Νικος Πετειναρακης
AVClub Fanatic
Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.
Νεκτάριε πολύ κούκλα η ραπτομηχανή!!Όχι στο osb και από εμένα!
Νεκτάριε πολύ κούκλα η ραπτομηχανή!!Όχι στο osb και από εμένα!
Σ'ευχαριστώ Κώστα!Μια χαρά είναι Κυριάκο.
Ήταν η δεύτερη φορά που τον χρησιμοποίησα.. Την πρώτη απλά δοκίμασα να γράψω σε κάτι ρετάλια αν δω πως πάει και αν δουλεύει! Με βοήθησαν πολύ οι τρύπες-οδηγοί που έκανα με ένα σουγιαδάκι πατώντας στο περίγραμμα.Αν και δεν είμαι λάτρης των ρεσώ φαίνεται ωραίο. Φαίνεται και η μεταμόρφωση του τάκου παλέτας. Αρκετό τρίψιμο,
Τα πήγες και πολύ καλά με τον πυρογράφο, αν όντως είσαι σε αρχικό στάδιο και δεν τον έχεις δουλέψει ξανά.
Ρουτερ δυστυχώς δεν έχω.. Όσο για το βάθος, ναι θέλει λίγο πιο βαθιά την τρύπα. Στο επόμενο!Κυριάκο είναι πολύ καλό.
Στο επόμενο που θα κάνεις φρόντισε το βάθος να είναι λίγο μεγαλύτερο από το κεράκι (για να μην φαίνεται το αλουμίνιο) και αν έχεις ρούτερ κάνε μια ελαφριά πατούρα στο εσωτερικό του κηροπηγίου.
Θα το απογειώσεις ακόμα περισσότερο.
Την Τεχνική δεν την ακολουθά ο καθένας... την Τεχνική! :music-smiley-005:Πολυ καλο εγινε μεχρι και λαρα πολυ καλο αν σκεφτει κανεις οτι αυτο ηταν ενας τακος απο παλετα και εγινε ενα γυαλισμενο κυβισθεν ρεσο.
Αντε στο επομενο να ακολουθησεις τη τεχνικη diavolic ( τριψιμο με ολα τα νουμερα γυαλοχαρτο που υπαρχουν στη γη) για να γυαλιζει απο περιφανεια! Αν θες το ψεκαζεις και με διαφανο βερνικη σε σπρει ( babis shining) και θα ανεβεις στο βαθρο! :fahne90:
έγινε πολύ καλό το ρεσώ!
μπορείς να βγάλεις μία φώτο από πάνω χωρίς κεράκι μέσα να δω σε τι κατάσταση είναι η τρύπα και πως λειτουργεί αυτό το τρυπάνι έναντι του forstner?
Κυριάκο μια χαρά μου φαίνεται... :a0210:
Αν ήταν και ελάχιστα πιο βαθύ, όπως είπε ο Νίκος, ακόμα καλύτερα.
Who cares....( may only daviolic cares...)
σωτηρη εδω ειναι με τρυπανι φτερου bosch σε ενα κλαδι απο ελια που εφτιαξα ρεσω
View attachment 137056
View attachment 137057
Νεκτάριε πολύ καλό...σε καμία περίπτωση μην το καταστρέψεις το έργο σου ακουμπώντας το έστω σε osb...δεν υπάρχει πιο σίχαμα υλικό από αυτό.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
ευχαριστώ, βλέπω κάνει πολύ καθαρή κοπή εσωτερικά.
η μελαμίνη και το mdf έχουν την σιχασιά τους καλυμμένη....το osb την έχει φάτσα μόστρα είναι ξεδιάντροπο:Banane0:
Αφηστε τη "ραπτομηχανη" του Μπαμπη και δειτε τη δικη μου.
Ολα ξεκινησαν απο δω, κομματι απο καδρονι παλετας.
Και κατεληξαν σημερα εδω, μετα απο 6-8 ωρες εργασιων.
Κοψιμο με τηνπριονοκορδελα της σπροξον, τριψιμο με τριβειο και φινιρισμα με το χερι.
Βαφτισμα σε βερνικι νερου χρωματιστο ο σκελετος, σε διαφανο τα υπολοιπα.
Τελικο φινιρισμα με βερνικι σε σπρευ.
Η βελονα ειναι απο καλαμακι για σουβλακι ( θεσσαλονικιοτικο). Κινηται πανω-κατω με μηχανισμο οπως η σεγα χειρος. Δεν χαιρει αριστης λεπτομερειας αυτος, αλλα τη δουλεια του τη κανει. Τωρα αν εφτιαχνα ξανα ξερω τι θα προσεχα λιγο παραπανω.
Θελω τη γνωμη σας, να τη βαλω πανω σε βαση για εκθεση (osb) ή οχι?
τέλος πάντων δεν είναι νήμα για τέτοια συζήτηση, απλά να πω ότι οπτικά τουλάχιστον είναι το σιχαμερότερο όλων...ευτυχώς όπου το έχω δει σε κατασκευές σε σπίτια, σε στέγες κλπ το καλύπτουν με κάτι αδιαφανές.
την ομορφιά του φτηνότερου ξύλου δεν την φτάνει το καλύτερο osb με ότι επεξεργασία και φινίρισμα μπορεί να αντέξει.
Κυριακος την άποψή μας λέμε, δεν προσβαλουμε κανέναν για την επιλογή του, αλλά αν έχουμε αντίθετη άποψη τι να κανουμε; να την κρατήσουμε για τον εαυτο μας;Ρε σεις ξεκολλατε λιγο.
Ποιο ειναι το καλυτερο χρωμα???
Ο καθενας θα πει την γνωμη του.
Ετσι και με τα ξυλα.
Εμενα δλδ που μου αρεσει το OSB γτ πρεπει να ακουω οτι ειναι σιχαμα και προς αποφυγη?????????????????
ahnkσωτηρη εδω ειναι με τρυπανι φτερου bosch σε ενα κλαδι απο ελια που εφτιαξα ρεσω
View attachment 137056
View attachment 137057
To ιδεα του ΟSB ηταν εξ' αρχης η αντικατασταση της Κ.Π. θαλασσης με κατι φτηνοτερο αλλα ομοια ανθεκτικο στην υγρασια για σημεια που δεν ειναι εμφανη. Αν θελεις εμφανιση βαζεις Κ.Π. σημυδα/οκουμε αν θελεις κατι φτηνοτερο πας σε κατωτερη ποιοτητα επιφανειας Κ.Π. και αν αυτο που φτιαχνεις δεν θα φαινεται βαζεις OSB γιατι δεν εχει νοημα να βαλεις ακριβη Κ.Π.
Αντικειμενικα λοιπον το OSB δεν θεωρειται ομορφο και δεν αποτελει υλικο κατασκευων εμφανων αλλα υποκειμενικα σε οποιον αρεσει μπορει να το βαλει οπου θελει.
Οσο για την παρατηρηση του Νικου για τις κολλες, η διαφορα ειναι τεραστια στην ποσοτητα της κολλας οπου το OSB εχει 5% κατα βαρος ενω μια συγκολλητη ξυλεια εχει 0.5%.
Ταυτοχρονα το OSB εχει και κατα πολυ μεγαλυτερη επιφανεια εκπομπης των χημικων γιατι περιεχει μικροτερα κομματια και τα σοκορα ποτισμενα με κολλα ενω η συγκολλητη εχει μονο μερικες τριχοειδης επιφανειες οπου εχουν γινει οι κολλησεις.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.