη δουλεια!!

Μου ζήτησε η ανηψιά μου μια "κοσμηματοθήκη" (μα καλά 10 χρονών παιδάκι,κοσμηματοθήκη θέλει;;;;;;;;;;ήμαρτον!) και φυσικά δεν μπορούσα να πω όχι...
View attachment 126687View attachment 126688View attachment 126689View attachment 126690
Υποκλίνομαι!

Τρομερό!

Sent from my MI 3W using Tapatalk

Δημήτρη τώρα την πάτησες, θα θέλει και η ξαδέρφη και η θεία!!!!
Εξαιρετικό για ακόμη μια φορά. Τι ξύλο χρησιμοποιησες?

Κυριάκο ήδη έχω "παραγγελίες" μόνο και μόνο απ`τις φώτο!
Όσο για το ξύλο;Για ακόμη μια φορά χρησιμοποίησα πεύκο απ`το praktiker και ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ότι δεν θα το ξανακάνω!
Είναι πραγματικά κρίμα να σπαταλάς τόσες ώρες,τόσο μεράκι,τόση "αγάπη" για τη δημιουργία σου και να σε "πουλάει" το ξύλο.Χίλιες φορές να δώσεις δυό φράγκα παραπάνω και πραγματικά να ευχαριστηθείς την επεξεργασία.....

Πολύ καλή δουλειά και συνάμα επαγγελματική θα έλεγα.
Απλά όπως λες και εσύ την επόμενη φορά κάτι καλύτερο από πεύκο!

Δεν κρατιόμουνα και έκατσα Σαββατόβραδο να τελειώσω και το πειρατικό σεντούκι για τον πιτσιρικά.....
IMG_20160416_233850.jpgIMG_20160416_233143.jpgIMG_20160416_233104.jpg

Λογικά θα χάρηκε πολύ ο πιτσιρίκος!