Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ολίγη άμμος, ολίγον γυαλί, ολίγη συμήδα, πολλές μετρήσεις διαστάσεων και ακόμα περισσότερη υπομονή.... Έτοιμη και αυτή η κατασκευή.

View attachment 137646

Από μικρός είχα κάτι με τις κλεψύδρες. Μου άρεσε να τις κοιτάω να αδειάζουν, άλλες πιο αργά, άλλες πιο γρήγορα, πάντα κάτι με τράβαγε πάνω τους. Πάντα έβρισκα μικρές πλαστικές και σπανίως μεγάλες οι οποίες ήταν όμορφες και πανάκριβες.
Τώρα έχω τη δικιά μου.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αριστος Κωστα!!!!
Παρα πολυ ομορφη ιδεα η κλεψυδρα και ομορφοτερη η εκτελεση!! Τι υψος/διαμετρο εχει?

Συμφωνω απολυτα με το σχολιο για κατασκευη του εργου απο μασιφ ξυλο και ιδιαιτερα οξια.

Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Νίκο ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ !
Αυτα τα θαλασσόξυλα ειναι το κατι αλλο.
Παιδεύομαι με κατι μικρά κομμάτια, μαζεμένα χρόνια τώρα, να φτιαξω ενα επιτραπέζιο φωτιστικό.
Οι ενώσεις, η στήριξη, ο σωληνομαστός και κυρίως το καπέλο, έδεσαν πολυ όμορφα στο φωτιστικό σου.
Και σ ανώτερα.

Κώστα είσαι Καλλιτέχνης και πολυ υπομονετικός.
Η αληθεια ειναι οτι οταν καταπιαστείς με κατι τέτοιο ξεχνιέσαι κι ο χρόνος περνάει χωρίς να το καταλάβεις.
Μαθαίνω σιγά-σιγά με μια moto saw.

Μιχάλη χρήσιμο το τεστακι, αν και δεν περίμενα να αντέξουν τόσο, οι κολλήσεις "πρόσωπο"
Υποτίθεται οτι το ξυλο ρουφάει την κόλλα στις επιφάνειες αυτές, καθώς ειναι πολυ πορώδεις.
Μια UHU ταχείας κολλησης που πηρα απο το Lidl και χρησιμοποιώ, με κανει να πιστευω μετά κι απο το δικό σου τεστ, οτι ειναι πολυ καλή κόλλα.
Η Bison θεωρούσα οτι θα άντεχε εξίσου με τις άλλες 2

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

εγώ από το τεστ του Μιχάλη κατάλαβα ότι πάνω κάτω όλες οι επώνυμες κόλλες είναι περίπου το ίδιο πράγμα...οπότε αυτές οι uhu από το lidl που έχω είναι μια χαρά! και πάρα πολύ φτηνές.

Εγω θα ελεγα οτι πιο αξιοπιστο τεστ ειναι η δοκιμη της κολλησης 1 χρονο μετα το κολλημα. Εκει που η συσταση της κολλας παιζει ρολο στην αντοχη στην διαβρωση και την υγρασια της ατμοσφαιρας καθως και κατα ποσο συρρικνωνεται ή πολυμεριζεται με τον χρονο και χανει την προσφυση με τους πορους του ξυλου.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ζωγράφισες πάλι Κώστα. :SFGSFGSF:

Εγω θα ελεγα οτι πιο αξιοπιστο τεστ ειναι η δοκιμη της κολλησης 1 χρονο μετα το κολλημα. Εκει που η συσταση της κολλας παιζει ρολο στην αντοχη στην διαβρωση και την υγρασια της ατμοσφαιρας καθως και κατα ποσο συρρικνωνεται ή πολυμεριζεται με τον χρονο και χανει την προσφυση με τους πορους του ξυλου.

Αυτό είναι το πιο σωστό.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

μην ξεχνάμε πως η uhu του Μιχάλη είναι 4 ετών κόλλα.

Ολίγη άμμος, ολίγον γυαλί, ολίγη συμήδα, πολλές μετρήσεις διαστάσεων και ακόμα περισσότερη υπομονή.... Έτοιμη και αυτή η κατασκευή.

