Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ ωραίο φωτιστικό Δημήτρη. Το καλώδιο ειναι ειδική κατασκευη ;

Sent from my iPad using Tapatalk
Αγοραστό είναι.Λίγο ακριβότερο απ`τα υπόλοιπα υφασμάτινα,αλλά νομίζω ότι μόνο αυτό ταίριαζε στο συγκεκριμένο φωτιστικό.

https://www.ledokosmos.gr/efasmatina-kalothia/strifto-kalothio-trichia-tn06.html

Αγοραστό είναι.Λίγο ακριβότερο απ`τα υπόλοιπα υφασμάτινα,αλλά νομίζω ότι μόνο αυτό ταίριαζε στο συγκεκριμένο φωτιστικό.

https://www.ledokosmos.gr/efasmatina-kalothia/strifto-kalothio-trichia-tn06.html
Ευχαριστώ

Sent from my C6833 using Tapatalk

Δεν ξέρω αν πρέπει να μπει στις μικρές κατασκευές, αλλά εδώ έχω συνηθίσει, οπότε εδώ σας το παρουσιάζω....
Από ξύλα παλέτας που αρχικά κόπηκαν με πριόνι χειρός, διάλεξα τα πιο καθαρά από ραγίσματα και σπασίματα. Τα έβαλα κολλητά και ζωγράφισα με διαβήτη έναν κύκλο 50cm. Με τη σεγα της προξξον κόπηκαν οι καμπύλες στο κάθε κομμάτι. Με άλλα δύο από κάτω, κολληθηκαν και καρφώθηκαν τα κομμάτια του κύκλου μεταξύ τους. Τριφτηκαν μέχρι 320αρι γυαλοχαρτο, αρχικά με το τανκ του λιντλ και μετά με το έκκεντρο dewalt. Στις θέσεις των αριθμών έβαλα κάτι χοντρές μεταλλικές πινέζες που βρήκα στον Φράγκο.
Απλό, μεγάλο και βαρύ, σε αντίθεση με τα περισσότερα που έχω κάνει ως τώρα.
IMG_20170513_192234781.jpg
IMG_20170513_192208040.jpg
IMG_20170513_192148500.jpg

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπράβο Βραστήρα.
Ιδίως για το εκκεντρικό design!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραιο και πρωτοτυπο μπραβο σου.

Να'στε καλά, ευχαριστώ πολύ. Έχω και άλλες ιδέες σε παρόμοιο ύφος, έπεται συνέχεια.

Με τους δεικτες την πατησα κατα καποιο τροπο. Ο μηχανισμος που μπορουσα να χρησιμοποιησω λογω του παχους του ξυλου (18mm) ηταν συμβατος μονο με τους συγκεκριμενους, πραγμα που δεν γνωριζα εξ'αρχης, οποτε δεν ειχα δυνατοτητα επιλογης. Δεν με πολυχαλανε προσωπικα, οποτε προχωρησα με αυτους. Εναλλακτικα θα επρεπε να σκαψω μια φωλια στο πισω μερος οπου θα εμπαινε ο μηχανισμος ενω ταυτοχρονα θα μειωνοταν το παχος του ξυλου στα 6mm. Σε αυτην την περιπτωση θα χρησιμοποιουσα αλλον μηχανισμο, συμβατο με ενα πληθος επιλογων σε δεικτες, ωστε να μπουν αυτοι που θα μου αρεσαν περισσοτερο. Στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν ηθελα να αφιερωσω περισσοτερο χρονο σε εργασια, οποτε προχωρησα με τη συγκεκριμενη λυση, που ετσι κι αλλιως μου αρεσει. Για την επομενη φορα που θα θελω κατι διαφορετικο θα κανω και τις αντιστοιχες αλλαγες στην κατασκευή.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μια χαρα ειναι, λιγο οι πινεζες δεν μου αρεσαν αλλα ειμαι του μινιμαλ εγω.
Δεν καταλαβα ομως το τρολαρισμα σχετικα με την ωρα 10:10:damnyou:

Εγω σημερα ειχα την βαφτιση του μικρου οποτε με το τρεξιμο δεν ειχα χρονο να τα δειξω νωριτερα.
Μπομπονιερα "Κρονος" με τρια αστερακια σε μορφη ονειροπαγιδας. 200 κομματια, κομμενα στην dremel απο 4αρι κοντρα πλακε. Τα εκοβα σε στοιβες ανα τεσσερα. Τριψιμο στο χερι και περασμα ενα λαδακι μονο.
33848223843_72ed98ee6a_c.jpg

34495957792_d83fa1ce54_c.jpg

Σταντ απο κοντρα πλακε 2cm στην βαση κομμενο στο χερι με το shogun , 2cm καβιλια στο κεντρο και περαστες τρεις 8αρες καβιλες.
34617164206_31caffb093_c.jpg

