Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραια εκτελεση Κωστα! Γερο και ομορφο ξυλο η οξια!!

Συμφωνώ για την οξυά κ μάλιστα όταν τρίβετε καλά δίνει κ πολύ καλή επιφάνεια.
Μ' αρέσει πολύ να την δουλεύω.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Και κάτι τις δικό μου.

Φωτιστικό από ξύλο φτελιάς (φέτα).

Από μία φέτα φτελιάς η οποία κόπηκε στην μέση και κατόπιν φαγώθηκε το εσωτερικό της με την κορδέλα.
Έπειτα τρίψιμο με 120άρι φτερωτό δίσκο με γωνιακό τροχό (επίτηδες για να καεί στην όψη) και με 180άρι γυαλόχαρτο με έκκεντρο τριβείο.
Το εσωτερικό τρίφτηκε με το κυλινδρικό τριβείο με 80άρι και 150άρι γυαλόχαρτο.

Στην συνέχεια ενώθηκαν τα 2 κομμάτια (όσο καλύτερα μπορούσα) με ξυλόκολλα πολυουρεθάνης (για να καλυφθούν και τα κενά).

Φινίρισμα με 1 χέρι λάδι tung + φυσικό νέφτι και 1 χέρι λάδι tung + λινέλαιο + πορτοκαλέλαιο (μετά από 24 ώρες).

image upload

Πολυ ωραια ιδεα Νικ. Θα αλλαζα λιγο τη σειρα της υλοποιησης για να εξαφανιζοταν η ενωση. Δηλαδη πριν απο οποιοδηποτε τριψιμο και αφου ειχα φαει το εσωτερικο με την κορδελα, θα κολλαγα τις ενωσεις. Ενδεχομενως να μην χρειαζοταν και δυο τομες, με μια μονο μπορουσε να εισελθει και να εξελθει η κορδελα. Ετσι δεν θα φαινονταν τα κοψιματα και οι γωνιες στα ορια τους. Κατα τ'αλλα οπως ακριβως το πηγες, μου αρεσει πολυ.
Περα απο τα λαδια για το φινιρισμα κανεις κατι περεταιρω για να ενισχυσεις τον φλοιο να μην αποκολληθει σε βαθος χρονου;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ ωραια ιδεα Νικ. Θα αλλαζα λιγο τη σειρα της υλοποιησης για να εξαφανιζοταν η ενωση. Δηλαδη πριν απο οποιοδηποτε τριψιμο και αφου ειχα φαει το εσωτερικο με την κορδελα, θα κολλαγα τις ενωσεις. Ενδεχομενως να μην χρειαζοταν και δυο τομες, με μια μονο μπορουσε να εισελθει και να εξελθει η κορδελα. Ετσι δεν θα φαινονταν τα κοψιματα και οι γωνιες στα ορια τους. Κατα τ'αλλα οπως ακριβως το πηγες, μου αρεσει πολυ.
Περα απο τα λαδια για το φινιρισμα κανεις κατι περεταιρω για να ενισχυσεις τον φλοιο να μην αποκολληθει σε βαθος χρονου;

Ευχαριστώ Βραστήρα.
Δυστυχώς με την 15άρα κορδέλα που φοράω αυτήν την στιγμή δεν μπορώ να κάνω αυτό που λες γι αυτό και το έκοψα στην μέση.

Όχι δεν έκανα τίποτε περεταίρω. Έχω φτιάξει αρκετά projects με φλοιό τα οποία δεν αποκολλήθηκαν ακόμα και μετά από 1 χρόνο.

Κώστα ωραίος ο καρυοθραύστης και σίγουρα καλύτερη επιλογή η οξιά απο το ΚΠ του βίντεο.
Νίκο κι εμένα δεν μου καλοφαίνεται το οτι οι κοπές ειναι εμφανείς. Αλλα αφού δεν γινόταν αλλιώς, ωραίο εγινε.
Δεν θα ειναι έντονο το φως χωρίς κάποιο καλυμμα για την λάμπα ή στη φώτο φαίνεται έτσι ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μαστρο κωστα υπεροχη και πρωτοτυπη κατασκευη.Νικο ομορφο εγινε μια ερωτηση εχω [σαν ασχετοσ που ειμαι με τα εργαλεια] ο κυκλοσ δεν μπορουσε να κοπει με απλη σεγα θα καιγονταν?

Κώστα ωραίος ο καρυοθραύστης και σίγουρα καλύτερη επιλογή η οξιά απο το ΚΠ του βίντεο.
Νίκο κι εμένα δεν μου καλοφαίνεται το οτι οι κοπές ειναι εμφανείς. Αλλα αφού δεν γινόταν αλλιώς, ωραίο εγινε.
Δεν θα ειναι έντονο το φως χωρίς κάποιο καλυμμα για την λάμπα ή στη φώτο φαίνεται έτσι ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Όχι δεν είναι τόσο έντονο όσο φαίνεται. :)

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Μαστρο κωστα υπεροχη και πρωτοτυπη κατασκευη.Νικο ομορφο εγινε μια ερωτηση εχω [σαν ασχετοσ που ειμαι με τα εργαλεια] ο κυκλοσ δεν μπορουσε να κοπει με απλη σεγα θα καιγονταν?

Όχι γιατί η απλή σέγα δεν προχωρούσε ούτε εκατοστό στην φτελιά...
Επιπλέον ακόμα και να γινόταν με σέγα η δουλειά θα έπρεπε να γίνει η τρύπα για το ντουί που αν δεν κοπεί στην μέση το ξύλο δεν μπορεί να γίνει!

Πρώτος το έφτιαξε ο παππούς Κώστας (τον οποίο και ευχαριστώ για τις απορίες που μου έλυσε!) και ακολουθώ κι εγώ.
Το μόνο που πρόσθεσα στο αρχικό σχέδιο είναι το ανοιγόμενο καθισματάκι.Δεν είναι κανένας σπουδαίος αποθηκευτικός χώρος,αλλά θα είναι η "μυστική κρύπτη" του μπόμπιρα που θα το πάρει:)
IMG_20170518_162446.jpg
Οι μεντεσέδες και οι μαγνήτες είναι χωνευτοί για να κάθεται καλά το κάθισμα.
IMG_20170518_162350.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλύτερο κ από το πρωτότυπο του YouTuber.
Πολλά πολλά μπράβο.

Πολυ ωραίο και καλη σκεψη ο κρυφός χώρος κάτω από το κάθισμα. Θα το καταχαρεί ο πιτσιρικάς.

Πολυ χαριτωμενο Δημητρη, μπραβο!!

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μαστρο κωστα.....

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Χαριτωμενο και υπεροχο γεια στα χερια σου δημητρη

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Κορδελα, spindle sander, router παγκου, χαμος... Δυναμη ο συνονοματος. ;-)