View attachment 137646

Από μικρός είχα κάτι με τις κλεψύδρες. Μου άρεσε να τις κοιτάω να αδειάζουν, άλλες πιο αργά, άλλες πιο γρήγορα, πάντα κάτι με τράβαγε πάνω τους. Πάντα έβρισκα μικρές πλαστικές και σπανίως μεγάλες οι οποίες ήταν όμορφες και πανάκριβες.
Τώρα έχω τη δικιά μου.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βρασίδα υπέροχο !
Θα συμφωνήσω με τον Βαγγέλη απο κάτω για το μασιφ ξύλο .

:SFGSFGSF:Vrass, γειά στα χέρια σου. Μορφοδουλεμένο πολύ και κομψό. Και τώρα που πήρες το κολάϊ, γιατί δεν κάνεις κι ένα με μασίφ ξύλο; Η οξιά, για παράδειγμα, θα ανεδείκνυε πολύ και το όμορφο design, και την προσεγμένη εκτέλεσή σου. Μια σκέψη… :SFGSFGSF:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σωστο , αν και η διάρκεια φαίνεται και απο το ποσο καλη ειναι η ενωση και απο την αρχη .
Για μεγαλυτερη αντικειμενικότητα αντι για την βαριοπουλα το καλύτερο τεστ γίνεται με νταβιδι όπου η μια άκρη θα πατάει σε μια απλη ζυγαριά και θα μετράει τα κιλα των δυνάμεων που ασκούνται .

Λες, στο περασμα του χρονου, η κινεζικη κολλα να ειχε καλυτερη τυχη εναντι των υπολοιπων?

Αυτο το τεστ μετα τον 1 χρονο θα ηταν ενδιαφερον μεταξυ της titebond και της UHU, που μου φανηκαν ισαξια ισχυρες στο τεσταρισμα εντος 24 ωρων.

Λες, στο περασμα του χρονου, η κινεζικη κολλα να ειχε καλυτερη τυχη εναντι των υπολοιπων?

Αυτο το τεστ μετα τον 1 χρονο θα ηταν ενδιαφερον μεταξυ της titebond και της UHU, που μου φανηκαν ισαξια ισχυρες στο τεσταρισμα εντος 24 ωρων.

Μπα, δεν νομιζω οτι θα δειξει κατι αναμεσα σε αυτες τις 2 και γενικα για τις επωνυμες αφου ολοι πανω κατω εχουμε κολλησεις που κρατουν αρκετα χρονια. Το αν οι κινεζικη θα κραταει ακομα μετα απο 1-2 χρονια θα εχει ενδιαφερον. Γιατι ειναι θεμα να την χρησιμοποιησεις και μετα απο 1 -2 χρονια τα παντα να ξεκολλανε. Ειμαι της αποψης οτι η κολλα σε μια κατασκευη εχει ελαχιστο κοστος και δεν νομιζω οτι αξιζει ενα ρισκο με την αγορα κινεζικης no name. Aλλωστε μονο στις επωνυμες εχεις σιγουρια για την συσταση και ποιοτητα ανα τα χρονια, ενω με μια κινεζικη No name δεν ξερεις και τι βαζουν μεσα καθε φορα.

...Ειμαι της αποψης οτι η κολλα σε μια κατασκευη εχει ελαχιστο κοστος και δεν νομιζω οτι αξιζει ενα ρισκο με την αγορα κινεζικης no name...

Αυτο νομίζω τα λέει όλα
Συμφωνώ απολύτως

Sent from my iPhone using Tapatalk

Καλησπέρα, σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια. Η φωτογραφία την αδικεί, από κοντά είναι πιο ωραία και δεν ενοχλεί τόσο το γεγονός
ότι είναι κοντρα πλακέ συμήδα. Πρέπει να πάρω κάποια φωτογραφική να βγάζω ενδεχομένως λίγο καλύτερες φωτογραφίες γιατί το κινητό δεν...