Κουτι απο 12αρι κοντραπλακε. Τα πλαινα ειναι απο αλλο κοντρα πλακε πιο ανοιχτο για να κανει καποια αντιθεση. Finger joints σε ολες τις πλευρες( ακαταλληλο υλικο το κοντρα πλακε. σπαει πολυ ευκολα καποια στρωση γι αυτο και στοκαρισμα σε μερικα σημεια... ) με το παγκοπριονο. Ένθετοι πλανητες και αστερια απο καπλαμα 1 χιλιοστο παλισανδρο, παντουκ, σφενδαμο ( αυτα ειχα ρεταλια). Μεσα λαδακι και εξω το κερι του ΙΚΕΑ. Θα γινει κουτι αποθηκευσης για τα παιχνιδια στο δωματιο του. Αν ειχα χρονο θα ειχα καλυτερο αποτελεσμα.
34527232811_545a06dd8d_c.jpg

34617193856_a841c1c400_c.jpg

34617138666_7810550da6_c.jpg

34527209731_0cb3314289_c.jpg

Κοπηκαν και αλλοι πλανητες και αστερια απο 6αρι κοντρα πλακε για την λαμπαδα , αλλα δεν εχω φωτογραφια.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μια χαρα ειναι, λιγο οι πινεζες δεν μου αρεσαν αλλα ειμαι του μινιμαλ εγω.
Δεν καταλαβα ομως το τρολαρισμα σχετικα με την ωρα 10:10:damnyou:

Νεκτάριε,δες πχ εδω:Καμμία ικανοποιητική εξήγηση δεν υπάρχει πάντως!

http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/797759/giati-stis-diafimiseis-rologion-i-ora-einai-pada-1009

Ουαου τελεια ολα
Να σας ζησει ο μικρος
Πολυ λεπτοδουλεια ρε φιλε, μια χαρα τα εκανες ... το κουτι ειναι απαιχτο, το μονο θεμα ειναι ο ασπρος στοκος μεσα εξω. Γιατι δεν εβαλες στο χρωμα του ξυλου.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ουαου τελεια ολα
Να σας ζησει ο μικρος
Πολυ λεπτοδουλεια ρε φιλε, μια χαρα τα εκανες ... το κουτι ειναι απαιχτο, το μονο θεμα ειναι ο ασπρος στοκος μεσα εξω. Γιατι δεν εβαλες στο χρωμα του ξυλου.
Ευχαριστω.
Εμ δεν ηταν ασπρος. Ηταν στο χρωμα του Ξυλου. Αλλα επειδη μεσα περασα λαδι και εξω κερι. Αλλαξε χρωμα το ξυλο, αλλα ο στοκος οχι...

Φοβερή δουλειά με τα βαφτιστικά. Τόσο οι μπομπονιέρες που θέλει απίστευτη υπομονή για να βγουν τόσα πολλά ίδια κομμάτια, όσο και για το κουτί που φαίνεται όλη η μαστοριά. Πολλά μπράβο!

Νεκτάριε,δες πχ εδω:Καμμία ικανοποιητική εξήγηση δεν υπάρχει πάντως!

http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/797759/giati-stis-diafimiseis-rologion-i-ora-einai-pada-1009
Ο λόγος είναι πρακτικά αυτό που λέει στην τελευταία παράγραφο. Με τους δείκτες στις 10:09:30 το ρολόι δείχνει την πιο συμμετρική όψη του.
Υπάρχουν διάφορες θεωρίες κατά τ'αλλα, τις οποίες όποιος θέλει τις πιστεύει.
Εγώ πάντως λόγω συμμετρίας τα φωτογραφίζω έτσι, δε με έχουν βάλει οι ιλουμινατι. :-P

Ευχαριστω. Δεν θελω να σκεφτομαι ποσες ωρες δαπανησα... Στο κουτι θα μπορουσε να γινει πιο προσεγμενη δουλεια, οπως πχ οι "τροχιες" που εγινε free hand θα μπορουσα να ειχα φτιαξει πατρον οπως κανω συνηθως απο χοντρο χαρτονι για να μην ξεφευγει το dremel. Αλλα αυτα δεν γινονται μεσα σε λιγες ωρες. Πχ οι πλανητες τελειωσαν σε δυο μερες ,Παρασκευη πρωι και το κουτι περαστηκε πρωτο χερι το βραδυ για να προλαβω δευτερο χερι το Σαββατο...

Αυτο που δεν με στενοχωρει ειναι οτι ειναι ξυλο. Ανα πασα στιγμη μπορω να διορθωσω τα λαθη μου , να προσθεσω ή να αλλαξω κατι. Η επιφανιες "σηκωνουν" τριψιμο χωρις να χαλασουν οι πλανητες.

Απλά τρομερός!
Να σας ζήσει ο μικρός και πάντα χαμόγελα να σας δίνει!