Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες

Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω σχόλια του κ. Παναγιώτη.

:a0210:

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολυ ωραίες κατασκευούλες Γιώργο.
Συνέχισε έτσι και θα δεις μόνος σου πως να βελτιώνεις τα έργα σου.

Sent from my iPad using Tapatalk

Δημήτρη προχτές πήρα κι εγώ αυτή τη βάση και παρόλο που δεν έκανα "οριακές" δοκιμές, είμαι υπέρευχαριστημένος περισσότερο απ`ότι περίμενα!
Προφανώς δεν έχει τις δυνατότητες ενός κανονικού ρούτερ,ωστόσο (εκτός φυσικά από εργασίες μικροκατασκευών και μοντελισμού που είναι ιδανική) μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολύ καλό αποτέλεσμα και σε μεγαλύτερα κομμάτια.
Αν μη τι άλλο θα στρογγυλέψεις τις ακμές ή θα "αυλακώσεις" ´πεύκο-έλατο (ίσως και σκληρότερα ξύλα με λίγο υπομονή) άνετα.

Ευχαριστώ Κώστα καί Δημήτρη γιά τήν απάντηση.

Σήμερα που είχα χρόνο και ηρεμία τελείωσα το επιτραπέζιο ρολογάκι που είχα κάνει τις κοπές πριν την Πρωτοχρονιά. Τις τελευταίες μέρες λιμάρισα τα γρέζια από όλα τα κενά, ετριψα με 120αρι γυαλόχαρτο όπου χρειαζόταν στις ακμές για να εφαρμόσουν τα επιμέρους τμήματα μεταξύ τους καλά, με 320αρι όλες τις επιφάνειες για να είναι λείες στο χέρι και τέλος πέρασμα με λινέλαιο μέσα-εξω και στις κοπές.

IMG_20170106_172916435.jpg

Πάμε για άλλα τώρα.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κώστα είπαμε φοβερό αλλά δείχνει και αρχοντικό.:SFGSFGSF:

Πραγματικο στολιδι, μπραβο και παλι Κωστα!!

Θα συμφωνήσω με τα παιδιά από πάνω.
Πραγματικά πολύ καλό.
Σκέψου όμως αν το έκανες με πιο καλό ξύλο (πχ καρυδιά, πεύκο κλπ) πόσο καλύτερο θα έδειχνε (μελλοντικά πάντα, όχι ότι έτσι δεν είναι εξαιρετικό).

Σας ευχαριστω πολυ, αξιζε τον κοπο, πρεπει να ασχοληθηκα πανω απο 20 ωρες συνολικα.
Για το ξυλο εχετε δικιο, αλλα δεν ξερω που να βρω σανιδακια ξεχονδρισμενα σε διαφορα παχη, οποτε καταληγω στη συμηδα. Το μονο που εχω βρει ειναι πευκο στα 20mm και φαρδος γυρω στα 15cm. Και οκ για το φαρδος, καποια πραγματα βγαινουν, αλλα το παχος αυτο ειναι πολυ για μικροκατασκευες.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σας ευχαριστω πολυ, αξιζε τον κοπο, πρεπει να ασχοληθηκα πανω απο 20 ωρες συνολικα.
Για το ξυλο εχετε δικιο, αλλα δεν ξερω που να βρω σανιδακια ξεχονδρισμενα σε διαφορα παχη, οποτε καταληγω στη συμηδα. Το μονο που εχω βρει ειναι πευκο στα 20mm και φαρδος γυρω στα 15cm. Και οκ για το φαρδος, καποια πραγματα βγαινουν, αλλα το παχος αυτο ειναι πολυ για μικροκατασκευες.

Για ξύλα αυτός έχει τα πάντα , αλλά τουλάχιστον για εμένα οι τιμές του είναι λίγο απαγορευτικες http://www.sofianos.net/index.php/ftiaxto-monos-sou/kataskeves-me-xylo/xyleia-diy

Δυνατός ως συνήθως Κώστα,πολύ καλό και μπράβο και ζήτω!
Θα βάλω κι εγώ μια ταμπακιέρα που σχεδόν τελείωσα σήμερα.
Λέω σχεδόν γιατί δεν έχω βάλει ακόμα μεντεσεδάκια και κούμπωμα,αλλά "κατασκευαστικά" είναι έτοιμη:
IMG_20170106_203422.jpg
IMG_20170106_203557.jpg
Το πιο δύσκολο (που φυσικά χάρηκα και πιο πολύ) ήταν η μικρή πυρογραφία στο καπάκι (περίπου 2,3χ3,5 cm):
IMG_20170106_203642.jpg
IMG_20170106_203826.jpg

Η ταμπακιέρα έγινε πολύ όμορφη. Αυτο το σχέδιο την ανεβάζει επίπεδο!! Το καπάκι φαίνεται ότι είναι από κόντραπλακε. Το κουτί?

