Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ξεκινάω κι εγώ σιγά-σιγά τα Χριστουγεννιάτικα:
IMG_20161012_164124.jpg

Δημήτρη πήρες φόρα! Πολύ όμορφα όλα! Μπράβο και πάλι!

Πανεμορφα!!!! Μου αρεσει παρα πολυ το συνολο του χιονανθρωπου! Ο δε Αγιος Βασιλης ειναι κυριολεκτικα σαν αγοραστος!!! Πως τον εκανες? Πυρογραφια?
Το ελαφακι δεν το σχολιαζω :)))

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ ωραία τα χριστουγεννιάτικα σου. Είναι ένα κι ένα.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ξεκινάω κι εγώ σιγά-σιγά τα Χριστουγεννιάτικα:

Μπράβο Δημήτρη, όλα πολύ όμορφα.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δημήτρη άψογος.... :a0210: :a0210:
Πολύ ωραίος ο χιονάνθρωπις αλλά ο Άγιος Βασίλης είναι φοβερός!!! Για δώσε λεπτομέρειες, πώς τον έφτιαξες.
Καλά, από ελαφάκια πήξαμε, ο Κωλστας μας πρίζωσε άσχημα όλους μου φαίνεται. :flipout:
Χθές σ´ εμένα ανέβηκαν τα μωρά πάνω κι όταν είδαν αυτούς που φτιάχνω έγινε χαμός... Το τι τους έκαναν δεν λέγεται, ευτυχώς είναι πολύ γερές κατασκευές αλλοιώς θα μαλζευα κομμάτια...

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    139.5 KB · Views: 260

Δημήτρη άψογος.... :a0210: :a0210:
Πολύ ωραίος ο χιονάνθρωπις αλλά ο Άγιος Βασίλης είναι φοβερός!!! Για δώσε λεπτομέρειες, πώς τον έφτιαξες.
Καλά, από ελαφάκια πήξαμε, ο Κωλστας μας πρίζωσε άσχημα όλους μου φαίνεται. :flipout:
Χθές σ´ εμένα ανέβηκαν τα μωρά πάνω κι όταν είδαν αυτούς που φτιάχνω έγινε χαμός... Το τι τους έκαναν δεν λέγεται, ευτυχώς είναι πολύ γερές κατασκευές αλλοιώς θα μαλζευα κομμάτια...

Κύριε Μπάμπη ομορφιές. Ωραίο φινίρισμα, ωραίο στόλισμα. Ένα δώρο που θα το θυμούνται για πάντα.

Όταν ξεκουραστείς πάμε για τον κόνδορα -bye-

Θα φτιάξω κι εγώ ένα χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για το μαγαζί. Που βρίσκουμε το σχέδιο?

Λοιπόν,τα ελαφάκια τα έφτιαξα γιατί νόμιζα ότι είναι απαραίτητα για να ποστάρεις στο φόρουμ! (thank you Παππού,που μας έβαλες στη μπρίζα να φτιάχνουμε τόσο ωραία στολίδια!)
Όσο για τον Αη-Βασίλη.....
Δεν είναι πυρογραφία.Είναι κομμένο ξύλο!(κόντρα πλακέ 4 mm,για την ακρίβεια,αλλά για ξύλο το λογίζουμε)
Πήρε αρκετές ώρες,αλλά το αποτέλεσμα νομίζω τις δικαιολογεί.

Θα φτιάξω κι εγώ ένα χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για το μαγαζί. Που βρίσκουμε το σχέδιο?

Eδω το σχεδιο http://www.blackanddecker.com/en-us...on/projects/reindeer/reindeer_a1_template.pdf

++++
Μπαμπη και γερα και ομορφα!! Αξιζε τον κοπο σου νομιζω. Το μονοχρωμο τους παει πολυ αλλα και η διακριτικη μυτη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν είναι πυρογραφία.Είναι κομμένο ξύλο!(κόντρα πλακέ 4 mm,για την ακρίβεια,αλλά για ξύλο το λογίζουμε)
Πήρε αρκετές ώρες,αλλά το αποτέλεσμα νομίζω τις δικαιολογεί.

Το ειχα φανταστει αλλα δεν ηθελα να το πιστεψω!!! :)))
Aν εχεις καιρο βαλε κανα κοντινο πλανο, το εργο ειναι απιστευτο πραγματικα!!

Κύριε Μπάμπη ομορφιές. Ωραίο φινίρισμα, ωραίο στόλισμα. Ένα δώρο που θα το θυμούνται για πάντα.

