Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ ωραία τα έργα σας κυριοι.

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Υπεροχο Σπυρο μπραβο

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Σπύρο όμορφο έγινε κ με πολύ ωραίο θέμα.

Mπράβο Σπύρο πολύ όμορφο.

Πολυ ωραια το δουλεψες το ρολοι. Μου αρεσει και η αποχρωση που εδωσες στο ξυλο, ταιριαζει πολυ καλα με το ενθετο ρολογακι που χρησιμοποιησες.
Θα προτεινα αν ξανακανεις κατι σε παρομοια λογικη, να μην το αφησεις παραλληλογραμμο, αλλα να ακολουθησεις με καποιο τροπο τις καμπυλες του θεματος και του ρολογιου. Θα δειξει ακομα καλυτερα.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εχω κολλησει τελευταια με την Marilyn Monroe !! Εδω ζοριστηκα γιατι ειχε πολυ περισσοτερη δπυλεια απο οτι νομιζα!!

attachment.php
[/IMG]

Εχει πραγματι αρκετες εσωτερικες και γενικως λεπτομερεις, μικρες και δυσκολες κοπες. Ομως την επιασες την εκφραση, μπραβο Νικο.
Τι παχος εχει το κοντρα πλακε? Την μικρη προξον εχεις?

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Εχω κολλησει τελευταια με την Marilyn Monroe !! Εδω ζοριστηκα γιατι ειχε πολυ περισσοτερη δπυλεια απο οτι νομιζα!!

attachment.php
[/IMG]

Η θρυλικη σκηνη απ το επτα χρονια φαγουρασ απιστευτη monroe. Παρα πολλη ομορφο το εργο σου μπραβο Νικο

Πολυ ωραια δουλεια. Μια κορνιζα μενει να της φτιαξεις τωρα.

Η θρυλικη σκηνη απ το επτα χρονια φαγουρασ απιστευτη monroe. Παρα πολλη ομορφο το εργο σου μπραβο Νικο

Σε ευχαριστω ! Γνωστης βλεπω ταινιων !Ωραιος

Πολυ ωραια δουλεια. Μια κορνιζα μενει να της φτιαξεις τωρα.

Ευχαριστω ! Δεν εχω δοκιμασει με τις κορνιζες ,καμμια ιδεα να δοκιμασω??

Το πιο απλο ειναι να παρεις πηχακι με το μετρο και να του σκαψεις ενα καθετο αυλακι με το ρουτερ ωστε να του δωσεις ενα προφιλ "Γ". Αν δεν εχεις τετοια δυντοτητα μπορεις να παρεις ετοιμο διαμορφωμενο πηχακι, νομιζω το πρακτικερ εχει. Για να κοψεις την κορνιζα, υπολογισε το μηκος της καθε πλευρας στην εσωτερικη ακμη της αυλακωσης, εκει που θα φωλιασει το κοντρα πλακε σου. Την κοπη μπορεις να την κανεις ειτε με φαλτσοπριονο αν εχεις, αλλιως με ενα φαλτσοκουτι στις 45°.

Δοκιμαστικο κοψιμο σχεδιου τυπου puzzle για να δουμε τις ιδιαιτεροτητες.
Κανονικα αυτα τα σχεδια προτεινονται για τουλαχιστον 8μμ παχυ και σκληρο ξυλο και γυρω στα 15 εκατοστα μηκος ωστε οι κοπες να ειναι πιο ευκολες.

Ηθελα ομως να δω τα ορια και ετσι χρησιμοποιησα μαλακο ξυλο (μαλακος σφενδαμος) παχους 5μμ και μηκος 9 εκατοστα.
Διαπιστωσα οτι σε μαλακο ξυλο, το παχος πρεπει να ειναι τουλαχιστον 8μμ για να μην σπαει το puzzle σε καποια ευαισθητα σημεια και το μηκος τουλαχιστον 10 εκατοστα (ιδανικα 15εκ.)για να βγαινουν ευκολα οι γραμμες.
Σε σκληρο ξυλο (οξυα) το παχος μπορει να ειναι απο 5μμ και το μηκος πανω απο 10 εκατοστα.

Εδω το δρακακι φρεσκο απο τη σεγα πριν απο το τριψιμο/φινιρισμα.
34325907265_7af9bfa9f6_z.jpg

Εδω ειναι ενα βιβλιο που μπορειτε να βρειτε το σχεδιο του δρακου, καθως μπορει κανεις να διαβασει τις πρωτες σελιδες https://www.amazon.com/Fantasy-Legend-Scroll-Saw-Puzzles/dp/1565232569

51TuJwk2aqL._SX258_BO1,204,203,200_.jpg

Ο επομενος δρακος θα γινει απο ενα σανιδακι μαονι, που θα μοιαζει με το πρωτοτυπο σχεδιο παραπανω.

Συγχαρητήρια Κύριοι. Όμορφη και η Μονρό και το puzzle.

Ωραιο το σχεδιο και το κοψιμο Μιχαλη !!Μολις τριφτει θα γινει απιθανο !
Περιμενουμε φωτο τελειωμενο!

Πολύ ώραία όλα τά έργα σας,μπράβο συνάδελφοι.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπραβο koulhs πολυ καλη η Monroe.
Θα σου προτεινα το εξης: φτιαξε μια μαυρη πλατη στη διασταση που ειναι το εργο σου, μεταξυ πλατης και εργου ασε αναμεσα τους 5 ποντους να δημιουργησεις βαθος, στο εσωτερικο βαλε ντιμαρισμενη λεντοταινια.

Μπραβο koulhs πολυ καλη η Monroe.
Θα σου προτεινα το εξης: φτιαξε μια μαυρη πλατη στη διασταση που ειναι το εργο σου, μεταξυ πλατης και εργου ασε αναμεσα τους 5 ποντους να δημιουργησεις βαθος, στο εσωτερικο βαλε ντιμαρισμενη λεντοταινια.

Μακαρι να ηταν δικο μου το εργο αλλα δεν ειναι, ανηκει στον Νικο [greekn1c] εγω τοσο ομορφεσ κοπεσ με την δικια μου σεγα ουτε στο ονειρο μου.