Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ όμορφο Νίκο! Με τι το έβαψες;

Πολύ καλο Νικ!!!

Νίκο πανέμορφο. Ειδικά ο τρόπος που αντανακλά ο φωτισμός και αναδεικνύονται τα νερά του ξύλου είναι μοναδικός! Πολύ ωραίο και το λούστρο.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πάρα πολύ όμορφο έγινε Νίκο.
Στα +++ η λεπτομέρεια με τα "φινιστρίνια" ή τα ανοίγματα για τις άγκυρες.

Απλό και πολύ ωραίο. Το φινίρισμα πέτυχε όντως πολύ καλά. Δεν το έχω ξανακούσει αυτό το υλικό που λες ότι το πέρασες. Παίζει κάποιο λινκ;

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Οταν το απλο γινεται τελειο μπραβο Νικο εξαιρετικο εργο και υπεροχο δωρο επισησ αν θα το ονομαζα θα το ελεγα το καραβι και ο φαροσ σαν πρωην ναυτικοσ και εγω το εργο σου αυτη την εικωνα φερνει στο μυαλο μου

Ειπα να κανω μια μολυβοθηκη απο τα ξυλα της κομμενης οικιακης καρυδιας. Ειχαν αρκετο σαρακι βεβαια.. Εχει αρκετες ατελειες η κατασκευη οπως και καθετι που γινεται πρωτη φορα. Τριφτηκε μεχρι 240 γυαλοχαρτο και περαστηκε μια φορα με teak oil
645d54f8a5bc9feba8148588b6c60b92.jpg

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ ωραία την έκανες.
Αν δεν βαριέσαι τρίψε λίγο τα περιθώρια και πέρνα άλλο ένα χέρι λάδι!

Ειπα να κανω μια μολυβοθηκη απο τα ξυλα της κομμενης οικιακης καρυδιας. Ειχαν αρκετο σαρακι βεβαια.. Εχει αρκετες ατελειες η κατασκευη οπως και καθετι που γινεται πρωτη φορα. Τριφτηκε μεχρι 240 γυαλοχαρτο και περαστηκε μια φορα με teak oil
645d54f8a5bc9feba8148588b6c60b92.jpg

Εμένα μου αρέσει πολύ και ας έχει ατέλειες όπως λες. Άλλωστε αυτό του δίνει και την ομορφιά του χειροποίητου!

Νίκο, ευχαριστώ για την πληροφορία, θα το ρωτήσω στα χρωματοπωλεία εδώ γύρω.

Η μολυβοθήκη μια χαρά είναι, άλλοι το προσπαθούν να το πετύχουν αυτό το σαρακοφαγωμένο με ατέλειες στυλ.
Κάνε αυτό που λέει ο Νίκος, λίγο τρίψιμο ακόμα και άλλο ένα-δύο χέρια λάδι.:2thumb22sup:

Καλό μεσημέρι. Finger spinner με πάχος 7 mm κ καβιλια οξυάς 8 φ στο κέντρο του ρουλεμαν για καλύτερο πιάσιμο.

Άντε Κωστάκη ...να σε δω να παίζεις με τέτοιο και να φοράς και τα μπλουζάκια που σου στείλανε ....:chinscratch::bang:

Παιδες συγχαρητηρια για τις κατασκευες σας!!!
Νικο το καραβακι ειναι υπεροχο, το ξυλο δρυς αλλο πραμα και ομορφα φινιρισμενο.
Σπυρο, νανος και χιονατη απλα καταπληκτικοι, εχεις παει τις δημιουργιες με την σεγα σε εντελως αλλο επιπεδο.
Psyle, πολυ ομορφη η μολυβοθηκη. Πως εκοψες την οξυα σε σανιδακια?
Κωστα εισαι μερακλης, ακομα και στα σβουρακια εκανες 'διχρωμια' στο ξυλο!

Καρυδια ειναι. Απο παλιο κουτσουρο το εκοψα με αλυσοπριονο σε ταβλες και μετα στο παγκοπριονο(einhell 2025u) το εφερα σε σανιδακια. Ειναι 1χ1cm και 7cm μηκος

Ρε μαστορια, ευγε για τις κατασκευες σας! Βαρατε και ας καιει ο ηλιος!:SFGSFGSF:

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

8 πλατανόφυλλα από κόντρα πλακέ 4άρι για δωράκι σε φίλο.

Φινίρισμα με 2 χέρια tung oil + φυσικό νέφτι με χρωστική Auro (καφέ, κόκκινο και μαύρο)!

Νικόλα πολύ ωραία βγήκαν τά πλατανόφυλλα :a0210:

Ενα-ένα τά έκοψες η δυό-τρία μαζί σάντουιτς ?