Edit:
Από την τρίτη φωτό φαίνεται το κόντρα πλακέ. :popcorn:

Last edited:

Όλο κόντρα πλακέ 4 mm είναι.
Τα 4 mm το κάνουν λίγο "γκουμούτσα",αλλά δεν ξέρω πόσο διαχειρίσιμο είναι μικρότερο πάχος...
Αύριο (αν προλάβω) θα πάρω μπάλσα 2 ή 2.5 ή 1.5mm (δεν ξέρω ακόμα!) και θα προσπαθήσω να το κουλαντρίσω...Ίδωμεν.

Για ξύλα αυτός έχει τα πάντα , αλλά τουλάχιστον για εμένα οι τιμές του είναι λίγο απαγορευτικες http://www.sofianos.net/index.php/ftiaxto-monos-sou/kataskeves-me-xylo/xyleia-diy
Μπορεις να στειλεις με mail τι ξυλα θες και σε τι διαστασεις και σου βγαζει και προσφορες. Πχ απο το Link που εβαλες, αν επιλεξω παλισσανδρο μου τον βγαζει 11 οταν σχεδον τις ιδιες διαστασεις και πιο χοντρο κομματι αγορασα προχτες για καβαλαρη κιθαρας στα 5 20x6x2cm. http://www.sofianos.net/index.php/o...ithara/palysandros-gia-kavalari-gefyra-detail

Χρυσοχοειο!!!!!!!!!!!!!!!!1:furious3:

Ειναι, αλλα τα ξυλα του ειναι ΑΑΑ. Ενας οργανοποιος πηρε απο καπου αλλου ενα μαδερι φλαμουρι στο 1/5 της τιμης απο τον Σοφιανο. Ναι αλλα επρεπε να το κοψει μονος του ισοβενα ( δηλαδη να παει σε ξυλουργο και να πληρωσει) και ηταν γεματο ροζους. Δεν λεω, εβγαλε μπολικη ξυλεια, αλλα δεν ξερω αν στο τελος αξιζε ο κοπος ή αν ηταν μεγαλη η διαφορα τιμης. Παντως απο ξυλα εχει ποικιλία σε ξυλα που δυσκολα εχουν κοινα ξυλουργεια. Και καπλαμαδες. Πολλους καπλαμαδες! Σεντονια!

Πολύ ωραία η ταμπακιέρα, τα κέλτικα σχέδια είναι σπαζοκεφαλιά να τα βγάλεις, αλλά είναι από τα διακοσμητικά που μου αρέσουν περισσότερο λόγω της συμμετρίας που βγάζουν σε διάφορους άξονες.

Ευχαριστω για το λινκ, δεν τον ήξερα τον Σοφιανό, είναι όντως τσιμπημένες οι τιμές, αλλά αν πρόκειται για κατασκευή όπως το παραπάνω ρολόι, πιστεύω ότι αξίζει να επενδύσει κανείς. αλλωστε έχεις πρώτα τα πατρόν, έχεις υπολογίσει τι κομμάτια χρειάζονται, οπότε παίρνεις τα απαραίτητα. Για πειραματισμους και για δωράκια που δεν ξέρεις πως θα καταλήξουν και το κόντα πλακέ μια χαρά είναι.

Δεν ξερω αν πρεπει να μπει στα diy η εδω, παντως για αλλη μια φορα εκανε πολυ ωραια κατασκευή...

https://youtu.be/h3cO-3gurEI

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δυνατός ως συνήθως Κώστα,πολύ καλό και μπράβο και ζήτω!
Θα βάλω κι εγώ μια ταμπακιέρα που σχεδόν τελείωσα σήμερα.
Λέω σχεδόν γιατί δεν έχω βάλει ακόμα μεντεσεδάκια και κούμπωμα,αλλά "κατασκευαστικά" είναι έτοιμη:

Το πιο δύσκολο (που φυσικά χάρηκα και πιο πολύ) ήταν η μικρή πυρογραφία στο καπάκι (περίπου 2,3χ3,5 cm):

Πολύ ωραία κατασκευή Δημήτρη. Σε χαίρομαι για τις πυρογραφίες σου, εγώ δοκίμασα μια φορά αλλά έκανα άλλα αντ άλλων.