:SFGSFGSF:Vrass, γειά στα χέρια σου. Μορφοδουλεμένο πολύ και κομψό. Και τώρα που πήρες το κολάϊ, γιατί δεν κάνεις κι ένα με μασίφ ξύλο; Η οξιά, για παράδειγμα, θα ανεδείκνυε πολύ και το όμορφο design, και την προσεγμένη εκτέλεσή σου. Μια σκέψη… :SFGSFGSF:

Να'σαι καλα Βαγγέλη, σ'ευχαριστώ. Για δύο λόγους δούλεψα πάλι με κοντρα πλακέ, ο ένας είναι ότι έχω απόθεμα, ο άλλος είναι ότι φοβόμουν ότι μπορεί η
συγκεκριμένη κατασκευή να καταλήξει σε αποτυχία, οπότε δεν μπήκα στη διαδικασία να ψάξω να αγοράσω μασιφ ξυλο.

Vrass! Καλημέρα. Πολύ όμορφο έγινε. H κλεψύδρα προ-υπήρχε ?
Αν όχι, από που ? link ?
Μερσί συνονόματε. Η κλεψύδρα αγοράστηκε έτοιμη από αγγλικό ebay και ήμουν τυχερός διότι ήρθε σε πολύ κοντά στις ιδανικές για το σχέδιο
του μαστρο-Steve στο οποίο πάτησα.
Είναι αυτή...
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-LARGE...IL-/291938919639?_trksid=p2141725.m3641.l6368

Αριστος Κωστα!!!!
Παρα πολυ ομορφη ιδεα η κλεψυδρα και ομορφοτερη η εκτελεση!! Τι υψος/διαμετρο εχει?

Συμφωνω απολυτα με το σχολιο για κατασκευη του εργου απο μασιφ ξυλο και ιδιαιτερα οξια.

Σ'ευχαριστω πολύ Μιχάλη.
Οι διαστάσεις του γυαλιού είναι 20x8.4cm ύψος x μέγιστη διάμετρος και όλης της κατασκευής 24,5x17cm αντίστοιχα.
Για να αδειάσει όλη χρειάζεται μισή ώρα.

Ηδη την έχω χρησιμοποιήσει ως βοήθημα για να ψήσω πίτσα, η οποία βγήκε εξαιρετική.:afro:

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

ειμαι νεοσ στο φορουμ και θα ηθελα να πω την καλησπερα μου σε ολη την παρεα του avclub

ειμαι νεοσ στο φορουμ και θα ηθελα να πω την καλησπερα μου σε ολη την παρεα του avclub

Καλωσόρισες στη παρέα. Καλή και εποικοδομητική παραμονή.

Vrass! Σε ευχαριστώ. Έψαχνα κάτι τέτοιο.

Koulhs Καλώς όρισες. Καλή αρχή να έχεις.

Πρώτη φορά που ασχολήθηκα με σίδερο (σε μικρογραφία) και θα το ποστάρω παρόλο που δεν έχει τελειώσει:
IMG_20170208_194421.jpg
Μένει να φινίρω το μέταλλο και να κάνω κατιτίς στη λαβή (πυρογραφία;δέσιμο με δέρμα;;;δεν ξέρω ακόμα!)
Ξεκίνησε από ένα παλιό καλέμι και κατέληξε σε τσεκούρι (μπρελόκ;διακοσμητικό;Δεν έχω ιδέα!)
IMG_20170208_194642.jpg

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Καλως τον Κουλη!

Φουρνοι Ικαριας εννοεις?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δημητρη καταπληκτικη η δημιουργια αυτης της μινιατουρας!!!!
Πες δυο λογια για την επεξεργασια και την μεταμορφωση απο καλεμι σε τσεκουρακι.

Για το διακοσμητικο της υποθεσης, εγω θα το αφηνα ετσι οπως ειναι, ειτε θα γυριζα λιγο σπαγγο στην ενωση με το ξυλο.

Άλλη μία πινακίδα 50 εκατοστά η διάμετρος , 3 επίπεδα απο 8άρι κόντρα πλακέ και βάψιμο με ακρυλικό σπρέι .

20170207_214433_zpsgc4hgfzv.jpg

20170206_194934_zpspsfjcw0e.jpg

20170206_170807_zpsfrtr0rgm.jpg

20170130_195947_zpsjjlo5iuj.jpg