Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Νεκτ φτιάξε έναν ξύλινο γάντζο κ ταίριαξε το με την υπόλοιπη κατασκευή με μισοχαρακτή συναρμογή.

*** Μια χαρά έγινε.
Θα σπασει το ξυλινο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Mortise tenon θες να πεις!

Πολύ ωραίο και ταιριάζει και με την κουζίνα!

Να προτείνω μία βελτίωση?
Γιατί εσείς που κάνετε τα μπανανοστάντ δεν κάνετε ένα επιπλέον ερωτηματικό στο κόντρα πλακέ (με ολίγον τι σχηματισμένη υποδοχή) έτσι ώστε να μην χρειάζεται γαντζάκι?

Ειπαμε γρηγορα. Ηθελα να το κανω σπαστο τη βαση/ορθιο ωστε να βγαινει αλλα δεν ηθελα να παιδευτω με το σκαλισμα της υποδοχης.
ΥΣ φτιαξε εσυ τι δικια σου εκδοχη.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Και η δική μου ένσταση είναι στο γατζακι. Νομίζω ενα γατζακι όπως στη φωτογραφία αν του ανοίξεις το άνοιγμα θα ηταν οτι πρέπει.
screw%202813453543.jpg

Νικόλα άνοιξε βιοτεχνία κατασκευής χειροποίητων φωτιστικών...

Εγώ την απέρριψα την ιδέα του κολονάτου Μπάμπη. Μου αρκεί η δουλεία που κάνω με το δράπανο στην βάση.

Βολεύεσαι με τι βάση;
Λές να κάτσω κι εγώ στ´ αυγά μου;

Βολεύεσαι με τι βάση;
Λές να κάτσω κι εγώ στ´ αυγά μου;

Για τις ξυλοκατασευές μου μια χαρά, το πρόβλημα πιστεύω είναι στις σιδεροκατασκευες που δεν κάνω και απαιτούν ακρίβεια.

Για τις ξυλοκατασευές μου μια χαρά, το πρόβλημα πιστεύω είναι στις σιδεροκατασκευες που δεν κάνω και απαιτούν ακρίβεια.

Για ξυλοκατασκευές λέω. Ούτε εγώ κάνω σιδεροκατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Χρόνια πολλά σε όλους! Καλή χρόνια! Παρακάτω μια από τις πρώτες μου κατασκευές...ήταν από ένα σάπιο παλετοξυλο για αυτό άλλωστε και η βάση είναι 2 κομμάτια καθώς δεν έβρισκα ολόκληρο καλό κομμάτι!

Το φινίρισμα φυσικά δεν υπάρχει καν....δεν είχα δώσει βάση τότε...επισης η παραπανίσια Κόλλα κάνει μπαμ! σήμερα απλά το πέρασα ένα χεράκι λινελαιο χωρίς καμία άλλη επεξεργασία..

197b4d37b1173214328d7d73b16dedb4.jpg
90079f5c2a800bec0cb8a3f7281cb8ca.jpg
82ef9e990b1cce88c75fa7947b0e3970.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μια χαρά είναι. Θα βελτιωθείς με το πέρασμα του χρόνου!

Αν και πρωτη κατασκευη, ενα πιτσιρικι θα το βρει τελειο!!!

Δεν είναι καν η πρώτη!! Αν σας δείξω και τις πρώτες πρώτες...

...σίγουρα το έχω δει και μόνος μου ότι με τον καιρό πάει καλύτερα...

Χρόνο, όρεξη και μεράκι χρειάζεται...

Έχει καβίλιες στη ένωση; Γιατί δεν βλέπω να κρατάει η κόλλα για πολύ καιρό.
Ωραίο παιχνίδι για παιδάκια.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Δεν είναι καν η πρώτη!! Αν σας δείξω και τις πρώτες πρώτες...

...σίγουρα το έχω δει και μόνος μου ότι με τον καιρό πάει καλύτερα...

Χρόνο, όρεξη και μεράκι χρειάζεται...

Πολύ όμορφο κ καλή συνέχεια σου εύχομαι.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Έχει καβίλιες στη ένωση; Γιατί δεν βλέπω να κρατάει η κόλλα για πολύ καιρό.
Ωραίο παιχνίδι για παιδάκια.

Δεν έχει... έχει όμως μισό κιλό ξυλοκολλα Pattex!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Δεν έχει... έχει όμως μισό κιλό ξυλοκολλα Pattex!

Να ξέρεις πως η πολύ κόλλα δεν κάνει γερή ένωση. Η ξυλόκολλα απλώνεται σε ένα λεπτό στρώμα και μετά ενώνουμε τα κομμάτια προς συγκόλληση και πιέζουμε με σφιγκτήρες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Να ξέρεις πως η πολύ κόλλα δεν κάνει γερή ένωση. Η ξυλόκολλα απλώνεται σε ένα λεπτό στρώμα και μετά ενώνουμε τα κομμάτια προς συγκόλληση και πιέζουμε με σφιγκτήρες.

