"Χτίζοντας" Γέφυρες ............

Πανέμορφα.
Με τα νερά είναι σαν τριαντάφυλλα!
Στάλθηκε από το D6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μετά από πολύ κόπο και αρκετές ώρες είναι σχεδόν έτοιμη η νέα μου κατασκευή. Βάση και φανάρι από ξύλο καρυδιάς. Ο Σαρλό από ξύλο Οξιάς. Τα γράμματα από ξύλο φτελιάς; Περασμένο με τικ όιλ.View attachment 141221
Δύο κηροπήγια από ξύλο ελιάς για δωράκια σε φίλους!
Φινιρισμένα με λάδι Tung + Φυσικό Νέφτι (άλλο ένα χέρι αύριο με λάδι Tung + Βρασμένο Λινέλαιο + Πορτοκαλέλαιο).
upload image
Μετά από πολύ κόπο και αρκετές ώρες είναι σχεδόν έτοιμη η νέα μου κατασκευή. Βάση και φανάρι από ξύλο καρυδιάς. Ο Σαρλό από ξύλο Οξιάς. Τα γράμματα από ξύλο φτελιάς; Περασμένο με τικ όιλ.View attachment 141221
Δύο κηροπήγια από ξύλο ελιάς για δωράκια σε φίλους!
Φινιρισμένα με λάδι Tung + Φυσικό Νέφτι (άλλο ένα χέρι αύριο με λάδι Tung + Βρασμένο Λινέλαιο + Πορτοκαλέλαιο).
Πολλά μπράβο Μάστορα. Έχω τα δωράκια σου με την ίδια τεχνική & πολύ τα καμαρώνω.
Μετά από πολύ κόπο και αρκετές ώρες είναι σχεδόν έτοιμη η ρχεται νέα μου κατασκευή. Βάση και φανάρι από ξύλο καρυδιάς. Ο Σαρλό από ξύλο Οξιάς. Τα γράμματα από ξύλο φτελιάς; Περασμένο με τικ όιλ.View attachment 141221
Αυτη ειναι η καλυτερη και μοναδικη για την ακριβεια βαση για σεγα που υπαρχει. Η wolfcraft δεν στηριζει την λαμα απο πανω και δεν υπαρχει περιπτωση να κανεις σωστη κοπη, ποσο μαλλον ευθεια κοπη.
Εδω βλεπεις το μαξιμουμ υψος που φτανει μια κανονικη λαμα. Περιπου 4 εκατοστα. Υπαρχουν πιο μακριες λαμες που σου δινουν ενα εκατοστο αερα παραπανω.
![]()
Ομως δεν υπαρχει περιπτωση να κοψεις ουτε 4 ουτε 5 εκατοστα ξυλο. Guaranteed, καρατσεκαρισμενο. Μπορεις να υπολογιζεις στα 2 αντε 3 εκατοστα μετα βιας με την μεγαλυτερη λαμα. Και αυτα με το ζορι.
Υπαρχει ομως ενα νεο εργαλειο που ποσταρα στις προηγουμενες σελιδες που κανει καλυτερη δουλεια απο την παραπανω βαση. Κατι σαν σεγοπριονο παγκου, με τον μηχανισμο της σεγας ενσωματωμενο στον παγκο του εργαλειο. Aπο την WORX
Καλησπέρα
Θυμήθηκα αυτό τό post τού Μιχάλη πού ανέφερε γιά τήν βάση σέγας τής wolfcraft
Kαι επειδή δέν έχει μπράτσο μέ διπλά ρουλεμάν καί τήν λάμα στήν μέση πολύ σωστά ανέφερε ο Μιχάλης ότι θά κόβει στραβά.
Ψάχνοντας βρήκα ένα πολύ καλό post τού Ιωάννη (Ιoannistsa) πού αναφέρει ότι υπάρχουν λάμες Bosch πού αναγράφουν επάνω ότι κόβουν ίσια χωρίς να υπάρχει σταθεροποιητής (τό γνωστό μπράτσο μέ τά διπλά ρουλεμάν καί τήν λάμα στήν μέση)
Λέτε νά κόβει ίσια και χωρίς μπράτσο ?
Ψάχνω μιά παγκοσέγα νά κόβει max 2-3 cm ύψος σχετικά ήσυχη μέ φράxτη,max βάρος 10 - 12 κιλά γιά μανιτζέβελη μεταφερόμενη βγάζε κόψε,μάζεμα.
Και οι λύσεις είναι 3 μιά η Worx πού κάνει θόρυβο,μιά η Neutechnik,και η άλλη η Wolfcraft
Γιά πριονοκορδέλες δέν τό σκέφτομαι γιατί είναι ογκώδης και βαριές γιά μέσα έξω,μέ εξαίρεση τής Proxxon αλλά δέν έχει φράκτη.
Παγκοπρίονα βρίσκω μέχρι 10-12 κιλά αλλά είναι κάτι φτηνά Einhell πού από ότι διαβάζω δεν έχουν καλές κριτικές,μή σταθερός φράxτης,τζόγους κ.τ.λ.
Μήπως κάποιος συνάδελφος γνωρίζει κάτι περισσότερο νά με διαφωτήσει επάνω στό θέμα πού ψάχνομαι ?
Ευχαριστώ έκ τών προτέρων.
Δημήτρη το παγκοπρίονο της Proxxon δεν σου κάνει; Νομίζω κάπου εκεί κόβει και είναι και πολύ ήσυχο!
Μην πετάξεις τα λεφτά σου οι λύσεις που αναφέρεις είναι σαφώς κατωτερες από την Πριονοκορδελα της einhell
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.