Όταν ξεκουραστείς πάμε για τον κόνδορα -bye-

Κώστα σ´ ευχαριστώ πολύ.
Δεν είναι ακόμα στολισμένα, τα παιδιά τους τα φόρεσαν για να παιξουν. Όταν τοποθετηθούν στη θέση τους θα είναι κομπλέ, σωστά κασκωλάκια, σκουφάκια, καμπανάκια... Ίσως και μικρές μπαλίτσες Χριστουγεννιάτικου δέντρου στα κέρατα... Θα δούμε.
Όπως και νάναι όμως, ακόμα κι έτσι να μείνουν, αν κρίνω απ´ τον ενθουσιασμό των παιδιών, το σκοπό τους τον εκπλήρωσαν. Για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμεναμια τόσο απλή κατασκευή να έχει τέτοιο σουξέ.

Τον κόνδορα τον θέλω οπωσδήποτε. :grandpa:

Μιχάλη,τεχνικά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο αλλά είναι ΠΟΛΥ χρονοβόρο....
Τρύπα,λύσε λάμα,πέρνα λάμα,δέσε,κόψε ξαναλύσε,ξανατρύπα,ξαναδέσε,ξανά.....
Είναι πολύ της υπομονής,αλλα σίγουρα σε ανταμοίβει στο πολλαπλάσιο μόλις το δεις τελειωμένο!

Δημήτρη καί Μπάμπη μπράβο γιά μιά ακόμα φορά,πολύ όμορφα πράγματα παρουσιάζεται :SFGSFGSF:

Μιχάλη,τεχνικά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο αλλά είναι ΠΟΛΥ χρονοβόρο....
Τρύπα,λύσε λάμα,πέρνα λάμα,δέσε,κόψε ξαναλύσε,ξανατρύπα,ξαναδέσε,ξανά.....
Είναι πολύ της υπομονής,αλλα σίγουρα σε ανταμοίβει στο πολλαπλάσιο μόλις το δεις τελειωμένο!
Φτιάχνεις καλούπια από λεπτό mdf με σεγα και λίγο τρίψιμο και μετά πάει το ρουτερ σύννεφο. Κοντυλι με πάνω ρουλεμάν και ξεγυρισμα. Μια ώρα και πολύ λέω. Και σου μένουν και τα καλούπια γιατί όλο και κάποιος θα ζητησει

Φτιάχνεις καλούπια από λεπτό mdf με σεγα και λίγο τρίψιμο και μετά πάει το ρουτερ σύννεφο. Κοντυλι με πάνω ρουλεμάν και ξεγυρισμα. Μια ώρα και πολύ λέω. Και σου μένουν και τα καλούπια γιατί όλο και κάποιος θα ζητησει

Πολύ σωστός ο μάστορας,αλλά αυτό θα μου στερήσει την "ταλαιπωρία" και την χαρά της μοναδικότητας του κάθε "έργου".
Αχιλλέα,χωρίς να σε γνωρίζω,εγώ θέλω να κάνω πέντε ώρες γι`αυτό που εσύ θα κάνεις σε πέντε λεπτά....
(Πήρε ο παππούς Κώστας,jig για χελιδονοουρές.....εεεεε όσο τέλειες και να τις κάνει το μασίνι,σαν τις δικές μου τις ατελείς (με το πριονάκι και το σκαρπέλο) δεν θα τις κάνει! )

Τι εχετε φτιαξει ρε μαστορια!
Απο το ποιο μικρο ελαφι μεχρι τον Αη βασικλη, ολα ειναι σουπερ!
Γεια στα χερια σας!

Δεν έχεις καθόλου άδικο αλλά δυστυχώς έχω συνηθίσει να σκέφτομαι το πιο γρήγορο και πιο ξεκούραστο. Έχω χάσει τη μαγεία. Φτιάχνω πράγματα που βλέπω και μου αρεσουν αλλά μόλις τα φτιάξω δεν έχω αυτή τη χαρά που βλέπω άσε πολλούς από εδώ μέσα και ''ζηλευω''

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Για τον Άγιο Βασίλη μιλάμε;
Μπορεί να γίνει δουλειά με ρουτερ σε τόσο μικρές σχισμές;

Για το ελάφι λέω εγώ. Ο Βασιλάκης που είναι δεν τον είδα

Για το ελάφι λέω εγώ. Ο Βασιλάκης που είναι δεν τον είδα

Ά, είπα κι εγώ... Προσπαθούσα να καταλάβω τι εννοείς; :smile: