Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραία πράματα, μαζική παραγωγή βλέπω να βγαίνει στην Πάτρα.

Το επόμενο θα το κάνω κι εγώ με ελεύθερο άνοιγμα, να μην μπλεκω με κόλλα και ένωση που πρέπει να κρύψω.

Σήμερα ολοκληρώθηκε και το δικό μου με καλό τρίψιμο ώστε να σβηστούν όλα τα σημάδια της κορδέλας και να έχει επιφάνεια λεία και απαλή και πέρασμα με λινέλαιο. Θα το αφήσω 2-3 μέρες να στεγνώσει η λαδίλα και μετά θα πάει για δώρο.

IMG_20170617_202526105.jpg

IMG_20170617_202512274.jpg

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ρε παππου, εχεις τρελαθει με τη κορδελα!
Εσυ βραστηρα, καλα το πας να με βαλεις στο κολπο να φτιαξω και γω κανα κουτακι. Κατι που ουτε το ειχα σκεφτει να το προσπαθησω με τη σπροξον. Για να δουμε...

Πιο μικρο μεντεσε δεν εχω ξανατοποθετησει ποτε μου!! Μηκος, μολις 0.8 εκατοστα!!! Oι μεντεσεδες στα πορτακια σε ενα ξυλινο οrganizer που ειχα φτιαξει ηταν 1.2 εκατοστα.
Μιλαμε για πολυ ζορι, απο το να το κρατησεις σταθερο και κοψεις το μικρο πλαισιο για να μπει ο μεντεσες, μεχρι να μπορεσεις να καρφωσεις σωστα τα μικροσκοπικα καρφακια :))

35236328461_01abcc5258_b.jpg

Για να γινει αυτο, χρησιμοποιηθηκαν ειδικα εργαλεια, οπως ενα εργαλειο για να βαζεις μικρα καρφακια (το μαυρο πανω δεξια), σφιγκτηρας για μινιατουρες, μινι σκαρπελακια, τρυπητηρι, ζουμπαδακι, κοπιδι κλπ.

Εδω τελειωμενη η τοποθετηση, με ολα τα εργαλεια τριγυρω!
35236362321_fe0b498c1a_b.jpg

Αυτο που εφτιαξα ηταν ενα απλο σταντ για το τηλεφωνο, οχι οτι δεν εχω, αλλα ηθελα ντε και καλα να χρησιμοποιησω καπου τα μινι μεντεσεδακια που βρηκα τακτοποιωντας τα εργαλεια μου :)))
Τα καρφακια του μεντεσε κοπηκαν με πενσακι και περαστηκαν με γυαλοχαρτο για να μην εξεχουν.
35236324461_12491213e5_b.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ρε παππου, εχεις τρελαθει με τη κορδελα!
Εσυ βραστηρα, καλα το πας να με βαλεις στο κολπο να φτιαξω και γω κανα κουτακι. Κατι που ουτε το ειχα σκεφτει να το προσπαθησω με τη σπροξον. Για να δουμε...

:ernaehrung004:

Μιχαλη, θα σε βολεψει πολυ αυτη η βαση μιας και διπλωνει και γινεται flat, οποτε την εχεις μονιμως σε μια τσαντα μαζι σου. Εγω εχω κανει βασουλες οχι αναδιπλουμενες, αλλα σρ διαφορα μεγεθη και τις εχω διασπαρτες στο σπιτι και στη δουλεια, με εχουν βολεψει πολυ.
Τα μεντεσεδακια με τα καρφια τους απο που τα πηρες; λεω να παρω να εχω ενα μικρο στοκ για τα κουτακια που σκοπευω να φτιαξω.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πιο μικρο μεντεσε δεν εχω ξανατοποθετησει ποτε μου!! Μηκος, μολις 0.8 εκατοστα!!! Oι μεντεσεδες στα πορτακια σε ενα ξυλινο οrganizer που ειχα φτιαξει ηταν 1.2 εκατοστα.
Μιλαμε για πολυ ζορι, απο το να το κρατησεις σταθερο και κοψεις το μικρο πλαισιο για να μπει ο μεντεσες, μεχρι να μπορεσεις να καρφωσεις σωστα τα μικροσκοπικα καρφακια :))

Για να γινει αυτο, χρησιμοποιηθηκαν ειδικα εργαλεια, οπως ενα εργαλειο για να βαζεις μικρα καρφακια (το μαυρο πανω δεξια), σφιγκτηρας για μινιατουρες, μινι σκαρπελακια, τρυπητηρι, ζουμπαδακι, κοπιδι κλπ.

Εδω τελειωμενη η τοποθετηση, με ολα τα εργαλεια τριγυρω!

Αυτο που εφτιαξα ηταν ενα απλο σταντ για το τηλεφωνο, οχι οτι δεν εχω, αλλα ηθελα ντε και καλα να χρησιμοποιησω καπου τα μινι μεντεσεδακια που βρηκα τακτοποιωντας τα εργαλεια μου :)))
Τα καρφακια του μεντεσε κοπηκαν με πενσακι και περαστηκαν με γυαλοχαρτο για να μην εξεχουν.

Γειά σου Μιχάλη άρχοντα,πολύ μού αρέσει η πληθώρα εργαλείων χειρός πού έχεις,και τέτοιου τύπου επισκευές,

Καλό απόγευμα.
Χάλια καιρός για μπάνιο = μαστορέματα.

