Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τα δύο που έκανα σήμερα, με χαρτοταινία και κόλλα stick τα έβαλα και λειτούργησε το πράμα μια χαρά. :afro:

Ειναι πολυ σημαντικο η κολα να πιασει καλα ειδικα εκει που κανουμε λεπτομερεις, μικρες κοπες. Αν δεν εχει κολλησει καλα το χαρτι, υπαρχει προβλημα. Ιδιως αν προκειται για εσωτερικες κοπες.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εγώ σας είπα τι χρησιμοποιώ, και είναι και φτηνό και κολλάει πολύ καλά.
Απο κει και πέρα... Its up 2u που λέει κι η μάνα μου... :p

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

την ιδια χρησιμοποιω και εγω...με 3ευρω αν δεν κανω λαθος...κολλαει ικανοποιητικά σε οτι εχω χρειαστει για αντιστοιχη χρηση...

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ρολογακι τοιχου σπεσιαλλλ λεμε

Παλετοξυλα πλανισμενα, κολληθηκαν μαζι, τριφθηκαν ασχημα με το τανκς.
Σκαφτηκε με το ρουτερ η υποδοχη για το μηχανισμο, 3mm εμειναν εμπρος απο αυτο.
Κοπηκε το περιγραμμα με κορδελα της σπροξον και εγινε, οσο μπορουσε να γινει, φινιρισμα με το το τανκς ξαπλωτο.
Καβιλιες στις θεσεις των ωρων, βερνικι νερου και τελικο ψεκαζμα με γυαλιστερο διαφανο βερνικι.

image hosting 30 mb

Στο 3,6,9 κ 12, αν τους έβαζες πιο μεγάλη σε διάμετρο καβίλια?

Στο 3,6,9 κ 12, αν τους έβαζες πιο μεγάλη σε διάμετρο καβίλια?

Μα εχω βαλει...8αρας ενα τι 6αρας στα υπολοιπα. Ισως ηθελε ακομη μεγαλυτερη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και ίσως να εξεχει λίγο και βαφή με σκούρο χρώμα!

Δοκιμασα να τις αλλαξω χρωμα, αλλα δεν εβγαινε πολυ ωραιο. Βασικα θα επρεπε να βαφουν και μετα να κολληθουν αλλα δεν θα ειχα δυνατοτητα φινιρισματος.

Μπράβο Νεκτάριε απλό καί όμορφο.
Γιά μάθε μου τήν τεχνική σέ παρακαλώ νά ανοίγεις αυτό τό τετράγωνο μέ τό ρούτερ γιά να μπεί ο μηχανισμός,μέ βήματα ένα-ένα γιά νά μαθαίνω

Ε ναι. πρωτα τις φινιρεις, τις βαφεις και επειτα τρυπας και καρφωνεις.
Ακομη μπορεις να το κανεις!

Το επόμενο.
Ίσως κ οι δείκτες σε μαύρο.

Αλλά περί ορέξεως κλπ κλπ κλπ.

Καλορίζικο.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μπράβο Νεκτάριε απλό καί όμορφο.
Γιά μάθε μου τήν τεχνική σέ παρακαλώ νά ανοίγεις αυτό τό τετράγωνο μέ τό ρούτερ γιά να μπεί ο μηχανισμός,μέ βήματα ένα-ένα γιά νά μαθαίνω
Σημαδευεις τη τρυπα που θες.

Ευκολο ειναι, μετρα την αποσταση του κεντρου του μπιτ απο την ακρη του ρουτερ, εστω 5cm.

Τοποθετεις φρακτες σε αποσταση 5 ποντους απο το σημαδεμα της τρυπας. (Offset)

Αν το ρουτερ δεν ειναι κυκλικο δηλαδη να εχει ισες αποστασεις σε καθε κατευθηνση, θελει λιγο μαγκια να μετρησεις το οφσετ για να κοψεις σωστα.
Γιυταο και το δικο μου εχει μια παρατυπια πισω. Δεν υπολογισα σωστα.

Ε ναι. πρωτα τις φινιρεις, τις βαφεις και επειτα τρυπας και καρφωνεις.
Ακομη μπορεις να το κανεις!

Φοβαμαι πως αν το κανω τωρα δεν θα καθισουν σωστα.

Το επόμενο.
Ίσως κ οι δείκτες σε μαύρο.

Αλλά περί ορέξεως κλπ κλπ κλπ.

Καλορίζικο.

Δεν εχω μαυρο...
Βασικα ηθελα πιο μικρους δεικτες, αλλα αυτους παρηγγειλα αυτους πηρα.

Θα ηθελα να γραψω χαρακτηρες αλλα δεν ξερω πως θα μπορουσε να γινει αυτο ωστε να ειναι αριστα γωνιασμενοι οι χαρακτηρες. Ισως με ψηφιακα εκτυπωμενα αυτοκολλητα.

Monaco :love:

Ωραίος Νεκ.. :a0210:

Υπάρχουν και ξύλινοι αριθμοί αν θες...

image url
Αυτο θελω να κανω.

Μηχανισμούς εδώ Αθήνα που θα βρώ; Ξέρει κανένας;
Μη μου πείτε απο Κινέζους κλπ, έχω θέμα με τις ιντερνετικές αγορές...

Μηχανισμούς εδώ Αθήνα που θα βρώ; Ξέρει κανένας;
Μη μου πείτε απο Κινέζους κλπ, έχω θέμα με τις ιντερνετικές αγορές...

http://decomagia.gr/home.php?cat=17