Έχεις απόλυτο δίκιο, με λίγη ξυλοκολλα και καλό σφίξιμο είναι πολύ καλύτερα.

Κ μιας και σας στέλνω από το κινητό, δείτε και μια φωτό από τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες τα Χριστούγεννα!

Τα Led τα έβαλα μόνο και μόνο για να δοκιμάσω το δώρο που μ έκανα τα Χριστούγεννα, ένα Dremel Versa tip.

Το κασκόλ του χιονάνθρωπου είναι φτιαγμένο από τη γυναίκα!

Δεν ξέρω εσάς πως σας φαίνονται καθώς πολύ από εδώ πρέπει να είστε κ επαγγελματίες, πάντως πιστεύω πως σε τέτοια δώρα ή κατασκευές, ακόμα και 10-20 λεπτά να μας περνούν είναι τα ομορφότερα και πολύ μεγαλύτερης αξίας!

bcb452abbe3f7a00d5709aeb2d838844.jpg

Πολύ όμορφα όλα :SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες

Κ μιας και σας στέλνω από το κινητό, δείτε και μια φωτό από τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες τα Χριστούγεννα!

Τα Led τα έβαλα μόνο και μόνο για να δοκιμάσω το δώρο που μ έκανα τα Χριστούγεννα, ένα Dremel Versa tip.

Δεν ξέρω εσάς πως σας φαίνονται καθώς πολύ από εδώ πρέπει να είστε κ επαγγελματίες, πάντως πιστεύω πως σε τέτοια δώρα ή κατασκευές, ακόμα και 10-20 λεπτά να μας περνούν είναι τα ομορφότερα και πολύ μεγαλύτερης αξίας!

Οι κατασκευές δίνουν πάντα χαρά, πρώτα σε αυτόν που τις έφτιαξε και μετά σε αυτόν που θα το δει και θα το θαυμάσει και αν το λάβει και σαν δώρο ακόμα μεγαλύτερη.
Συμπέρανες λάθος, εδώ οι περισσότεροι αν όχι όλοι είμαστε ερασιτέχνες. Ξεκινήσαμε σιγά σιγά και με την εμπειρία και τις συμβουλές παλαιότερων DIYers και από προσωπικές εμπειρίες
φτιάχνουμε,ο καθένας ότι και με ότι μπορεί.
Βοηθάμε ο ένας τον άλλον όπου μπορούμε και αυτή είναι η χαρά του φόρουμ.

Μπράβο για τις κατασκευές σου.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Χρόνια πολλά σε όλους! Καλή χρόνια! Παρακάτω μια από τις πρώτες μου κατασκευές...ήταν από ένα σάπιο παλετοξυλο για αυτό άλλωστε και η βάση είναι 2 κομμάτια καθώς δεν έβρισκα ολόκληρο καλό κομμάτι!

Το φινίρισμα φυσικά δεν υπάρχει καν....δεν είχα δώσει βάση τότε...επισης η παραπανίσια Κόλλα κάνει μπαμ! σήμερα απλά το πέρασα ένα χεράκι λινελαιο χωρίς καμία άλλη επεξεργασία..

197b4d37b1173214328d7d73b16dedb4.jpg
90079f5c2a800bec0cb8a3f7281cb8ca.jpg
82ef9e990b1cce88c75fa7947b0e3970.jpg

Αν εξαιρεσεις την ενωση εγω το βρισκω μια χαρα!

bcb452abbe3f7a00d5709aeb2d838844.jpg

Πολυ καλα και αυτα!
Καλη ιδεα και η μπαταρια με τα led.
Τις ροδελες /θραψαλα πως τις εφτιαξες?

Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Αν εξαιρεσεις την ενωση εγω το βρισκω μια χαρα!

Πολυ καλα και αυτα!
Καλη ιδεα και η μπαταρια με τα led.
Τις ροδελες /θραψαλα πως τις εφτιαξες?

Για τις ροδέλες έκανα αρχικά ένα κύκλο με το ποτυροτρυπανο, στην μεγαλύτερη διάμετρο που είχα. Μετά, με 2 νούμερα μικρότερο ποτηράκι και κρατώντας φυσικά το ίδιο κέντρο αφαίρεσα το εσωτερικό του κύκλου.

Όπως πχ τα παρακάτω "δώρα" με ένα κομματάκι ξύλο στην ουσία, έφτιαξα 3 διαφορετικού μεγέθους... από κάθε ένα κύκλο αφαιρούσα το εσωτερικό και πάει λέγοντας.

d83524705439bfc3996d5052d74f37d0.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες

......εδώ οι περισσότεροι αν όχι όλοι είμαστε ερασιτέχνες. Ξεκινήσαμε σιγά σιγά και με την εμπειρία και τις συμβουλές παλαιότερων DIYers και από προσωπικές εμπειρίες
φτιάχνουμε,ο καθένας ότι και με ότι μπορεί.
Βοηθάμε ο ένας τον άλλον όπου μπορούμε και αυτή είναι η χαρά του φόρουμ.

Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω σχόλια του κ. Παναγιώτη.