Πάμε για τα επόμενα..........!

Μιχαλη, θα σε βολεψει πολυ αυτη η βαση μιας και διπλωνει και γινεται flat, οποτε την εχεις μονιμως σε μια τσαντα μαζι σου. Εγω εχω κανει βασουλες οχι αναδιπλουμενες, αλλα σρ διαφορα μεγεθη και τις εχω διασπαρτες στο σπιτι και στη δουλεια, με εχουν βολεψει πολυ.
Τα μεντεσεδακια με τα καρφια τους απο που τα πηρες; λεω να παρω να εχω ενα μικρο στοκ για τα κουτακια που σκοπευω να φτιαξω.

Yπαρχουν και στον banggood. https://www.banggood.com/search/mini-hinges.html

Δεν εχω λόγια !!!! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ !!!

Μιχάλη τι πάχος είχε το ξύλο και χρειάστηκε τριμάρισμα στα καρφάκια;
Ρωτάω γιατί τα μικρότερα καρφάκια που έχω εγώ είναι περίπου 6mm και τα δικά σου στη φώτο μου φάνηκαν μεγάλα (αριστερά στη φώτο είναι 10mm και δεξιά 6mm).
IMG_20170618_175913.jpg

Πολυ ωραίες κατασκευες κυριοι. Μπράβο σας !

Sent from my iPad using Tapatalk

Κύριοι σας ευχαριστώ όλους. Καλό βράδυ.

Αναμένω το flocker για να "ντύσω" σε όλα το εσωτερικό τους. Για να το ζήσουμε κ αυτό!

Πολυ ωραια βγηκαν Κωστα. Θυμισε μου, τι ξυλο εχεις χρησιμοποιησει για την προσοψη και την πλατη τους;
Τα ξυλινα χερουλακια στο χρωμα του ενδιαμεσου κοντρα πλακε τα ανεβαζουν σε αλλο επιπεδο! Μου εδωσες ιδεα για το επομενο που εχω να μαγειρευεται...

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολυ ωραια βγηκαν Κωστα. Θυμισε μου, τι ξυλο εχεις χρησιμοποιησει για την προσοψη και την πλατη τους;
Τα ξυλινα χερουλακια στο χρωμα του ενδιαμεσου κοντρα πλακε τα ανεβαζουν σε αλλο επιπεδο! Μου εδωσες ιδεα για το επομενο που εχω να μαγειρευεται...

Τα σκούρα κομμάτια είναι ρεταλάκια από μαόνι, τα χερούλια από οξυά κ τα ενδιάμεσα σημύδα Ρωσίας.

Καλό βράδυ κ καλή επιτυχία για το επόμενο που θα ετοιμάσεις.

Μιχάλη τι πάχος είχε το ξύλο και χρειάστηκε τριμάρισμα στα καρφάκια;
Ρωτάω γιατί τα μικρότερα καρφάκια που έχω εγώ είναι περίπου 6mm και τα δικά σου στη φώτο μου φάνηκαν μεγάλα (αριστερά στη φώτο είναι 10mm και δεξιά 6mm).

To παχος του ξυλου ηταν 5μμ και τα καρφακια 6μμ, τα μικροτερα που εχω.
Χρειαστηκε να τα βαλω στη θεση τους με εναν οδηγο για τετοιου ειδους μικρα καρφια και μετα τα καρφωσα κανονικα.

Μου αρεσει το organizer καρφιων που εχεις :))

χεχε, δεν ειναι και το καλυτερο θεμα, αλλα το βρηκα ενδιαφερον, ιδιως ο τροπος που με κοιταει :)))

To πιο δυσκολο σημειο ηταν η μασελα... Θα την εκανα με πυρογραφια αλλα επειδη ουτε μια ευθεια δεν κανω σωστα, προτιμησα να χρησιμοποιησω τη σεγα.
34592125893_9f4b6d3f27_b.jpg

Θα το τριψω καλα τωρα και θα του περασω ενα χερι λαδακι -χωρις βερνικι για να αναπαλαιωθει σιγα σιγα με το πιασιμο :))

χεχε, δεν ειναι και το καλυτερο θεμα, αλλα το βρηκα ενδιαφερον, ιδιως ο τροπος που με κοιταει :)))

To πιο δυσκολο σημειο ηταν η μασελα... Θα την εκανα με πυρογραφια αλλα επειδη ουτε μια ευθεια δεν κανω σωστα, προτιμησα να χρησιμοποιησω τη σεγα.
34592125893_9f4b6d3f27_b.jpg

Θα το τριψω καλα τωρα και θα του περασω ενα χερι λαδακι -χωρις βερνικι για να αναπαλαιωθει σιγα σιγα με το πιασιμο :))

Ετοιμάζεις πειρατικό; Γιατί είδα ότι έχεις και το τιμόνι.....

χαχαχα, περιπου...αρχιζω σιγα σιγα και επανερχομαι γενικοτερα στα ναυτικα θεματα!

Μηχαλη πολύ καλό να ξέρεις έφτιαξεσ το σήμα κατατεθέν του νησιού "Φούρνοι κορσεων".Ένα μεγάλο μπράβο και στα μαστοριά για της κατασκευεσ τους δυστυχώς ο χρόνος για μένα πλέον είναι ελάχιστος προσ το παρών συλλέγω ιδέες.