Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κώστα καλά "κέρδη"
Τήν πατούρα γιά τό plexiglass τήν έκανες μέ ρούτερ η μέ λίγο μεγαλύτερο Forstner 70mm από τό αρχικό τής διαμπερής τρύπας 60 mm ?

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Κώστα καλά "κέρδη"
Τήν πατούρα γιά τό plexiglass τήν έκανες μέ ρούτερ η μέ λίγο μεγαλύτερο Forstner 70mm από τό αρχικό τής διαμπερής τρύπας 60 mm ?

Δημήτρη βλέπε την 6η κατά σειρά φωτο.

Η μέσα διαμπερής τρύπα είναι με το 60φ τρυπάνι, ενώ ή μεγαλύτερη είναι με το 70 φ, σε βάθος 5 mm για να πατήσει ακριβώς το plexi.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου (ΠΑΝΤΑ) λόγια.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Δημήτρη βλέπε την 6η κατά σειρά φωτο.

Η μέσα διαμπερής τρύπα είναι με το 60φ τρυπάνι, ενώ ή μεγαλύτερη είναι με το 70 φ, σε βάθος 5 mm για να πατήσει ακριβώς το plexi.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου (ΠΑΝΤΑ) λόγια.

Σε ευχαριστώ γιά τήν διευκρίνηση,άρα σωστά κατάλαβα,πολύ έξυπνο καί παίρνουμε ιδέες από τό μεγάλο σχολείο πού είναι τό φόρουμ.

Οσο γιά τά καλά λόγια,τά αξίζετε Κωστή,καί εσύ καί ο Νικόλας (diabolic) ο Kώστας (vrass) ο Μιχάλης (χιώτης) καί πολύ άλλοι συνάδελφοι καί η καλή δουλειά πρέπει να επιβραβεύεται στόν μάστορα,κάθε μέρα εδώ καί πολύ καιρό πού παρακολουθώ,ακούραστοi,κάνετε τό ένα έργο καλύτερο από τό άλλο,καί δέν πειράζει πού παίρνετε μερικές φορές έτοιμα τά σχέδια από τό ίντερνετ,άλλες φορές αυτοσχεδιάζεται, έστω καί αυτό άντε να τό φτιάξει κάποιος πού δέν έχει τήν τέχνη τό μεράκι καί τήν μαστοριά μέσα του καί παράλληλα τά εργαλεία.
Keep up the good work ΟΛΟΙ σας στό παρών νήμα:firstprize:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ όμορφη κατασκευή μπράβο για μια ακόμα φορά , έχουν και τα μικρά projects το γούστο τους

Για οσους κανουν μικροκατασκευες/μοντελισμο γενικοτερα εδω ειναι ενα λινκ με ιδεες για οργανωση των εργαλειων http://www.alwayshobbies.com/tools/hobbyzone-workshop-organisers

Εγω σκεφτομαι να φτιαξω καποια οπως αυτο, με καποιες τροποποιησεις για τα εργαλεια και αναλωσιμα που εχω.

170_1000x1000.jpg

Πολυ μου αρεσει το φαλαινακι, ωραια ιδεα και το πλεξιγκλας που μπαινει σφηνωτα.
Μπορει να γινει και αντιστοιχο γουρουνακι, ως μια εναλλακτικη εκδοχη του πιο κλασικου κουμπαρα.
Τι ξυλο χρησιμοποιησες;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλημέρα.
Το ξύλο είναι σύνθετη ξυλεία οξιάς με πάχος 4 cm.

Καλημέρα σε όλους,
Εξαιρετικό το φαλαινάκι!
Άντε να δω πότε θα αξιωθώ κι εγώ να φτιάξω κάτι για την κόρη που έρχεται

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Καλημέρα.
Αθελα σου μου ξυπνησεσ αναμνησεισ απο την δεκαετια του 70 που για κουμπαρα ειχα ενα κουτι απο κομποστα και αποθηκευα τα λιγοστα κερματα που με κοπο εβρισκα.Δυσκολεσ εποχεσ τοτε δυσκολεσ και τωρα.Μια ωραια κατασκευη σου με νοημα λοιπον:SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Αθελα σου μου ξυπνησεσ αναμνησεισ απο την δεκαετια του 70 που για κουμπαρα ειχα ενα κουτι απο κομποστα και αποθηκευα τα λιγοστα κερματα που με κοπο εβρισκα.Δυσκολεσ εποχεσ τοτε δυσκολεσ και τωρα.Μια ωραια κατασκευη σου με νοημα λοιπον:SFGSFGSF:

Καλήμερα. Όλα καλά θα πάνε.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Καλημέρα σε όλους,
Εξαιρετικό το φαλαινάκι!
Άντε να δω πότε θα αξιωθώ κι εγώ να φτιάξω κάτι για την κόρη που έρχεται

Σαράντη με το καλό να δεχτείς την κοράκλα σου.
Στείλε μου διεύθυνση να σου ετοιμάσω εγώ έναν κουμπαρά δώρο.

Καλημέρα.

Εξέτασε & αυτήν την περίπτωση Vrass!

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Σαράντη με το καλό να δεχτείς την κοράκλα σου.
Στείλε μου διεύθυνση να σου ετοιμάσω εγώ έναν κουμπαρά δώρο.

Σ' ευχαριστώ πααααρα πολύ!!!
και φυσικά δεν θα χάσω την ευκαιρία για αυτό και σου έστειλα pm!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Σ' ευχαριστώ πααααρα πολύ!!!
και φυσικά δεν θα χάσω την ευκαιρία για αυτό και σου έστειλα pm!!!

-bye-

Κώστα ότι και να πούμε είναι λίγο! Συγχαρητήρια για τις δημιουργίες σου, είναι πανέμορφες όλες!

Κώστα ότι και να πούμε είναι λίγο! Συγχαρητήρια για τις δημιουργίες σου, είναι πανέμορφες όλες!

Σε ευχαριστώ πολύ.

Σήμανση για τα δύο WC.

Υλικό: Μαόνι, (με τελικό πάχος μετά την επεξεργασία) 8 mm, το κάθε ανθρωπάκι/κεφαλάκι.
Ύψος: 100 mm (όπως είναι τοποθετημένα) & πλάτος 5 cm στο πιο πλατύ σημείο τους.
Σχέδιο φτιαγμένο στο ταπεινό Word.

Κόπηκαν στην κορδέλα από ένα ρεταλάκι ξύλου πάχους 20 mm οι δύο φιγούρες & μετά σχίστηκαν στην μέση & έγιναν τέσσερις.
Υπολείπεται το λαδάκι τους.

Ερώτηση: Ποιά φιγούρα πάει πρώτη στην τοποθέτηση ?
Λογικά η Κυρία (βλ. το ...οι κυρίες προηγούνται).

Βρήκα λίγο χρόνο & ξεκίνησα ένα Piggy Bank για τον φίλο τον Saradis που του υποσχέθηκα.

To σχέδιο (η φωτο καλύτερα), είναι από τις χιλιάδες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

& για την εξώπορτα ¨γράμματα & αριθμοί¨ από πεύκο (κομμένα στην σέγα πάγκου).

Ξεκίνησα μια μικρή κατασκευή για γνωριμία με την πριονοκορδελα σήμερα.

Προεργασία χθες βράδυ με ρετάλια από κόντρα πλακέ και σανιδάκια παλέτας που είχαν μείνει από άλλες κατασκευές. Κολληθηκαν, σφίχτηκαν και έμειναν μέχρι σήμερα το απόγευμα να σταθεροποιηθεί τελείως η κόλληση.

IMG_20170614_220801291.jpg

Πάμε στην κορδέλα λοιπόν.. Αρχικά καθάρισμα από τα περιττά, ώστε να μείνει το μπλόκ από το οποίο θα γίνει η κατασκευή. Το υπολόγισα να είναι κοντά στη μέγιστη χωρητικότητα της κορδέλας.

IMG_20170615_180040653.jpg

Αφού σχεδίασα τα περιγράμματα στην πρόσοψη, έκοψα πρώτα το εξωτερικό. Η διαδικασία είναι γενικά η γνωστή που έχετε δει στα αντίστοιχα βίντεο.

IMG_20170615_183029694.jpg

Τοποθέτησα έναν πρόχειρο φράκτη για να κόψω την πλάτη του κουτιού.

IMG_20170615_183502959.jpg

IMG_20170615_183852436.jpg

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk